21 x top bezienswaardigheden in Napels + Wat te zien en doen in Napels?

Volledige reisgids kopen voor € 10

21 x top bezienswaardigheden in Napels + Wat te zien en doen in Napels?

Napels heeft een zeer rijke en lange geschiedenis, en dat merk je aan de vele bezienswaardigheden en historische gebouwen die de stad rijk is, maar die helaas lange tijd stonden te verkommeren. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen. Langzaam maar zeker wordt Napels terug de stad van weleer.

Elke cultuurtoerist die houdt van musea, kerken en historische gebouwen zal in Napels ruimschoots aan zijn of haar trekken komen. Maar ook culinair is het een stad om letterlijk de vingers bij af te likken!

Tickets en dagtrips in en rond Napels boeken?

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een Napels City Pass, zo bespaar 20% op je museumtickets uit en kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer + gratis toegang tot Pompei en luchthavenshuttle inbegrepen.

Wil je graag een stadstour boeken in Napels? Dat kan voor € 14 per persoon. Boek je tour in Napels online. Wist je dat je ook een boottict kan maken naar het eiland Capri vanuit Napels, bekijk de tours naar Capri hier?

Gun jezelf de vrijheid en sla de wachtrijen over. Via GetYourGuide kan je online tickets boeken en zo wachtrijen overslaan bij de bekende bezienswaardigheden. Zo zie je meer tijdens je bezoek aan San Francisco.

Inhoud artikel

 1. Duik in het Romeinse verleden van Napels en Pompeii

Napels ligt in de schaduw van de Vesuvius, de beruchte vulkaan die bij een uitbarsting in het jaar 79 Pompeii, Herculaneum en kleinere Romeinse dorpjes letterlijk van de kaart veegde. Vele eeuwen later werden de sites herontdekt, breng tijdens je citytrip Napels zeker een bezoeken aan deze sites, alsof je in een unieke historische tijdscapsule stapt.

Pompeii is veruit de meest bekende site (lees meer over onze tips voor een bezoek aan Pompeii), maar ook Herculaneum, Stabiae en Baia zijn zeker een bezoek waard.

Onze tip: Bezoek Pompeii in een begeleide tour of met privé gids. Bekijk hier de tours/tickets en prijzen. Je kan de trip ook combineren met een bezoek aan Herculaneum of de Vesuvius! Meer info en overzicht.

Liever zelfstandig Pompei bezoeken vanuit Napels? Enkel je treinticket + toegangsticket voor Pompeii boeken? Dit kan online vanaf € 37. Dit is zonder begeleide gids, wil je graag ter plaatse nog een gids boeken, ga dan best wel vroeg in de ochtend.

 1. Nationaal archeologisch museum

Vele schatten die bij de opgravingen gevonden werden, zijn ondergebracht in het Archeologisch Museum (Museo Archeologico Nazionale di Napoli). Het museum heeft één van de grootste collecties aan artefacten en kunstwerken uit de Antieke oudheid ter wereld.

Wil je meer te weten komen over het dagelijkse leven in de Romeinse tijd, dan kan je je vergapen aan de massa’s voorwerpen, beelden, mozaïeken, fresco's... die gevonden werden in Pompeii, Herculaneum en Stabiae. In het gabinetto segreto ("geheime kabinet" ) vind je erotische vondsten en kunst die bij de opgravingen bovengehaald werden. Pas sinds 2000 worden ze zonder censuur tentoongesteld.

Het museum is een must voor iedereen die de Romeinse cultuur beter wil begrijpen, of die een idee wil krijgen van de schatten die gevonden werden in Pompeii, Herculaneum en Stabiae.

Boek je ticket voor het museum online, voor € 21, wil je echter meer dan enkel dit museum zien kies dan voor de Napels Artecard voor € 32. Voor dezelfde prijs kan je dan 3 bezienswaardigheden naar keuze bezoeken in Napels + een 4de aan 50% korting

 1. Proef de authentieke pizza margherita en meer lekkers

De Napolitanen gaan er prat op dat zij de pizza hebben uitgevonden. Feit is dat de pizza margherita voor het eerst opduikt als lokale specialiteit in een boek over Napels uit 1830. Later werd de pizza vernoemd naar de Italiaanse koningin Margaretha die in 1889 samen met haar man, koning Umberto I, een bezoek aan de stad bracht. Pizzeria Brandi, die destijds de pizza voor de koningin maakte, is nog steeds operationeel, zet deze zeker op je checklijst tijdens je citytrip Napels!

Naast de pizza margherita, kan je bij Zia Esterina Sorbillo ook gefrituurde pizza proeven. Nog gefrituurd zijn de cuòppo napoletano, hapjes met vis, vlees of zoet worden gemaakt, en verpakt in een puntzak van stropapier. Ideaal als street food, dus.

Ook zoetebekken komen in Napels aan hun trekken

Proef zeker eens de babà, een lekkernij in de vorm van paddenstoel, doordrenkt met rum, en soms ook gevuld met chocolade of room. Of onze favoriet, de sfogliatella, een driehoekig gevuld broodje uit knapperig bladerdeeg. En uiteraard vind je overal heerlijke Italiaanse gelato.

Tot slot kunnen wijnliefhebbers degusteren van de Lacryma Christi, de lokale wijn. De naam verwijst naar de tranen die Christus huilde bij de val van Lucifer. De tranen vielen op de hellingen van de Vesuvius en zouden gezorgd hebben voor extra vruchtbare grond om wijnranken te verbouwen. In werkelijkheid zijn de hellingen van de Vesuvius erg vruchtbaar dankzij de lava die geregeld uit de vulkaan stroomt.

 1. Verken het ondergrondse Napels met Napoli Sotterranea

40 meter onder het historisch centrum van Napels loopt een bijzonder gangenstelsel: Napoli Sotterranea. Veel van de ruimtes hier werden oorspronkelijk door de oude Grieken voor bouwmateriaal uitgegraven. De holtes en gangen die zo ontstonden, werden vervolgens eeuwenlang als waterreservoirs en aquaducten gebruikt.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog dienden de ondergrondse ruimtes als schuilkelders. Bij de begeleide rondleiding zie je nog spullen die mensen tijdens hun vlucht meenamen. Een klein museum (bovengronds) geeft extra informatie over hoe Napels en haar bewoners de Tweede Wereldoorlog beleefden.

Bij een bezoek aan Napoli Sotterranea is ook een trip naar het herontdekte oude Romeinse theater inbegrepen, ook zeer de moeite. De tour eindigt - een beetje onverwacht - met een kleine tentoonstelling over de bijzondere Napolitaanse kerststalletjes (presipo).

Verlaten vluchttunnel Galleria Borbonica

Galleria Borbonica mag zeker niet ontbreken op je lijstje wanneer je het ondergrondse Napels bezoekt. Vlakbij het Plebiscito-plein vind je dit gangenstelsel van zo'n 30 meter diep. De tunnel werd aangelegd in de 19de eeuw maar werd al snel vergeten na de Tweede Wereldoorlog. Pas in de 21ste eeuw hebben ze de site weer herontdekt. Tijdens je bezoek wandel je tussen de smalle gangen waar vele gezinnen onderdoken zodra het luchtalarm klonk. Je zal ook onder een dikke laag stof enkele vintage auto’s en scooters tegenkomen.

Onze tip: Bezoek je graag deze ondergrondse tunnel en sta je liever niet in een wachtrij? Boek dan nu je tickets online! Openingsuren wisselen af per maand. Je kan op de website nagaan wanneer je Galleria Borbonica kan bezoeken.
 1. Maak een reis door de verschillende kunststations

Een andere ondergrondse bezienswaardigheid zijn de kunstmetro's. Een aantal ondergrondse metrostations zijn voorzien van bijzondere kunstwerken maar het meest spectaculaire is toch het metrostation Toledo. Eens je hier halt houdt, zal het plafond meteen je aandacht trekken. Het wordt opgelicht door een blauwe lichtshow die zich non-stop afspeelt. De lichtjes flikkeren in allerlei blauwe tinten, het kreeg niet voor niets het thema 'water en licht'. De metrohalte werd ooit zelfs uitgeroepen tot het mooiste metrostation van heel Europa!

Wil je deze halte kost wat kost te zien krijgen? Neem de metro vanuit het centrale station van Napels (Napoli Garibaldi) en volg lijn 1 (derde stop moet je er af). Als je hierdoor gefascineerd bent, raden we je aan een kijkje te nemen naar alle andere kunststations. In totaal kan je meer dan 100 kunstwerken bewonderen, verspreid over een parcours van ruim 20km – van foto’s van Olivero Toscani tot mozaïeken van William Kentridge.
 1. Verdwaal in de smalle straatjes van de Spaanse wijk

De meest authentieke en bijzondere wijk van Napels is zonder twijfel de Spaanse wijk, Quartieri Spagnoli. Quarteri Spagnoli ontstond ten tijde van de Spaanse overheersing en werd gebouwd in de zestiende eeuw om de Spaanse garnizoenen te huisvesten. Zij moesten in die tijd de Napolitaanse opstanden de kop in drukken. In het begin was er in de wijk hoge werkloosheid wat leidde tot veel criminaliteit en prostitutie. Die slechte reputatie hield langer stand dan de Spanjaarden zelf maar vandaag de dag is het de meest drukbezochte en levendige wijk van Napels.

Je moet maar eens denken aan steegjes zo smal dat er niet veel zonlicht komt, kleine balkonnetjes waar het wapperend wasgoed hangt te drogen. Je wandelt er tussen gezellige restaurantjes, kleurrijke street art en scooters die je bijna van de weg blazen.

 1. Bezoek de 3 middeleeuwse kastelen van Napels

Breng tijdens je citytrip Napels zeker een bezoek aan één van de 3 middeleeuwse kastelen die Napels telt in de binnenstad.

8.1 Castel Nuovo

Het Castel Nuovo dateert uit 1279, maar van het oorspronkelijke gebouw rest enkel een kapel. Toen Napels in 1443 in handen kwam van Alfonso V van Aragon liet deze het huidige kasteel herbouwen, met als meest opvallende element de marmerwitte toegangspoort met basreliëf die de triomfantelijke intrede van Alfonso viert. De vervorming in de bronzen poort komt van een kanonbal uit een oorlog in 1495.

Nu vind je in het kasteel het Museo Civico met schilderijen, sculpturen en andere kunst uit de 14de-19de eeuw. Vanop de hoger gelegen verdiepingen heb je overigens een prachtig panorama op de baai van Napels en de Vesuvius.

8.2 Castel dell’Ovo

Het Castel dell’Ovo (“Kasteel van het Ei”) ligt op een klein schiereilandje voor de stad. Aan de basis van het huidige gebouw ligt een bouwwerk van de Noormannen (12de eeuw – op zijn beurt gebouwd op de Romeinse overblijfselen), en dat maakt het het oudste kasteel in Napels. Zijn naam dankt het aan een legende waarin verteld wordt dat de Romeinse schrijver Vergilius hier een magisch ei in de grond zou verstopt hebben. Mocht het ei ooit breken, dan zou dat het einde van het kasteel en ook Napels betekenen.

Het kasteel wordt nu vaak gebruikt voor exposities van hedendaagse kunst, speciale evenementen of zelfs bruiloften. Je hebt ook vanaf dit kasteel een schitterend uitzicht op de Vesuvius, de stad en de baai.

8.3 Castel Sant’Elmo (tip voor zonsondergang!)

Het Castel Sant’Elmo is een middeleeuws fort op de hoogste heuvel van Napels, en dateert uit de 13de-14de eeuw. Bij herstellingswerken in de 16de eeuw kreeg het fort zijn huidige stervorm. Sindsdien werd het als militaire buitenpost en militaire gevangenis (tot in 1952!) gebruikt. Je vindt er nu enkele musea.

Het fort is echter vooral de moeite voor het prachtige uitzicht op de stad en de baai, met de altijd aanwezige Vesuvius op de achtergrond. Aan het eind van de middag en in de avond is het uitzicht het mooist, en blijf dan ook zeker voor de zonsondergang (opletten: het kan er behoorlijk waaien!).

 1. Als een koning in Napels

Naast 3 middeleeuwse kastelen telt Napels ook 2 koninklijke paleizen.

9.1 Palazzo Reale

Hoewel de bouw al in 1602 startte, was het Palazzo Reale pas in 1843 afgewerkt. De voorgevel is 169 meter lang, met in de niches standbeelden van Napolitaanse koningen van weleer. Ook binnenin word je overrompeld door een weelde aan rijke vertrekken en kunst, met in het bijzonder de imposante marmeren trappenhal, het privé theater met beelden uit papier maché, de Sala di Ercole en de Bibliotheca Nazionale Vittorio Emanuele III, die ongeveer 2 miljoen boeken bevat.

Het Palazzo Relae ligt aan het Piazza del Plebiscito. Als je bij de ingang van het paleis staat, zie je aan de overkant over het plein 2 stenen paarden staan. Zin in een uitdaging? Probeer dan om met de ogen bedekt tussen de 2 paarden te wandelen. Het is een heel andere manier om de stad te ervaren, enkel gefocust op geluid en geur.

9.2 Museo di Capodimonte

Het Museo di Capodimonte is een kunstmuseum, ondergebracht in een voormalig koninklijk paleis dat in 1738 als zomerpaleis in opdracht van koning Karel van Bourbon gebouwd werd op de heuvel Capodimonte. Toen zijn groot gevolg en vooral de vele kunstschatten die hij geërfd had van zijn moeder niet meer in zijn paleis in Portici terecht konden, besloot koning Karel om van Capodimonte een volwaardig koninklijk paleis te maken.

Doorheen de tijd werden het paleis en de kunstcollecties verder uitgebreid. Er werd ook een uitgebreide collectie aan historische vuurwapens toegevoegd. Bij de val van de monarchie in 1950 werd het paleis een nationaal museum. Het bevat nu één van de grootste kunstcollecties in Italië, met zowel oudere als moderne kunst.

Onze tip: Wachtrijen vermijden en geen tijd verliezen tijdens je citytrip, boek op voorhand je ticket voor het Museo di Capodimonte.
 1. Een les anatomie in de Cappella di Sansevero

Wanneer je de Museo di Cappella di Sansevero binnengaat word je meteen overrompeld door de overdaad aan marmeren beelden en kunst. De kapel werd in 1590 gebouwd door hertog Giovan Francesco di Sangro als privékapel.

In totaal zijn er 28 beelden(groepen) te bewonderen, waarvan de meest gekende de Cristo Velato of Gesluierde Christus, een prachtwerk uitgehouwen in 1 blok marmer met lijnen en details zo fijn dat men toentertijd geloofde dat het via een macaber alchemistisch proces tot stand was gekomen.

Maar het is vooral in de kelder dat de grootste verrassing wacht in de vorm van 2 “anatomische machines”, een skelet van een man en een vrouw waarvan het bloedvatenstel en verschillende organen blootliggen. Heel lang dacht men dat het echt organisch materiaal betreft. Later onderzoek heeft echter uitgewezen dat er gewerkt werd met ijzerdraad, bijenwas en zijde. Het blijft wel een macaber zicht, en in samenspel met de bijna onderdrukkende sfeer in de kapel zelf, hangt er een erg bijzonder sfeer.

Tours en rondleidingen met gids door Napels

 1. Een avondje opera in het Teatro San Carlo

Langs buiten ziet het er niet zo indrukwekkend uit, maar het Teatro San Carlo is het oudste nog bestaande operahuis in Europa, en staat bekend voor zijn prachtige architectuur en sterke akoestiek. Het werd geopend in 1737, maar moest in 1816 na een brand opnieuw gebouwd worden. In de foyer vind je een standbeeld van de Napolitaanse tenor Caruso, hoewel de zanger er tijdens zijn debuut in 1900 zeer slecht onthaald werd en sindsdien nooit meer in de stad heeft opgetreden.

Er zijn begeleide rondleidingen en uiteraard kan je er ook een voorstelling bijwonen tijdens je citytrip Napels, maar dan moet je je ticket wel ruim op voorhand bestellen.

 1. Vergaap je aan de indrukwekkende Galleria Umberto I

De Galleria Umberto I is een erg indrukwekkende overdekte winkelgalerij in de vorm van een Grieks kruis. Centraal is een prachtige koepel van glas in lood, met op de grond een mozaïek van de dierenriem. De galerij werd eind 19de eeuw gebouwd in het teken van een groots renovatieplan voor de stad die in 1884 geteisterd was door een cholera-epidemie. Hij maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

 1. Brand een kaarsje in 1 van de 448 kerken van Napels

Napels telt zo maar eventjes 448 (!) kerken en kapellen. Onmogelijk om ze allemaal te bezoeken tijdens je citytrip, maar welke zijn speciaal de moeite?

13.1 Basilica di San Fransesco di Paola

De Basilica di San Fransesco di Paola (afgewerkt in 1816) domineert de Piazza del Plebiscito, waar ook het Palazzo Reale staat. De kerk is geïnspireerd op het Pantheon van Rome. De koepel is ruim 53 meter hoog en 34 meter wijd. Het interieur is vooral neoclassicistisch, maar doet eerder koud en koel aan.

13.2 Chiesa del Gesù Nuovo

De Chiesa del Gesù Nuovo, ofwel de Kerk van de Nieuwe Jezus, ziet er langs buiten heel bijzonder uit: de façade bestaat uit pyramidevormige ornamenten die zelfs iets agressief uitstralen. De plek was oorspronkelijk een paleis uit 1470. Eind 16de eeuw werd het paleis verkocht aan de Jezuïeten die het omtoverden tot de huidige kerk (1601). Het kleurrijke interieur met de overweldigende koepel staat in zeer sterk contrast met de strenge façade.

In de verschillende kapellen van de kerk worden heel wat heiligen geëerd, waaronder de plaatselijk erg populaire heilige Giuseppe Moscati, een dokter die tijdens zijn leven de armen van Napels hielp en verschillende medische mirakels zou hebben verricht. Op de muren van de kapel vind je verschillende ledematen in zilver, offeranden van gelovigen. In een zijkapel vind je ook een reconstructie van zijn dokterspraktijk en slaapkamer.

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een Napels City Pass, zo bespaar 20% op je museumtickets uit en kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer + gratis toegang tot Pompei en luchthavenshuttle inbegrepen.

Wil je graag een stadstour boeken in Napels? Dat kan voor € 10 per persoon. Boek je tour in Napels online.

13.3 Santa Chiara

Santa Chiara is eigenlijk een groot complex uit de 14de eeuw dat bestaat uit de Kerk van Santa Chiara, 2 kloosters, koninklijke graftombes en tegenwoordig ook een archeologisch museum. Alle koningen van de Anjou-dynastie liggen hier begraven, en je vindt er nu enkele van de mooiste Italiaanse, middeleeuwse graftombes.

In 1943, volle Tweede Wereldoorlog, werd een groot deel van de site verwoest door bombardementen, en de kerk brandde bijna volledig uit. Veel van de originele decoraties werden vernietigd. De kerk werd gerestaureerd naar de oorspronkelijke gotische stijl, met een sober interieur. Sommige fresco’s zijn echter nog wel te zien, net als de bas-reliëfs.
Ook de kloosters zijn deels te bezoeken. Opvallend is overigens de kloostergang met fraaie pergola’s en opvallende faïencetegels.

13.4 Duomo di Napoli

De Duomo di Napoli, die eigenlijk voluit de Cattedrale metropolitana di Santa Maria Assunta heet, werd eind 12de-begin 13de eeuw gebouwd.

De kathedraal is vooral bekend om het gestolde bloed van de Heilige Januarius (San Gennaro), patroonheilige van Napels. Dat bloed wordt af en toe terug vloeibaar, liefst zelfs 2x per jaar om de stad tegen rampspoed te beschermen. Wordt het niet vloeibaar, dan kondigt dit onheil aan, zoals gebeurde in 1944 (een beetje later barstte de Vesuvius uit), in 1980 (erna werd de stad getroffen door een aardbeving) en in 1988 (de dag erna verloor Napels een belangrijke voetbalmatch tegen Milaan).

13.5 Maria Francesca delle Cinque Piaghe

Het kerkje Maria Francesca delle Cinque Piaghe heeft een erg bijzondere attractie: een heilige stoel. Wie erop zit, zou volgens de legende zwanger worden. Elke ochtend staan heel wat jonge vrouwen met een kinderwens voor de deur van het kerkje.

 1. Zeg goeiedag aan de doden

De Napolitanen hebben een bijzondere band met de dood, die alomtegenwoordig in de stad aanwezig lijkt. Van zodra je door de kronkelende straatjes dwaalt, kom je familiekapelletjes tegen die overleden dierbaren, soms uit een ver verleden, blijven herdenken.

Nergens is de dood echter zo aanwezig als in de Catacombe di San Gennaro en het Cimitero delle Fontanelle. Koop je tickets voor deze bijzondere catacomben online voor €9. Heb je een Napels Artecard € 21, dan kan je zelfs gratis naar binnen.

14.1 Catacombe di San Gennaro

De Catacomben van de Heilige Januarius zijn de oudste catacomben van Napels. Al van in de 3de-4de eeuw diende de site als begraafplaats, maar naar alle waarschijnlijkheid werden hier ook al vroeger, voor de christelijke periode, mensen begraven.

In de 5de eew werd hier ook het lichaam van de Heilige Januarius (San Gennaro) bijgezet (nu verhuisd naar de Duomo), en tot de 11de eeuw werden hier ook de bisschoppen van Napels begraven, waardoor de plek een belangrijk bedevaartsoord werd.

Onze tip: Vermijd de wachtrij en koop je ticket op voorhand online!.

14.2 Cimitero delle Fontanelle

De Fontanelle begraafplaats bestaat uit natuurlijke grotten, mijnen en oude Griekse en Romeinse tunnels. Toen Napels in 1656 getroffen werd door de pest, werden de vele slachtoffers hier anoniem begraven. De plek zou tot 1836 gebruikt worden als begraafplaats voor de overledenen van epidemieën. Ook de armen van de stad vonden hier tussen de duizenden andere skeletten een laatste rustplaats.

Omdat veel van de lichamen hier geen “echte begrafenis” gehad hadden, werden de grotten lang beschouwd als “bezeten van verloren zielen”, en ze werden zoveel mogelijk vermeden. Later in de 19de eeuw werden de lichamen echter gecategoriseerd en werden de grotten opgeruimd door de skeletten netjes op planken en in cryptes te plaatsen.

Leuk weetje: Vele, voornamelijk vrouwelijke inwoners van Napels begonnen voor de beenderen en schedels te zorgen door ze schoon te houden en te bezoeken. Zo ontstond er een ietwat macabere cultus, die uiteindelijk leidde tot de sluiting van de begraafplaats halverwege de 20ste eeuw om de obsessie voor de skeletten en schedels te stoppen. Nu is de begraafplaats echter weer te bezoeken. Je kan dit ook per gids of in privégroep doen.

 1. Slenter door de smalle straaltjes

Het historische hart van Napels (Centro Storico) telt maar 1 rechte straat: de Spaccanapoli, die de stad in 2 lijkt te snijden. Al de rest is een wirwar van steegjes, smalle straatjes, pleinen...
En toch is het geen echt doolhof; je komt altijd weer terecht op een punt van herkenning.

Rond de Spaccanapoli vind je heel wat restaurants, bars en winkeltjes. Het Centro Storico staat dan ook met recht en rede op de UNESCO werelderfgoedlijst.

 1. Woon een match bij in het Stadio Diego Armando Maradona

Voor de voetballiefhebbers onder ons, is het stadion van Napels ongetwijfeld een aanrader. Stadio San Paolo is een van de grootste stadion van Italië en is de thuisbasis van SSC Napoli waar enkele wereldberoemde spelers hebben gevoetbald waaronder de legendarische Diego Armando Maradona, maar ook onze Rode Duivel Dries Mertens.

Na de dood van Maradona in november 2020, besloot men als eerbetoon het stadion naar de Argentijn te vernoemen. Sinds 4 december draagt het stadion de naam Stadio Diego Armando Maradona.

Er zijn geen georganiseerde rondleidingen door het stadion maar je kan altijd eens een voetbalmatch mee volgen en de levendige en onvergetelijke sfeer van de thuisfans zelf ervaren (of mee creëren!). Meer info vind je op de website.

 1. Doe een Street-Art tour in Napels

Napels heeft als enige in Italië (tot nu toe) kunstwerken van de bekende street-art kunstenaar Banksy. Natuurlijk is Napels ook gekend voor z'n muurschildering met voetballer Maradona.

Wij gingen mee met een street-art tour door Napels en ontdekten werken van Banksy, Bosoletti, Jorit, Pasquini en Blu, ... Dompel jezelf onder in de excentrieke cultuur van Napoli. Boek je tour online
 1. Neem de Funicolare di Montesanto

San Francisco heeft haar historische kabeltram, Napels heeft haar 3 funiculare, treintjes die het centrum van de stad met hoger gelegen wijken verbindt. Erg handig als je even geen zin hebt om te klimmen. Het mooiste ritje is dat naar de Piazzetta Montesanto.

 1. Vanuit Napels het eiland Capri bezoeken?

Capri is een kleine eilandje net voor de kust van Napels dat al eeuwen lang bezongen en beschreven werd. Geniet er van een het warm klimaat, verbluffende uizichten en de limoncello. Voor strandvakanties moet je er evenwel niet zijn want stranden vind je er bijna niet, mooie grotten en de grillige rotsformaties des te meer.

Lees nog meer over ons bezoek aan Capri. Al sinds de Romeinen is het eiland geliefd bij kunstenaars, dichters en levensgenieters. Weldra ook bij jou?

Onze tip: Wil jij ook het eiland Capri bezoeken vanuit Napels? Boek je tour online naar Capri vanaf € 45 en ga op verkenning op het eiland en bezoek z'n verbluffende grotten. Bekijk hier alle excursies vanuit Napels.

 1. Waar overnachten in Napels?

Pompeï en de Vesuvius bezoeken? Je kan dit perfect doen met Napels als uitvalsbasis. Het aantal hotels en accommodaties is er groot, en daardoor ook betere prijzen. Bekijk het volledige aanbod hotels in Napels hier.

Wijzelf verbleven in het NapoliMia Hotel de Charme, gelegen in het centrum van Napels in de gezellige Plebiscito-wijk. Meer info en prijzen hier. Of bekijk onze eigen selectie aan favoriete hotels en verblijven in Napels.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels-Amalfi-Pompeii

Gratis reisgids Napels-Amalfi-Pompeii downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove
Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust
- 20 september 2021 - Annick Aerts

De stadswandelingen met de plannetjes zijn superhandig.

- 18 juli 2020 - Els Champagne

Fijn om te lezen, tips om een vakantie te boeken naar Napels en de belangrijke bezienswaardigheden in de omgeving.

- 3 januari 2020 - Guy Kieckens

Zoals altijd een heel leerzame gids vol goede tips.

- 17 december 2019 - I Vogel

Fantastische stad. Totaal geen lijst van het vuil, maar misschien daarom ook vooral in de winter goed om te bezoeken. In december zijn de weekenden ''te vol met toeristen'', dus doordeweekse dagen is aan te bevelen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?