5 x leuke fietstours in Napels: Napels op de fiets verkennen + tickets boeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x leuke fietstours in Napels: Napels op de fiets verkennen + tickets boeken

Mooiste fietstochten in en rond Napels + waar je fietstour Napels boeken?

Fietsen en Napels gaan niet altijd even goed samen, maar Napels doet er alles aan om fietsers aan te trekken. Er worden verschillende fietstours georganiseerd waarbij je met een gids het centrum van de stad verkent en daarna langs de Baai van Napels fietst. Of je kan gewoon een fiets huren en zelf een route uitstippelen natuurlijk.

Het is een onvergetelijke ervaring! Lees hieronder alvast meer over de leukste fietstours in Napels.

Fietstours in Napels en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours
 • Fietstour langs hoogtepunten van Napelsmet Nederlandstalige gids € 45 (Reserveer online)
 • Napels: begeleide Fat e-Bike Tour € 62 (Reserveer online)
 • Van Sorrento: e-biketour over de Vesuvius + toegangskticket Vesuvius gids € 119 (Reserveer online)
 • Maak een e-bike fietstocht langs de wijngaarden + maaltijd € 75 (Reserveer online)
1. Boek je begeleide fietstocht in Napels 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

 1. Fietsen in Napels: een ideale match?

Fietsen in Napels is niet altijd even eenvoudig. De stad staat namelijk bekend om de scooters die al claxonnerend door de straten zoeven, de hordes toeristen die de smalle straatjes innemen en de auto’s die de wegcode niet altijd even goed respecteren. Fietsen en Napels waren vroeger geen goede match, maar daar lijkt nu wel verandering in te komen.

De kleinste straatjes in het centrum zijn niet met de auto te bereiken waardoor je steeds meer en meer fietsen ziet verschijnen in het straatbeeld. Het is dus zeker een aanrader om de stad te verkennen vanop de fiets maar oppassen blijft natuurlijk wel de boodschap wanneer je je met een fiets in hartje Napels begeeft.

Steeds meer en meer fietspaden in de stad

Er zijn op dit moment weinig fietspaden in het centrum van Napels, maar daar komt wel verandering in. Er is zelfs flink geïnteresseerd in fiets- en voetgangerszones. Het beste voorbeeld daarvan is de prachtige fietsroute langs de Baai van Napels. Vroeger was dat een drukke weg vol auto’s, nu wandel of fiets je er over een verzorgde promenade.

De fietsroute langs de zee is maar liefst 20 kilometer lang. Geen betere plek voor een ontspannen fietstocht aan het water, niet? Napels is van plan om meer fietspaden aan te leggen, ook in de richting van het centrum.

Boek hier je fietstocht in Napels

 1. Fietsen in de omgeving van Napels

Natuurlijk heeft ook de omgeving van Napels ontzettend veel te bieden. De provincie Campanië leent zich namelijk uitstekend voor verkennende fietstochten. Je kan bijvoorbeeld de kustlijn af fietsen en kleine vissersdorpjes bezoeken.

Fervente fietsers kunnen dan weer de heuvels in de omgeving of de Vesuvius trotseren. Afsluiten doe je natuurlijk met een heerlijk Italiaans gerecht in een van de gezellige restaurantjes die op je fietsroute liggen.

 1. Verken Napels op de fiets: de leukste fietstours in Napels

Er worden in en rond Napels verschillende fietstochten georganiseerd. Er zijn fietstours in het centrum van Napels waarbij je fietst van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Een lokale gids geeft je dan wat meer uitleg bij alles wat je te zien krijgt. Het is een uitstekende en leuke introductie tot de stad. Andere fietstours brengen je verder van het centrum weg. We zetten de populairste fietstours in en rond Napels in dit artikel even op een rijtje.

 1. Napels: Sightseeingtour per e-bike

Deze fietstocht is ideaal wanneer je Napels en de omgeving wil zien op de fiets zonder dat je je al te veel hoeft in te spannen. Op deze fietstocht krijg je een e-bike waarmee je makkelijk de hoogteverschillen in en rond Napels trotseert. Eerst verken je met een gids het centrum van de stad.

Op het programma staan onder andere het Castel Nuovo, het Teatro di San Carlo en het koninklijk paleis. Daarna fiets je over de prachtige promenade naar het Castel dell’Ovo. Je rijdt langs de Baai van Napels en in de verte kan je de eilanden Capri, Ischia en Procida zien liggen.

Praktische info over deze fietstour:

 1. Napels: Begeleide fietstocht door de stad

Op deze fietstocht verken je meer van het historische Napels. Eerst rijd je over de promenade naar het Castel dell’Ovo, maar daarna trek je terug het centrum van de stad in. Je passeert onder andere het Piazza del Plebiscito, het Piazza Carità en het Piazza del Gesù. Daarna trek je de wijk Decumani in, het oude Griekse hart van de stad. De ervaren gids vertelt je onderweg alles over de geschiedenis van de stad.

Praktische info over deze fietstour:

 1. Napels: Panoramische e-bike-tour

Deze fietstocht met e-bikes brengt je net als de andere eerst naar het centrum van de stad en de promenade langs het water. Daarna zet je echter koers naar het natuurpark van de Posillipo-heuvel. Je fietst naar de top, geniet van het uitzicht en bezoekt het oude industriegebied Bagnoli.

Praktische info over deze fietstour:

 1. Napels: Begeleide Fat e-Bike Tour

Op deze tour trotseer je de stad en de omgeving op felgroene dikke e-bikes. Je bezoekt het stadscentrum en de promenade, maar de nadruk ligt op panoramische uitzichten. Je fietst naar enkele hooggelegen punten vanwaar je verschillende prachtige uitzichten hebt.

Praktische info over deze fietstour:

 1. Napels: Elektrische fietstour door archeologisch park Pausilypon

Deze tour brengt je verder uit het centrum van Napels. Je fiets tot het archeologisch park Pausilypon waar je een rondleiding krijgt en je leert hoe opgravingen in zijn werk gaan. Daarna fiets je nog naar enkele uitkijkpunten waar je getrakteerd wordt op onklopbare uitzichten.

Praktische info over deze fietstour:

 1. Huur een fiets en trek er zelf op uit

Wil je liever gewoon een fiets huren en zelf kiezen waar je naartoe gaat? Dat kan natuurlijk ook! Je kan makkelijk online een fiets in Napels huren. Deze fiets wordt naar je hotel gebracht en wordt hier ook opgehaald. Huur de fiets voor een volledige dag en stippel zelf je route uit langs de mooiste bezienswaardigheden in Napels. Huur je fiets voor Napels online op voorhand en ga zorgeloos op vakantie.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?