5 x leuke fietstours in Firenze: Florence op de fiets verkennen + tickets boeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x leuke fietstours in Firenze: Florence op de fiets verkennen + tickets boeken

18 januari 2023 in Firenze0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Firenze + waar je fietstour boeken?

Firenze verwelkomt fietsers met open armen. Fietsen is een leuke manier om de stad te leren kennen en ook de boeiende bezienswaardigheden in de omgeving van de stad te bereiken.

Wil je Florence verkennen op de fiets? We vertellen je waar je een fiets kan huren en geven je een overzicht van de leukste fietstours in en rond Firenze.

Tours en tickets voor je bezoek aan Firenze

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Firenze (Florence) bezoeken met een georganiseerde tour? Ga mee met een lokale gids of tour in Firenze en zie meer. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

ONZE TIP: Hoe geld besparen en veel bezoeken in Firenze? Koop een Florence Pass. Hiermee kan je de bezienswaardigheden en musea bezoeken + openbaar vervoer + kortingskaart. Bestel je Florence Pass.

Ontdek hier de mooiste tours en daguitstappen naar en vanuit Firenze

Inhoud artikel

  1. Firenze, is dat een fietsstad?

Italianen staan bekend als gestresseerde chauffeurs die snel claxonneren en op scooters tussen de auto’s zoeven. Maar daar komt stilaan verandering in. Steeds meer steden leggen zich toe op fietsers en dat is ook het geval voor Firenze.

Het historische centrum van de Toscaanse hoofdstad is al enige tijd volledig autovrij. Mensen lopen er gewoon op straat en fietsers krijgen er steeds meer ruimte. Er worden volop fietspaden aangelegd en je ziet ook steeds meer fietsen in het straatbeeld opduiken.

  1. Huur een fiets en trek erop uit

Wil je alle vrijheid hebben en ook enkele buitenwijken van de stad verkennen? Dan is een fiets het ideale vervoersmiddel. Je schuimt door de autovrije straten van het centrum, stopt waar je wil en je kan je ook begeven in de minder toeristische delen van de stad. Je leert zo alle gezichten van Florence kennen.

Wil je een fiets huren in Firenze? Dat kan makkelijk vooraf online. Je bent dan zeker dat er een fiets voor je zal klaarstaan. Fietssloten zijn steeds inbegrepen.

TIP: Fiets naar het nabijgelegen stadje Fiesole. Het stadje ontstond in de Etruskische tijd en groeide tijdens de Romeinse tijd uit tot een welvarende stad. Je kan er heel wat overblijfselen bewonderen die getuigen van die eeuwenlange geschiedenis. Boek je fietstocht naar Fiesole.

  1. Verken Firenze op de fiets met een gids

Wil je het historische centrum van Firenze doorkruisen met de fiets en onderweg uitleg krijgen over al het moois dat je ziet? Dan ga je best op stap met een lokale gids. Deze weet vaak enkele leuke weetjes te vertellen en brengt je langs plekken die je anders misschien niet zou zien. Onderstaande tours kunnen we zeker aanraden.

Fietsen in hartje Firenze: 2u langs alle highlights

Fiets met een e-bike naar het Michelangeloplein: 2u

  • Op deze fietstocht met e-bike vertrek je in het centrum van de stad en baan je je een weg naar het Piazzale Michelangelo. Dit plein werd aangelegd in opdracht van de eerste koning van Italië en staat helemaal in het teken van Michelangelo. In het midden staat een kopie van zijn beroemdste werk, de David.
  • Piazzale Michelangelo staat echter vooral bekend als het beste uitkijkpunt van Firenze.
  • De e-bike maakt het allemaal net iets makkelijker.
  • Duur van de tour: 2 uur
  • Boek je e-biketour naar Piazzale Michelangelo.

Firenze by night met een e-bike

  • Benieuwd naar hoe Firenze eruitziet vanop het Piazzale Michelangelo na zonsondergang? Dan is deze fietstour een absolute aanrader.
  • Je vertrekt opnieuw in het centrum, fietst naar het beroemde uitkijkpunt en je krijgt er een heerlijk Italiaans ijsje bij. Een aanrader.
  • Duur van de tour: 2 uur
  • Boek je fietstocht door Firenze by night.
  1. Fietstours in de omgeving van Firenze

Firenze, hoofdstad van het heuvelachtige Toscane, heeft heel wat te bieden voor fietsers. Niet alleen in de stad, maar ook daarbuiten. Wil je ook graag de omgeving van Firenze verkennen vanop de fiets? Dat kan! Er worden verschillende fietstours georganiseerd waarbij je de prachtige omgeving kan ontdekken. We geven je twee leuke fietstours die je kan overwegen:

Fietstocht door Toscane met lunch en wijnproeverij, volledige dag

  • Ben je een geoefende fietser? Dan is deze fietstocht iets voor jou.
  • Je trekt erop uit met een lokale gids.
  • Je fietst naar Fiesole, waar je geniet van de uitzonderlijke uitzichten op Firenze.
  • Je gaat eten in een typisch Italiaans restaurant en krijgt een meergangenluch voorgeschoteld.
  • Vervolgens keer je terug naar Firenze, maar eerst stop je nog in een kleinschalige Chianti-wijngaard waar je leert en proeft van hun wijn en olijfolie die ze produceren.

TICKETS: Boek je tickets voor deze culinaire fietstocht online. In totaal leg je 32 kilometer af. E-bikes zijn beschikbaar voor een meerprijs.

Fietsen in de Toscaanse heuvels met ebike 3,5u

  • Zin om de drukte van de stad te ontvluchten? Dan kan je deze leuke fietstour maken.
  • Met je e-bike fiets je richting Fiesole en daarna trek je het glooiende binnenland in.
  • Je rijdt over landelijke wegen die leiden naar een bioboerderij.
  • Je passeert ook nog een klooster in renaissancestijl.
  • Je krijgt natuurlijk ook een hapje en een drankje voorgeschoteld.
  • Duur van de tour: 3,5 uur.
  • Boek je fietstocht door de Toscaanse heuvels.
  1. Waar overnachten in Firenze?

Voor je bezoek aan Firenze, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Firenze online bekijken.

Firenze Camping In Town

Als je het graag wat rustiger aan wil en je houdt wel van campings, is Firenze Camping In Town een absolute aanrader. Het is een moderne en comfortabele camping net buiten het centrum van de stad. Er zijn zowel tenten als chalets of bungalows te huur. Boek hier je verblijf bij Firenze Camping.

Sognando Firenze

B&B Sognando Firenze is een rustige B&B. Het ligt op een steenworp afstand van de oevers van de rivier de Arno en vlakbij het panoramische Piazzale Michelangelo. Iedere kamer is modern en voorzien van alle luxe en comfort en 's ochtends geniet je van een ontbijtje dat bestaat uit zoete deegwaren en zelfgemaakt gebak. Meer info en boeken.

Tornabuoni Place

Tornabuoni Place is een ander gezellig verblijf dat we kunnen aanraden. Tornabuoni ligt aan de belangrijkste winkelstraat van Florence, op wandelafstand van de belangrijkste pleinen van de stad. Het Tornabuoni Place bestaat uit luxe kamers, allemaal ingericht door de architect Giorgio Cerrai, met een eigen badkamer in beeldhouwwerk van marmer en meubels die speciaal zijn gemaakt door Florentijnse ambachtslieden. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Firenze met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Firenze? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen en een volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download onze gratis preview reisgids Toscane.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?