25 x mooiste bezienswaardigheden in Toscane: wat zien en doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 10

25 x mooiste bezienswaardigheden in Toscane: wat zien en doen tijdens je verblijf?

18 maart 2024 in Toscane8 reacties

De mooiste highlights en bezienswaardigheden in Toscane + waar verblijven?

Toscane staat synoniem voor charme, glooiende landschappen, zonovergoten wijngaarden, een prachtig lappendeken van groen in alle kleurschakeringen en lanen afgezoomd met cipressen die leiden naar mooie villa’s. Te midden daarvan vind je authentieke middeleeuwse dorpjes die je terug in de tijd katapulteren en waar je zalig kan genieten van de Italiaanse cultuur en gastvrijheid.

Benieuwd naar deze verrassend mooie regio? Lees gerust verder en ontdek de mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Toscane!

Praktische info & tickets voor je roadtrip Toscane

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen naar Firenze of Pisa, richtprijs € 99 vergelijk prijzen bij Transavia of Cheaptickets
VerblijvenOvernachtingen voor deze roadtrip zijn:
PakketreizenKijk bij TUI (va. € 265), DeJongIntra (va.€ 556) of Euroreizen (va. € 485) of op de Vespa door Toscane? (va. € 670)
HuurautoIn Toscane is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. De Toscaanse parel, Lucca

Het stadje Lucca is een ware Toscaanse parel! Bezoek deze charmante stad en wandel naar de gezellige pleintjes met sfeervolle terrasjes en restaurantjes, toffe marktjes. De charme van Lucca ligt in de zuivere Italiaanse sfeer die heerst in de pittoreske straatjes van het stadje.

Lucca is volledig ommuurd. En de muur is veel meer dan een verzameling netjes gemetselde rode bakstenen. Op de muur wordt er de dag van vandaag gewandeld, gefietst, koffie gedronken maar men geniet hier vooral van een prachtig zicht op de stad van de beroemde componist Puccini.

STADSWANDELING: Wil je graag zoveel mogelijk van deze stad zien? Dat kan met onze stadswandeling door het historische centrum van Lucca.

  1. De marmergroeven van Carrara

Breng een bezoekje aan de geëxploiteerde marmergroeven in Carrara, tussen de Apuaanse Alpen en de kust van Toscane. Deze stad wordt ook wel de stad van het marmer genoemd omdat rondom Carrara zo'n 3000 marmergroeven liggen waar al eeuwenlang marmer gewonnen wordt. Het merendeel van deze groeves worden de dag van vandaag nog steeds gebruikt.

Michelangelo was trouwens een grote fan van het marmer uit Carrara. Hij gebruikte het witte goud om zijn wereldberoemde standbeeld "de David" te maken. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds marmer uit deze groeven uitgegraven. Je kan ook een deel van deze bijzondere groeves een bezoekje brengen.

De beste manier om de marmergrotten van Carrara te verkennen is met de Carrara Day tour. Je wordt opgehaald aan je hotel om daarna de marmergroeven te bezoeken. Tijdens je bezoek aan de groeves krijg je uitgebreide informatie over de winning van het marmer en over de verschillende marmersoorten.

  1. Pietrasanta, een stad vol beelden

Niet zo ver van Lucca en Pisa, ligt het artistieke plaatsje Pietrasanta, een klein maar bruisend stadje aan de Toscaanse kust. Pietrasanta bestaat uit twee delen. Enerzijds heb je Marina di Pietrasanta, de badplaats waar je even lekker kan genieten van het zonnetje op het zandstrand.

Anderzijds heb je de oude dorpskern van Pietrasanta waar je heel wat historische bezienswaardigheden kan bezoeken zoals de Dom van San Martino en de kerk Sant’Agostino. Daarnaast is Pietrasanta één groot beeldenpark. Je vindt er meer dan zeventig beelden van Italiaanse en internationale kunstenaars die zich allemaal hebben laten inspireren door deze creatieve plek.

  1. Kunststad Pisa bezoeken

Wie Pisa zegt of denkt, haalt zich de scheve toren voor de geest. Die is uiteraard hét symbool van de stad, maar als kunststad heeft Pisa véél meer te bieden dan dat. Alleen al op het plein der wonderen, Piazza dei Miracoli, kan je gerust al een halve dag doorbrengen in de Dom, de doopkapel, het camposanto, een museum over sinopia’s.

Pisa is een stad waar je nog de échte Toscaanse sfeer kan opsnuiven en uiteraard ook proeven! Je komt op pleinen die altijd op je netvlies zullen gebrand blijven. De Piazzadei Cavalieri is er zo een(tje). Wil je graag zoveel mogelijk zien van deze bijzonder mooie stad? Download onze stadswandeling Pisa en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

VERBLIJFTIP: Villa Noemi Bed & Breakfast is gelegen in de wijk Porta a Lucca, een van de meest elegante wijken van de stad. In Villa Noemi Bed & Breakfast verblijf je in een van de eenvoudig ingerichte kamers en 's ochtends genieten je van een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. De Scheve Toren van Pisa

De scheve toren van Pisa is misschien wel een van de meest iconische bouwwerken ter wereld. De vrijstaande klokkentoren van de Duomi di Pisa helt al enkele jaren zo’n 4 m uit het lood en moest rond de eeuwwisseling nog grondig gerestaureerd worden om te zorgen dat hij niet in zijn geheel om zou vallen.

De toren staat nog steeds scheef maar is nu wel weer stabiel, waardoor je de toren gewoon weer op kan voor een uitzicht over Pisa en de prachtige Duomo. Toch kan je hier eigenlijk niet weg zonder een foto waarbij je tegen de toren leunt.

TICKETS: Er kunnen maar 30 mensen tegelijk de Toren van Pisa in, waardoor tickets snel uitverkocht raken. Het aantal tickets zijn gelimiteerd tot een bezoek van maximaal een halfuur. Het is dan ook aan te raden om je tickets voor je bezoek online aan te kopen zodat je op het gewenste tijdslot de toren kan beklimmen. De kans is klein dat je ter plekke nog tickets kan boeken in het hoogseizoen.

Bestel je tickets online € 23,5, zo sla je de wachtrijen over en ben je zeker dat je de Toren van Pisa kan bezoeken. Nog meer mogelijkheden zie hieronder.

  1. Pittoreske heuvelstadje Peccioli

Peccioli is een pittoresk stadje gebouwd op de resten van een middeleeuwse burcht. Je kan er genieten van een prachtig uitzicht op de wijngaarden, olijfbomen, de groene heuvels. In het dorpje kan je ook de Romaanse kerk Santa Verano en het Praetorian Palazzo bezoeken, een klein museum met allemaal Russische iconen.

REISGIDS: Wil je graag zoveel mogelijk zien van Toscane? Download je gratis reisgids Toscane en ontdek alvast enkele mooie plekjes van het land.

  1. Lajatico, de geboortestad van Andrea Bocelli

Op een klein uurtje rijden van Pisa, ligt het kleine stadje Lajatico op een heuvelachtig terrein bij de opening van Val di Chiana. Lajatico is ongetwijfeld het meest bekend als geboorteplaats van de wereldberoemde Italiaanse zanger Andrea Bocelli. Wie weet kan je tijdens je bezoekje een muziekfestivalletje meepikken dat jaarlijks plaatsvindt in deze stad.

Ook de magnifieke omgeving van Lajatico is absoluut de moeite waard. Je kan hier namelijk mooie wandelingen of fietstochten maken over de kronkelende paadjes. Vergeet zeker je fototoestel niet om enkele memorabele foto's van je vakantie hier!

  1. Volterra, een van de mooiste dorpjes van Italië

Volterra is één van de mooiste dorpjes van Italië. Het dorpje is helemaal ommuurd en heeft een pittoresk historisch centrum. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de kathedraal, het paleis, de Etruskische Akropolis, een Romeins amfitheater en de Romeinse baden. Je kan er ook een bezoek brengen aan het Guarnacci Etrurian Museum waar je een grote collectie archeologische artefacten kan bekijken die in de buurt opgegraven werden.

Volterra, een must-see tijdens je autovakantie door Toscane.
De beste manier om Toscane te ontdekken is met de auto. We hebben een leuke autorondreis door Toscane uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes brengt. Je kan onze autorondreis Toscane gratis downloaden.
  1. San Gimignano, de torenstad van Santa Fina

San Gimignano is een dorpje dat je eigenlijk niet mag missen wanneer je op rondreis door Toscane bent. Het wordt ook wel eens het Middeleeuwse Manhattan genoemd omdat er nog veertien eeuwenoude torens overeind staan. Ooit telde de skyline van San Gimignano zelfs meer dan 70 torens. Hoe hoger de toren, hoe welvarender de familie die de toren had laten bouwen.

Wat zeker zien tijdens je bezoek aan San Gimignano

  • Beklim zeker de Torro Grosse, de hoogste toren van San Gimignano. Je hebt er een prachtig uitzicht over de omringende heuvels en wijn- en olijfgaarden.
  • Wandel verder ook eens rond in het mooie oude centrum rondom het centrale plein Piazza della Cisterna waar de twaalfde-eeuwse kathedraal boven de straten uittorent.
  • Je zal er ook heel wat kleine arbeidershuisjes en lokale winkeltjes tegenkomen.
  • Download onze stadswandeling door San Gimignano en mis geen enkel plekje van de stad.
Wil je graag zoveel mogelijk zien? Koop je San Gimignano-pas en geniet ten volle van je verblijf in dit bijzonder mooie dorpje. Met deze pas heb je toegang tot verschillende musea en bezienswaardigheden.

Het lekkerste ijs ter wereld

Ook zoetebekken kunnen hier ook hun hart ophalen. Gelateria Dondoli werd al verschillende keren uitgeroepen tot het beste ijssalon ter wereld. Er staan vaak lange wachtrijen, maar de werknemers doen er alles aan om je zo snel mogelijk te bedienen.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk het volledige aanbod hotels en B&B's in San Gimignano.

  1. Wandel tussen de gotische paleizen in Siena

Siena is een van de grootste steden in Toscane en dé Italiaanse stad waar je een hele dag kan rondwandelen in straten rijk beladen met gotische paleizen. Deze stad biedt je heel wat hoogtepunten van gedetailleerde bouwkunst en nog veel andere schoonheid zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van gebouwen.

De belangrijkste bezienswaardigheid is hier het Piazza del Campo, het centrale plein van Siena. Het is één van de meest unieke pleinen van Europa dankzij de bijzondere schelpvorm van het plein. Met onze stadswandeling door het centrum van Siena kom je alvast langs de mooiste plekjes van de stad.

  1. Warmwaterbronnen van Saturnia

Tussen de prachtige uitgestrekte wijngaarden en schitterende steden van Toscane liggen her en der ook warmwaterbronnen verborgen. Dit is nog niet heel bekend onder het grote toerisme, wat de verschillende bronnen misschien nog wel mooier maakt.

Bezoek zeker onze favoriet, de bronnen van het plaatsje Saturnia. De warmwaterbronnen ontstonden in de 2de eeuw voor Christus en bieden nog altijd een heerlijk bad van zo’n 37 graden Celsius vol mineralen die een therapeutische werking hebben op je lichaam. Dit is dan ook de perfecte locatie om even tot rust te komen en helemaal te ontspannen tijdens je vakantie in Italië.

  1. Geniet van een prachtig uitzicht op de Crete Senesi

De Crete Senesi is een, qua uitzicht, heel gevarieerde regio in Zuid-Toscane. Je treft er zowat de meest inspirerende uitzichten waar je fantastische foto’s kan nemen. Zo ver je kan kijken vind je er uitgezaaid op glooiende gronden een bizarre mix van natuur. Tijdens het seizoen wuivende gele korenvelden, maar even verder liggen ‘witte’ akkers die meer weg hebben van een maanlandschap zoals je dat wel kent van de Mont Ventoux, de reus van de Provence.

Te midden van groene zones zie je plots grijze rotsformaties opduiken die daar niet passen in dat landschap. Dit wordt 'balze' genoemd in die streek, een mengeling van steenzouten, gips en klei, ontstaan miljoenen jaren geleden. Grillige beboste hellingen met de meest ondenkbare vormen kom je er ook tegen. Slechts op zeldzame plekken staan alleenstaande huizen, boerderijen, schuilhuisjes en wat bomen, vaak de typische cipressen. Dát is dus de Crete Senesi.

Wil je graag in deze prachtige regio verblijven? Dat kan! Bekijk het volledige aanbod hotels en verblijven in Crete Senesi.

  1. Abbazia di Monte Oliveto Maggiore met de mooiste Toscaanse frescocycli

Abbazia di Monte Oliveto Maggiore is een fantastisch oord om te ontdekken! De abdij van Monte Oliveto Maggiore werd tijdens de beginjaren van de 14de eeuw door drie vrienden uit Siena gesticht. Het is een complex van eenvoudige bakstenen gebouwen zonder franjes. Zij besloten zich uit het gewone leven terug te trekken en te gaan leven volgens de regels van de heilige Benedictus. Hiertoe lieten ze een klooster oprichten, Monte Oliveto, letterlijk vertaald olijfberg.

Waarom zou je deze abdij bezoeken? Je kan er namelijk één van de mooiste frescocycli van Toscane bewonderen. De fresco’s werden geschilderd door Luca Signorelli en Sodoma. Eerstgenoemde begon er aan in 1497, Sodoma werkte de reeks fresco’s af in 1508. Zij brengen het leven van Benedictus prachtig in beeld in maar liefst 36 scènes.

  1. Proef heerlijke Chianti wijn

Elke Italiaanse regio heeft wel zijn eigen streekproducten die absoluut het proeven waard zijn. Bij je bezoek aan Toscane, is het de lokale wijn Chianti die zeker moet proeven. De regio is heel vruchtbaar en de glooiende heuvels liggen er bezaaid met wijngaarden en wijnhuizen. Lees hier meer over een tour langs de Chianti wijngaarden.

Tussen je bezoek aan de toren van Pisa en de Dom van Florence door moet je daarom zeker eens stoppen bij een wijnhuis of meegaan met een leuke wijnproeftour. Boek je wijntour in Toscane alvast op voorhand! Dan ben je zeker van je plaatsje en kan je wachtrijen vermijden.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke wijnexcursies in Toscane

  1. Het authentieke Arezzo

Arezzo ligt in het oosten van Toscane en is uitgegroeid tot een tamelijk grote stad. Toch slaagde Arezzo erin om zijn authentiek karakter te bewaren en ook het massatoerisme blijft er voorlopig uit. Arezzo is vooral bekend als mekka van de edelsmeedkunst, maar dan moet je al even buiten het stadscentrum gaan om enkele ateliers te vinden waar men gouden sieraden ontwerpt.

Wist je dat de film La Vita è Bella hier werd opgenomen? Je zal dan ook in het straatbeeld ook heel wat verwijzingen naar de beroemde film zien opduiken, bekijk de trailer hier.

Tijdens je bezoek aan deze stad moet je zeker eens langs de kathedraal van Arezzo, dat bovenop een heuvel ligt gaan. Hier kan je prachtige fresco's en schilderijen bewonderen. Ook het middeleeuws fort vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Of download onze stadswandeling door Arezzo, zo ben je zeker dat je niets mist tijdens je verblijf!

  1. Firenze met de prachtige Duomo Santa Maria del Fiore

Florence, ook wel bekend als Firenze, is misschien wel de meest charmante stad van heel Italië. Er is ontzettend veel te zien en te bezoeken in Florence. Het is de stad van de kunst, de geboorteplek van de renaissance en een van de belangrijkste cultuursteden van heel Europa.

Het bekendste monument van de stad is de Santa Maria del Fiore, of de Duomo, maar je vindt nog veel meer architecturale meesterwerken in de stad. Zo zijn er onder andere het Palazzo Vecchio, het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio.

Daarnaast is Florence de bakermat van heel veel musea en kunstgalerijen, waarvan er een aantal tot de belangrijkste musea ter wereld horen. De Galleria degli Uffizi heeft bijvoorbeeld een zeer grote collectie aan lokale, maar ook internationale, kunst. De Galleria dell’Accademia stelt een belangrijke collectie van Michelangelo tentoon, waaronder de wereldberoemde David.

TICKETS: Heb jij ook zo'n hekel aan kostbare tijd verliezen in de wachtrij tijdens je vakantie? Koop je tickets online en sla de wachtrijen over, zo kan je direct naar binnen.

  1. Palazzo Pitti: het grootste paleis van Firenze

Het Palazzo Pitti op de Piazza de Pitti is hét grootste paleis van Firenze. Het afhellende plein is opvallend ‘kaal’ gelaten. Bij mooi weer kan je hier heel wat zonnekloppers spotten. Met de bouw van het paleis werd begonnen in de 15de eeuw in opdracht van een gefortuneerde koopman Lucca Pitti.

Nog onafgewerkt werd het paleis in de 16de eeuw opgekocht door de familie de Medici. Het werd in verschillende fases steeds meer uitgebreid en luxueuzer ingericht. Leden van het huis van Savoy, de Bourbons en zelfs Napoleon hebben hier nog een tijdje gewoond. De voorgevel is nog bewerkt in de 17de eeuw en is 205 meter breed.

Er zijn enkele kleinere musea in het paleis gehuisvest met onder meer zilver, porselein en kostuums. De Galleria Palatina bevat een deel van de rijke collectie van de familie de Medici met belangrijke werken van Rafaël en Titiaan.

TICKETS: Wil je graag zelf al deze pracht en overdreven luxe in het Palazzo Pitti bezichtigen? Klik hier om je tickets online te boeken.

  1. Montepulciano, bekend om zijn heerlijke wijnen

Montepulciano is een stad vol historie en culinaire verrassingen. Het stadje is gelegen op één van de hoogste heuvels van Toscane en staat wereldwijd bekend om zijn heerlijke wijnen. Bij je bezoek aan de stad wandel je langs prachtige woningen en historische gebouwen welke nog steeds getuigen van kracht en rijkdom van de nobele families in de 14e en 15e eeuw.

Aan het Piazza Grande liggen enkele van de mooiste bouwwerken zoals de Duomo de Santa Maria en het Palazzo Comunale met bijbehorende toren. Eenmaal boven geniet je trouwens van een fantastisch uitzicht over Montepulciano en de omliggende valleien. Wanneer je hier op bezoek bent, kan je overal proeven van de fameuze lokale wijn, de Vino Nobile di Montepulciano.

TOURS: Wil je graag Montepulciano bezoeken met een georganiseerde tour? Dat kan! Bekijk het volledige aanbod tours en excursies in Montepulciano.

  1. Rustig genieten in Pistoia

Pistoia, hoofdstad van de gelijknamige provincie, ligt tussen Firenze en Lucca. Wil je een kleinere stad in Toscane bezoeken die toch flink wat te bieden heeft? Dan is Pistoia de ideale keuze. Het is er zeker niet op de koppen lopen waardoor je ongehinderd rustig kan genieten van de bezienswaardigheden.

Zoals in nog andere Toscaanse steden is er ook in Pistoia een charmant centraal stadsplein met daar rond de meest belangrijke gebouwen. Op het Piazza del Dumo moet je zeker de Cattedrale di San Zeno van binnen gezien hebben. Verder zijn er een paar interessante musea, vele paleizen en gezellige pleintjes die uitnodigen voor een rustpauze. Met onze stadswandeling door het centrum van Pistoia ontdek je alvast dé top bezienswaardigheden.

RONDREIS: Wil je graag zoveel mogelijk van Toscane zien? Dat kan! Met onze 8-daagse rondreis door Toscane ontdek je de mooiste steden waaronder Pisotia.

  1. Relaxen op de mooiste stranden van Toscane

Wie aan Toscane denkt, denkt uiteraard aan de prachtige heuvellandschappen, pittoreske steden en glooiende wijngaarden. Maar ook de kust van Toscane is prachtig! Je kan er perfect een dagje doorbrengen op een van de stranden. Wij hebben alvast de mooiste stranden in Toscane voor je opgelijst.

  • Marina di Massa, nabij Massa, is een breed zandstrand met uitzicht op de bergen in het achterland.
  • Forte dei Marmi is een enorm populair zandstrand in Lucca. In deze mondaine badplaats vind je prachtige villa’s en zomerresidenties van rijke Italianen maar ook van Italiaanse beroemdheden. Het strand is gelegen op wandelafstand van het Forte Lorense waarnaar het strand is vernoemd.
  • Cala Violina, gelegen in het Bandite di Scarlino natuurreservaat, zal je aantrekken omwille van haar witte zand en helderblauwe water. Het water is hier zo helder dat je zonder problemen de onderwaterwereld kan bewonderen.
  • Marina di Pisa is een mengeling van zand en kiezels en dankzij de golfbrekers is de zee lekker kalm. Dit strand is ideaal voor een frisse duik te nemen nadat je de Toren van Pisa beklommen hebt.
  • Het strand van Rosignano is een lang, wit zandstrand waar je kan zwemmen in het helderblauwe water. Er zijn ook verschillende plekken om te kitesurfen.
  • En natuurlijk mogen we ook de mooie stranden van Elba niet vergeten.
  1. Prato, de stad van de textielnijverheid

Prato heeft naam en faam gekregen door de textielnijverheid waarvan een bloeiperiode zich inzette vanaf de 13de eeuw. Het was vooral de wolindustrie die zich hier pijlsnel ontwikkelde en waardoor Prato een belangrijke speler werd op de markt, tot ver buiten de grenzen.

Van die textiel is er echter bijna niets terug te vinden in de winkels in het centrum, er zijn evenmin outletwinkels. Maar er is wel een prestigieus textielmuseum met uitzonderlijke textielstukken, machinerie, stoffen in alle vormen en textuur. Ga zeker eens een kijkje nemen.

VERBLIJFTIP: Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Wij raden je een verblijf aan in de historische B&B Villa Rucellai met kamers met uitzicht op de omliggende vallei. Meer info en boeken.

  1. Het romantische Monteriggioni

Monteriggioni is een klein ommuurd dorpje dat op een hoge heuvel gebouwd werd. Je kan het dorpje daarom al van ver zien liggen. Monteriggion, omringd door glooiende wijngaarden, is zonder twijfel een van de meest idyllische en romantische dorpjes van de streek.

Wandel er rond in het kleine centrum langs de stadsmuren en wachttorens van de versterkte burcht. In het dorpje kan je binnengaan in een mooie dertiende-eeuwse kerk of het Monteriggioni in Arme museum bezoeken waar je replica’s van ouderwetse wapens kan bekijken.

  1. Val d'Orcia

Naast de Chianti-streek is ook Val d’Orcia een van de mooiste streken van Toscane en mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het unieke karakter van de streek heeft heel wat Renaissance kunstenaars geïnspireerd. Hoe kan het ook anders? Val d’Orcia loopt over van de romantische, pittoreske stadjes en dorpjes zoals Pienza en Montalcino. Je kan er ook prachtige wandelingen maken door de heuvelachtige omgeving. Sluit je dag af door te proeven van een van de heerlijke streekproducten zoals de lekkere - maar dure - Brunello di Montalcino en de Pecorino di Pienza (kaas).

Wist je dat deze bijzonder mooie streek ook diende als decor voor de bekende films Gladiator en Twilight: New Moon. Mocht je dit willen kan je deze filmlocaties in Val d’Orcia zelf bezoeken. Nadien kan je nog even nagenieten van een wijnproeverij in een van de ondergrondse kelder in Montepulciano. Boek je tour langs de filmlocaties van Val d'Orcia.

  1. Bezoek de havenstad Livorno

Tot de 15e eeuw was de havenstad Livorno, op 30 minuten rijden van Pisa, niet meer dan een eenvoudig vissersdorpje. Intussen is ze uitgegroeid tot de derde grootste stad van Toscane. Vandaag de dag is reizen verschillende handelaars van over de hele wereld naar deze stad af. Je zal tal van cruiseschepen zien schitteren in de haven.

Met de Hop-on Hop-off bus in Livorno kom je alvast langs de must-see bezienswaardigheden van de stad. Bezoek de prachtige lange boulevard, het Piazza del Municipio met historische gebouwen zoals het stadhuis en het Piccola Venezia. Op stap met kinderen? Dan raden we een bezoekje aan in het aquarium van Livorno. Bestel je tickets voor het aquarium van Livorno en duik in de wereld van de oceaan.

  1. Het Toscaanse eiland Elba

Elba is minder bekend dan de grotere Italiaanse eilanden Sicilië en Sardinië. Toch is het zeker een bezoek waard, want het groene eiland is een ware parel in de Middellandse Zee.

Het Isola d’Elba ligt voor de kust van Toscane en is het grootste eiland van de Toscaanse archipel, dat volgens de mythes is ontstaan toen de halsketting van de godin Venus brak toen zij uit de zee stapte. De parels van de ketting vormden de 7 eilandjes in de Tyrreense zee, waarbij Elba ontstond uit de grootste en mooiste parel.

De natuur op Elba en de prachtige stranden zijn echt de moeite waard. Je kan hier dan ook heerlijk aan het strand genieten van de zon of mooie wandelingen maken over het eiland. Neem ook zeker de kabellift naar Monte Capanne, waar je een spectaculair uitzicht over het eiland hebt.

Nog op zoek naar een overnachting tijdens je verblijf op het Toscaanse eiland? Bekijk alle accommodaties in Elba.
  1. Waar overnachten in Toscane?

Voor je bezoek aan de prachtige regio Toscane, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Toscane online bekijken.

Villa Di Capovento (Chianti)

De antieke stenen Villa Di Capovento ligt midden in het Toscaanse platteland in de Chianti-streek. Het restaurant en wijnbar van Capovento gebruikt eigen olijfolie en serveert traditionele Toscaanse specialiteiten, vergezeld van de beroemde wijnen uit de Chianti-streek. In het dorp kan je fietsen huren en een tocht maken over het platteland, maar je kan ook gewoon lekker ontspannen in de grote tuin. Meer info en boeken.

La Tosca Rooms

La Tosca is gevestigd in een gerestaureerd 13e-eeuws herenhuis tegenover de San Paolino-kerk in het historische centrum van Lucca. De appartementen van het pension zijn ruim en voorzien van houten balkenplafonds en gratis WiFi. Verder kan je op 50 meter van het pension genieten van een lekker ontbijtje dat geserveerd wordt in een klassieke Italiaanse bar aan het plein Piazza San Michele. In de omgeving zijn er talloze restaurants en winkels te vinden. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze gratis reisgids Toscane

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Toscane? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen + volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Toscane en ga op pad!

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 19 februari 2024 - Marleen Vervaet

Zeer interessant zin om direct te vertrekken naar toscane

- 1 november 2023 - Van Moorleghem Frank

Een reisgids die veel informatie omvat Heerlijk dat er zoveel stadsplannen inzitten. Echt de moeite waard Dank u

- 19 juni 2023 - Jolanda Lodewijks

De beschrijving was heel duidelijk en goed te volgen met het plattegrondje erbij. Wij hebben er een aantal zaken uit gehaald, die we zeker gaan bezoeken tijdens onze komende vakantie in september.

- 8 maart 2023 - Wendy

Topbrochure, nuttige info!

- 5 maart 2023 - Linda Iliaens

Duidelijk overzicht - een gids die je alleen maar aanzet om te vertrekken 😊

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?