Op voetbalreis naar Napels? Naar een voetbalwedstrijd van SSC Napoli gaan kijken

Volledige reisgids kopen voor € 10

Op voetbalreis naar Napels? Naar een voetbalwedstrijd van SSC Napoli gaan kijken

Voetbalwedstrijd van SSC Napoli gaan kijken of een voetbalreis naar Napels

In Napels heerst er serieuze voetbalkoorts. De stad ademt voetbal en dat is niet zomaar want als voetbalclub SSC Napoli bovenaan de ranglijst van de Serie A staan stijgt natuurlijk de voetbalkoorts. De Napolitanen kijken dan ook reikhalzend uit naar een nieuwe landstitel.

Inwoners bereiden zich voor op de winst waar al jaren op wordt gehoopt en van wordt gedroomd. De straten van de stad zijn versierd met blauwe en witte linten, er wapperen talloze vlaggen met het magische nummer drie en zijn er in de Quartieri Spagnoli levensgrote kartonnen poppen van de spelers geïnstalleerd.

Door het grote succes van de voetbalclub en de bijzondere sfeer die momenteel in de stad heerst, hebben ook veel voetbalfans van buiten Napels interesse om een wedstrijd bij te wonen. Wat je moet weten over SSC Napoli, hoe je aan kaarten komt om een wedstrijd bij te wonen en waar je de bijzondere voetbalsfeer in Napels kunt ervaren, hebben we in dit artikel op een rij gezet.

Praktische info & tickets voor een voetbalwedstrijd SSC Napoli

Duur2 - 5 dagen ()
Vliegtickets2,5 uur vliegen op Napels (Capodichino) - richtprijs € 99. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
VoetbalreizenDeze reis als pakketreis boeken + ticket voetbalwedstrijd? Deze kan je hier online boeken
Shuttle transferVan de luchthaven naar het centrum van Napels, boek je luchthaven transfer hier
VerblijvenAan te raden verblijven in Napels zijn:
HuurautoWil je ook de Amalfikust verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Napels City PassMet deze Pass bespaar je geld als je de top bezienswaardigheden van Napels wil bezoeken
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Geschiedenis SSC Napoli & Maradona

De voetbalclub uit Napels werd officieel in 1926 opgericht onder de naam Associazione Calcio Napoli. In 1964 werd de naam gewijzigd in Società Sportiva Napoli zoals we dat nu kennen. De club kent een lange geschiedenis maar vormen de gloriejaren van Maradona bij Napoli tot nog toe de mooiste bladzijden van het verhaal.

Toen in 1984 bekend werd dat de club Maradona binnen had weten te slepen, was het enthousiasme onder de voetbalsupporters groot. In de straten van de stad werd er uitbundig feest gevierd alsof het kampioenschap al binnen was. Bij aankomst in Napels werd Maradona als een held ontvangen en gezien als dé verlosser. De Napolitanen waren ervan overtuigd dat deze man hun levenslange droom waar kon maken, namelijk dat SSC Napoli als eerste Zuid-Italiaanse club de scudetto op zijn naam kon schrijven. Wie wil kan nog steeds in de voetsporen van Maradona door Napels wandelen.

De kleine Argentijn stelde de Napolitanen niet teleur. 7 seizoenen lang kwam hij uit voor SSC Napoli en wist in die tijd twee landstitels binnen te slepen (seizoen 1986-1987 en 1989-1990), de Coppa Italia (1987) en de UEFA Cup (1989). Maradona was ongekend populair en werd door het volk op handen gedragen.

Maradona is een heilige in Napels

Zelfs jaren na zijn vertrek bij Napoli blijft de impact van zijn aanwezigheid groot en besloot de voetbalclub in de zomer van 2000 het rugnummer 10, dat aan Maradona toebehoorde, als zijnde eerbetoon niet meer te gebruiken. Na zijn plotselinge overlijden in 2020 is de oud-voetballer uitgegroeid tot een heilige en is de stad gevuld met afbeeldingen en altaartjes gewijd aan de man die Napels en SSC Napoli op de kaart wist te zetten.

Klik hier om je voetbalreis Napels te boeken

  1. Van Serie C1 tot koploper in de Serie A

Na het vertrek van Maradona ging het langzaamaan bergafwaarts met de club en vormden de grote successen slechts een vage herinnering. Het dieptepunt was toen SSC Napoli in 2004 door een berg schulden failliet werd verklaard. De Italiaanse filmproducent Aurelio De Laurentiis bleek een redder in nood. Hij blies de voetbalclub nieuw leven in en zorgde ervoor dat Napels niet zonder professionele voetbalclub kwam te zitten.

Van de Serie C1 klom de club langzaam weer op om in het seizoen 2007-2008 weer op het hoogste niveau in de Serie A mee te spelen, waar zij momenteel hard op weg zijn om de titel binnen te slepen.

  1. Voetbalsferen in Napels

Nu de eindstreep bijna in zicht is, bereidt de stad zich voor op het kampioensfeest. Wanneer je door de straten van de stad loopt, wandel je onder de witte en blauwe versieringen door en heb je keuze uit talloze voetbalsouvenirs ter herinnering aan je bezoek aan Napels in deze bijzondere periode.

Het pleintje in de Quartieri Spagnoli (zie ligging op de kaart) met de enorme muurschildering van Maradona is uitgegroeid tot dé plek waar je je volledig onderdompelt in voetbalsferen en je in het feestgedruis kunt storten. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is het een komen en gaan van mensen die graag mee willen krijgen hoe enorm het voetbal leeft in deze stad en hoe met deze aanstaande overwinning Maradona’s erfenis niet wordt vergeten.

Wanneer je in Napels bent en de voetbalgekte zelf wilt ervaren maar ook beter wilt begrijpen, ga dan mee op een van de tours die er worden aangeboden. Je komt bovendien in contact met de inwoners van de stad, leert meer over de liefde die Napolitanen voor Maradona voelen en het is bovendien ideaal om in de stemming te komen wanneer je later op de dag een wedstrijd bijwoont.

Leuke tours in het teken van voetbal en Maradona in Napels

  1. Wat is het speelschema van SSC Napoli?

Met nog een paar wedstrijden te gaan, komt het einde van het seizoen 2022/23 in zicht.

De volgende wedstrijden staan er voor Napoli in de Serie A nog op het speelschema dit seizoen:

  • Zondag 23 april: Juventus – Napoli
  • Zaterdag 29 april: Napoli – Salernitana
  • Woensdag 3 mei: Udinese – Napoli
  • Zondag 7 mei: Napoli – Fiorentina
  • Zondag 14 mei: Monza – Napoli
  • Zondag 21 mei: Napoli – Inter
  • Zondag 28 mei: Bologna – Napoli
  • Zondag 4 juni: Napoli - Sampdoria

Het bijwonen van een wedstrijd in het Stadio Diego Armando Maradona (zie ligging hier) is erg populair. Het is echter niet altijd even makkelijk om een kaartje in handen te krijgen.

  • Kaarten gaan vaak pas 2 weken voor aanvang van de wedstrijd in de verkoop en er gelden daarnaast voor elke wedstrijd andere regels met betrekking tot de verkoop van tickets.
  • Vaak hebben abonnementhouders de gelegenheid om in de eerste 48 uur kaarten te kopen en je hebt een Fan Stadium Card nodig wanneer je online kaarten aan wilt schaffen.
  • Het is verstandig om de officiële pagina van SSC Napoli te raadplegen. Op de website wordt aangegeven wanneer en waar de kaartjes voor een wedstrijd in de verkoop gaan en tegen welke prijs.
  1. Voetbaltickets bij een verkooppunt

  • Wanneer je in Napels of omgeving bent, kun je ook altijd even langsgaan bij een van de officiële verkooppunten om na te gaan of er nog kaarten voor de wedstrijd beschikbaar zijn.
  • Voor het kopen van een ticket heb je een geldig identiteitsbewijs nodig.
  • De kaarten worden verkocht op naam en er wordt bij het stadion op gecontroleerd.
  • Op de website van SSC Napoli vind je de complete lijst met verkooppunten.
  • Wie vanuit België of Nederland met op voetbalreis wil naar Napels, kan zijn reis + ticket via deze link online boeken.
  1. Hoe naar het Stadio Diego Armando Maradona?

Wanneer je erin geslaagd bent om een ticket te bemachtigen, houdt niets je tegen om volledig op te gaan in Napolitaanse voetbalsferen in het Diego Armando Maradona-stadion.

Vanuit Napels is het stadion eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken

  • Vanuit het centrum van Napels stap je bij de halte Montesanto (zie ligging hier) op de Cumana-lijn richting Torregaveta. Bij de halte Mostra- Stadio Maradona (zie ligging hier) stap je uit en wandel je in een paar minuten naar het stadion.
  • Je kunt ook gebruik maken van metrolijn 2 om bij het stadion te komen. Je stapt uit bij de halte Campi Flegrei (zie ligging hier) en wandel vervolgens in zo'n 10 minuten naar het stadion.

Is het je niet gelukt om kaarten te scoren maar wil je toch graag het stadion bekijken? Dan is het voor voetballiefhebbers goed om te weten dat het stadion niet geopend is voor publiek wanneer er geen wedstrijden zijn. Je kunt er natuurlijk altijd even een kijkje nemen en wanneer je geluk hebt, tref je een open deur of een vriendelijke medewerker die je met alle liefde even binnen laat kijken in deze Zuid-Italiaanse voetbaltempel.

  1. Waar overnachten in Napels?

Pompeï en de Vesuvius bezoeken? Je kan dit perfect doen met Napels als uitvalsbasis. Het aantal hotels en accommodaties is er groot, en daardoor ook betere prijzen. Bekijk het volledige aanbod hotels in Napels hier.

Wijzelf verbleven in het NapoliMia Hotel, gelegen in het centrum van Napels in de gezellige Plebiscito-wijk. Of bekijk onze eigen selectie aan favoriete hotels en verblijven in Napels.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?