Stadswandeling Napels: ontdek het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Napels: ontdek het historische centrum

  • Startpunt: Via Gonzaga, Napoli
  • Eindpunt: Via Gonzaga, Napoli
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,1 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Deze wandeling door Napels brengt je langs alle highlights van de stad

Onze stadswandeling in Napels brengt je door de rijke geschiedenis van deze Italiaanse stad. We geven je de gelegenheid om door een wirwar van straatjes te wandelen maar onze wandeling in Napels volgt nogal de hoofdwegen om zich beter te kunnen oriënteren.

Wist je dat Napels niet minder dan 448 kerken telt? We brengen je naar de belangrijkste en vergeten je ook niet langs een paar mooie gedenkkapelletjes aan huizen te loodsen. Typisch voor Napoli. Uiteraard vergeten we niet de belangrijkste bezienswaardigheden in Napels en een overzicht van de musea in Napels. Wie meerdere dagen in Napels is kan ook kijken om leuke daguitstappen te doen vanuit Napels of misschien heb je wel zin in een fietstour door Napels?

Klaar voor een verkenning? De gratis gids bevat de stadswandeling in Napels en dag 1 van de rondreis. Wist je dat Napels ook een een heuse ondergrondse stad heeft? Deze is te bezoeken. Lees alles over de catacomben van Napels.

Nog niet zeker waar te overnachten in Napels? Bekijk onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Napels.

Napels en Amalfikust

Gratis stadswandeling Napels downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Napels-Amalfi-Pompeii

Ontdek Napels-Amalfi-Pompeii via een stadswandeling in Napels, een uitgewerkte autoroute die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leidt. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Napels: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

43 ervaringen

- 12 oktober 2023 - Riet Deveux

Altijd zeer goede en beknopte info en over de bezienswaardigheden! Al dikwijls heel blij geweest met deze stadswandelingen!

- 20 september 2023 - Ilse.Raeymaeckers

Top !

- 22 juni 2023 - landsheere viviane

aan de hand van de beschrijving konden we een mooie wandeling maken. Ook het Certosa di San Martino is zeker een aanrader. Vanuit Napels naar de Vesuvius en Sorrento kan je gemakkelijk met openbaar vervoer.

- 4 oktober 2022 - Gaby Van Tricht

goede stadswandeling, veel gezien.

- 16 augustus 2022 - Sandra Loohuis

Meest duidelijke en veelzijdige reisgids die ik tot nu heb gelezen. Al 2 x in Napels geweest en door deze gids toch nog nieuwe tips gekregen en op mijn 3e trip allemaal andere prachtige locaties bezocht.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?