Dé 29 x mooiste bezienswaardigheden in Spanje bezoeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 29 x mooiste bezienswaardigheden in Spanje bezoeken

27 december 2022 in Spanje0 reacties

Ontdek de mooiste highlights en bezienswaardigheden van Spanje

Ben jij iemand die tijdens de vakantie graag actief combineert met cultuur en zo nu en dan een dagje wil relaxen aan het strand? Dan geven we je in dit artikel verschillende tips met de mooiste bezienswaardigheden in heel Spanje. Ideaal wanneer je meerdere plekken in Spanje wilt bezoeken en tegelijkertijd mooie bezienswaardigheden wilt ontdekken.

Tot slot barst het in het land van de badplaatsen dus een dagje relaxen aan een van de Spaanse costa's is altijd mogelijk!

Inhoud artikel

  1. De Sagrada Família

Als we het hebben over de bezienswaardigheden van Spanje dan moeten we natuurlijk beginnen met het geweldige bouwwerk de Sagrada Familia in Barcelona. Dit enorme bouwwerk, van de bekende architect Antoni Gaudi, wordt al aan gebouwd sinds 1882. Aangezien de bouw volledig wordt betaald uit giften en deze nog doorlopen loopt de bouw ook nog door.

De Sagrada Familia is een bijzonder bouwwerk gebaseerd op de Gotische en Byzantijnse kathedralen, maar door het ontwerp van Gaudí lijkt het in geen enkel opzicht op enige ander gebouw. Ook is het een van de grootste religieuze gebouwen ter wereld. Niet gek dus dat de Sagrada Familia hét symbool van Barcelona is geworden.

Ben je in de stad, download dan zeker onze reisgids Barcelona met een complete stadswandeling, langs de mooiste bezienswaardigheden.

Wil je graag de Sagrada Familia in Barcelona bezoeken? Boek dan zeker je voorrangtickets online vanaf € 20, zo ben je zeker dat je naar binnen kan + moet je niet in de (urenlange) wachtrij aanschuiven (soms 2 à 3 uur wachttijd).

Wil je ook graag de torens van de Sagrada Familia bezoeken en de wachtrijen overslaan? Boek dit combiticket online voor € 33, prijzen zijn dezelfde als ter plaatse + je kan annuleren tot 24u voor datum.

Wil je meerdere monumenten in Barcelona bezoeken? Koop dan een Barcelona City Pass vanaf € 80. Zo bespaar je veel geld (20% korting op de top musea) + kan je gebruik maken van de hop-on/hop-off stadsbus en is er luchthaven vervoer inbegrepen. Je kan ook de wachtrijen overslaan via de fast-track en skip-the-line toegang. Lees hier de details.

Ontdek hieronder nog meer tickets en tours in Barcelona

  1. De kathedraal La Seu op Mallorca

Volgens velen is dit de mooiste kerk van heel Spanje. Het bouwen van de kathedraal heeft dan ook wel even geduurd, namelijk 300 jaar. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant is erg bijzonder. Het hoogtepunt is het roosvenster dat een doorsnee heeft van maar liefst 12 meter, bestaande uit 1236 stukjes glas.

Kathedraal La Seu staat in de hoofdstad van het eiland La Palma is daarom goed te combineren met het bezoeken van andere bezienswaardigheden in de stad. La Palma is overigens ook de plek met goede verbindingen om andere plekken op Mallorca te bezoeken. En er is nog zoveel meer te doen en te ontdekken tijdens je vakantie of rondreis op Mallorca.

  1. De bijzondere oude stad Toledo

Ooit was Toledo een zeer belangrijke stad die later veel van zijn waarde verloor. Door de historie die de stad heeft gekend zijn er veel monumenten en bezienswaardigheden bewaard gebleven. Bezoek o.a. de kathedraal van Toledo, het fort Alcázar de Toledo, het klooster Monasterio San Juan de los Reyes of een van de musea.

Toledo is niet voor niets opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft overigens nog veel meer te bieden, maar het voorgaande geeft je al een goede indruk. Toledo is het beste te bereiken vanaf Madrid.

Onze tip: Wil jij ook Toledo bezoeken? Download dan zeker onze gratis stadswandeling Toledo.

  1. De stad Ronda in Andalusië

Deze stad die in de 1ste eeuw na Christus is uitgeroepen als stad door Julius Caesar, en voorheen de naam Acinipo had, is een plek die je adem weg zal nemen.

Ronda is gelegen in de bergen van Andalusië, wat het nou precies zo prachtig maakt. De stad is in tweeën verdeeld bovenop twee bergen en wordt met elkaar verbonden door middel van een enorme brug. . De brug loopt over een diepe kloof die door de rivier Guadalevín is uitgesneden.

Geniet in Ronda niet alleen van het prachtige beeld van de stad tegen de bergen, maar bezoek ook de kathedraal, het Paleis van Mondragon, de Arabische baden en de oude stierenvechtersarena. Met onze stadswandeling Ronda ontdek je de mooiste plekjes van de stad

TIP: wil je graag meer van Andalusië zien? Lees dan zeker onze blog met een complete roadtrip door Andalusië, vergeet ook zeker onze reisgids Andalusië niet te downloaden.

  1. De authenticiteit van Sevilla ontdekken

Niet voor niets wordt Sevilla vaak een groot openluchtmuseum genoemd. Wanneer je Sevilla ontdekt dan proef je overal de Spaanse authenticiteit. Daarnaast zijn er tal van bezienswaardigheden, zoals het koninklijk paleis Alcázar, de klokkentoren Giralda, het bekende plein Plaza de España, de joodse en toeristische wijk Santa Cruz, de kathedraal Maria de la Sede en natuurlijk nog meer.

Wist je dat Sevilla tevens de bakermat van de Flamenco dans in Spanje is? Ontdek al deze bezienswaardigheden via gratis een stadswandeling Sevilla.

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een Sevilla City Pass €49, zo bespaar je gigantisch veel uit en kan je ook gebruik maken van het openbaar vervoer + de belangrijkste musea. Klik hier en boek je Sevilla City Pass online.

Wil je liever enkel een ticket voor het Koninklijk Paleis of de Kathedraal? Bekijk hier het volledige aanbod tickets.
  1. De stad die volledig is omringd door water: Cádiz

Helemaal in het zuiden van Spanje is de stad Cádiz te vinden. Niet alleen is deze stad bijzonder omdat het een van de oudst bewoonde steden van heel Europa is, maar ook is de stad volledig omringd door water. Het is dan ook niet gek dat Cádiz eeuwenlang een belangrijke zeehaven was.

In Cádiz kan je bezienswaardigheden vinden die teruggaan tot in de Romeinse Tijd. Het is dus een werkelijk oude stad die daarnaast een zeer gezellig en mooie boulevard heeft. Wandel door de oude stad, bezoek de prachtige kathedraal en duik terug in de tijd bij de historische kastelen.

  1. Het rotslandschap Las Médulas

In de provincie León in het westen van Spanje vind je gigantische rotsformaties van rood gekleurde aarde: Las Médulas. Deze rotsen zijn het gevolg van mijnbouw technieken van de Romeinen.

De techniek die werd gebruik wordt Ruina Montium genoemd en hiermee worden smalle holtes gegraven in de rotsen, waarna er met grote kracht water in de holtes wordt geschoten om scheuren te veroorzaken. Hiervoor was een kanalensysteem nodig, waar ook het e.e.a. nog steeds van is terug te zien.

  1. De met stadsmuren omringde plaats Ávila

Ten zuiden van de hiervoor genoemde provincie León is de stad Ávila gelegen. Deze stad wordt volledig omringd door middeleeuwse stadsmuren met een totale lengte van 2,5 kilometer, het symbool van de stad. Ávila beschikt ook over een prachtige kathedraal uit de 12de tot 14de eeuw, maar bezoek ook de indrukwekkende Basílica de San Vicente. In deze stad lijk je terug in de tijd te zijn gebracht.

Daarnaast is Ávila de hoogstgelegen stad van heel Spanje. De stad bevindt zich dan ook in de Spaanse Hoogvlakte, ook wel Meseta genoemd. De stad is dan ook een perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen door de uitgestrekte natuur.

  1. Natuur op La Palma

La Palma, een van de Canarische Eilanden, beschikt over prachtige natuur. Van alle Canarische Eilanden is La Palma het groenst. Er zijn veel wandelroutes beschikbaar die je versteld doen staan van de mooie landschappen.

Beklim de Roque de los Muchachos, bezoek de Caldera de Taburiente, en wandel door uitgestrekte dennenbossen. Het hele eiland werd in 2002 door UNESCO benoemd tot een biosfeerreservaat.

Voor mensen die op zoek zijn naar een actieve, maar tegelijkertijd rustgevende vakantie is dit de plek. La Palma is namelijk minder toeristisch dan andere Canarische Eilanden, zoals Gran Canaria en Tenerife en biedt maar liefst 1000 km aan wandelpaden.

TIP: Download onze reisgids Canarische Eilanden en ontdek de mooiste plekjes van deze magische eilanden.

  1. Pico del Teide op Tenerife

Als we dan toch op de Canarische Eilanden zitten dan heb je ook de kans om een van de andere eilanden te bezoeken. Tenerife wordt vaak gekenmerkt als toeristische vakantie om o.a. veel uit te gaan. Het toerisme bevindt zich voornamelijk in het zuiden.

Tenerife kent veel actieve vakanties vanwege de prachtige natuur, waaronder de Pico del Teide. Dit is een vulkanische berg en tegelijkertijd de hoogste berg van Spanje. Het nationaal park rondom Pico del Teide is uitermate geschikt voor verschillende wandelroutes.

Heb jij nog meer tips nodig tijdens je vakantie of reis door Spanje? Kijk dan ook eens op Europa-vakanties.nl/spanje. Goed voorbereid op reis is het halve werk!

Boek je tickets naar de top van El Teide online

  1. Het Alhambra van Granada

Een van de grootste bezienswaardigheden van Spanje is het bijzondere paleizencomplex Alhambra in de stad Granada. Dit ‘rode kasteel’ uit de 13de eeuw ligt op een heuvel uitkijkend over de stad, aan de voet van de Sierra Nevada. Het gehele complex is maar liefst 142.000 m2 groot en je kan dan ook eigenlijk niet om het symbool van de stad heen.

Het bijzondere Alhambra complex bestaat uit

  • De oude citadel Alcazaba vol ruïnes van verdedigingswerken en oude Moorse huizen
  • De koninklijke Palacios Nazaríes, de rijkelijk versierde paleizen waar de Moorse koningen verbleven
  • De prachtige Generalife tuinen, waar je heerlijk tussen de granaatappelbomen en vijvers kan wandelen.
  • Ook het Palacio de Carlos V uit de 16de eeuw valt onder het complex. Hier vind je ook het museum over het Alhambra.

Wil je graag het Alhambra bezoeken zonder in de lange wachtrij aan te schuiven?
Koop je tickets online, deze kosten tussen de € 14 en € 49. De goedkope tickets geven enkel toegang tot de tuinen en niet tot de prachtige Nasrid Paleizen. Voor de Nasrid Paleizen is een gelimiteerde aantal bezoekers van 300 per half uur. Bij GetYourGuide of Ticketbar bestel je veilig en snel je tickets online, tickets zijn beschikbaar 90 dagen van tevoren, er zijn 6600 tickets per dag beschikbaar.

  1. De Drakengrotten van Mallorca

Op Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, vind je de indrukwekkende Cuevas del Drach. Deze Drakengrotten bestaan uit 4 verbonden grotten die zo’n 25 m onder de grond zijn gelegen. In de grotten vind je een groot ondergronds meer en bijzondere formaties van stalagmieten en stalactieten.

Een bezoek aan deze grotten heeft dan ook bijna iets magisch. Ondanks dat de grotten een van de grootste toeristische attracties van het eiland zijn voel je je tijdens een rondleiding door de grotten bijna even alleen op de wereld. Wat de tours nog extra bijzonder maakt is het klassieke concert dat aan het einde van elk bezoek wordt gehouden door muzikanten op een boot op het ondergrondse meer.

Wachtrijen vermijden? Bestel je tickets voor de grotten online (ze komen je ophalen aan je hotel)

  1. De moderne Baskische stad Bilbao

Wat enkele decennia geleden nog een onaantrekkelijke industriële stad was die toeristen liever vermeden is Bilbao tegenwoordig een gezellige moderne stad vol interessante bezienswaardigheden. Desondanks moet deze stad nog ontdekt worden door het grote toerisme, waardoor je er niet de grootse drukte van steden als Barcelona, Madrid of Sevilla hoeft te verwachten. Download onze stadswandeling Bilbao en zie de top bezienswaardigheden van de stad.

In Bilbao kan je haast niet om het Guggenheim Museum heen, het symbool van de stad gelegen op de oude scheepswerf. Echter is ook het historisch centrum zeker een wandeling waard, waar je onder andere langs de kathedraal van Santiago de Bilbao en het Teatro Arriaga loopt. Wandel langs de oevers van de Nervíon rivier naar de overdekte Mercado de la Ribera of ga barhoppen om verschillende pintxos te proeven.

Onze tip: Koop je tickets voor je bezoek aan het Guggenheim Museum op voorhand online, zo moet je niet aanschuiven bij de ingang en verlies je geen kostbare tijd.

  1. Het gastronomische San Sebastían

Naast Bilbao is er in Baskenland nog veel meer moois te vinden. Het badplaatsje San Sebastián is een van de meer toeristische stadjes in het noorden van Spanje en staat vooral bekend om La Concha, wat gezien wordt als het mooiste zandstrand van Europa. Struin over de promenade of ga zonnen op het prachtige uitgestrekte strand.

Wandel ook zeker eens over de kinderkopjes in het oude centrum en breng een bezoek aan de kathedraal van San Sebastián, het stadhuis en de Puente Maria Cristina. Verder moet je zeker een avondje uit eten in deze stad, want San Sebastián is de stad met de meeste Michelinsterren per vierkante meter ter wereld.

San Sebastián bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours in San Sebastián.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

  1. Het indrukwekende Playa de las Catedrales

Naast prachtige uitgestrekte stranden waar je heerlijk kan genieten van de zon, de zee en het zand kent Spanje ook bijzondere ruige kustlijnen met indrukwekkende rotsformaties. In Baskenland vind je een dergelijk stuk kust bij de Playa de las Catedrales, lokaal ook wel bekend als Praia de Augas Santas. De wind en het water hebben hier bijzondere bogen en formaties uitgesneden die niet misplaatst zouden zijn in een grootse kathedraal.

Bij eb kun je over het strand tussen de ruige rotsformaties door lopen en jezelf in een prachtige natuurlijke kathedraal wanen. Wanneer het water bij vloed weer het strand op stroomt worden de bogen en grotten in de klifwanden weer tijdelijk verborgen, en kan je de ruige kustlijn alleen via een wandeling over de kliffen aanschouwen.
  1. De Surrealistische kunst van Dalí in Figueras

Spanje was het thuis van vele grote kunstenaars. Zo werd Salvador Dalí, een van de belangrijkste namen binnen het surrealisme, in 1904 geboren in het plaatsje Figueras, in de buurt van Barcelona. Ondanks dat hij veel reisde en onder andere in Parijs en Amerika woonde bleef zijn geboortestad belangrijk, en in 1974 opende hij zijn Dalí museum in het oude theater van de stad. Hij woonde zelfs een tijd in de bijbehorende toren en werd na zijn dood in 1989 in de crypte onder het podium begraven.

In het museum zijn honderden werken van de kunstenaar zelf terug te vinden, maar er zijn ook objecten van Dalí terug te zien, zoals meubels en sieraden die hij zelf had ontworpen. Daarnaast stelt het museum ook werken van tijdsgenoten van Dalí tentoon, zoals El Greco en Marcel Duchamp.

Koop je tickets voor het Dali Museum in Figueres online, met een skip-the-line ticket kan je direct binnen zonder aanschuiven. Tickets kosten € 17 en hier online te bestellen. Wil je graag begeleiding van een gids, dat kan vanaf €25: museum bezoek + rondleiding door de stad, zo zie je ook waar Dali geleefd heeft.

  1. Het Paradijselijke Playa de los Muertos

De naam van dit strand, het ‘strand van de doden’, klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar laat die titel je niet afschrikken. Dit strand aan de kustlijn van Almería, is eigenlijk een prachtig natuurlijk paradijs, beschermd door hoge rotsformaties en gelegen aan prachtig helderblauw water.

De naam heeft het strand te danken aan de ruige geschiedenis, waarin vele zeelieden tijdens stormachtige dagen hier op de klippen liepen en op het strand aanspoelden. Dit soort tragedies spelen zich gelukkig niet meer af, en het water is niet alleen rustig genoeg om in te duiken, maar biedt ook nog eens een prachtige onderwaterwereld, dus vergeet je snorkel niet!

  1. Het grootste historische complex, El Escorial bij Madrid

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Madrid ligt stiekem niet in de stad zelf, maar op bijna 50 km van de stad vandaan. Het Real Monasterio del Escorial is een van de belangrijkste koninklijke bezienswaardigheden in Spanje. Het complex ligt aan de voet van de Monte Abantos en torent hoog boven het uitgestrekte groen in de omgeving uit.

El Escorial werd in de 16de eeuw gebouwd door koning Felipe II als monument voor de overwinning van de slag bij Saint-Quentin, maar ook als nieuw klooster voor de Hiëronymieten orde, mausoleum voor zijn vader, en als jachthuis en paleis voor Felipe zelf. Tijdens een bezoek kom je langs het klooster, de basiliek, het mausoleum van de koningen, het paleis, de bibliotheken, en de prachtige tuinen van het complex.

Ga mee met een daguitstap vanuit Madrid naar het indrukwekkende paleis van El Escorial. Boek je tour online vanaf € 48

Bezoek je de stad, download dan zeker onze stadswandeling Madrid, zo zie je alle mooie plekjes.
  1. De sfeer van Valencia

Na Madrid en Barcelona is Valencia de grootste stad van Spanje maar net als de 2 grotere steden ligt ook deze plaats vol met prachtige bezienswaardigheden. De stad kent een lange geschiedenis en heeft daardoor bezienswaardigheden uit verschillende tijdsperiodes te bieden.

Mis bijvoorbeeld de prachtige 13de- tot 15de-eeuwse kathedraal van Valencia niet, loop door de straten van de Barrio del Carmen om de bouwwerken uit de Romeinse en Arabische tijd te aanschouwen, en bezoek het moderne Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Naast architectuur en cultuur heeft Valencia ook op gebied van het uitgaansleven en de gastronomie veel te bieden. Proef dan ook zeker eens de echte paella, het gerecht dat de oorsprong vindt in deze stad. Download ook onze reisgids Valencia met een complete rondreis door de gelijknamige regio.

Ga voor de complete toeristische ervaring met behulp van onze stadswandeling Valencia!
  1. Ontdek de prehistorie in de Cuevas de Altamira

In het noorden van Spanje is 1 van de belangrijkste paleolithische vondsten gedaan van het land. In de grotten van Altamira, gelegen in de buurt van Santillana del Mar, werden aan het einde van de 19de eeuw verschillende gekleurde rotstekeningen en handafdrukken in de grot gevonden van zo’n 15.000 jaar oud. Ook werden er verschillende objecten zoals bijlen, pijlpunten en stenen messen gevonden in de grot.

Ter bescherming van de bijzondere rotstekeningen werden de grotten afgesloten voor het publiek. In het Museo Altamira is echter een levensechte replica te vinden van de 270 m lange grot, waardoor de 150 tekeningen alsnog door toeristen te zien zijn.

Op rondreis door het noorden van Spanje? Download onze reisgids Noord-Spanje met een compleet uitgestippelde route.
  1. Het religieuze heiligdom van Montserrat

In de uitgestrekte natuur van Spanje zijn heel wat indrukwekkende bezienswaardigheden verscholen. Zo vind je in de bergen van Catalonië het Santa Maria klooster van Montserrat. De oorsprong van dit klooster gaat terug tot de 9de-eeuw, toen er een Mariabeeld in de bergen werd gevonden. Rondom de vindplaats van dit beeld ontstond een kloostergemeenschap dat nog steeds gezien wordt als 1 van de belangrijkste religieuze heiligdommen in het land.

In het klooster dien je zeker de basiliek te bezoeken, waar je de Zwarte Madonna van Montserrat in een ruimte achter het altaar kan aanschouwen. Bezoek ook het museum, of ga voor een wandeling door de bergen rondom het klooster.

De makkelijkste manier om Montserrat te bezoeken is door mee te gaan met een georganiseerde tour vanuit Barcelona. Je bezoekt Montserrat dan met een Spaans- en Engelstalige gids die je onderweg heel wat leuke weetjes vertelt. Ideaal voor wie niet veel tijd wil verliezen!

Wil jij ook op rondreis door Catalonië? Download onze reisgids Catalonië langs de mooiste plekjes van de regio.
  1. Het pittoreske Calella de Palafrugell

De Costa Brava in het noordoosten van Spanje kent heel wat bekende badplaatsen zoals Blanes en Lloret de Mar, maar het zijn de kleine dorpjes tussen de grote steden die je zeker niet mag missen. Verruil de drukte van de resorts voor het pittoreske vissersdorpje Calella de Palafrugell. Ook dit is een badplaats met prachtige zandstranden gelegen aan azuurblauwe zee, maar dan zonder de extreme drukte van elders.

Calella de Palafrugell kent geen grote toeristenstroom waardoor je er in relatieve rust kan genieten van de prachtige witte bouwwerken met terracotta daken, de mooie baaitjes voor de kust en de prachtige botanische tuinen van Cap Roig.

  1. Kunstenaar Picasso in Málaga

Waar Figueras de stad van de beroemde surrealistische kunstenaar Dalí is, is Málaga dat van de kubistische grootheid Pablo Picasso. Zijn kunstwerken zijn over de hele wereld te zien, waaronder in het beroemde Picasso museum in Parijs, waar een groot deel van zijn werken tentoongesteld zijn die na de dood van de kunstenaar door de Franse Staat werden ingenomen.

Bezoek Malaga tijdens een complete rondreis door Andalusië. Download je reisgids Andalusië hier.

Toch wilde Picasso zelf al een museum in zijn geboortestad Málaga zien, wat vervolgens door zijn schoondochter werkelijkheid werd. In 2003 opende het nieuwe Picasso museum in de stad waar schilderijen, beelden, en schetsen te zien zijn, met name de minder bekende werken van de kunstenaar. Ook worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen gehouden die dieper naar het leven van de kunstenaar kijken.

Wil je graag het Picasso Museum in Malaga bezoeken? Koop je tickets online en sla de wachtrij over.

  1. Het Bedevaartsoord Santiago de Compostela

Jaarlijks trekken duizenden mensen via verschillende pelgrimsroutes naar het noordwesten van Spanje, om daar een bezoek te brengen aan het beroemde bedevaartsoord Santiago de Compostela. Ook als je niet op bedevaart gaat is deze stad zeker een bezoek waard. Het oude centrum ligt vol met indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de 11de-eeuwse kathedraal, het 18de-eeuwse Palacio de Rajoy en de gebouwen van de koninklijke universiteit.

In Santiago kan je ook even helemaal tot rust komen met een wandeling door een van de parken. Wandel bijvoorbeeld door het Alameda stadspark dat het oude en nieuwe stadsdeel van elkaar scheidt of wandel via het Bonaval park naar de belangrijkste musea van de stad. We hebben een mooie stadswandeling in Compostela.

Wil je graag Santiago de Compostela ontdekken tijdens een begeleide tour of daguitstap? Bekijk hier alle mogelijkheden, je kan al een rondleiding doen vanaf €20! Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek.

  1. De mooie dagwandeling Caminito del Rey

In Spanje zijn ontzettend veel natuurgebieden en nationale parken te vinden waar je gemakkelijk uren rond kan wandelen. Ook vind je er meerdere mooie lange afstands- en dagwandelingen op verschillende niveaus. Een geweldige wandeling voor zowel de geoefende wandelaar en families met kinderen (weliswaar ouder dan 8 jaar) is El Caminito del Rey, een mooie wandeling door een kloof langs kliffen, meren en vergezichten over de omgeving.

Het Koningspad was jarenlang een van de gevaarlijkste paden ter wereld, en meerdere adrenaline-zoekers kwamen er om het leven. Om meer ongelukken te voorkomen werd besloten om het pad te restaureren, en sinds 2015 is deze wandeling weer veilig te lopen. Op delen van het nieuwe pad kan je door middel van glas naar beneden de kloof in kijken en het verouderde pad zien liggen.

TICKETS: Vanuit Málaga voor € 50 of vanaf de Costa Del Sol met tapas achteraf het fantastische El Caminito del Rey bezoeken? Vervoer + toegangstickets (met of zonder Spaanse tapa's). Bekijk het volledig aanbod hieronder en boek online (vanaf € 25). Annuleer kan tot 24 uur voor aanvang (volledige terugbetaling).

Een ticket met begeleide wandeling van een ervaren gids boeken kan voor € 29. Klik hier en boek je ticket (zo ontdek en zie je meer tijdens je wandeling)

  1. De hangende stad Cuenca

Op slechts twee uur rijden van Valencia en Madrid vind je het magnifieke Cuenca, ook wel gekend als de ‘hangende stad’. De plek is sinds 1996 Unesco Werelderfgoed en is zonder twijfel één van de meest bijzondere middeleeuwse steden van Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Cuenca en bevindt zich tussen de rivieren Júcar en Huécar.

Het is een absolute aanrader voor cultuurliefhebbers alsook voor degene die graag gezellig doorheen schilderachtige straatjes kuiert. Bewonder in Cuenca de hangende huizen en wandel door het bevreemdende ravijnlandschap. Ga kajakken op de twee omliggende rivieren of beklim er de indrukwekkende rotsen. Ontdek nog meer over Cuenca hier.

  1. Las Salinas de Torrevieja

Las Salinas of de zoutmeren van Torrevieja zijn een betoverende must-see. Wanneer je de meren bezoekt, krijg je een surreële ervaring, omdat het water er roze is. Door het enorme zoutgehalte in het water blijf je hier ook drijven, wat heel bijzonder is om mee te maken. De modder van het meer schijnt een geneeskrachtige werking te hebben, maar laat je hier toch vooral betoveren door de fantastische kleuren: het roze dat overgaat in blauw, het contrast met het zand… Een échte droomplek, je komt er bij met onze rondreis door Valencia en Murcia.

Wil jij ook Torrevieja verkennen? Download onze reisgids Murcia en Valencia en zie het mooiste van deze Spaanse regio.
  1. De menselijke torens in Tarragona

Tarragona is een belangrijke plaats in de ‘castells’, een traditie uit de 18de eeuw waarbij menselijke torens gebouwd worden. In de zomerperiode van eind juni tot en met eind september kan je bijna dagelijks een voorstelling bijwonen waarbij castellers menselijke torens van soms wel 10 verdiepingen maken. Onze rondreis door Catalonië brengt je langs deze stad. Lees ook onze blog als je nog meer bezienswaardigheden in Tarragona wil ontdekken.

Om de 2 jaar wordt ook de Human Tower Competition gehouden in de stad. Als je in de stad bent kan je ook even informeren of je eventueel een training kan bijwonen van de menselijke torenbouwers.

Wil je graag Catalonië verkennen? Download onze reisgids Catalonië en zie de mooiste plekjes van deze Spaanse regio.
  1. De mysteries van hippiegrotten van Es Vedrà

Es Vedrà is een klein eiland dat net ten zuidwesten van Ibiza ligt. Het maakt deel uit van het Cala d’Hort natuurreservaat en is onbewoond. Je kan het ook niet bezoeken. Es Vedrà zou een van de meest magnetische plaatsen van de planeet zijn. Navigatie-instrumenten zouden doldraaien wanneer ze in de buurt van het eiland komen, en zelfs vogels zouden hier in de war raken. Volgens de antieke overlevering was dit de thuishaven van de zeemeerminnen en zeenimfen die Odysseus probeerden te verleiden. Nog meer ontdekken op Ibiza? Download onze reisgids Ibiza en de Balearen.

Het zou ook de thuis geweest zijn van de Fenicische godin Tanit. Het eiland wordt in verband gebracht met goddelijke energie, ufo’s en de gezonken beschaving Atlantis, en het trekt dan ook heel wat liefhebbers van mysterieuze theorieën aan.

Hoe geraak je er?

Rij met de auto tot aan het GPS punt 38.877767, 1.231376 hier parkeer je je auto.
Daarna wandel je verder naar GPS punt 38.877407, 1.226012

  1. Download onze gratis reisgidsen Spanje

Wil jij ook graag Spanje zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen, zo ben je zeker dat je niets mist.

AndalusiëBarcelonaBalearenCanarische EilandenCataloniëCastilla y LeónMadrid & ToledoMurcia en ValenciaNoord-Spanje
Reisgids AndalusiëReisgids BarcelonaReisgids BalearenReisgids Canarische EilandenReisgids CataloniëReisgids Castilla y LeónReisgids Madrid & ToledoReisgids Mucria en ValenciaReisgids Noord-Spanje

Op reis naar Spanje? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Spanje.

Canarische Eilanden

Reisgids Canarische Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?