Premium

Wandeling door Firenze, langs heuvels en paleizen + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling door Firenze, langs heuvels en paleizen + kaart

  • Startpunt: Santa Maria Novella, Firenze
  • Eindpunt: Santa Maria Novella, Firenze
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 11,2 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk (oever van het Uffizi museum)
  • Toeristische dienst Firenze

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Met deze gratis wandeling zie je alle bezienswaardigheden en highlights van Firenze

Tot highlights van Firenze behoren uiteraard de Duomo kathedraal van Firenze, de Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio en het Uffizi-museum. Firenze is ook de thuishaven voor kunstwerken van Michelangelo en Donatello.

Toscane werd ongeveer 300 jaar bestuurd door de rijke familie de Medici die de stad heel wat kunstwerken hebben bezorgd. Ze zijn verspreid over talrijke musea in Firenze en ver daarbuiten. Hun aanwezigheid heeft gezorgd voor welvaart en velen hebben hun eigen paleisje gebouwd.

Met deze stadswandeling komen we langs de mooiste palazzi van Firenze. Het is een lange stadswandeling die je best kan opdelen door de eerste dag de ene kant van de Arno te bezoeken met het mooie uitzichtspunt en de volgende dag te starten met het Uffizi-museum.
Met deze wandelroute door Firenze hoef je niets te missen: je komt langs de mooiste pleinen en de belangrijkste bezienswaardigheden van Firenze.

Om de wachtrijen rondom de kathedraal te vermijden kan je best je tickets online kopen voor het kathedraalcomplex. Met dit ticket is het mogelijk om direct door te lopen zonder bij de kassa in de rij te hoeven staan.

Onze tip: online zijn meerdere tickets te koop die een bezoek aan verschillende gebouwen van het kathedraalcomplex combineren. Bij de meeste tickets gaat een professionele gids mee met je op pad.

Meerdere musea bezoeken in Firenze? Koop een Firenze kortingskaart en bespaar veel geld.
Toscane

Download gratis preview reisgids Toscane

Nog meer in de volledige reisgids Toscane

Ontdek Toscane via volledig uitgewerkte autoroute en 9 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Firenze: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

147 ervaringen

- 26 juli 2023 - patrick dellaert

mooi geïllustreerd en vol praktische info. mooie reisroute

- 20 juni 2023 - Gerda van Rossum

Veel leuke bezoektips

- 19 juni 2023 - Maaikie

Ik vind ze geweldig ! Ik heb zelf een rondreis gemaakt door Italië ik heb long COVID en kan niet elke dag verkassen dus blijf elke keer minimaal 3 dagen ergens ik heb Geert gebruikt om het uit te werken wat we gaan doen het wordt vast een mooie vakantie zo makkelijk in gebruik ik ga ook wat gidsen bestellen bv Toscane Rome Milaan kon ik gratis downloaden dat is top.. fijn dat je er ook al tickets op kan kopen en die extra info waar je op kan klikken Dank voor je site hij is echt heel fijn !

- 25 mei 2023 - Rudi Schellens

Prima reisgids, handig als leidraad ter plaatse.

- 21 maart 2023 - guido

Zeer goede en praktische gids! Vergelijkbaar met capitoolreisgidsen die ik ook zeer goed vind, maar dan actueler. Misschien nog iets extra/ specifieks toevoegen over de Etrusken en Etruskische archeologische vindplaatsen die er legio zijn in Toscane? Ik overweeg nog aankoop...prijs = in ieder geval OK. Ooit papervorm overwogen? Website zelf is trouwens ook zeer overzichtelijk met interessante links, ook niet enkel voor mensen die kant en klare reizen kopen, maar ook voor 'doe het zelvers' zoals wij die de hele reis zelf in mekaar knutselen (met auto en verblijf in gites (vakantiehuisjes) en kleine hotelletjes - eindscore 9/10 voor een puike gids ! (altijd ruimte laten voor een puntje meer zei een oud leraar van me :-) )

Download gratis preview reisgids Toscane

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?