Het eiland Capri bezoeken?: hoe, info, foto's en bezienswaardigheden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Het eiland Capri bezoeken?: hoe, info, foto's en bezienswaardigheden

Capri is een kleine eilandje net voor de kust van Napels dat al eeuwen lang bezongen en beschreven werd. Geniet er van een het warm klimaat, verbluffende uizichten en de limoncello. Voor strandvakanties moet je er evenwel niet zijn want stranden vind je er bijna niet, mooie grotten en de grillige rotsformaties des te meer.

Deze reisgids bevat alle bezienswaardigheden op Capri. Al sinds de Romeinen is het eiland geliefd bij kunstenaars, dichters en levensgenieters. Weldra ook bij jou?

Inhoud artikel

 1. Hoe geraak je op Capri vanuit Napels?

Vanuit Napels duurt het 50 minuten om met de ferry Capri te bereiken, uurregelingen kan je hier vinden. Meer info over tickets en reserveringen vind je hier. Het is ook mogelijk om georganiseerd een trip naar Capri te maken, waarbij je meteen ook de grotten aan de kustlijn bezoekt. Meer info kan je terugvinden op Get Your Guide.

 1. Het adembenemende uitzicht vanuit de Giardini di Augusto

De Giardini di Augusto is een mooie kleine tuin, net voorbij het Certosa di San Giacamo. Het is er zalig vertoeven op één van de vele bankjes, tussen de diverse kunstwerken. Wat de plek vooral de moeite maakt, zijn de adembenemende uitzichten op de Via Krupp, de steile zigzaggende weg naar de kustlijn diep beneden en langs de andere kant op de Faraglioni Rotsen, de bekende rotsen van Capri. Hier zou volgens de Odyssee van Homeros Odysseus door de sirenen verleid zijn.

 1. De Villa Jovis van keizer Tiberius

De Villa Jovis (Villa van Jupiter) was een residentie van keizer Tiberius. De villa ligt wat verder uit de stad en vraagt een stevige wandeling van ongeveer 40 minuten vanaf het centrale plein in Capri. Rond 30 na Christus trok keizer Tiberius zich in deze villa terug. De totale oppervlakte moet ooit 7.000 m² geweest zijn. Opgravingen hebben onder andere thermen en woonvertrekken blootgelegd, maar erg veel blijft er niet over. Verder is er de fameuze Salto di Tiberio, een steile klif waarvan Tiberius zijn vijanden de dieperik in zou gegooid hebben.

 1. Monte Solaro, het hoogste punt van Capri

Vanop de Piazza Vittoria kan je de stoeltjeslift nemen naar Monte Solaro, het hoogste punt van het eiland (596 m). Het ziet er wat eng uit, maar uiteindelijk valt de rit goed mee. Het vergezicht waar je mee beloond wordt, doet alle eventuele angsten verdwijnen. Op heldere dagen kan je de volledige Baai van Napels zien liggen. Check er ook de ruïnes van de Fortino di Bruto, de restanten van een fort uit de tijd van Napoleon.
Wil je liever niet met de stoeltjeslift terug, dan kan je ook langs een wandelpad terug naar beneden

 1. Villa Lysis of Villa Fersen

Niet ver van de Villa Jovis ligt de Villa Lysis of Villa Fersen, die in 1904 gebouwd werd in opdracht van de flamboyante graaf en schrijver Fersen-Adelsward. Het huis is nu volledig leeg, buiten enkele foto’s van de graaf met vrienden en geliefden, maar je krijgt nog een duidelijk beeld van de opulente rijkdom. In de kelder rookte de graaf opium. Hij stierf hier in 1923 aan een overdosis champagne en cocaïne.

Onze tip: Ga jij ook op reis naar Napels en wil je er zeker van zijn dat je niets mist? Download onze reisgids Napels-Amalfi-Pompeii met alle tips, stadswandeling en leuke rondreis.

 1. De indrukwekkende rotsformatie Arco Naturale

Op ongeveer 25 minuten wandelen van het centrum van Capri ligt de Arco Naturale, een indrukwekkende natuurlijke rotsformatie in een grote boog, met diepe zeezichten. Onderweg kan je ook een omweg maken naar de Grotta di Matermania, een oude grot waar de Romeinen vroeger de godin Cybele aanbaden. Er zouden nu nog in de grot af en toe bizarre neo-heidense rituelen plaatsvinden.

 1. Chiesa di San Michele

De Chiesa di San Michele is een van de topbezienswaardigheden van Anacapri. De volledige vloer van de kerk bestaat uit duizenden beschilderde tegels die het Aards Paradijs weergeven, vol magische dieren zoals eenhoorns in een tot de verbeelding sprekende exotische wereld. Vanop een balkon kan je het bijzondere resultaat in zijn geheel bewonderen.

 1. De neoclassicistische Villa San Michele

De neoclassicistische Villa San Michele werd in de 19de eeuw gebouwd in opdracht van de Zweedse wetenschapper en filantroop Alex Munthe, op de plek waar eerder een andere villa van keizer Tiberius en vervolgens een klooster hadden gestaan. Al van bij de publicatie van zijn boek Het verhaal van San Michele in 1929 is de villa een populaire toeristische attractie.

Het interieur biedt de nalatenschap van Munthe (in beheer door de Zweedse overheid) en ook kunstschatten die gevonden werden in de diverse Romeinse villa’s op het eiland, waaronder ook die van Tiberius. De tuinen, gebouwd in verschillende terrassen, bieden prachtige panorama’s.

 1. Certosa di San Giacomo, een oud kartuizerklooster

Het Certosa di San Giacomo is een oud kartuizerklooster dat dateert van 1371. De bouwstijl doet Marokkaans aan, met de kleine koepels. Doorheen de 19de eeuw heeft het ondermeer dienstgedaan als barakken en een gevangenis voor anarchisten. Nu huist het de Diefenbach Collectie, een verzameling schilderijen en beelden van de Duitse symbolist Diefenbach die een tijd op het eiland heeft doorgebracht.

 1. De vele grotten van Capri (Groene, Rode of Blauwe Grot)

Het eiland Capri is erg bekend voor zijn verschillende grotten. De meeste grotten zijn enkel via een boottocht de bezoeken (zoals bijvoorbeeld de Groene Grot of de Rode Grot, genoemd naar de rode koraal die er gevonden wordt), maar de meest bekende, de Grotto Azzurra of de Blauwe Grot, is ook vanuit Anacapri te bezoeken. Het blauwe water is bijzonder mooi om zien, maar het is naar verhouding niet goedkoop (op het moment van schrijven 18 euro), en de wachttijden zijn vaak erg lang. Wil je graag de grot bezoeken en wachtrijen vermijden? Boek je tickets direct online.

De Blauwe Grot is zo'n 60 meter lang en het 10 meter hoge plafond wordt wel eens de Duomo Azzurro (blauwe kathedraal) genoemd. Volgens de legends leven hier mariene goden of kwaadaardige demonnen. Bezoek zelf de grot en ervaar de magische kracht van deze plek.

 1. Bonus: Filmpje van Capri, wat mag je verwachten?

Dit filmpje van het eiland Capri geeft je een goed beeld van wat je mag verwachten bij je bezoek.

 1. Waar overnachten in Napels?

De Pompeii en de Vesuvius bezoeken? Je kan dit perfect doen met Napels als uitvalsbasis. Het aantal hotels en accommodaties is er groot, en daardoor ook betere prijzen. Bekijk het volledige aanbod hotels in Napels hier.

Wijzelf verbleven in het NapoliMia Hotel de Charme, gelegen in het centrum van Napels in de gezellige wijk Plebiscito. Meer info en prijzen hier.
Bekijk ook ons eigen selectie aan favoriete hotels en verblijven in Napels.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels-Amalfi-Pompeii

Gratis reisgids Napels-Amalfi-Pompeii downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust
- 8 maart 2019 - Van Overwaele Katleen

Handige gids. Vertrekken binnenkort naar Napels en zijn nu de trip al beetje aan het voorbereiden met de gids die we gedownload hebben.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?