Piazzale Michelangelo in Firenze bezoeken? Het beste uitkijkpunt van Firenze

Volledige reisgids kopen voor € 10

Piazzale Michelangelo in Firenze bezoeken? Het beste uitkijkpunt van Firenze

6 mei 2022 in Firenze0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan Piazzale Michelangelo + verblijftips

Op zoek naar het beste uitkijkpunt van Firenze? Zoek niet verder! Het Piazzale Michelangelo trakteert je op onklopbare vergezichten. Van hieruit zie je de hele stad en de bekendste gebouwen in het stadscentrum. Dit plein werd aangelegd in opdracht van de eerste koning van Italië en staat helemaal in het teken van Michelangelo. In het midden staat een kopie van zijn beroemdste werk, de David.

Ontdek hier alles wat je moet weten over je bezoek aan Piazzale Michelangelo in Firenze.

Tours en tickets voor je bezoek aan Firenze

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Firenze (Florence) bezoeken met een georganiseerde tour? Ga mee met een lokale gids of tour in Firenze en zie meer. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

ONZE TIP: Hoe geld besparen en veel bezoeken in Firenze? Koop een Florence Pass. Hiermee kan je de bezienswaardigheden en musea bezoeken + openbaar vervoer + kortingskaart. Bestel je Florence Pass.

Ontdek hier de mooiste tours en daguitstappen naar en vanuit Firenze

Inhoud artikel

  1. Geschiedenis van het Piazzale Michelangelo

  • Piazzale Michelangelo werd aangelegd in 1869.
  • Firenze was de hoofdstad van Italië van 1865 tot 1871. De eerste koning van het eengemaakte land, Vittorio Emanuele II, gaf de opdracht om het plein aan te leggen.
  • Architect Giuseppe Poggi mocht het plein ontwerpen.
  • Het was een onderdeel van enkele grote werkzaamheden die de stad moesten moderniseren.
  • De oude stadsmuren werden afgebroken en de ring werd aangelegd.
  • Ook de lange Viale dei Colli, die het plein Porta Romana en de brug Ponte San Niccolò verbindt, dateert uit die tijd.
  • Ooit kon je met de tram naar het plein Piazzale Michelangelo komen, maar dat is verleden tijd.
Mis niets tijdens je verblijf en download onze reisgids Toscane. Zo ontdek je nog meer van deze prachtige regio.
  1. Geniet van het uitzicht vanaf Piazzale Michelangelo

Geen betere plek in Firenze om van een panoramisch uitzicht op de stad te genieten. Het Piazzale Michelangelo ligt hoog boven de stad op een heuvel. Van hieruit kan je alle beroemde monumenten van Firenze bewonderen.

Je ziet meteen de kathedraal, maar ook de Ponte Vecchio, de toren van het Palazzo Vecchio, het fort Belvedere in de Boboli-tuinen en de klokkentoren van de kerk Santa Croce. Je ziet van hier ook mooi hoe de typisch Toscaanse heuvels de stad omarmen.

  1. Een plein in het teken van Michelangelo

Op het Piazzale Michelangelo kan je niet ontsnappen aan grootmeester Michelangelo. Je zal meteen de bronzen kopie van zijn beroemdste werk, de David, opmerken. Er staan nog vier beelden rond de David die eigenlijk op de graven moesten komen van de De’ Medici. Achteraan het plein werd een loggia gebouwd waarin de architect eigenlijk alle beelden van Michelangelo wilde onderbrengen. Vandaag is er echter het Ristorante Caffetteria La Loggia a Firenze.

Tip: De originele versie van de David kan je bewonderen in de Galleria dell’Accademia. Bestel je tickets voor Galleria dell'Accademia di Firenze hier.
  1. Welke bezienswaardigheden liggen in de buurt van het plein?

Indien je te voet naar het Piazzale Michelangelo trekt, kom je onderweg enkele leuke stopplekjes tegen. De eerste is de Porta San Niccolò, een uitkijktoren die ooit een onderdeel vormde van de stadsmuren van Firenze. De stadspoort werd gebouwd in 1324. We raden je aan om de 160 treden te trotseren om dan bovenaan van het uitzicht te genieten.

Even verderop ligt de Giardino delle Rose, de rozentuin van Firenze. Dit park werd net als het Piazzale Michelangelo ontworpen in het kader van de modernisering van Firenze. Vandaag vind je er ook een Japanse tuin en werken van de Belgische beeldhouwer Folon. Ook vanuit dit park heb je een prachtig uitzicht op de Toscaanse hoofdstad.

TIP: Wil je graag dé topbezienswaardigheden van Firenze bezichtigen? Kies dan voor de Florence Pass. De pas bespaart je tijd en geld en geeft je skip-the-line toegang tot Uffizi Galerij, Accademia Galerij en de Duomo van Florence. Bestel de Florence Pass.
  1. Tip: Bezoek ook de San Miniato al Monte

Nog niet uitgewandeld? Dan kan je vanaf Piazzale Michelangelo nog tien minuten verder wandelen naar een beroemde kerk: de Basilica di San Miniato al Monte. Je zal die basiliek ongetwijfeld al gezien hebben vanuit de stad. De kenmerkende voorgevel dateert uit de 11e eeuw. Er worden relikwieën van de heilige Minias bewaard.

  1. Waar bevindt zich het Piazzale Michelangelo in Florence?

Om bij het Piazzale Michelangelo te komen, moet je toch even wandelen. Het ligt bijna twee kilometer van het historische stadscentrum. Maar er zijn meerdere opties om tot bij het plein te komen zodat je niet te ver hoeft te wandelen:

  • Je kan ervoor kiezen om de wandeling te beginnen bij het plein Piazza Giuseppe Poggi. Na een kwartiertje bereik je het Piazzale Michelangelo dan al.
  • Een andere optie is een wandeling langs de Via di San Niccolò en de Porta San Miniato.
  • Of vertrek van bij de Boboli-tuinen en wandel langs de Via di Belvedere.
  • Bezoek je Firenze tijdens een roadtrip Toscane? Dan kan je gewoon naar het Piazzale Michelangelo rijden en ter plekke parkeren.
  • Ga je liever met de bus vanuit het stadscentrum, dan kan je lijn 12 nemen.

TIP: Met een ticket voor de hop-on-hop-off bus in Firenze kan je gewoon afstappen bij Piazzale Michelangelo. Je hoeft de wandeling dan niet te maken. Bovendien zie je nog enkele andere topbezienswaardigheden in de stad. Tickets voor de hop-on-hop-off bus in Firenze boekje hier.

  1. Maak een fietstocht naar Piazzale Michelangelo

Nog een leuke manier om het Piazzale Michelangelo te bezoeken is met de fiets. Op deze fietstour naar Piazzale Michelangelo krijg je een e-bike en fiets je met een gids naar het uitkijkpunt. Je krijgt onderweg leuke verhalen te horen en leert bij over Michelangelo. Een aanrader! Boek je fietstocht naar Piazzale Michelangelo.

  1. Wat is de ligging van Piazzale Michelangelo?

  1. Waar overnachten in Firenze?

Voor je bezoek aan Firenze, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Firenze online bekijken.

Firenze Camping In Town

Als je het graag wat rustiger aan wil en je houdt wel van campings, is Firenze Camping In Town een absolute aanrader. Het is een moderne en comfortabele camping net buiten het centrum van de stad. Er zijn zowel tenten als chalets of bungalows te huur. Boek hier je verblijf bij Firenze Camping.

Sognando Firenze

B&B Sognando Firenze is een rustige B&B. Het ligt op een steenworp afstand van de oevers van de rivier de Arno en vlakbij het panoramische Piazzale Michelangelo. Iedere kamer is modern en voorzien van alle luxe en comfort en 's ochtends geniet je van een ontbijtje dat bestaat uit zoete deegwaren en zelfgemaakt gebak. Meer info en boeken.

Tornabuoni Place

Tornabuoni Place is een ander gezellig verblijf dat we kunnen aanraden. Tornabuoni ligt aan de belangrijkste winkelstraat van Florence, op wandelafstand van de belangrijkste pleinen van de stad. Het Tornabuoni Place bestaat uit luxe kamers, allemaal ingericht door de architect Giorgio Cerrai, met een eigen badkamer in beeldhouwwerk van marmer en meubels die speciaal zijn gemaakt door Florentijnse ambachtslieden. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Firenze met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Firenze? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen en een volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download onze gratis preview reisgids Toscane.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?