Cappella di Sansevero in Napels bezoeken: Alle info, tips en tickets voor je bezoek aan de kapel

Volledige reisgids kopen voor € 10

Cappella di Sansevero in Napels bezoeken: Alle info, tips en tickets voor je bezoek aan de kapel

Praktische info over je bezoek aan Cappella di Sansevero kapel in Napels + waar tickets kopen?

De Cappella di Sansevero is een minder bekende bezienswaardigheid in Napels, maar wat ons betreft een absolute must-see. Deze kapel ziet eruit als een museum en herbergt 28 indrukwekkende marmeren beelden. Het hoogtepunt is echter de Cristo Velato van Giuseppe Sanmartino, een ongelooflijk realistisch marmeren beeld dat tot de artistieke hoogtepunten van de 18e eeuw behoort.

Benieuwd naar wat je mag verwachten van je bezoek? Ontdek hieronder alles wat je moet weten over de Cappella di Sansevero in Napels.

Tickets boeken voor de Cappella di Sansevero

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van de Cappella Sansevero

De Cappella Sansevero werd gebouwd in 1590 in opdracht van hertog Giovanno di Sangro. De hertog werd ernstig ziek, maar slaagde er toch in om te genezen. Hij geloofde dat God met zijn genezing gemoeid was en wilde daarom een kapel laten bouwen als bedanking. De Cappella Sansevero werd opgetrokken in de tuinen van het Palazzo Sansevero, vandaar de naam.

De kapel bleef in handen van de familie en werd in 1613 uiteindelijk omgebouwd tot een grafkapel. Alle leden van de adellijke familie di Sangro vonden er hun laatste rustplaats. In de 18e eeuw liet Raimondo di Sangro de kapel grondig renoveren. Hij liet de indrukwekkende plafondschildering aanbrengen en plaatste de 28 beelden in de kapel die vandaag zoveel bezoekers lokken.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek aan Napels? Bekijk alvast onze favoriete verblijven in Napels.
 1. Beeldengroepen van de Cappella Sansevero

Wanneer je de kapel binnenstapt, merk je eerst de mooie plafondschilderingen op en daarna meteen de beeldengroepen. De Cappella Sansevero lijkt meer op een kunstmuseum dan op een grafkapel. In totaal staan er 28 beelden die de tombes van de familie di Sangro moeten beschermen.

Het zijn stuk voor stuk indrukwekkend realistische marmeren beelden, maar het beroemdste exemplaar is de Gesluierde Christus (Cristo Velato) van Giuseppe Sanmartino. Je ziet er Jezus neerliggen op kussens en hij wordt bedekt door een dunne stof. Het is onwaarschijnlijk hoe echt het beeld eruitziet.

 1. De “anatomische machines”

Raimondo di Sangro, die de kerk liet renoveren, was gefascineerd door biologie en chemie. Hij werd daarvoor zelfs de kerk buitengezet. Maar in de kerk kan je nog een van zijn meest fascinerende experimenten bezichtigen: "de anatomische machines".

De anatomische machines zijn twee lichamen, een man en een vrouw, die in een glazen kast zijn opgeborgen. De bloedbanen en de organen van de lichamen liggen bloot. Ze moesten dienen als een soort biologiehandboek. Di Sangro heeft echter niet de echte bloedbanen kunnen bewaren, het zijn namaaksels van ijzerdraad, zijde en was.

 1. Praktische info voor je bezoek aan Cappella Sansevero

Waar bevindt zich de Cappella Sansevero?

 • Cappella Sansevera ligt in de Via Francesco de Sanctis, 19/21.
 • Hoe ernaartoe? Je bereikt de kapel makkelijk al wandelend door de stad Napels. Of je kan ook de metro (metrolijn 1) nemen en uitstappen bij de haltes Museo of Dante, dan moet je nog enkele honderden meters wandelen naar de kapel.

Wat zijn de openingsuren van de Cappella Sansevero?

 1. Wat is de ligging van de Cappella di Sansevero?

 1. Waar tickets kopen voor Cappella Sansevero?

 • Je kan toegangstickets kopen aan de ingang van de kapel. Maar het is aangeraden om je tickets online aan te kopen op de website. Zo kan je lange wachtrijen vermijden en gewoon meteen aan je bezoek beginnen.
 • Wil je de Cappella Sansevero met een gids bezoeken en de wachtrijen vermijden? Dan raden we je een gegidste rondleiding door de kapel aan. Je krijgt alle informatie over de geschiedenis van de kapel, de beeldhouwwerken binnenin en de gids overspoelt je met weetjes die Napels in een ander daglicht plaatsen. Boek je tickets voor Cappella Sansevero.

Bekijk het volledige aanbod voor Cappella Sansevero

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels en Amalfikust downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?