Premium

Rondreis Murcia en Valencia (regio): Complete route + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Rondreis Murcia en Valencia (regio): Complete route + kaart

  • Startpunt: Alicante Airport, Spanje
  • Eindpunt: Alicante Airport, Spanje
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 754 km
  • Duur: 9 dagen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Murcia - Valencia rondreis 9 dagen fly & drive

Murcia - Valencia rondreis 9 dagen fly & drive

Een rondreis in de regio's Valencia en Murcia, verblijf in charmante berghotelletjes met ontbijtbuffet. Inclusief een huurwagen (all-in verz.) en de vlucht Brussel-Alicante h/t. Genieten van Elche, Alicante, Cartagena en Murcia.

Download de route Murcia + Valencia (regio) en ontdek deze mooie Spaanse streek

Deze rondreis start met de regio Murcia. Je treft er een overweldigende natuur en leuke plaatsen en toch is dit een minder bekende regio. De regio Murcia ligt tussen Valencia en Andalusië. Daarna laten we je ook genieten van de natuur van de Sierra de Espuña, naar het mooie plaatsje Caravaca de la Cruz en de hoofdstad Murcia.

Tijdens je bezoek aan Murcia, hebben we een stadswandeling uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes van Murcia brengt. De stad staat met één been in het verleden, en met de andere stevig in het heden en dat is net de mix die deze wandeling zo interessante maakt.

Daarna reizen we naar de regio Valencia, niet de stad. Op het programma staan de steden Elche met zijn grote palmentuin en Alicante met het kasteel en de bekende winkelstraat. We nemen er ook de unieke grotten van Canelobre bij. Je verblijft nabij de populaire kustplaats Benidorm, ideaal om de Costa Blanca te verkennen.

Nog geen overnachting tijdens je verblijf? Bekijk het volledige aanbod op Booking.com en haal het beste uit je vakantie.

Maak je graag een extra tour of excursie? Dat kan! We raden je aan om je tickets alvast op voorhand te boeken, zo kan je de lange wachtrijen aan de ingang vermijden. Bekijk de aanbiedingen Tours & Excursies in Murcia op GetYourGuide.

Murcia Valencia rondreis

Download je gratis preview reisgids

Nog meer in de volledige reisgids Valencia - Murcia

Ontdek Valencia en Murcia via uitgewerkte 14-daagse rondreis en 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Murcia-Valencia: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

TOP-bezienswaardigheden langs deze rondreis Murcia-Valencia

Alicante is hoofdstad van de gelijknamige provincie én is na Benidorm de grootste badplaats van de Costa Blanca. Omdat de stad in een baai ligt, geniet het bijna het hele jaar door van aangename temperaturen. Veel bezienswaardigheden zijn er niet maar eentje verdient alvast een bezoek, het Castillo de Santa Barbara dat hoog boven de stad uitrijst.

Het kasteel bestaat uit 4 niveau's met het oudste gedeelte gans boven. In de 16de eeuw volgde een grote uitbreiding. Het zou na de Spaanse Successieoorlogen (18de eeuw) het huidige uitzicht verkrijgen. Je moet wel vrij veel klimmen en dalen om bij de mooiste uitzichtpunten te geraken. Maar eenmaal op het grootste platform aanbeland, word je beloond met een 360° zicht op de stad. Nadat het zijn verdedigende functie verloor, was het nog een tijdje een gevangenis. Vanaf 1961 is het domein voor het publiek opengesteld. Nog meer bezienswaardigheden in Alicante.

Het hofje van de priester, zo vertaal je vrij El Huerto del Cura. Een huerto is een plek begroeid met palmbomen. Deze is een wel heel bijzonder mooie tuin. Behalve palmbomen (een kleine 1000) vind je er tropische bloemen, waterpartijen, planten, ... De meeste aandacht gaat dus uit naar de palmbomen. De Imperial dadelpalm heeft zo maar eventjes zeven stammen. Enkele palmbomen hebben een vermelding van naam en datum verwijzend naar een vooraanstaand iemand die zich voor Spanje op een uitzonderlijke manier heeft ingezet. Een blijk van erkenning dus. Om thuis al eens vanop verre afstand te kunnen genieten, moet je hier maar eens klikken.

De palmentuin is genoemd naar een priester ('cura') die in de 19de eeuw als hobby wat palmbomen begon te verzorgen. Als een bekend persoon de tuin kwam bezoeken, kreeg een jonge palm de naam van die persoon. Na zijn overlijden zette een vriend het werk van de pastoor verder en werd de tuin nog uitgebreid met cactussen, tropische planten en bloemen, vijvertjes, ... Ontdek nog meer bezienswaardigheden in Elche.

In het hartje van Murcia liggen de historische gebouwen dik gezaaid. Één ervan is de machtige kathedraal Santa Maria op de Plaza de los Apostoles. Al in de 14de eeuw konden de gelovigen hier naar de mis komen en bidden want zo oud is de kathedraal al. Zichtbare delen uit die periode zijn er niet meer na ingrijpende verbouwingswerken tijdens de 18de eeuw. Maar dat zal je aandacht niet doen verslappen als je de barokke voorgevel staat te bewonderen. Ook het interieur biedt een pracht aan versieringen zoals in de kapel Los Vélez (gotisch) en de Junterón kapel (renaissance). Het koorgestoelte en het hoogaltaar 'lichten' enkel op als je een muntstuk deponeert. 

Als je de toren wil beklimmen moet je betalen en dat geldt ook voor de schatkamer. Hou er rekening mee dat dit niet mogelijk is (siësta van 13-17u) ook in hartje zomer. Nog meer bezienswaardigheden in Murcia.

Ook in Cartagena kwamen de Romeinen langs en het is aan hen te danken dat je vandaag naar het Amfiteatro Romano kan komen kijken. Maar er gaat ook dank uit naar zij die tot vandaag nog steeds bezig zijn met opgravingswerken en restauraties uitvoeren. Die intensieve arbeid moet het Romeinse amfitheater opnieuw blootleggen want.. dat is 'weg'.

Wat je vandaag immers ziet zijn resten van een stierenarena die op de plaats van het amfitheater in de 19de eeuw werd aangelegd. Dat theater was namelijk tot ruïnes vervallen door verwaarlozing. In 1850 begon men er bovenop de stierenarena te bouwen. Maar ook de stieren zijn inmiddels verdwenen en besloot men om de arena die uit de periode van keizer Vespasianus dateert, 1e eeuw n.C. in ere te herstellen.

Als die volledig als weleer tevoorschijn komt, is de vraag of er opnieuw net als toen er 11 000 toeschouwers zullen kunnen plaatsnemen. Maar voor het zover is, wacht nog een hoop werk. Ontdek nog meer bezienswaardigheden in Cartagena.

Het museo Semana Santa in Orihuela (museum van de Heilige Week) wordt heel hoog geprezen door de bezoekers. Het thema is de processies die plaatsvinden tijdens de Heilige Week. Honderden kaarsen en kandelaars, zilverwerk, bladgoud. Figuratieve voorstellingen uit het Passieverhaal (passie, dood en wederopstanding van Jezus) in prachtig in detail uitgewerkte praalstukken en sculpturen die worden meegedragen tijdens de processies in de Heilige Week. Broederschappen, boetelingen, muzikanten stappen in de religieuze optochten mee, van Palmzondag tot Paaszondag. Elke dag, dus 7/7 processies overdag of soms 's avonds laat met telkens andere broederschappen en religieuze genootschappen, met prachtige kostuums. Een ultieme getuigenis van geloof, toewijding in de religieuze beleving.   

Opmerkelijk, het museumgebouw toont nog de renaissance gevel van de vroegere kerk La Merced die deels instortte. Vier verdiepingen telt het gebouw met behalve de permanente ook nog tijdelijke tentoonstellingen. Website: http://www.semanasantaorihuela.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

24 ervaringen

- 30 november 2019 - Marie-christine Maes

Interessante regio om te verkennen, ook de steden Cartagena, Alicante en Murcia zijn een bezoek waard.

- 26 september 2019 - Nora

Prachtige reisgids vol goede tips. Zeker een leidraad die goed te volgen is. De voornaamste bezienswaardigheden komen aan bod. Bedankt dat we op de reisroutes kunnen terug vallen.

- 26 september 2019 - Alexis Vande Loock

Heb de gids doorgenomen en zal hem zeker gebruiken bij de reis die nog moet plaatsvinden. Ik gebruik de gidsen van reisroutes reeds jaren met volle plezier, omdat ze een volledige begeleidende leiddraad enzijn.

- 24 september 2019 - martin brouwers

uitstekende plezierige adviezen

- 24 september 2019 - Hennin Jan

Wij gaan al enkele jaren naar Orihuela Costa op vakantie, maar in de gids heb ik toch enkele plaatsen ontdekt die wij nog niet kenden. Volgend jaar gaan wij deze zeker eens opzoeken.

Download je gratis preview reisgids

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?