FB

Stadswandeling Valencia, ontdek het oude centrum + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Valencia, ontdek het oude centrum + kaart

3 729 x gedownload192 ervaringen
  • Startpunt: Calle de Jativa, Valencia
  • Eindpunt: Calle de Jativa, Valencia
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,8 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Valencia

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Valencia 4-daagse promoties incl. vlucht

Valencia 4-daagse promoties incl. vlucht

Met onze 4-daagse promoties logeer je in een 3* of 4* hotel, volgens uw keuze, met een zeer goede ligging in het oude of nieuwe stadsdeel. In de prijs inbegrepen: overnachting met ontbijtbuffet en vlucht h/t.

Wandelroute langs alle bezienswaardigheden van het oude centrum, El Carmen en Jardines del Turia

Met deze wandelroute door Valencia ontdek je alle aspecten van deze stad in het oosten van Spanje. Valencia ligt aan de Costa del Alzahar aan de Middellandse Zee en bezit aan die kustlijn ruim 15 km strand. Het is de derde grootste stad in Spanje en zal wellicht bij de meesten gekend door zijn sinaasappelen. Maar wist je bijvoorbeeld dat hier de paella vandaan komt? Valencia heeft een rijke geschiedenis gekend, telt daarom heel wat bijzondere gebouwen waarbij een paar kerken en de kathedraal de blikvangers vormen.

Op de wandeling komen wij langs of zijn er op een boogscheut vandaan. Je kan ook naar diverse musea die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook de shoppers vergeten we niet. We starten met dé winkelstraat bij uitstek, wandelen dan door een kleine markthal met boetieks en eindigen tenslotte in de grootste markthal van Spanje met meer dan 15.000 bezoekers per dag. Ondertussen hebben we geruime tijd door een groene zone kunnen flaneren, wat even voor wat rust zorgt. Wie bij het horen van Valencia alleen maar denkt aan de Las Fallas (grootschalige feesten die de lente inluiden) zal dus zijn mening moeten herzien. Het veelzijdige Valencia wacht op je.

Murcia Valencia rondreis

Gratis stadswandeling Valencia downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Valencia - Murcia

Ontdek Valencia en Murcia via uitgewerkte 14-daagse rondreis en 5 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Valencia: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart

Bekijk ook deze routes


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Wouter Coppens

192 ervaringen

- 18 februari 2019 - Gracy Vertongen

Dit is mijn beste maatje om op reis of citytrip te gaan :-) Alles staat klaar en duidelijk beschreven, zelfs met adressen erbij en zeer mooie wandelingen ! Heb direkt de volledige gids besteld . Er mogen nog meer plaatsen en steden bijkomen in Spanje . Dank u wel Reisroute !!!

- 5 februari 2019 - kathy

Lijkt mij een verre droom om deze rondreis te mogen beleven.. zal er ooit naartoe gaan, zo'n prachtige bestemming VALENCIA.... een dromerke

- 23 januari 2019 - Rita Delcor

prima stadswandeling maar de mogelijkheid om af te drukken zonder foto's zou een pluspunt zijn

- 21 januari 2019 - miss Tirzah

Leuke wandeling, erg duidelijk. Tip: weinig achtergrondinformatie en formaat is iet wat onhandig om vast te houden.

- 20 januari 2019 - [email protected]

wij hebben de stadswandeling Valencia op 8 jan gelopen via jullie heel duidelijke route beschrijving genoten van de oude en nieuwe cultuur in de binnenstad

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?