Wandeling Antieke Rome, ontdek het Oude Centrum + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Wandeling Antieke Rome, ontdek het Oude Centrum + kaart

  • Startpunt: Piazza del Colosseo, Rome, Italia
  • Eindpunt: Piazza del Colosseo, Rome, Italia
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,7 km
  • Duur: 7 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Rome

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandel met deze route door het oude Rome. In de voetstappen van de Romeinen ontdek je alle highlights, van Colosseum tot Pantheon

Het oude centrum en Antieke Rome kan je op één dag bezoeken. We starten de wandeling in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum.

Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein. Ontdek hier nog meer bezienswaardigheden in Rome.

Tours & tickets Rome: sla de wachtrij over

Rome is een fantastische stad maar je zal zien ... je bent er nooit alleen. Gun jezelf de vrijheid en sla de wachtrijen over. Koop je tickets via Ticketbar of via de site van GetYourGuide, zo kan je de wachtrijen overslaan bij bezienswaardigheden en monumenten. Zo zie je meer tijdens je bezoek aan Rome, je kan annuleren tot 24u voor aankomst.

Rome

Gratis stadswandeling Antieke Rome downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Rome

Ontdek Rome via 3 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Rome: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

281 ervaringen

- 31 mei 2024 - Karen

De reisgidsen zijn altijd heel goed. Inhoudelijk zeer informatief met mooie foto's, leuke routes en heel veel interessante weetjes. Ik kom altijd weer terug bij deze site voor reisgidsen en ben er heel blij mee.

- 20 mei 2024 - An Bu

Heel leuke gids met tegelijkertijd goede historische informatie en waardevolle tips. Persoonlijk verplaats ik me graag met een papieren kaart, maar dat is waarschijnlijk omdat ik een 60+ ben !

- 9 april 2024 - Laura Houtermans

Mooie wandelroute door het natuurlijke museum van Italië , het prachtige Rome !! Koop daarnaast een weekkaart voor alle openbare vervoer voor 24 euro en reis zo vaak je wil. Een hapje eten in de avond in het o zo gezellige Trastevere is een absolute aanrader, net als een ijsje eten in de beste zaak Vechi, die op meerdere plekken in Rome ligt.

- 9 maart 2024 - Nadia Donckers

Ik heb de gids van Rome een aantal keren helemaal doorlopen. Er stonden veel bruikbare tips en linken in om gemakkelijk op voorhand tickets te kopen. Het was ook heel fijn om tips te krijgen waar het wat minder druk is maar wel hele leuke plaatsen om vertoeven.

- 6 maart 2024 - D Fonteyn

Top, duidelijke en overzichtelijk. Doe zo verder

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?