Dé 24 x bezienswaardigheden Firenze? Wat zeker bezoeken in Florence?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 24 x bezienswaardigheden Firenze? Wat zeker bezoeken in Florence?

12 oktober 2021 in Toscane8 reacties

Firenze heeft een enorme brede waaier aan bezienswaardigheden, dus het verbaast je waarschijnlijk niet dat een lijstje van alle hoogtepunten in deze stad erg lang kan worden. De palazzi, de kerken, de musea, noem maar op: ze zijn allemaal prachtig en zeker een bezoekje waard. Om het je alvast iets makkelijker te maken, heb ik de 24 hoogtepunten van Firenze verzameld.

Ik geef ook tips om de wachtrijen over te slaan en tickets online te boeken voor je citytrip Firenze!

Onze tip: Boek je tickets online of koop een kortingspas

Firenze is een zeer druk bezochte stad. Gun jezelf de vrijheid en sla de wachtrijen over, boek je tickets online via de website van Ticketbar of GetYourGuide. Zo zie je meer tijdens je bezoek aan Firenze + je kan steeds annuleren tot 1 dag voor je bezoek. Boek je toegangstickets en tours in Firenze online.

Hoe geld besparen en veel bezoeken in Firenze? Koop een Firenze City Pass € 93 of een Firenzecard € 85. Hiermee kan je de bezienswaardigheden en musea bezoeken + openbaar vervoer + kortingskaart.

Wil je liever een gegidste rondleiding in Firenze? Bekijk hier het volledige aanbod aan tours met gids.

Inhoud artikel

 1. Ponte Vecchio

Deze brug eist meteen al je aandacht op. Het is een wonderlijke mooie brug die uitgegroeid is tot het symbool van Firenze. De eerste brug moet er al in de 10de eeuw hebben gelegen, dat meldt een oorkonde. Voorheen was dit een houten brug, maar in de 14de eeuw werd ze vervangen door een versie in steen. Toen kwamen ook de eerste winkeltjes erbij.

Oorspronkelijk waren het slagers en leerlooiers die hier zaakjes deden, maar omdat ze hun afval in de Arno gooiden, werd de rivier al snel heel erg bevuild. Tot Cosimo I het op een dag in 1540 welletjes vond en de handelaars in vlees en leer liet verhuizen om plaats te maken voor enkel nog goud- en zilversmeden. Dat is tot vandaag nog steeds zo. Let hier ook vooral eens op de huisjes, het lijkt precies alsof ze aan de brug hangen.

Loop zeker ook eventjes verder tot aan het Palazzo Vecchio dat op amper 5 minuten wandelafstand van de brug gelegen is. Dit paleis domineert het plein waarop het gelegen is. Het is tegenwoordig in gebruik als museum. De bouw werd voltooid tijdens de 14de eeuw, maar vele kunstenaars hebben gedurende de eeuwen daarna het paleis verfraaid en voorzien van kunstwerken. De toren is exact 94 meter hoog. Ook het Palazzo Vecchio behoort tot de topattracties van Firenze.

Het Palazzo Vecchio & Piazza Signoria bezoeken met een gegidste rondleiding? Boek je ticket voor de rondleiding online €35.

Liever enkel een toegangsticket + de toren beklimmen van het Palazzo Vecchio? Boek je ticket online bij GetYourGuide vanaf € 22.

 1. Het Uffizi-museum met Michelangelo

Wil je het allerbeste van Italiaanse schilderkunst en beeldhouwwerk in Firenze zien uit de renaissance? Dan moet je de Galleria degli Uffizi bezoeken. Het is een heel groot museum dat gehuisvest is in een gebouw uit de 16de eeuw, waar ministeries hun kantoren hadden, vandaar de naam ook: Uffizi is het meervoud van ufficio, wat bureau of ambt betekent. Lees alles over ons bezoek aan het Uffizi museum.

Onze tip: Koop je tickets voor de Galleria degli Uffizi online € 20, zo sla je alvast de wachtrijen over en ben je zeker dat je binnen kan. Vergelijk het aanbod bij Ticketbar en GetYourGuide. Meerdere musea bezoeken? Bekijk ook de kortingskaarten en Firenze City Pass.

Het Uffizi-museum is één van de oudste van Europa en biedt je naast een volledig overzicht van de Italiaanse schilderkunst ook werken aan van Vlaamse meesters. Michelangelo vind je uiteraard ook in deze collectie, ook het bekende beeld, de David van Michelangelo is er te zien. Persoonlijk raad ik je aan om zeker een plannetje aan te schaffen om je te kunnen oriënteren. Er zijn 44 (!) zalen waardoor je een selectie zal moeten maken.
Ook de 2 galerijen die toegang bieden tot de zalen, staan volgestouwd met beelden. In die gangen heb je overigens op een bepaalde plek een heel mooi uitzicht op de Ponte Vecchio.

Onze tip: koop je tickets vooraf online! Wanneer je ze ter plaatse koopt, zal je in een erg lange wachtrij moeten aanschuiven.

Ik geef je alvast een paar hoogtepunten die je hier kan bezichtigen. Het zaalnummer kan je vinden in een folder die je gratis kan meenemen bij de balie van de vestiaire. Probeer toch zeker tot bij volgende kunstwerken te komen:

 • De Geboorte van Venus van Botticelli
 • La Primavera van Botticelli
 • De Hertog en Hertogin van Urbino van Piero della Francesca
 • De Aanbidding van Leonardo da Vinci
 • De Heilige Familie van Michelangelo
 • Venus van Titiaan
 • Bacchus van Caravaggio
Onze tip: Tickets voor het museum online kopen en zo de (laaange) wachtrijen overslaan.
 1. Basiliek Santa Croce

De bouw van de basiliek Santa Croce heeft bijna een eeuw geduurd. Het grote werk was klaar in 1385, maar de campanile en de marmeren aankleding van de voorgevel volgden later pas in 1863. Santa Croce is niet alleen qua afmetingen groot, als je binnen bent, word je overdonderd door heel wat moois. Santa Croce bevat zonder twijfel het rijkste interieur van alle kerken in Firenze. Wat je moet proberen zien, zijn de fresco’s van Taddeo Gaddi in de Cappella Baroncelli, het reliëf Annunciatie van Donatello en fresco’s van Giotto.

Waarvoor Santa Croce ook bekend staat, is het aantal grafmonumenten van eminente figuren, dichters, componisten en kunstenaars. Hier rusten voor eeuwig Michelangelo, Leonardo Bruni, Galileo Galilei, Macchiavelli, Alfieri, Rossini en Cherubini. Je vindt er ook een cenotaaf voor Dante. De basiliek wordt ook wel het 'Pantheon van Firenze' genoemd.

Vanuit de kerk kan je ook naar het kloosterhof, de Cappella de Pazzi en het Museo dell’ Opera di Santa Croce. Vooral de Pazzikapel is de moeite om te gaan bekijken. Het was de kapittelzaal van het klooster. Het is één van de toonbeelden van de vroege renaissance. De kunstcollectie in het museum toont onder andere werk van Cimabue, die gezien wordt als één van de eerste kunstschilders die brak met de Italiaans Byzantijnse stijl en daarom voorloper van de vroege renaissance was.

 1. Duomo Santa Maria del Fiore

De religieuze topbezienswaardigheid van Firenze is ongetwijfeld de kathedraal (dom) van Firenze, maar het klinkt mooier in het Italiaans: de Duomo Santa Maria del Fiore. De Duomo is het symbool van Firenze en een uitzichtpunt in de stad dat altijd goed te zien is. Ooit was het de grootste kathedraal van de wereld met zo’n 153 meter in de lengte en 38 meter in de breedte. Enkel de dom van Rome, Milaan en Saint Paul’s in Londen zijn net wat groter.

Onze tip: Wil je graag de koepel bezoeken? Koop je tickets online vanaf € 19 en sla zo de wachtrijen over.

In 1294 werd de eerste steen gelegd, in 1436 zou ze gewijd worden, ruim 140 jaar later dus. De westgevel dateert van veel later, namelijk eind 19de eeuw. De koepel is iets heel speciaals. Architect Brunellesschi zorgde voor het ontwerp. Hij haalde inspiratie in Rome bij de koepel van het Pantheon. Je kan de koepel beklimmen tot in de nok bij de zogenaamde lantaarn die pas in 1461 werd toegevoegd en waarop een koperen bol en een kruis staan. De totale hoogte is hier 114 meter. Wie de klim wil doen: je moet 463 treden omhoog! En dan moet je nog eens terug ook natuurlijk.

Het interieur van de duomo is zeker niet even prestigieus als de buitenkant, eerder kaal zelfs. Al moet gezegd worden dat er wel enkele kunstwerken te bezichtigen zijn in het dommuseum. Ook binnenin spant de koepel de kroon, want de fresco van Het Laatste Oordeel, van Giorgio Vasari en afgewerkt door Federico Zuccari, is werkelijk heel groot.

De bronzen deuren van de sacristie van Lucca della Robbia bevatten mooie afbeeldingen van onder andere Maria. Tot slot is er is de 24-uren klok van Paolo Uccello (1443) die deze fresco schilderde.

Vanop de Campanile toren (85 meter) krijg je een prachtig uitzicht over de stad maar daarvoor dien je dus wel meer dan 400 treden te beklimmen. Andrea Pisano hielp mee bij de uitvoering van deze toren.

Let op wanneer je tickets ter plaatse gaat kopen. Tickets voor de kathedraal en de koepel zijn apart te koop. Maar je kan bijvoorbeeld ook een combiticket nemen voor alle monumenten op het centrale plein: de kathedraal, de koepel, de klokkentoren de doopkapel, de crypte en het museum.

Andere formules zijn dan weer voor combinaties van een paar monumenten. Hou er ook rekening mee dat je een tijdslot moet boeken om de koepel te bezoeken. Kijk dus eerst wanneer je kan gaan of boek je tickets vooraf online. Ga ook niet zomaar in een rij staan zonder ticket, want aan de monumenten zelf zijn geen kassa's.

Het staat allemaal niet zo goed aangegeven, maar de tickets kan je kopen aan de balie van het Opera Duomo Museum.

Onze tip: Wil je graag de duomo bezoeken? Koop je tickets online en sla zo de wachtrijen over.

Het Museo dell’Opera del Duomo is het museum in de Dom waar topwerken te zien zijn zoals de Pièta van Michelangelo en de Maria Magdalena van Donatello, maar ook kunstwerken die voorheen een plaatsje hadden in de dom zelf. Ook beelden van heiligen die bedoeld waren voor de buitengevel, maar er nooit geraakten omdat delen van de gevel nooit afgewerkt waren, kan je hier bekijken. Klik hier om je tickets voor het museum online boeken.

 1. Santa Maria Novella

Opvallend aan de Santa Maria Novella is de renaissancegevel van deze dominicanenkerk dankzij het marmer in wit en olijfgroen. Halfweg de 13de eeuw werd de bouw aangevat, maar pas in 1460 zou de laatste hand gelegd zijn aan de bovenbouw. In de kerk vind je een graf van de familie Rucellai die de voltooiing van de gevel, zowat een eeuw later, mee hielp bekostigen.

Dan is er ook nog het ‘zwevende’ kruisbeeld van Giotto uit 1290 waar je echt niet naast kan kijken. Ook de fresco’s in de hoofdkoorkapel zijn de moeite waard. Domenico Ghirlandaio voerde ze uit samen met leerlingen waaronder de nog jonge Michelangelo. Nog andere blikvangers zijn de kloostergangen met de graftombes en de opvallend groene fresco’s die het scheppingsverhaal voorstellen.

 1. De basiliek San Marco

De basiliek San Marco heeft werken van wat minder gekende kunstenaars. Méér tot de verbeelding spreekt het museum in een voormalig dominicanenklooster, dat Comiso I van de Medici familie heeft laten heropbouwen. Het bevat fresco’s van Fra Angelico, die lange tijd in het klooster zou verblijven. Het Laatste Oordeel is ook een prachtig schilderij. Daarnaast is Het Laatste Avondmaal van Domenico Ghirlandaio eveneens een knappe versie.

In het kloostermuseum bevinden zich cellen, waar de monniken zich in stilte terugtrokken om te bidden. Zelfs de grote Comiso I, een bijzonder vroom man, had er zijn ‘cel’. Elke cel was beschilderd met een fresco van Fra Angelico.

 1. Palazzo Pitti: het grootste paleis van Firenze

Het Palazzo Pitti op de Piazza de Pitti is het grootste paleis van Firenze. Het afhellende plein is opvallend ‘kaal’ gelaten. Bij mooi weer kan je hier een hoop zonnekloppers spotten. Met de bouw van het paleis werd begonnen in de 15de eeuw in opdracht van een gefortuneerde koopman Lucca Pitti. Nog onafgewerkt werd het paleis in de 16de eeuw opgekocht door de familie de Medici. Het werd in verschillende fases steeds meer uitgebreid en luxueuzer ingericht. Leden van het huis van Savoy, de Bourbons en zelfs Napoleon hebben hier nog een tijdje gewoond. De voorgevel is nog bewerkt in de 17de eeuw en is 205 meter breed.

Er zijn enkele kleinere musea in gehuisvest met onder meer zilver, porselein en kostuums. De Galleria Palatina bevat een deel van de rijke collectie van de familie de Medici met belangrijke werken van Rafaël en Titiaan.

Ga al deze pracht en overdreven luxe in het Palazzo Pitti bezichtigen. Klik hier om je tickets online te boeken.

 1. Giardino di Boboli

De Giardino di Boboli zijn de tuinen van het Palazzo Pitti, wat op zich één van de grootste gebouwen van de stad is. Het moet gezegd: de omvang van dit domein is vrij imponerend. Zelfs wanneer je niet geïnteresseerd bent in het paleis zelf, dat kan natuurlijk gebeuren in een stad vol musea en paleizen, lonen de tuinen nog altijd zeker en vast de moeite om te bezoeken. Ze horen bij de grootste tuinen van Italië.

Kosten noch moeite werden gespaard bij de aanleg ervan in de 16e eeuw. Naast mooie panorama’s over de stad en de heuvels zie je er heel wat kleinere monumenten, waterpartijen, grotten, terrassen en zelfs een amfitheater. Als je in deze tuinen rondloopt, zal je vrij snel de vergelijking maken met de tuinen van Versailles. Dat is ook terecht, want de tuinen van Boboli dienden ook als inspiratiebron.

In het park vind je een obelisk uit Egypte met een reusachtige badkuip die uit de Romeinse Thermen van Caracalla komt. Ook de Neptunusvijver met het standbeeld van de zeegod erin is niet te missen. Het eerste stuk van de tuinen dat achter het paleis oploopt is het drukst bezocht, maar wanneer je naar rechts begint te wandelen en tussen de bomen gaat verkennen zie je nog veel meer moois. En het is er doorgaans wat minder druk.

Vergeet ook niet de Grotta Grande even te bezoeken. Het is een kunstmatige grot met beelden, maar de ontwerper Bernardo Buontalenti wilde destijds zo goed mogelijk een natuurlijke grot nabootsen.

 1. Basilica di Santa Maria del Carmine

Deze kerk heeft een weinig opvallende frontgevel, aangezien een brand in 1771 grote delen van de kerk vernielde, maar wonderwel bleven de sacristie, de Capella Corsini en de Brancaccikapel gespaard. Gelukkig maar, want het is beslist de moeite om de 15de eeuwse fresco’s te bewonderen in de Cappella Brancacci.

Ze zijn van de hand van 3 renaissanceschilders: Filippino Lippi, Masolino en Masaccio. Je vindt de werken van de 3 meesters kriskras door elkaar. Vooral de fresco ‘Verdrijving van Adam en Eva uit het Paradijs’ krijgt veel aandacht.

 1. Basilica di San Miniato al Monte

Deze prachtige basiliek is omgeven door een bijzondere begraafplaats: de Cimitero delle Porte Sante. Ga hier zeker ook eens naar de begraafplaats voor de ‘gewone’ mensen. Zij worden namelijk in een muur begraven, met de kist erin.

De Basilica di San Miniato al Monte is mooi van binnen en van buiten. Het is ook de oudste van alle kerken in Firenze. Ten tijde van Karel de Grote stond op deze plek al een kerk, maar de huidige is gebouwd tussen de 11de en 13de eeuw. Bekijk hier vooral de prachtige marmeren voorgevel in de protorenaissance stijl en speur mee naar de adelaar op de top.

Binnen valt de verscheidenheid aan schoonheid op. De vloer bevat heel erg fraai inlegwerk met afbeeldingen van dieren. Ook het verhoogde koor is prachtig afgewerkt in marmer. Het koor ligt boven de crypte uit de 11de eeuw. In de crypte ligt het lichaam van de Heilige Minias, een martelaar naar wie de kerk is genoemd. Je kan hier ook naar fresco’s kijken van heiligen die wellicht de oudste teruggevonden fresco’s in Firenze zijn. Ze dateren uit begin 13de eeuw.

 1. Santo Spirito

Deze basiliek is gebouwd tussen 1444 en 1487. Aan kapellen geen gebrek in deze basiliek, want het zijn er welgeteld 40. De ene is al meer gedecoreerd dan de andere, maar in zijn grote geheel is de basiliek zeker bezienswaardig.

 1. Chiesa di Orsanmichele

De grote kerk Chiesa di Orsanmichele heeft achter zich een museum met beeldhouwwerken. De kerk is heel bijzonder, want het is een verbouwde overdekte graanmarkt. De ombouw gebeurde na een brand. De loggia op de benedenverdieping werd toen ook dichtgemaakt, maar het bleef tot in de 16de eeuw mogelijk om op het eerste verdiep van de kerk graan te stockeren. In de kerk kan je nog altijd de kokers zien waarlangs de graanzakken naar boven werden getrokken.

Het tabernakel van Andrea Orcagna in marmer en gekleurd glas is één van de bezienswaardigheden die je hier écht moet gezien hebben. Aan de buitenkant vind je in nissen talrijke beelden gemaakt in de eerste jaren van de 15de eeuw. Die beelden verwijzen naar de gilden die vanaf de 14de eeuw een onderkomen vonden in de Orsanmichele. Het bekendste is een beeld aan de noordzijde, St-Joris van de gilde der wapensmeden. Dit beeld is van Donatello en zou het eerste standbeeld zijn dat in renaissancestijl is gemaakt.

 1. Battistero di San Giovanni

De Battistero di San Giovanni, gelegen op het Piazza del Duomo, is een doopkapel toegewijd aan de H. Johannes. Het is samen met de Basilica di San Miniato al Monte het oudste middeleeuwse kerkelijke gebouw van Firenze. Opvallend zijn de bronzen deuren elk met een eigen reliëfverhaal uit het Oude Testament en Nieuwe Testament.

De deur recht tegenover de Dom wordt de Paradijspoort genoemd en het is de grootste deur werd ontworpen door Andrea Pisano. Binnen valt de hoogte op en de mozaïeken in Byzantijnse stijl van de koepel. Het witte en groene marmer vormen een mooie bekleding van de 8-hoekige gevel.

 1. Basilica de la Santissima Annunziata

Ook de Basilica de la Santissima Annunziata mag je niet zomaar voorbijlopen. Zeker het interieur van de kerk is de moeite waard. De kerk was halfweg de 15de eeuw af, maar de eeuwen daarop volgden nog enkele verfraaiingswerken.

 1. Palazzo Strozzi

Dit gebouw heeft een gevel in kolossale blokken natuursteen. Het is één van de mooiste en grootste particuliere huizen van Firenze, maar zoals het velen verging, heeft de bouwheer het einde van de bouwwerken niet overleefd. Via het achterliggende Piazza degli Strozzi kan je een klein gedeelte dat als museum is ingericht bezoeken, het is wel maar beperkt toegankelijk. Meer informatie hierover vind je op de website.

 1. Forte di Belvedere

Dit stervormige fort werd gebouwd op 5 jaar tijd, namelijk van 1590 tot1595, volgens het ontwerp van architect Bernardo Buontalenti. De plek was strategisch van belang, omdat je er een uitzicht hebt over bijna de volledige stad. Bij mogelijke aanvallen gold het fort als beschermingsplaats voor de familie de Medici. Vanop deze plaats zou de bekende astronoom Galileo Galilei de sterren en planeten hebben bestudeerd. Er was een verbinding met het Palazzo Pitti, maar tevens ook een doorgang met het Palazzo Vecchio, gelegen een eind verder aan de andere oever van de Arno.

De villa midden op het fortcomplex stond er al in 1570, dus nog vóór het fort werd opgetrokken. Het was daar dat de hertogen van de Medici zich in veiligheid verborgen. Tegenwoordig is het een toeristische attractie en worden er culturele evenementen gehouden. Ook ’s avonds met de mooie verlichting is het de moeite om tot hier te komen.

 1. Piazzale Michelangelo & uitzichtpunt

Bij het uitzichtspunt op het Piazzale Michelangelo krijg je een bijzonder mooi panoramazicht over Firenze. Bij mooi weer is het absoluut aan te raden om de klim even te doen. Het beeld, de David van Michelangelo, dat je hier ziet, is een kopie. De echte staat in de Galleria del Accademia.

Op het pleintje kan je even uitblazen en vooral genieten van het prachtige uitzicht. Hier nemen heel wat toeristen uitgebreid de tijd voor een fotomomentje. Je zal ongetwijfeld ook je fotocamera bovenhalen.

 1. Torre San Niccolo

Deze ranke verschijning is de Torre San Niccolo die deel uitmaakt van de vestingmuur van Firenze. Hij dateert uit de eerste helft van de 14de eeuw. Het is de enige van alle poorten in Firenze die zijn oorspronkelijke hoogte heeft behouden. Bemerk hier vooral ook de fresco van Madonna met Kind boven de boog.

 1. Loggia dei Lanzi

Deze loggia dateert uit eind 14de eeuw. Eigenlijk is het een open hal met 3 hoge bogen. Hier werden aankondigingen gedaan en ontvangsten geïnd, maar het zijn de prachtige beelden die een goeie reden zijn om een kijkje te gaan nemen. Je ziet er de ‘Roof van de Sabijnse Maagden’ van Giambologna en ‘Perseus’ van Cellini. De naam van de loggia ‘lanzi’ is afgeleid van ‘lanzichenecchi’, wat landsknecht betekent. Hier woonden immers leden van de Zwitserse garde ten tijde van Cosimo de Medici, de rijke bankier die eind 14de eeuw zich in Firenze vestigde en hiermee begon de hegemonie van de familie de Medici.

 1. Palazzo del Bargello

Dit paleis valt meteen op door de hoge toren. Hier zetelde de hoogste magistraat. Omdat de voorraad aan kunstwerken uit het Uffizi museum uitpuilde, werd een deel van het paleis vanaf 1859 ingericht als museum. Het brengt vooral beeldhouwkunst uit Firenze en uit de ganse regio van Toscane. Hier vind je werken van Michelangelo, Donatello, Verrocchio en nog veel emer. De 2 bronzen beelden van David, één van Verrocchio en één van Donatello, moet je zeker proberen zien.

 1. Piazza della Santissima Annunziata & Museo Archeologica

Het plein Piazza della Santissima Annunziata is met zijn oerdegelijk renaissance uitzicht misschien wel één van de mooiste pleinen in Firenze. De loggia dei Servi di Maria uit de beginjaren van de 16de eeuw zal je beslist eens willen doorlopen. En mocht je je afvragen wie die ruiter in het midden is: het is een bronzen beeld uit 1608 van Ferdinando I de Medici, één van de zovele groothertogen van de Medici familie.

Rechts op het plein staat het Museo Archeologica. Etruskische vondsten uit Toscane worden hier tentoongesteld. De blikvanger is de Chimaera van Arrezo, de vervaarlijk uitziende leeuw. Dit is het originele beeld gevonden in 1553.

 1. Galleria dell’ Accademia (David van Michelangelo)

Het belangrijke Galleria dell’ Accademia is ook een aanrader wanneer je geen kunstliefhebber bent. Vlaamse wandtapijten, Botticelli en dé enige echte David van Michelangelo vormen de hoogtepunten voor een bezoek aan dit museum. Je vindt er trouwens nog meer beeldhouwwerk van Michelangelo en schilderwerken uit 13de tot 16de eeuw.

Ga zelf oog in oog staan met de imposante David van Michelangelo. Boek je tickets online voor dit niet te missen museum.

Meerdere musea in Firenze bezoeken? Koop dan zeker een Firenze City Pass, zo bespaar je veel geld uit en geniet je van tal van extra's.

 1. Palazzo Medici Riccardi

Het Palazzo Medici-Ricardi bevat een museum over de Medici generatie. De familie de Medici was meer dan 300 jaar, van de 15de tot de 18de eeuw, lang heer en meester over het rijke Toscane. In die periode hebben ze heel wat kunst verzameld. Een deel hiervan is in dit museum tentoongesteld. Het hoogtepunt is de muurschildering in de kapel van het museum (Benozzo Gozzoli).

Kom meer te weten over de geschiedenis van de machtige Medicifamilie op wandeltocht van 2 uur door Florence.
Boek je wandelig met gids online

 1. Basiliek di San Lorenzo

De Basiliek di San Lorenzo ligt bij manier van spreken aan je voeten. Deze kerk heeft graftombes van de familie de Medici en Donatello. De bouw startte tijdens de 15de eeuw en kon alleen voltooid worden dankzij de vele giften van de familie de Medici. Ook de aangrenzende kapellen van de Medici kunnen bezocht worden. Ze schitteren door hun pracht en praal binnenin.

 1. Waar overnachten in Firenze?

Voor je bezoek aan Firenze, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Firenze online bekijken.

Firenze Camping In Town

Als je het graag wat rustiger aan wil en je houdt wel van campings, is Firenze Camping In Town een absolute aanrader. Het is een moderne en comfortabele camping net buiten het centrum van de stad. Er zijn zowel tenten als chalets of bungalows te huur. Boek hier je verblijf bij Firenze Camping.

Sognando Firenze

B&B Sognando Firenze is een rustige B&B. Het ligt op een steenworp afstand van de oevers van de rivier de Arno en vlakbij het panoramische Piazzale Michelangelo. Iedere kamer is modern en voorzien van alle luxe en comfort en 's ochtends geniet je van een ontbijtje dat bestaat uit zoete deegwaren en zelfgemaakt gebak. Meer info en boeken.

Tornabuoni Place

Tornabuoni Place is een ander gezellig verblijf dat we kunnen aanraden. Tornabuoni ligt aan de belangrijkste winkelstraat van Florence, op wandelafstand van de belangrijkste pleinen van de stad. Het Tornabuoni Place bestaat uit luxe kamers, allemaal ingericht door de architect Giorgio Cerrai, met een eigen badkamer in beeldhouwwerk van marmer en meubels die speciaal zijn gemaakt door Florentijnse ambachtslieden. Meer info en boeken.

 1. Mis niets tijdens je vakantie in Toscane met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Toscane? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen en een volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Toscane.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 12 juli 2021 - Sabine De Fruyt

Is een zeer bruikbaar overzicht en helpt echt goed bij het selecteren van wat te zien bij een eerste bezoek aan Firenze. Super handig!

- 25 februari 2020 - Rudy

Top!

- 22 februari 2020 - Carine Deketelaere

Prachtige locatie!

- 4 december 2019 - John Muchez

interessant, hier hebben we wel iets aan

- 1 december 2019 - Hans D'heer

Duidelijke site, grote diversiteit aan bestemmingen. Goed om te raadplegen alvorens te vertrekken. Mvg H. D'heer

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?