FB

Dé 10 x bezienswaardigheden Valencia + gratis reisgids

Complete reisgids kopen voor € 10

Dé 10 x bezienswaardigheden Valencia + gratis reisgids

11 november 2018 in Valencia0 reacties

Valencia heeft veel meer te bieden dan dat je waarschijnlijk zou verwachten. Voor de meeste toeristen is dit dé vakantiebestemming voor een fijne strandvakantie, maar naast de zonnestralen en de mooie stranden, vind je hier ook heel wat verrassende en culturele plekjes of mooie natuurparkjes en musea. Om je wegwijs te maken tijdens je citytrip naar Valencia, maakte ik alvast een lijstje met 10 bekende bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen!

Georganiseerde tours & tickets Valencia

Inhoud artikel

 1. Kathedraal van Valencia

De indrukwekkende Kathedraal van Valencia, beter bekend in het Valenciaans als 'la Seu', werd ingewijd in 1238. Hier stond vroeger een kathedraal van de Visigoten, die daarna door de Moren werd omgebouwd tot moskee. Het gebouw toont verschillende architectuurstijlen. In één van de kapellen staat een kelk die volgens sommigen de Heilige Graal zou zijn. Het was de officiële kelk van verschillende pauzen en er staan ook Arabische inscripties uit de 1ste eeuw op. In 1436 werd de kelk door koning Alfonso V van Aragon aan de kathedraal geschonken.

 1. Museo Nacional de Cerámica

Neem even de tijd om voordat je het Museo Nacional de Cerámica binnenstapt om de barokke voorgevel van dit vroegere paleis te bewonderen. Dit was ooit het huis van de Marqués de Dos Aguas. Tussen de prachtige versieringen staat een afbeelding van 2 kruiken die water gieten. Zij stellen het water van de 2 rivieren van de stad voor.

In dit interessante gebouw huist sinds 1954 het nationale keramiekmuseum. Valencia heeft een lange en beroemde keramiekgeschiedenis die teruggaat tot in de middeleeuwen. De uitgebreide collectie die hier te vinden is, omvat voorbeelden uit de tijd van de Moren tot de 19de eeuw en wordt als één van de mooiste van Spanje beschouwd. Behalve keramiek, zie je ook de oorspronkelijke leefruimtes van het paleis met gerestaureerd meubilair en authentieke architecturale elementen.

 1. La Lonja de la Seda

Één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de stad is La Lonja de la Seda, erkend als UNESCO-Werelderfgoed. De Zijdebeurs, zoals de naam vertaald wordt, is een laat Valenciaans-gotisch staatsgebouw dat tussen 1482 en 1548 gebouwd werd en bestaat uit 3 delen. Het eerste deel is de hoofdhal, de Contractenhal. Het is een grote, rijkelijk versierde ruimte met gedraaide zuilen waar de kooplieden hun contracten optekenden. Het tweede deel is het Paviljoen van het Consulaat, de plek waar ooit het eerste koopvaardijtribunaal van het land gevormd werd. Van tijd tot tijd veroordeelde het tribunaal kooplieden met schulden tot opsluiting. Ze werden vastgehouden in het derde deel van de structuur: de centrale toren.

 1. Plaça de la Virgen

Plaça de la Virgen met haar marmeren tegels is één van de mooiste pleinen van Valencia en wordt omringd door bomen. Je vindt hier de Basilica de la Virgen de los Desamparados (Heilige Maagd van de Mensen in Nood) die zeker niet moet onderdoen voor de kathedraal van Valencia, waar ze met een boog mee verbonden is. Deze belangrijke basiliek werd tussen 1652 en 1667 gebouwd in barokstijl. De roze kleur valt meteen op. Op het plein staan ook een standbeeld van de patroonheilige van Valencia en de Fuente del Agua y de la Acequia. Deze fontein werd hier in 1976 geplaatst en symboliseert de Turia-rivier met haar irrigatiekanalen.

 1. Museum van Schone Kunsten

Het indrukwekkende Museum van Schone Kunsten van Valencia werd opgericht in 1913. Je vindt hier een collectie van rond de 2000 werken, de meeste uit de 14de tot de 17de eeuw. Dit is het meest vooraanstaande kunstmuseum van Valencia.

 1. Jardins del Real / Jardines Viveros

Jardins del Real behoren tot de mooiste tuinen van Valencia. Tussen het weelderige groen staan historische gebouwen, musea en standbeelden. De tuinen werden aangelegd door de Moren, rondom een paleis dat in de 11de eeuw gebouwd werd en werd door verscheidene koningen bewoond. In de 15de eeuw werden hier verschillende dieren gehouden. In 1903 werd het park aan de stad geschonken als tuinbouwkwekerij. Het park bevat verschillende interessante bezienswaardigheden, zoals het Natuurhistorisch Museum, het oude paleis en enkele standbeelden en fonteinen.

 1. Museum van Moderne Kunst

Het Museum van Moderne Kunst van Valencia, met acroniem IVAM, was het eerste centrum voor Moderne Kunst in Spanje. Het opende zijn deuren in 1989, en is nu een belangrijk centrum voor moderne en hedendaagse kunst. Het museum huist een permanente collectie van meer dan 10.000 werken, en er zijn regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en evenementen in het teken van hedendaagse kunst.

 1. Plaza de Toros de Valencia

Plaza de Toros de Valencia werd gebouwd tussen 1850 en 1859. Het werd opgetrokken in neoklassieke stijl en is geïnspireerd op de Romeinse architectuur en specifieker op het Colosseum. De arena werd gebouwd voglens een ontwerp van de Valenciaanse architect, Sebastian Monleón Estellés. De structuur telt 48 zijden en 384 externe bogen en het is een van de grootste arena’s voor stierenvechten in Spanje. Los van het feit of je voor of tegen stierenvechten bent, is deze arena één van dé mooiste architecturale pareltjes van de stad.

 1. Mercado Central

Het grote gebouw van de Mercado Central werd in 1928 gebouwd. De voorgevel is kleurrijk versierd met mozaïeken en het is zowel op architecturaal als artistiek vlak een interessante plek. Niet alleen is het het grootste marktgebouw van Spanje, het is ook de oudste en drukste overdekte markt van Europa. De ruimte is rond de 8000 m² groot en er kunnen zo’n 400 marktkraampjes staan. Elke dag van maandag tot zaterdag kun je er kiezen uit een rijk gamma aan verse producten, zoals vis, vlees, brood en andere lokale delicatessen.

 1. Iglesia de Santa Catalina Martir

De romaans-gotische Iglesia de Santa Catalina Martir werd in de vroege 13de eeuw gebouwd, op de plek waar ooit een moskee stond. De oorspronkelijke structuur moest na een brand heropgebouwd worden in 1548 en werd gerenoveerd in 1785. Het is een van de oudste kerkelijke gebouwen van de stad en wordt vooral geapprecieerd omwille van de impressionante klokkentoren, waar ooit een minaret stond. De klokkentoren, met hexagonale basis en 5 verdiepingen, werd in barokstijl heropgebouwd tussen 1688 en 1705, naar een ontwerp van architect Juan Bautista Viñes. In de westgevel staat een klok die in de 19de eeuw werd toegevoegd.

 1. Waar overnachten in Valencia?

Ga je op vakantie naar Valencia en zoek je een geschikte plaats om te overnachten in deze prachtige stad? Er zijn in Valencia veel hotels waar je heerlijk kan slapen na een lange dag de stad te hebben verkend. Boek jouw overnachting het best op voorhand, zodat je zeker bent van een goeie slaapplaats en fijne ligging!

Booking.com

Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Download je gratis stadswandeling Valencia en ga op pad! Heb je nog meer goesting in Valencia? Download dan zeker ook onze gratis stadsgids Valencia of koop onze volledige uitgewerkte reisgids Valencia met uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 127 beschreven bezienswaardigheden brengt (+ GPS coördinaten)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?