Cappelle Medicee in Firenze bezoeken? Bewonder de achthoekige kapel van de familie Medici + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Cappelle Medicee in Firenze bezoeken? Bewonder de achthoekige kapel van de familie Medici + tickets

23 mei 2022 in Firenze0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan Cappelle Medicee in Firenze + waar tickets kopen?

De familie De’ Medici is een van de meest beruchte families ooit. Tussen de 15e en de 17e eeuw hadden ze een enorme invloed. Ze leverden prinsen, vorsten en pausen en vergaarden een uitzonderlijke rijkdom en een adembenemende kunstcollectie.

De leden van die beroemde familie liggen begraven in de Cappelle Medicee, ooit een onderdeel van de Basilica di San Lorenzo. Je bezoekt de kapellen echter vooral voor de prachtige kunstwerken van Michelangelo die er te bewonderen zijn. Ontdek hier alles over je bezoek en bestel je tickets voor de Cappelle Medicee online op voorhand.

Tours en tickets voor je bezoek aan Firenze

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Firenze (Florence) bezoeken met een georganiseerde tour? Ga mee met een lokale gids of tour in Firenze en zie meer. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

ONZE TIP: Hoe geld besparen en veel bezoeken in Firenze? Koop een Florence Pass. Hiermee kan je de bezienswaardigheden en musea bezoeken + openbaar vervoer + kortingskaart. Bestel je Florence Pass.

Ontdek hier de mooiste tours en daguitstappen naar en vanuit Firenze

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van de Cappelle Medicee in Firenze

De Cappelle Medicee zijn de grafkapellen van de invloedrijke familie De’ Medici. Die De’ Medici kwamen uit Firenze en groeide vanaf de 15e eeuw uit tot een van de machtigste families ooit. Het begon allemaal met Giovanni di Bicci, een succesvolle bankier die de schathouder van de paus werd. De familie zelf leverde later drie pausen. De De’ Medici stonden bekend om hun liefde voor kunst en architectuur en liggen aan de grondslag van hoe het prachtige Firenze er vandaag uitziet.

De De’ Medici sponsorden roemrijke kunstenaars als Donatello, Da Vinci en Michelangelo en betaalden voor hun wereldberoemde werken. In 1737 stierf de laatste De’ Medici die een politieke rol vervulde.

Velen van die De’ Medici werden begraven in de grafkapellen Cappelle Medicee. Oorspronkelijk behoorden de kapellen toe tot de basiliek van San Lorenzo, maar in 1860 werden de twee opgesplitst. Je moet nu een aparte ingang binnen om de grafstenen en de beroemde standbeelden die ze vergezellen te bewonderen.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Cappelle Medicee online.

 1. De Sagrestia Nuova

Wie vandaag de kapellen van de De’ Medici bezoekt, doet dat vooral voor de kunstwerken die zich binnenin bevinden. De grafkapellen bestaan uit een crypte en twee grote, belangrijke ruimtes.

De Sagrestia Nuova

 • De eerste ruimte is de nieuwe sacristie.
 • Het was paus Leo X, zelf lid van de roemrijke familie, die in 1519 de opdracht gaf om de nieuwe sacristie te ontwerpen.
 • Je vindt er twee grote tombes, die van Lorenzo en van Giuliano De’ Medici, en die werden ontworpen door niemand minder dan Michelangelo.
 • Op het graf van Giuliano zie je de beelden Dag (de man) en Nacht (de vrouw) van Michelangelo. Ze beelden samen het vergaan van de tijd uit.
 • De andere graftombe, van Lorenzo, wordt gesierd door de beelden Ochtendgloren en Avondschemering. Ze behoren tot de beroemdste verwezenlijkingen van Michelangelo’s meesterlijke handen.
 • Je kan naast de graven nog drie andere van zijn beelden zien.
 1. Cappella dei Principi

De Cappella dei Principi is één grote kamer vol marmer.

Er prijken hier zes graven van de De’ Medici-familie, maar er ligt niemand begraven. De Prinsenkapel, zoals de kapel heet, werd gebouwd in de 17e eeuw, maar nooit voltooid. Dat kan je hier en daar ook zien met een oplettend oog. Toch blijft deze kapel bijzonder indrukwekkend. Je kan in elk geval niet naast het bronzen beeld kijken.

Waar liggen alle andere resten van de familie De’ Medici dan? Onder de mooie marmeren vloeren die je bewandelt. Daar ligt de crypte van de familie, ontworpen door Buontalenti. Het is de laatste rustplaats van het overgrote deel van de machtige De’ Medici.

 1. Praktische info voor je bezoek aan Cappelle Medicee

 • De kapellen van de De’ Medici bevinden zich op het plein Piazza di Madonna degli Aldobrandini, vlak naast de bekende Basilica di San Lorenzo. In het centrum van de stad dus!
 • Met onze stadswandeling door Firenze kom je langs deze indrukwekkende bezienswaardigheid.
 • Openingsuren: De Capelle Medicee zijn elke dag open, behalve op dinsdag. De openingsuren verschillen wel per dag.
 • Zaterdag t.e.m. maandag: 8u15 tot 13u50.
 • Woensdag t.e.m. vrijdag: 13u15 tot 18u50.
 • Meer info op de website.
 1. Wat is de ligging van Cappelle Medicee in Firenze op de kaart?

 1. Waar je tickets voor Cappelle Medicee boeken?

Tickets kan je ter plekke kopen of vooraf online. We raden je ook aan om vooraf een skip-the-line ticket voor Cappelle Medicee te boeken. Zo hoef je niet in de (lange) wachtrij te gaan staan en kan je meteen van alle pracht en praal in de kappelen van de De’ Medici genieten. Tickets voor de Cappelle Medicee boek je hier.

 1. Extra tip: bezoek de Basilica di San Lorenzo ernaast

De kappellen maakten vroeger deel uit van de Basilica di San Lorenzo, maar sinds 1860 zijn de kappellen van de De’ Medici gescheiden van de kerk. Ze hebben de dag van vandaag elk hun eigen ingang. Wanneer je de kappellen bezoekt, raden we dan ook aan om de basiliek ook te bezoeken.

De mooie kerk heeft opvallende oranje koepels die ontworpen zijn door Buontalenti en er is een tuin met fruitbomen. Binnenin vind je, hoe kan het ook anders in Firenze, waardevolle kunstwerken. Om de basiliek van San Lorenzo te bezoeken, moet je aparte tickets kopen.

Wil je graag nog meer te weten komen over de De' Medici familie? Dan kan je ook altijd een wandeltour boeken waar je meer te weten komt over de geschiedenis en paleizen van de belangrijkste familie van Florence, de Medici. Boek je De' Medici wandeltour door Firenze.
 1. Waar overnachten in Firenze?

Voor je bezoek aan Firenze, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Firenze online bekijken.

Firenze Camping In Town

Als je het graag wat rustiger aan wil en je houdt wel van campings, is Firenze Camping In Town een absolute aanrader. Het is een moderne en comfortabele camping net buiten het centrum van de stad. Er zijn zowel tenten als chalets of bungalows te huur. Boek hier je verblijf bij Firenze Camping.

Sognando Firenze

B&B Sognando Firenze is een rustige B&B. Het ligt op een steenworp afstand van de oevers van de rivier de Arno en vlakbij het panoramische Piazzale Michelangelo. Iedere kamer is modern en voorzien van alle luxe en comfort en 's ochtends geniet je van een ontbijtje dat bestaat uit zoete deegwaren en zelfgemaakt gebak. Meer info en boeken.

Tornabuoni Place

Tornabuoni Place is een ander gezellig verblijf dat we kunnen aanraden. Tornabuoni ligt aan de belangrijkste winkelstraat van Florence, op wandelafstand van de belangrijkste pleinen van de stad. Het Tornabuoni Place bestaat uit luxe kamers, allemaal ingericht door de architect Giorgio Cerrai, met een eigen badkamer in beeldhouwwerk van marmer en meubels die speciaal zijn gemaakt door Florentijnse ambachtslieden. Meer info en boeken.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Firenze met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Firenze? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen en een volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download onze gratis preview reisgids Toscane.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?