Routeplanner fietsknooppunten: Je fietsroutes tekenen online

Met onderstaande routeplanner kan je eenvoudig je fietsroutes tekenen en plannen via fietsknooppunten in België en Nederland. Geef je start adres in en klik via de kaart de verschillende knooppunten aan.

  • Stippel je route uit door de rode knooppunten aan te klikken
  • Versleep de muis om te navigeren
  • Oranje trajecten zijn onverhard - blauwe trajecten zijn kasseistroken

Waar start je?

Vul een gemeente naam in en klik op zoeken.
Gratis fietsgidsen downloaden

Fietsgids AntwerpenFietsgids LimburgFietsgids Oost-VlaanderenFietsgids West-VlaanderenFietsgids Zeeland
Fietsgids AntwerpenFietsgids LimburgFietsgids Oost-VlaanderenFietsgids West-VlaanderenFietsgids Zeeland

Er op uit trekken met de fiets? Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een fietstour of fietsvakantie? Download dan ook zeker onze uitgestippelde fietsroutes. Bekijk ons volledige aanbod fietsroutes.

Hoe zelf een fietsroute uitstippelen?

Via de deze fietsknooppunten tool kan je zelf je fietsroute uitstippelen aan de hand van fietsknooppunten en dit zowel voor routes in België als in Nederland. Je geeft je begin adres en daarna kan je eenvoudig je via de rode stippen een route tekenen die je daarna dan kan afprinten of downloaden als PDF.

Wat zijn fietsknooppunten?

Via fietsknooppunten kan je zelf eenvoudig je fietsroute plannen en volgen terwijl je fietst. Zowel in België als in Nederland zijn er honderden paden die je kan selecteren en uitstippelen via deze knooppunt bordjes die meestal worden uitgebaat door de lokale toeristische diensten. Men kiest ervoor om deze fietsknooppunten langs rustige wegen te plaatsen in natuurvriendelijke gebieden. Je kan je fietsroute zelf uitstippelen via deze routeplanner fietsknooppunten.

Hoe een GPX bestand maken van een fietsknooppunten route?

Deze fietsroute tool laat je toe om fietsroutes te genereren via de routeplanner van fietsknooppunten. Nadat je route is uitgestippeld kan je deze laten omzetten naar een GPX bestand dat je dan kan gebruiken om in te laden op je GPS fietscomputer.

Pinterest Routeplanner fietsknooppunten: Je fietsroutes tekenen online

Op zoek naar inspirerende reisroutes?

Heldere reisgidsen met uitgestippelde wandelingen, rondreizen en fietsroutes en concrete, kant-en-klare reis info. Bespaar jezelf uren opzoekingswerk.

Ontdek de routes

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?