Stadswandeling Valencia, ontdek het oude centrum + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Valencia, ontdek het oude centrum + kaart

  • Startpunt: Calle de Jativa, Valencia
  • Eindpunt: Calle de Jativa, Valencia
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 10,2 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Valencia

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandelroute langs alle bezienswaardigheden van het oude centrum, El Carmen en Jardines del Turia

Met deze stadswandeling door Valencia ontdek je alle aspecten van deze stad in het oosten van Spanje.

Valencia ligt aan de Costa del Alzahar aan de Middellandse Zee en bezit aan die kustlijn ruim 15 km strand. Wil je graag een strand uitkiezen? Lees hier alles de mooiste stranden in Valencia.

Sinaasappelen en paella

Het is de 3de grootste stad in Spanje en zal wellicht bij de meesten gekend door zijn sinaasappelen. Maar wist je bijvoorbeeld dat hier de paella vandaan komt? Valencia heeft een rijke geschiedenis gekend, telt daarom heel wat bijzondere gebouwen waarbij een paar kerken en de kathedraal de blikvangers vormen. Nog meer bezienswaardigheden in Valencia lees je hier. Je kan ook naar diverse musea die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken.

Maar ook de shoppers vergeten we niet. We starten met dé winkelstraat bij uitstek, wandelen dan door een kleine markthal met boetieks en eindigen tenslotte in de grootste markthal van Spanje met meer dan 15.000 bezoekers per dag.

Ondertussen hebben we geruime tijd door een groene zone kunnen flaneren, wat even voor wat rust zorgt. Wie bij het horen van Valencia alleen maar denkt aan de Las Fallas (grootschalige feesten die de lente inluiden, nog meer leuke evenementen lees je hier) zal dus zijn mening moeten herzien. Het veelzijdige Valencia wacht op je.

Ga je op citytrip in Valencia en weet je niet waar te overnachten? Bekijk onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Valencia.

Murcia Valencia rondreis

Gratis stadswandeling Valencia downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Valencia - Murcia

Ontdek Valencia en Murcia via uitgewerkte 14-daagse rondreis en 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Valencia: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart

Bekijk ook deze routes


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Wouter Coppens

277 ervaringen

- 8 juli 2024 - Mark Fagoo

In deze stadwandeling zat werkelijk alles vervat. We hebben er ook onze tijd voor genomen om deze helemaal tot het einde te doen. Ideale temperatuur 25 à 26°C om deze wandeling te doen. Prachtige locaties ontdekt die we zonder deze info niet zouden tegengekomen zijn. Een absolute aanrader om Valencia te ontdekken.

- 18 mei 2024 - Demaeght Jan

…wij hebben aan de hand van jullie kaart verschillende mooie uithoeken van de stad valencia verkend ,en zelfs enkele typisch Spaanse specialiteiten gegeten en gedronken ….jullie kaart kwam steeds van pas bij het terugvinden van ons hotel……

- 13 mei 2024 - Dimitri Wittevrongel

Gids gebruikt voor de stadswandeling en deze was super. Langs alle highlights in de oude stad met net voldoende uitleg over wat er te zien valt. een aanrader !

- 24 maart 2024 - Bea van der Steen

Ben tijdens de Fallas in Valencia geweest en kende de stad al door 2 vorige bezoeken Toch fijn om van jullie stadswandeling gebruik te maken. Tip: de kerk van San Nicolas de Bari y San Pedro Martir behoeft echt meer aandacht. Je krijgt voor je kaartje ook meteen een bezoek aan Museu de la Seda 'cadeau'. Eten: Kawori, Carrer de Félix Pizcueta 13 bijzonder Japans Commo Fusion C/ de Pascual i Genis 3 bijzonder Peruviaans El Trocito del Medio C/de Blanes 1 voor €8 een bijzonder almuerzo, lunch

- 21 maart 2024 - Peter Brulmans

De oude stad bezocht op 19 maart, afsluiting van de fallas. Heel druk en lawaaierig door het vuurwerk. Niet te missen voor wie van dit soort stadsfeesten houdt.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?