Ciudad de las Artes y las Ciencias bezoeken: Stad van Kunst en Wetenschap

Complete reisgids kopen voor € 10

Ciudad de las Artes y las Ciencias bezoeken: Stad van Kunst en Wetenschap

24 december 2023 in Valencia2 reacties

Wie op citytrip naar Valencia gaat, zal al snel ingepalmd worden door de futuristisch ogende gebouwen van deze ‘Stad van de Kunst en Wetenschap’. Valencia kenmerkt zich door de mix van oude en moderne architectuur die prachtig samengaan zonder de folklore van de stad te verliezen.

Valencia werd pas echt op de kaart gezet toen de Ciudad de las Artes y las Ciencias was geboren. Valencia wordt tegenwoordig druk bezocht door liefhebbers van architectuur en daarom maakte ik een lijstje van de meest controversiële bouwwerken die je er zeker moet gezien hebben.

Ciudad de las Artes y las Ciencias: tours & tickets

Inhoud artikel

 1. Parc Gulliver: een reus in de rivierbedding

Parc Gulliver is een must voor wie met kinderen Valencia bezoekt, ook al is het eigenlijk geschikt voor alle leeftijden, al dan niet jong van hart. Het park ligt in de Turia-tuinen en vormt een grote speeltuin in de vorm van een reus die in de rivierbedding ligt, waardoor alle mensen die errond lopen Lilliputters lijken. Hoe oud je ook bent, ik garandeer je dat het héél moeilijk is om niet op de grote Gulliver-figuur te willen klauteren!

 1. Palau de les Arts Reina Sofía

Het Palau de les Arts Reina Sofía is een operahuis en cultureel centrum dat in 2005 zijn deuren opende en een jaar later zijn eerste operavoorstellingen presenteerde. Dit gebouw moest gezien worden en dat merk je ook. Het is dan ook het grootste operahuis ter wereld, dus je kan er gewoon niet naast kijken!

 1. L'Hemispheric

Misschien wel het meest ongewone en interessantste gebouw van de Ciutat de les Arts i les Ciències is L'Hemispheric: een hemisferische of halfronde structuur die op een gigantische oogbal lijkt die uit het water opstijgt, met een enorm ooglid dat naar boven en naar beneden kan. Binnen vind je een IMAX-bioscoop.

 1. Museu de les Ciències Príncipe Felipe

Het gebouw van het wetenschapsmuseum van Valencia, Museu de les Ciències Príncipe Felipe, stijgt op als het skelet van een soort futuristische walvis. De tentoonstellingen hier zijn vooral bedoeld voor kinderen. Toch is alleen al de architectuur van het gebouw een stop waard, zelfs als je niet met kinderen reist.

Onze tip: Wil je graag zelf Valencia verkennen? Download dan zeker onze gratis stadswandeling Valencia en ontdek de mooiste plekjes van de stad.
Wil je meer dan enkel de stad Valencia-stad zien, dan hebben we ook een rondreis Valencia-Murcia voor je uitgewerkt.

 1. L'Umbracle

L'Umbracle is een prachtige promenade van bomen onder een reeks bogen. Je vindt hier Valenciaanse flora en standbeelden. In het weekend transformeert deze wandelweg zich tot een club en uitgaansplek. Overdag kan je hier rustig door wandelen of fietsen en genieten van al het moois.

 1. Pont de L'Assut de l'Or

De Pont de L'Assut de l'Or (Brug van de Gouden Dam) is een brug in de vorm van een harp. Deze fel witte pylonbrug gemaakt van opstaande kabels, is ook werk van Santiago Calatrava. De brug werd in december 2008 afgewerkt.

 1. L’Oceanogràfic

L’Oceanogràfic is het grootste aquarium van Europa. Je vindt hier voorbeelden van de belangrijkste maritieme ecosystemen ter wereld, zoals de Middellandse Zee, moeraslanden, gematigde en tropische zeeën, oceanen, Antarctica, de Noordpool, eilanden en de Rode Zee. Er is ook een dolfinarium en een onderwaterrestaurant.

 1. L’Agora

L’Agora is de laatste toevoeging aan de Ciutat de les Arts i les Ciències. Deze multifunctionele ruimte werd in 2009 geopend. Omdat het gebouw groot en smal is en kampt met beperkte capaciteit, heeft het nog niet veel doeleinden gevonden, al wordt hier wel het Tennis Open van Valencia gehouden. Toch blijft het gecontesteerd.

 1. Waar overnachten in Valencia?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf in Valencia? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Valencia.

 • One Shot Mercat 09 is een modern hotel dat avant-garde design met een gezellige uitstraling combineert. In dit hotel mag je zeker zijn dat je een unieke ervaring zal beleven en dat alleen al door de kamers; het noemt namelijk niet voor niks ‘One Shot’. Hier heb je ook een rooftop zwembad ter beschikking. Meer info en boeken.
 • Of verblijf in de gezellige bed & breakfast The Little Corner. De B&B is voorzien van stijlvolle accommodatie en serveert iedereen een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
 • Op zoek naar een budgetvriendelijk verblijf? Valencia Lounge Hostel is een hip hostel in het Carmen district, een van de oudste wijken van Valencia en gekend voor z'n street-art. Meer info en boeken.
 1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Download je gratis stadswandeling Valencia ga zelf op ontdekking. Zin in nog meer Valencia? Koop onze volledige reisgids Valencia met een uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 125 bezienswaardigheden brengt. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis reisgids Valencia.

Valencia stadswandeling

Gratis reisgids Valencia downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 22 april 2019 - Iris

Leuke wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Valencia! Bij elke stop is er ook een woordje uitleg. Bedankt voor de tips!

- 5 januari 2019 - A van de Kraats

Ik vond de informatie in de info heel aardig.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?