Napels stadswandeling

4 215 x gedownload24 ervaringen
  • Startpunt: Via Gonzaga, Napoli
  • Eindpunt: Via Gonzaga, Napoli
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,1 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Napels gratis downloaden. Wandelroute Napoli, Amalfi

Onze stadswandeling in Napels brengt je door de rijke geschiedenis van deze Italiaanse stad. We geven je de gelegenheid om door een wirwar van straatjes te wandelen maar onze wandeling in Napels volgt nogal de hoofdwegen om zich beter te kunnen oriënteren.

Wist je dat Napels niet minder dan 448 kerken telt? We brengen je naar de belangrijkste en vergeten je ook niet langs een paar mooie gedenkkapelletjes aan huizen te loodsen. Typisch voor Napoli. Uiteraard vergeten we niet de belangrijkste bezienswaardigheden in Napels + musea.

Klaar voor een verkenning? De gratis gids bevat de stadswandeling in Napels en dag 1 van de rondreis. Wist je dat Napels ook een een heuse ondergrondse stad heeft? Deze is te bezoeken. Lees alles over de catacomben van Napels.

Napels-Amalfi-Pompeii

Gratis stadswandeling Napels downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Napels-Amalfi-Pompeii

Ontdek Napels-Amalfi-Pompeii via een stadswandeling in Napels, een uitgewerkte autoroute die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leidt. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Napels: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

24 ervaringen

- 7 november 2019 - Matthijs Kris

👍

- 3 november 2019 - Annemie

Omdat onze tijd vrij beperkt was , hebben we toch het allerbelangrijkste van Napels kunnen ontdekken, dank zij de goeie beschrijving van de stadswandeling !

- 22 oktober 2019 - Jo Bamps

De belangrijkste opmerking is wel - zoals jullie aangeven - : 'Let op voor de scooters die je soms letterlijk van de sokken rijden!' Enige aanvulling aan deze overzichtswandeling (niet echt mooi te noemen= Napels is veel te hectisch,chaotisch en eerder vuil en vol van uitlaatgassen) zou kunnen zijn: na het bezoek aan punt E (Basilica) zou je de lange via Toledo halverwege kunnen verlaten door links de via Pignasecca in te wandelen (hier is er elke dag een markt langs de bijna volledige straat) tot aan de Piazza Montesanto (waar je de Funicular kan nemen naar Castel Sant'Elmo) Vanuit P. Montesanto is het slechts een paar honderd meter tot aan Piazza Dante en kan je de initiële wandeling verderzetten.

- 16 september 2019 - Geijsen W. J.

hartelijk dank voor de gids: zeer goed als reisbegeleiding!

- 11 september 2019 - ilse

Zeer toffe wandeling maar Napels is veel groter dan dit. Misschien wandeling wat uitbreiden of 2 verschillende wandelingen maken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?