30 x mooiste dorpjes in Spanje: wat zien en doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 10

30 x mooiste dorpjes in Spanje: wat zien en doen tijdens je verblijf?

8 april 2024 in Spanje0 reacties

Overzicht van de mooiste dorpjes in Spanje + kaartje

Op vakantie naar Spanje? Vergeet de typische steden als Madrid, Barcelona en Valencia en ga op zoek naar de mooiste dorpjes van Spanje waar de geschiedenis nog levend is. Verspreid over het hele land vind je historische dorpjes die hun charme wisten te behouden. Een voor een de moeite waard om te bezichtigen.

Ontdek hier alvast een selectie van de mooiste dorpjes in Spanje + tips.

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste dorpjes in Spanje

  1. Albarracín

Albarracín, ligt in de regio Aragón, ongeveer tussen Madrid en Valencia. Het middeleeuwse dorpje werd reeds uitgeroepen tot het mooiste dorpje van Spanje. Albarracín is een typisch bergdopje met een fenomenale ligging. Vooral de oude verdedigingsmuur die na al die jaren nog volledig in tact is, maakt het dorpje zo bijzonder. Het dorpje heeft een sprookjesachtige uitstraling, een gezellig centrum met smalle kronkelstraatjes en historische gebouwen in Moors-christelijke bouwstijl.

  1. Frigiliana

Gelegen in het hart van de Axarquía, op 7 km van de Costa del Sol, ligt het dorpje Frigiliana. Dit mooie witte dorpje is ook vaak te vinden op vele lijstjes met ‘de mooiste dorpjes van Andalusië’, en daar gaan wij helemaal akkoord mee! Kom meer te weten over Axarquía en waar je kan overnachten.

De bekende witte huisjes zijn vooral te vinden in de Mudejárwijk, een waar labyrint van geplaveide straatjes en tropische plantjes. De kronkelende straatjes creëren een pittoreske sfeer en gekleurde bloempotten en mozaïeken fleuren de witte muren op. In Frigiliana vind je ook het enigste rietsuikerbedrijf in Europa gelegen in het renaissancepaleis ‘El Ingenio’.

  • Wandel vanuit de Calle Real helemaal naar boven tot de Callejón del Peñón waar je uiteindelijk zal uitkomen op een uitkijkpunt over de stad.
  • Nog eventjes verder omhoog kom je uiteindelijk bij Het Kasteel van Lizar, hier vind je ruïnes van een Oud-Moors Kasteel dat verwoest werd door een Christelijk leger.
  • Door het uitzicht is dit meteen ook een perfecte plek om de zon te zien onder gaan over de omliggende omgeving.

TIP: Wist je dat je Frigiliana als daguitstap vanuit Malaga of Granada kan bezoeken? Bekijk alle tours en boek online.

  1. Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera is een zeer geliefd dorpje onder zowel buitenlandse bezoekers als de lokale bevolking. Volgens veel Spanjaarden is dit een van de allermooiste dorpen van het land. Het dorp is gelegen op een heuvel en heeft in de verte zelfs uitzicht over de Straat van Gibraltar. De witgekleurde straatjes worden omringd door sinaasappelgaarden, en daarnaast staan de straatjes ook vol met bloemen. Gibraltar bezoeken? Bekijk zeker ook de belangrijkste bezienswaardigheden in Gibraltar!

In Vejer de la Frontera kan je ronddwalen door de Barrio de la Judería, de joodse wijk, of een bezoek brengen aan het middeleeuwse kasteel dat tussen de 11de en de 15de eeuw in een combinatie van christelijke en Arabische stijl werd opgetrokken. Daarnaast staat Vejer de la Frontera bekend om de molinos de Vejer, mooie authentieke molens die een belangrijk onderdeel waren van de landbouw van de regio.

  1. Peñíscola

Het pittoreske Peñíscola is een oud versterkt middeleeuws dorp tussen Valencia en Barcelona aan de Costa del Azahar. Het dorpje heeft prachtige stranden, een indrukwekkende burcht uit de 14de eeuw en een gezellig centrum. Wandel over de uitgestrekte boulevard, langs de historische gebouwen en neem plaats op een van de vele terrasjes van de cafeetjes en restaurants.

VERBLIJFTIP: Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Duna Hotel Boutique biedt kamers in boetiekstijl en uitzicht op de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Iznájar

Iznájar bevindt zich in het uiterste zuiden van de provincie Córdoba. Deze mooie plaats ligt op een rotsige uitstulping langs de oever van de Genil rivier en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Hier ligt het Iznájar Kasteel, een gebouw van Arabische origine dat stamt uit de 8ste eeuw, toen gekend als Hisn-al-Ashar (het vrolijke kasteel). Het kasteel is een duidelijk voorbeeld van de Al-Andalus periode van Zuid-Spanje met zijn driehoekig design. Het dorpje is echter meer gekend voor zijn mooie witte huisjes en nauwe straatjes.

Voor een spectaculair zicht over het Iznájar reservoir kan je terecht op verschillende uitzichtpunten. De dichtstbijzijnde en bekendste is Mirador del Postiga (bekijk de ligging). Op het reservoir kan je verder ook een boottochtje nemen, kajakken of suppen.

LEESTIP: Lees ook zeker onze blog als je nog meer witte dorpjes in Andalusië wil bezoeken.
  1. Setenil de Las Bodegas

Op 25 minuutjes rijden van het stadje Ronda, kan je een bezoekje brengen aan het charmante witte kleine dorpje Setenil de Las Bodegas. Indien je geen auto hebt en zelf kan rijden, dan is een georganiseerde tour vanaf € 40 een goed idee. Je kan bijvoorbeeld ook een tour door Ronda en Setenil de las Bodegas combineren.

Setenil de las Bodegas is ongetwijfeld één van de meest pittoreske dorpjes van Andalusië. Bijzonder hier zijn de Cuevas del Sol, dit zijn huisjes uitgehouwen uit de bergrots en die zorgen voor een spectaculair stedelijk landschap dat je ongetwijfeld zal verbazen. Tegen een kleine vergoeding kan je ook een kijkje nemen binnenin een grotwoning.

  1. Cudillero

Cudillero wordt vaak genoemd als een van de mooiste dorpen van Spanje. Het is een pittoresk vissersdorpje aan de Costa Verde en, hoewel veel toeristen hier elk jaar komen, hangt er nog steeds een authentieke sfeer. De huizen die zich hier vastklampen aan de hellingen rond de halfronde baai zijn geschilderd in een charmant kleurenpalet.

  • Op het geplaveide plein naast de haven heb je een ruime keuze aan bars en restaurants om van de lokale keuken te genieten terwijl je uitkijkt op de boten die hun vangst binnenhalen.
  • Verken zeker te voet het dorpje en overweeg ook de wandeling naar de plaatselijke vuurtoren.
  • In het centrum mogen de kerk van Santa María en het oude pastoriehuis ernaast niet ontbreken op je route. In het pastoriehuis is tegenwoordig een museum gevestigd waar beeldhouwwerken en religieuze schatten zijn ondergebracht.
  • Andere aanraders zijn het paleis en het landgoed van Quinta de Selgas dat dateert uit de 19de eeuw. Het ligt op ongeveer 2 km afstand, in El Pito.
  1. Santillana del Mar

Santillana del Mar is een van de meest bezochte en geliefde dorpjes in Cantabrië. Niet vreemd, want je kan er de eeuwenoude geschiedenis, vereeuwigd in de vorm van karaktervolle bouwwerken, bijna ruiken. Tussen de historische huizen in de smalle straatjes van de oude stad zal je onder andere middeleeuwse torens, renaissancepaleizen en de romaanse kerk van Santa Juliana zien opduiken. Jaarlijks vinden duizenden bezoekers hun weg hiernaartoe.

De lokale bevolking noemt Santillana del Mar de 'Stad van de Drie Leugens', omdat het geen eigen heilige heeft (Santo in het Spaans), het is niet vlak (llano in het Spaans) en het ligt ook niet aan zee (Mar in het Spaans).
  1. Besalú

Besalú is een kleine dorpje in Catalonië waarvan gedacht wordt dat ze al in 902 na Christus ontstaan is. Daarmee is het één van de best bewaarde Middeleeuwse dorpen van Catalonië. Je vindt er dan ook verschillende middeleeuwse monumenten, waaronder de prachtige Pont Vell over de Fluvia rivier.

Deze oude brug uit de 12de eeuw bestaat uit 7 ongelijke bogen en 2 torens. Ook het Benedictijnse klooster van Sant Pereuit de 10de eeuw en de Sant Vincente de Besalú zijn mooie bezienswaardigheden. Daarnaast was de plaats ook een belangrijke Joodse nederzetting, waardoor je er een oude synagoge en Joodse baden uit de 12de eeuw terug kan vinden.

REISGIDS: Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Catalonië.

  1. Villajoyosa

Villajoyosa, ofwel Vila Joiosa, is gelegen op 40 minuten rijden van Benidorm en is de historische hoofdstad van het Marina Baja district. Dit kleurrijke vissersdorpje is erg bijzonder en zeker de moeite waard om te bezoeken.

De oude wijk loopt over van de gekleurde vissershuisjes en doen je denken aan ansichtkaart. Je vindt hier lange zandstranden en een prachtige promenade richting de haven. Daarnaast staat Villajoyosa ook bekend om haar chocolade. Breng zeker eens een bezoekje aan de chocoladefabriek Valor en proef van de lokale specialiteit. Villajoyosa is een van de verborgen pareltjes aan de Costa Blanca.

  1. Guadelest

In het binnenland van de Costa Blanca vind je het middeleeuwse dorpje Guadalest. Gaudalest is een pittoresk, verscholen bergdorpje gelegen bovenop een steile rots. Deze bijzondere ligging zorgt er natuurlijk voor dat je enkele fotogenieke plaatjes kan maken met je fototoestel. Je geniet er van adembenemend uitzichten op de vallei van Gaudalest en het imposante stuwmeer.

Het dorpje is enkel en alleen toegankelijk via een uitgehakte ingang in de rotsen. Hierdoor was het dorpje vroeger makkelijker te verdedigen tegen vijanden. Verder kan je hier het kasteel van Guadelest en diverse musea bezoeken. Na het verkennen van het dorpje, kan je nog even nagenieten in een van de lokale cafeetjes.

  1. Siurana

Het pittoreske Siurana ligt op 1 uur rijden van Tarragona en is misschien wel een van de mooiste dorpjes in de Costa Dorada. Siurana ligt middenin het Parque Natural Serra del Montsant en is zo'n typisch dorpje waar de tijd lijkt stil te staan. De traditionele gebouwen werden gebouwd rond de 8de eeuw en zien er nog steeds hetzelfde uit. Het geeft het dorpje een bepaalde charme.

Het middeleeuwse dorpje is op zich niet bijzonder groot. Je vindt er nog een klein kerkje en enkele restaurants en cafés. Verder raden we een wandeling aan naar de Mirador de Siurana (bekijk ligging). Vanaf hier geniet je namelijk van een indrukwekkend uitzicht op de omgeving en het stuwmeer van Siurana.

  1. L’Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar is misschien iets minder bekend maar dat maakt het zeker niet minder de moeite waard om te bezoeken. L’Ametlla de Mar is een traditioneel vissersdorpje met een gezellig centrum waar je an rondkuieren.

Maar de vissershaven en de prachtige kustlijn met mooie kleine baaien en stranden, zijn misschien wel de grootste redenen om dit dorpje te bezoeken. Je kan er met een beetje geluk genieten van de rust en de omgeving. Na een dagje snorkelen, jetskiën of wandelen door het authentiek dorpje, kan je de dag afsluiten met heerlijke verse visgerechten in de sfeervolle restaurants aan de haven.

  1. Miravet

Op 40 minuten rijden van Tortosa kan je het charmante dorpje Miravet bezoeken. Door de strategische ligging aan de Ebro, werd hier door de eeuwen heen veel gevochten. De grootste slachtpartij vond plaats tijdens de Spaanse Burgeroorlog in 1936 waarbij ruim 100 000 mensen om het leven zijn gekomen. Tegenwoordig is Miravet een gezellig dorpje dat gedomineerd wordt door het Castell de Miravet, een indrukwekkende fort van Arabische oorsprong. Absoluut een bezoekje waard.

  1. Mojácar

Mojácar is gelegen in het zuidoosten van de Costa de Almería en wordt beschouwd als een van de meest pittoreske dorpjes in Almería en mooiste dorpjes in Spanje. En dat is natuurlijk niet voor niets. Mojacár is een prachtig, typisch Arabische dorpje met wit geschilderde huizen.

Je zal hier geen massatoerisme maar wel het echte Spaanse leven. Buiten een charmant centrum heeft Mojacár ook nog enkele rustige stranden zoals Playa de Mojácar waar je kan genieten van het zonnetje.

VERBLIJFTIP: Wil je graag een dagje langer verblijven in Mojácar? Overnacht dan in het charmante vakantiehuis Casa Alta Mojacar Pueblo. Meer info en boeken.

  1. Comillas

Het kleine dorpje Comillas ligt dichtbij tal van idyllische stranden en wordt begrensd door een schilderachtige kustlijn, maar Comillas is vooral bekend om zijn opvallende modernista-architectuur.

Ontdek Gaudí

  • Aan de rand van Comillas vind je El Capricho, een chalet ontworpen door Gaudí in de 19e eeuw.
  • Vlakbij ligt ook het Sobrellano-paleis, een neogotisch herenhuis met Gaudí-meubilair.
  • Meer modernistische architectuur is te vinden in het stadspark Parque Güell y Martos en vergeet ook de Puerta de los Pajaros (o del Moro) niet te bezoeken, een poort ontworpen door Gaudí.

TICKETS: Wil je graag Gaudí's El Capricho bezoeken? Bestel je tickets vanaf €7 online op voorhand.

  1. Bermeo

Dit schattige havendorpje moet je gezien hebben! Bermeo is een must-see in het Spaanse Baskenland, alleen al vanwege de prachtige haven met kleurrijke huisjes. Het is hier heerlijk wandelen tussen de pittoreske straatjes. Daarnaast kom je in deze stad alles te weten over de geschiedenis van het Baskenland. De regio haalde namelijk een groot deel van zijn inkomsten uit de visserij. Wist je trouwens dat dit dorpje 75% van alle tonijnboten wereldwijd bezit?

RONDREIS: Graag een rondreis maken door het Spaanse Baskenland? Ontdek onze rondreis in Baskenland en Cantabrië.

  1. Guadix

Het dorpje Guadix is vooral bekend om zijn grotwoningen waar mensen vandaag de dag nog steeds in wonen. Een bezoekje aan dit dorp voor zijn bijzondere woonomstandigheden is dus zeker de moeite. Het dorp dateert uit de Romeinse tijden, meer specifiek de 1ste eeuw na Christus. Toen de Moren in 711 het Iberische schiereiland binnenvielen werd ook Guadix deel van Al-Andalus. Met de Reconquista vluchtten heel wat Moren richting de grotten van Guadix waar ze uiteindelijk huizen bouwden in de kalkstenen heuvels.

  • Naast de grotwoningen is de stad zelf ook heel mooi om te bezichtigen. Stop zeker eens langs de Catedral de la Encarnación die in de 16de eeuw gebouwd werd. Deze kathedraal vertoont een mix van zowel gotische als barokke stijlen.
  • Verder is er nog het Alcazaba, een 11de-eeuws fort die uittorent boven het dorpje die je een prachtig uitzicht geeft over Guadix alsook de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.

Bijzonder overnachten in een growoning?

In Guadix zijn verschillende grottenwoningen omgebouwd tot kleine hotels. Een daarvan is Casa Cueva Gaudix, je slaapt er in alle rust in een authentieke grot! Het grottenmuseum bevindt zich bovendien vlakbij. Een leuke ervaring!

  1. Mogarraz

Mogarraz is een charmant dorpje genesteld in het natuurpark Las Batuecas-Sierra de Francia. Wandel door de geplaveide straten en bewonder de karaktervolle, traditionele architectuur en het terrassysteem dat landbouw op deze steile hellingen mogelijk maakt!

Cultuurliefhebbers kunnen het etnografisch museum bezoeken en eigenlijk doet het hele dorp dienst als een soort openluchtmuseum, want de gevels zijn versierd met honderden portretten van vroegere en huidige bewoners. Het is een bijzonder eerbetoon aan de mensen die deze plaats door de jaren heen levendig hebben gehouden.

REISGIDS: Wil je graag nog meer ontdekken van deze bijzonder mooie regio? Download dan snel je reisgids Castilla y León.

  1. Hontanas

Hontanas is een klein en charmant dorpje. Het is populair als overnachtingsplek op de Camino en er zijn 3 albergues voor pelgrims, ook al telt het slechts een 100-tal inwoners. Dit kleine dorp geeft je een gevoel van de sereniteit die de pelgrims ervaren wanneer ze het pad bewandelen.

  1. Peratallada

Peratallada, wat zoveel als “gegraveerde steenbetekent. Het was dan ook een van de meest verstevigde Catalaanse vestigingen, aangezien het door maar liefst drie muren omwald wordt. Het kasteel vormt het hart van de stad, die overigens ook bekend staat vanwege haar gastronomische traditie.

Als je nog tijd over hebt, kan je met de (elektrische) fiets een tour van de middeleeuwse dorpjes van de streek Empordanet doen, waarbij je ook nog Ullastret, Canapost, Pals en La Bisbal d’Empordà bezoekt.

  1. Blanes

Blanes is van oorsprong een vissersdorpje, dat is uitgegroeid tot een van de bekende, toeristische badplaatsen aan de Costa Brava. Wanneer je door het charmante oude centrum van Blanes loopt, merk je meteen dat de de sfeer van het oude vissersdorp is goed bewaard gebleven. Wandel door de haven en geniet van het uitzicht op de vissersbootjes die hier in het water liggen te dobberen.

Bezoek hier ook zeker eens het Kasteel van Sant Joan gelegen op een heuvel in de stad. De eerste sporen van deze vesting dateren van de 11e eeuw en biedt een interessante kijk op de geschiedenis van Blanes. Verder is Blanes met een kilometers lang strand en bruisende uitgaansgelegenheden de perfectie locatie voor een zon-, zee- en strandvakantie.

VERBLIJFTIP: Hotel Costa Brava is gelegen op wandelafstand van het strand en biedt moderne accommodatie met eigen balkon en een dakterras met zwembad. Meer info en boeken.

  1. Calella de Palafrugell

Ruil de drukte van de badplaatsen als Lloret de Mar voor het pittoreske vissersdorpje Calella de Palafrugell. Ook dit is een badplaats met prachtige zandstranden gelegen aan azuurblauwe zee, maar dan zonder de extreme drukte van elders.

Calella de Palafrugell kent geen grote toeristenstroom waardoor je er in relatieve rust kan genieten van de prachtige witte bouwwerken met terracotta daken, de mooie baaitjes voor de kust en de prachtige botanische tuinen van Cap Roig.

  1. O Cebreiro

O Cebreiro is een klein dorpje in het noorden van Spanje dat vooral bekend staat om de traditionele palloza’s, ronde huizen die voor de helft als stal en deels als woning werden gebruikt. Je krijgt hier dan ook een goed beeld van het traditionele boerenleven van Galicië. Echt de moeite waard om eens te bezoeken.

Maak zelf een rondreis, download onze reisgids Noord-Spanje en kom langs de mooiste plekjes die je anders misschien niet zou bezoeken.
  1. Fisterra

Tot de tijd van Columbus werd Fisterra geprezen als de westelijke grens van de wereld. Het voelt ook echt als een plek die op het randje van de wereld ligt. Het landschap verandert dramatisch naargelang het weer en de seizoenen. Soms lijkt Fisterra een in mist gehuld dorpje dat zich wanhopig vastklampt aan de rotsen aan de rand van de wilde oceaan terwijl het zich in de zomer, als de zon schijnt, presenteert als een vrolijk en kleurrijk dorpje.

Wat kan je allemaal zien en doen tijdens je bezoek aan Fisterra?

  • Er ligt ook een kleine baai met een mooi strand en je vindt er een aantal interessante bezienswaardigheden waaronder het Castelo de San Carlos dat dateert uit de 18e eeuw.
  • Ooit was dit kasteel een artilleriepost, maar nu is er een visserijmuseum in gevestigd.
  • Wandel ook langs het kleine, sfeervolle kerkje aan de rand van het dorp, dat uitgerust is met een bijzonder gebeeldhouwd altaar dat veel ouder is dan de rest van het gebouw.
  • Als je tijd hebt, overweeg dan ook om naar het zuiden te gaan om de vuurtoren van Kaap Finisterre te bezoeken.
  1. Oseja de Sajambre

Het mooie dorp Oseja de Sajambre ligt genesteld temidden van de met bomen begroeide hellingen en steile toppen van de hooggelegen Sajambre-vallei. Vaak is het dorpje gehuld in een mysterieuze mistlaag. Het is een rustgevende plek waar je je, als je meer tijd hebt, helemaal kan uitleven met tal van prachtige wandelingen die uitgestippeld werden in de omgeving. Iets buiten het dorp vind je de Mirador de Oseja de Sajambre waar je getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht over de omgeving.

  1. Guadalupe

Guadalupe is een klein bergdorpje op 2 uur rijden van Toledo en ligt op een hoogte van 640 meter in de Sierra de Guadalupe, een van de uitlopers van de Montes de Toledo. Het dorpje is een van de officieel erkende mooiste dorpen van Spanje en mag dan ook niet ontbreken op dit lijstje.

In dit sfeervolle dorpje kan je heerlijk wandelen door de pittoreske straatjes en een bezoekje brengen aan het klooster van Santa Maria de Guadalupe. Dit prachtige klooster is dé trekpleister van het dorpje en wordt beschouwd als een van de grootste symbolen van de regio Extremadura.

  1. Vic

Vic, of Vich in het Catalaans, is een middeleeuws dorpje in het binnenland van Catalonië. Je raakt hier makkelijk met de auto in anderhalf uur. Vic is een traditioneel dorpje met een prachtig historisch centrum. Wandel zeker eens rond op en rond het centrale plein Placa Major. Het stadje staat verder ook bekend om de traditionele worsten die er gemaakt worden, de zogenaamde salsichón de Vich.

  1. Begur

Begur is een andere toeristische plaats aan de Costa Brava. In de Middeleeuwen was het een belangrijke vestingplaats, waardoor er verschillende historische monumenten terug te vinden zijn uit die periode, zoals de ruïnes van het kasteel van Begur die zich op een heuvel bevinden.

Ook uit latere periodes zijn er mooie bouwwerken, zoals de beschilderde herenhuizen uit de achttiende en negentiende eeuw. Een bijzonder fenomeen in het dorp zijn daarnaast de vele katten, die overal eten en drinken kunnen krijgen en behoren tot het dorp. Ben je in het dorp uitgekeken? Dan kan je even van de zon genieten op één van de stranden van de Costa Brava.

  1. Cadaqués

Cadaqués is een van de meest pittoreske dorpjes aan de Costa Brava. Het historische vissersdorpje was een erg geliefde plek bij kunstenaars. Zo kwam niet alleen Salvador Dalí naar deze plek om prachtige werken te maken maar ook Pablo Picasso en Joan Míro.

Het centrum ligt aan het water en is een wirwar van smalle straatjes met witgeschilderde huizen en rode daken. In Cadaqués wandel je als het ware rond in een postkaartje! De trekpleister van het dorpje is het huis van Salvador Dalí waar de schilder 50 jaar lang gewoond en gewerkt heeft. Bezoek er ook zeker eens de gotische Esglesia de Santa Maria op het hoogste punt van de stad. Binnenin kan je het goudkleurige altaar Major bezichtigen. Nadien kan je nog even wandelen langs de vissersbootjes die in de baai liggen te schitteren. Het geeft een erg charmante aanblik.

TICKETS: Bestel je tickets voor La Casa Salvador Dalí online op voorhand en bewonder het voormalige huis en atelier van Dalí aan de baai van Portlligat.

  1. Download onze gratis reisgidsen Spanje

Wil jij ook graag Spanje zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen, zo ben je zeker dat je niets mist.

AndalusiëBarcelonaBalearenCanarische EilandenCataloniëCastilla y LeónMadrid & ToledoMallorcaMurcia en ValenciaNoord-Spanje
Reisgids AndalusiëReisgids BarcelonaReisgids BalearenReisgids Canarische EilandenReisgids CataloniëReisgids Castilla y LeónReisgids Madrid & ToledoReisgids MallorcaReisgids Mucria en ValenciaReisgids Noord-Spanje

Op reis naar Spanje? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Spanje.

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?