ZoektochtenWandelzoektochten

Voorkempen: Schilde en Wijnegem

Trage Wandelzoektochten

De lente-editie start op 21 maart 2022 en is een zoektocht van ca. 7 km opgevat als een luswandeling. Start is voorzien op de parking achter de St-Catharinakerk in 's-Gravenwezel. Je wandelt langs trage en rustige wegen. Het is een fotozoektocht zonder vragen, onderweg ga je op zoek naar de foto's en sommigen beloven een moeilijke opdracht te worden. Downloaden van de wandeling kan gratis van de website van Toerisme Voorkempen vanaf 21 maart, een afdruk kan in hun bureel afgehaald worden mits betaling van 2 €. Meer informatie op de website van Toerisme Voorkempen.

Meise - Wolvertem

Fotozoektocht

Aan deze gratis wandelzoektocht kan je deelnemen van 1 juni tot 30 september 2022. De tocht is 9,1 km met vertrek in Wolvertem en loopt door landelijk gebied. De bedoeling is om, tijdens de wandeltocht de locatie van 12 foto's te vinden en aan te duiden tussen welke wandelknooppunten deze zich bevinden. Deelname is gratis en er zijn vele mooie prijzen te winnen waaronder een restaurantbon twv 100 euro. Verder informatie kan men vinden op hun website.

Gent en Zulte

De Zomerzoektocht van het Davidsfonds

Van 21 juni tot 21 september 2021 kan je deelnemen aan een nieuwe Zomerzoektocht van het Davidsfonds. Deze keer trekken ze naar Oost-Vlaanderen met als uitvalsbasis Zulte & Gent. Beide steden liggen aan de Leie. Zulte (Machelen a.d. Leie) is de gemeente van Roger Raveel. Deze bekende kunstenaar zou 100 jaar geworden zijn dit jaar. Er zijn zoals elk jaar zoektochten voor de familie en voor doorgewinterde zoektochters. Bij inschrijving krijg je een Zomerzoektochtpakket inclusief een streekgids. Meer info op de website van de Zomerzoektocht.

Aarschot

Zomerzoektochten "Aarschot gezien? Aarschot gevonden!"

Gezinsport Vlaanderen organiseert zijn zoektochten dit jaar van 1 juli tot 30 september 2021 in Aarschot. De zoektochten vertrekken allemaal bij het toerismekantoor van Aarschot en kosten 15 euro per gezin (kortingen mogelijk). De wandelzoektocht bedraagt 5 km en laat je de pareltjes van Aarschot ontdekken. Op dit traject is er ook een kinderzoektocht. Wie graag op schattenjacht gaat met de gps is er ook geocaching mogelijk. Meer info op de website van Gezinssport Vlaanderen.

Antwerpen

ATV Wandelrally 2021

Zoals elk jaar kan je met de wandelzoektocht van de regionale TV-zender ATV onbekende plekjes ontdekken in Antwerpen. Dit jaar start de zoektocht aan het Centraal Station en blijf je aan de rechterkant van de Leien. Deelnemen kan nog tot 30 september 2021. Een deelnameformulier kost 6 euro en daar zijn uiteraard prijzen mee te winnen. Het formulier kan je kopen in het bezoekerscentrum van het Centraal Station, elke dag van 9 tot 17 uur. Meer info op de website van ATV.

Antwerpen

Wandelend op zoek naar 50 foto's.

Nog tot 30 september 2021 kan er deelgenomen worden aan deze gratis fotozoektocht. Tijdens een parcours van zo'n 5 kilometer ga je op zoek naar 50 foto's in het centrum van Antwerpen. Trek dus je wandelschoenen aan en ontdek enkele mooie plekjes van Antwerpen. Je doet de zoektocht op het moment dat het voor jou het beste past. Je hebt enkel het wandelboekje nodig. Het wandelboekje is te bekomen bij Vief Antwerpen, Lange Nieuwstraat 109 - 2000 Antwerpen of te downloaden op hun website.

Meetjesland

Vlaszoektochten in Sint-Laureins

De wandelzoektocht 'Vlas en zijn verleden' is 10 km lang en kan je stappen van 1 september tot 15 oktober 2021. Bentille was een vlasdorp en met deze wandelroute ontdek je zijn landbouw- en vlasverleden. Deelnameformulier kan je gratis downloaden via de website van Sint-Laureins (vanaf 31/05/21). Je deelname is geldig als je consumeert in een van de horecazaken. Er is een prijzenpot van 2500 euro.

Westhoek

Fotowandelzoektocht ‘Het Keingiaertdorp Geluveld anders bekeken’

Nog tot 26 september 2021 kan je deelnemen aan deze fotowandelzoektocht (3 km) in Zonnebeke. Dit jaar trekken ze naar de deelgemeente Geluveld want dit jaar vieren ze daar feest. Het is er immers 100 jaar geleden dat de eerste vrouw tot burgemeester werd verkozen. Het formulier is gratis te bekomen op verschillende locaties. Deelnemen kost 1 euro als je aan de wedstrijd wil deelnemen (bij afgifte te regelen). Meer info op de website van Toerisme Zonnebeke.

Sint-Niklaas

Zomerse zoektochten

In Sint-Niklaas zijn er meerdere zoektochten deze zomer. Een kort overzicht: tot eind augustus is er de 6de zoektocht Op zoek naar Wase Raapjes, tot half september de 4e zoektocht van de Sint-Niklase bierproevers, tot eind september de 7de zoektocht Odos inclusief kinderzoektocht en mogelijk binnenkort ook nog een natuurzoektocht in de stadskern. Heel wat aanbod dus, voor elke moeilijkheidsgraad en interesse. Lees hier het volledige aanbod en details.

Aalst

Stadswandelzoektochten

De stad Aalst pakt uit met twee stadswandelzoektochten, elk met een ander thema: 'Aalst vergeet je nooit' en 'Aalst ongekend'. Deelnemen is volledig gratis. Vragenlijst en antwoordformulier kan je via bovenstaande links downloaden. De antwoorden worden je bezorgd door Visit Aalst.

Keerbergen

Zomerzoektochten

Nog tot 31 augustus 2021 organiseren KWB Keerbergen en WK-Dorp Keerbergen een zomerzoektocht. Het is een fotozoektocht met extra kinderzoektocht zodat ook de kleinere niet uit het oog worden verloren. Er zijn twee lussen van elk ca. 13 km (kan ook per fiets). Deelnemen kost 5 euro en daarmee maak je kans om een van de twee e-bikes te winnen. Meer info op hun website.

Oosterzele

Oosterzele Speurt 2021

Tot 30 september 2021 kan je nog deelnemen aan een Speurtocht voor uitgeslapen detectives. Ze proberen je telkens op een verkeerd spoor te zetten. Verwacht je aan het onverwachte. Deelnemen kost 5 euro, de afstand bedraagt ca. 6 km. Meer info op hun website.

Hamme

Op zoektocht met Ziggy

Een wandelzoektocht van 3 of 7 km in het mooie Hamme-Zogge, georganiseerd door de Ouderwerking KOHa Zogge. Deelnemen kan voor 5 euro per formulier en je steunt er meteen de school mee. Alle info kan je vinden op hun website.

Meise

Fotozoektocht

Fotozoektocht Meise organiseert van 1 juni tot 30 september een wandel-fotozoektocht in het mooie Meise. De tocht is 9 km met vertrek in het centrum maar verder door landelijk gebied. De bedoeling is om, tijdens de wandeltocht de locatie van 12 foto's te vinden en aan te duiden tussen welke wandelknooppunten deze zich bevinden. Deelname is gratis en er zijn enkele mooie prijzen te winnen. Meer info op hun website.

Antwerpen en Hoboken

Nello en Patrasche wandelzoektocht

Nello's Droom Genootschap vzw lanceert haar vierde zomerse wandelzoektocht. Zoektochters krijgen gedurende vier zonnige maanden de tijd om het parcours te verkennen en de vragen op te lossen. Tijdens deze editie gaan de deelnemers ‘Op weg naar Rubens’. Zij verkennen Hoboken, de thuishaven van Nello en Patrasche en gaan op zoek naar sporen van de grote meester in Antwerpen. De trajecten door Hoboken en Antwerpen zijn samen zo'n 6 kilometer lang. De zoektocht loopt van 1 juni tot 30 september. Meer info op hun website.

Grimbergen

Aurica-Rally

Van 1 juli tot en met 31 augustus 2021 kan je deelnemen aan de vakantiezoektochten van Aurica-Rally. Er is een wandelzoektocht van ca. 6 km, deelnameformulier kost € 6. De fietszoektocht is ca. 35 km lang en kost € 6,50. De formulieren kunnen op verschillende adressen opgehaald worden, meer info online.

Ninove-Pollare

Fiets- en wandelzoektocht Schoonderhage

Vzw Schoonderhage, homes en dagcentra voor mensen met een mentale beperking, organiseert een foto-wandel en -fietstocht tot 30 september 2021. De fietszoektocht bedraagt ca. 20 km, de wandelzoektocht ca. 6 km. Deelnemen kost 5 euro. Raadpleeg hun website voor de wedstrijdformulieren en voorwaarden.

Fietszoektochten

Poperinge

Fietszoektocht FCDK, F.C. De Kampioenen in Poperinge

Deze zoektocht bedraagt 20 km en is bewegwijzerd met groene bordjes 'FCDK-ZOEKTOCHT'. Let op, vergis je niet met de bordjes van de wandelzoektocht (afbeelding op deelnameformulier). Op elk van die bordjes staat een QR-code. Die moet je scannen met je smartphone. Je krijgt een filmpje te zien met een vraag of opdracht. De antwoorden vul je in op een rebus. Zo kan je het woord ontdekken dat men zoekt. Starten doe je best op de Markt van Poperinge, website met gratis parkings Poperinge. Het deelnameformulier kan je gratis downloaden via de website van één.

Bornem en Puurs-Sint-Amands

Fietszoektocht ‘Zalig toeren in veelzijdig Klein-Brabant’

Deze zoektocht doorheen Bornem en Puurs-Sint-Amands is ong. 30 km, verkorting 21 km, en loopt tot en met februari 2022. Starten doe je aan Fort Liezele of regionaal infokantoor Het Landhuis in Bornem, maar eigenlijk kan je de fietstocht overal aanvangen. Op de halteplaatsen probeer je zowel foto- als tekstvragen op te lossen. De rest van de tocht kan je genieten! Aangezien de nadruk van de zoektocht ligt op het ontdekken van de troeven van Klein-Brabant, kan je alle antwoorden op de vragen nadien raadplegen via hun website. Meer info over de zoektocht en het deelnameformulier via de website van Toerisme Klein-Brabant.

Voorkempen

Fietsfotozoektocht in de Voorkempen

Nog tot 26 september 2021 kan je de Voorkempen ontdekken. Een tocht van zo'n 25 km brengt je van Wijnegem over Ranst, Emblem en Borsbeek terug naar je startplaats in Wijnegem. Een deelnameformulier kost 5 euro. De hoofdprijs van deze wedstrijd is een e-bike met een waarde van 2500 euro. Meer info op de website van Toerisme Voorkempen.

Aarschot

Zomerzoektochten "Aarschot gezien? Aarschot gevonden!"

Gezinsport Vlaanderen organiseert zijn zoektochten dit jaar van 1 juli tot 30 september 2021 in Aarschot. De zoektochten vertrekken allemaal bij het toerismekantoor van Aarschot en kosten 15 euro per gezin (kortingen mogelijk). De fietszoektocht bedraagt 30 km en laat je de mooiste plekjes in Hageland ontdekken via de fietsknooppunten. Meer info op de website van Gezinssport Vlaanderen.

Meetjesland

Vlaszoektochten in Sint-Laureins

Er zijn twee fietszoektochten. Deze met het thema 'De Teelt' is 30 km lang en loopt van 1 juni tot en met 15 juli 2021. De volgende heeft als thema 'De oogst van het landschap' is 40 km lang en loopt van 15 juli tot en met 15 september 2021. De zoektochten staan in het teken van vlas dat hier vroeger geteeld werd. Deelnameformulieren kan je gratis downloaden via de website van Sint-Laureins (vanaf 31/05/21). Je deelname is geldig als je consumeert in een van de horecazaken. Er is een prijzenpot van 2500 euro.

Wommelgem

Fietszoektocht 2021 van de Wommeltjes

De Wommeltjes zijn al aan hun 12de editie toe. Dit jaar kan je deelnemen tot 30 september 2021. Een deelnameformulier kost 7 euro en kan zowel digitaal als op papier worden verkregen. Meer informatie op hun website.

Poperinge

Zomerfietszoektocht van Toerisme Poperinge

Het is een jaarlijkse gewoonte geworden in Poperinge. Deze fietszoektocht kan je rijden van 1 juli tot 30 september 2021. De lengte bedraagt zo'n 50 km en uiteraard kom je langs hoppevelden. Je blijft zelfs gedurende de ganse fietstocht (langs knooppunten) op het grondgebied van Poperinge, zo fiets je door de meeste dorpjes van deze stad in de Westhoek. Een deelnameformulier kan je gratis bekomen bij Toerisme Poperinge. Meer info op hun website.

Westhoek

Fotofietszoektocht 2021: 'Beeldig Ieper en Zonnebeke'

Vanaf 1 juni tot 17 oktober 2021 kan je deelnemen aan deze fotofietszoektocht in Zonnebeke en omgeving. Dit jaar fiets je bijna 45 km op het fietsnetwerk van de Westhoek en kom je langs de mooiste plekjes tussen Ieper en Zonnebeke. Het formulier is gratis te bekomen op verschillende locaties en kan je ook online bestellen. Meer info op de website van Toerisme Zonnebeke.

Sint-Niklaas

Fietszoektocht van vtbKultuur

Nog tot 21 juni 2021 kan je in Sint-Niklaas terecht voor een Fietszoektocht "Langs de oude spoorweglijn van Sint-Niklaas naar Hulst" (ca. 43 km). Net zoals de stadszoektocht vertrekt deze zoektocht aan het station van Sint-Niklaas. Deelnemen is gratis, downloaden van het boekje kan via de website van vtbKultuur. Wil je kans maken op een prijs dan dien je een bijdrage te betalen.

Duffel

Fiets-Fotozoektocht Sterke Jan

Nog tot 31 augustus 2021 kan je deelnemen aan deze fotozoektocht georganiseerd door het team Sterke Jan t.v.v. Kom op tegen Kanker. De afstand bedraagt 21 kilometer en je krijgt onderweg de locatie van 33 foto's te vinden. De bijdrage is vrij voor deelname aan de wedstrijd. Downloaden van het formulier kan via hun website.

Grimbergen

Aurica-Rally

Van 1 juli tot en met 31 augustus 2021 kan je deelnemen aan de vakantiezoektochten van Aurica-Rally. Er is een wandelzoektocht van ca. 6 km, deelnameformulier kost € 6. De fietszoektocht is ca. 35 km lang en kost € 6,50. De formulieren kunnen op verschillende adressen opgehaald worden, meer info online.

Ninove-Pollare

Fiets- en wandelzoektocht Schoonderhage

Vzw Schoonderhage, homes en dagcentra voor mensen met een mentale beperking, organiseert een foto-wandel en -fietstocht tot 30 september 2021. De fietszoektocht bedraagt ca. 20 km, de wandelzoektocht ca. 6 km. Deelnemen kost 5 euro. Raadpleeg hun website voor de wedstrijdformulieren en voorwaarden.

Heb je ook een zoektocht die je op deze pagina wil publiceren? Mail ons dan via ons contactformulier.

Op zoek naar inspirerende reisroutes?

Heldere reisgidsen met uitgestippelde wandelingen, rondreizen en fietsroutes en concrete, kant-en-klare reis info. Bespaar jezelf uren opzoekingswerk.

Ontdek de routes

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?