23 x mooiste bezienswaardigheden in Slovenië: ontdek dé top highlights

Volledige reisgids kopen voor € 10

23 x mooiste bezienswaardigheden in Slovenië: ontdek dé top highlights

26 februari 2024 in Slovenië28 reacties

De mooiste highlights en bezienswaardigheden van Slovenië + verblijftips

Slovenië is aan een grote toeristische opmars bezig. Steeds meer mensen ontdekken deze kleine buur van Italië en Kroatië. Je kan er wandelen door prachtige natuurgebieden, historische steden bezoeken en door sprookjesachtige dorpjes slenteren. Om nog maar te zwijgen van de idyllische kustlijn!

Wij hebben alvast de mooiste steden en bezienswaardigheden in Slovenië voor je opgelijst. Met de auto naar Slovenië? Lees ook onze tips voor de beste tussenstops en etappe hotels richting Slovenië.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Slovenië

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets1u45 vliegen naar Ljubljana, richtprijs € 74 vergelijk prijzen bij Transavia of Cheaptickets
Met de autoDe afstand tot Bled is 1150 km vanuit Utrecht / Brussel. Reken op 12 à 15 uur rijden. Aan te raden is om te overnachten onderweg naar Slovenië.
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 265), DeJongIntra (va.€ 167) of ga avontuurlijk Packraften in Slovenië (va. € 720)
HuurautoIn Slovenië is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Kaartje met mooiste bezienswaardigheden in Slovenië

  1. Bezoek de hoofdstad Ljubljana

Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, is een prachtige stad waar je heel wat studenten zal zien rondlopen. Je kan er uitstekend dineren op het terras van één van de vele restaurantjes. Ljubljana zelf is niet heel erg groot en alle bezienswaardigheden liggen dan ook dicht bij elkaar.

Wandel zeker eens rond tussen de rood-witte huisjes en ook de Sint-Nikolaaskathedraal en de Franciscuskerk zijn zeker een bezoekje waard. Wandel ook over de beroemde bruggen van de stad en sla zeker de Drankbrug niet over. De beroemdste bezienswaardigheid is echter het kasteel van Ljubljana dat hoog boven de stad uittorent. Je bereikt het kasteel na een stevige wandeling of met de kabelbaan.

TICKETS: Wil je graag de het kasteel van Ljubljana bezoeken? Boek je ticket voor het kasteel van Ljubljana hier.

  1. Piran

Slovenië heeft maar een hele kleine kustlijn van amper 50 kilometer. De meeste mensen gaan dan ook niet naar Slovenië voor een strandvakantie, maar toch is het kustgebied van het land zeker een bezoek waard. De kuststad Piran is een prachtige havenstad waar je gerust enkele dagen kan verblijven zonder je te vervelen.

De stad werd opgetrokken in de stijl van de Venetianen en staat vol met prachtige gebouwen. Het negentiende-eeuwse stadhuis en de Georgiuskathedraal zijn architecturale pareltjes die je niet mag overslaan. Wandel ook zeker over de oude stadsmuren en slenter over de gezellige boulevards naast het blauwe water van de Adriatische Zee. Vanuit Piran kan je ook een daguitstap maken naar de zoutpannen van Secovlje.

VERBLIJFTIP: MEMENTO B&B Piran biedt moderne accommodatie op wandelafstand van het bruisende Tartini-plein. Iedere ochtend kan je er genieten van een heerlijk ontbijtbuffet voor je de stad in trekt. Meer info en boeken.

Ontdek nog meer mooie steden aan de Sloveense Kust

  • Het Venetiaanse Izola.
  • Koper, een gezellige haven- badstad.
  • Kustplaats Portorož, bekend om zijn mooie stranden en thermale baden.
  • Het minder bekende maar niet minder mooie Ankaran.
  1. Moon Bay in Strunjan

Het Strunjan Nature Reserve is een natuurlijk toevluchtsoord dat een beschermd natuurgebied is. Er is ook een openbaar strand waarvoor je moet betalen in de zomermaanden, maar de stranden zijn er wel zeer mooi. Je kan een bezoekje brengen aan de Moon Bay (Bay of St. Cross), voor ons één van de mooiste stranden van Slovenië.

Je kan het kiezelstrand onder de hoge klif bereiken vanuit Strunjan, door het wandelpad dat door het bos gaat, te volgen. In het hele park staan borden met informatie over de bezienswaardigheden.

Op reis naar Slovenië? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk het volledig aanbod.

  1. Het Meer van Bled

Het beroemde Meer van Bled mag ook zeker niet ontbreken in deze lijst met mooiste bezienswaardigheden in Slovenië. Dit meer is het mooiste en bekendste meer van Slovenië en het is er dan ook behoorlijk druk, zeker in het hoogseizoen. Maar laat de drukte je zeker niet tegenhouden om een vakantie aan het meer te boeken.

Rondom het meer zijn er heel wat activiteiten te doen en bezienswaardigheden te vinden

  • Middenin het meer prijkt een eilandje (Blejski Otok) met een 9e-eeuwse Maria Hemelvaartkerk, versierd met fresco’s en een gouden altaar.
  • Bezoek de kerk met een bootje, maak een wandeling rondom het meer en trek naar het uitkijkpunt Ojstrica voor een fantastisch uitzicht.
  • Treed in de voetsporen van Fidel Castro in Vila Bled, met het Belvédère Pavilioen dat als theehuis fungeert.
  • Ben je op zoek naar een adrenaline-kick? Probeer dan zeker eens de Straža bled-rodelbaan.

VERBLIJFTIP: Wij raden alvast een verblijf aan in het gezellige Garden Village in Bled. Hier verblijf je in een boomhut, basic tentje, luxe glamping of een appartement mét eigen bubbelbad. De keuze is volledig aan jou! Beleef een sprookjesachtige nacht naast het heldere meer van Bled, waar je heel wat kan meemaken. Een echte aanrader! Meer info en boeken.

  1. Het kasteel van Bled

Ook in de stad Bled zelf valt er heel wat te zien en te doen. Het letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van Bled is zonder twijfel Blejski Grad, het kasteel van Bled. Dit kasteel werd in de elfde eeuw gebouwd op een hoge klif naast het meer. De witte gebouwen met rode daken geven het bouwwerk een bijzonder karakter.

Binnenin kan je een museum bezoeken over de geschiedenis van de regio en je hebt er ook prachtige uitzichten over het meer van Bled. Je kan er ook heerlijk eten in het restaurant en in de zomermaanden wandelen hier acteurs in middeleeuwse klederdracht die je meenemen naar de tijd van zwaardgevechten, volksdansen en manuscripten.

LEESTIP: Ontdek de mooiste kastelen in Slovenië.

  1. De Vintgar-kloof

Volgens de lokale bevolking is de Vintgar-kloof één van de mooiste plekken in heel Slovenië. De kloof ligt vlakbij de stad Bled en is een waar wandelparadijs. Er werden heel wat wandelpaden uitgestippeld en uitkijkpunten aangelegd die voor een fantastische ervaring zorgen.

Onderweg zal je ook de rivier Radovna en verschillende watervallen tegenkomen. De bekendste is de waterval Sum aan het einde van de wandelroute. Een andere bekende bezienswaardigheid is de stenen brug van de Bohinj-treinlijn. Ontdek hier nog meer over ons bezoek aan de Vintgar-kloof.

TICKETS: Vermijd lange wachtrijen aan de kassa en bestel je tours of tickets voor de Vintgarkloof online op voorhand!

  1. Meer van Bohinj

Het meer van Bohinj in het Nationaal park Triglav is groter dan het meer van Bled en ook een stuk minder toeristisch. Je kan er in alle rust rondwandelen in een prachtig natuurgebied met de alpen op de achtergrond. Het meer van Bohinj is de perfecte uitvalsbasis voor wie een avontuurlijke en natuurvakantie wil in Slovenië.

Je kan in de regio mooie wandeltochten maken, mountainbiken of kajakken en zelfs gaan skiën in de buurt van de stad Vogel. Vergeet ook zeker niet om een wandeling rond het meer te maken om van het uitzicht te genieten.

  1. Een klim naar de Savica waterval

Naast het meer van Bohinj, middenin het Triglav Nationaal Park, bevindt zich de Savica waterval waar we het eerder al over hadden. De waterval is 78 meter hoog en stort naar beneden van de steile kliffen van Komarča. Wanneer je de tijd hebt, is een bezoekje aan de prachtige waterval echt de moeite waard. Je wandelt door de bassen, langs ruige rotswanden en kleine riviertjes.

  • Je kan de waterval bereiken door voorbij Ukanc te rijden.
  • Parkeer je wagen op de parkeerplek naast het restaurant. Vandaar kan je de gemarkeerde wandelroute nemen.
  • Kom je met de boot? Dan kan je vanuit Ukanic naar de waterval wandelen.
  • Vanaf het ticketoffice, doe je de 500 treden in ongeveer 30 minuten (enkel) om bij de waterval uit te komen.
  • Neem in de zomer zeker voldoende drinken mee en trek je beste wandelschoenen aan.
  • Het is een stevige klim naar de waterval. (Klik hier voor map met het startpunt).
  1. De grotten van Postojna

Bij het plaatsje Postojna ligt een grottenstelsel van zo’n 20 kilometer lang dat een aantal miljoen jaar geleden door de Pivka-rivier werd uitgesleten. De grotten zijn één van de grootste druipsteengrotten ter wereld en zijn dan ook een belangrijke bezienswaardigheid in Slovenië.

Je kan 5 kilometer van het grottenstelsel bezoeken samen met een gids tijdens een rondleiding die zo’n anderhalf uur duurt. Een groot deel van de tour leg je af met een ondergronds treintje. Met een beetje geluk spot je ook nog de Proteus Anguinus, een zwaar bedreigde roze salamander die nog enkel in de grotten van Postojna te vinden is. Lees hier meer over ons bezoek aan Postojna.

TICKETS: De Postojna-grotten zijn alleen te bezoeken met een tour van anderhalf uur. Tickets zijn zowel verkrijgbaar bij het ticketkantoor van het Postojna Cave Park als online te boeken. Bezoekers kunnen ook een combinatieticket voor de Postojna grotten kopen mét toegang tot het Predjama-kasteel.

  1. Kasteel van Predjama

Het middeleeuwse kasteel Predjama werd gebouwd in een rotswand op een hoogte van 123 meter, een indrukwekkend bouwwerk! Het is dan ook niet gek dat dit één van de bekendste en meest bezochte plekken van Slovenië is.

Het kasteel van Predjama is het grootste grottenkasteel ter wereld. Het bouwwerk is verbonden met de grotten van Postonja en omvat een gigantisch gangenstelsel. Dat werd gebruikt door de ridder Erazem van Predjama om ongemerkt een belegering op het kasteel te ondermijnen en om een geheime liefde te ontmoeten.

Rondleiding door het Predjama kasteel boeken

  1. Wandel naar de Triglav-berg

Met een hoogte van 2864 meter is de Triglav de hoogste berg van Slovenië. De berg ligt in het gelijknamige nationaal park in de Julische Alpen. Er werden heel wat wandelingen uitgestippeld door het nationaal park Triglav en het is zelfs mogelijk om routes naar de top van de berg te volgen.

Je moet echter wel een geoefende wandelaar of een bergbeklimmer zijn, want zelfs de makkelijkste wandeling naar de top duurt zo’n 12 uur inclusief terugtocht. Die wandeling loopt van het Pokljuka-plateau naar de top van de berg en het wordt aangeraden om de tocht over twee dagen te verdelen en in één van de twee berghutten op de berg te overnachten.

Wil je graag in het Triglav Nationaal Park verblijven? Bekijk dan ook eens onze blogpost met de beste hotels & glampings in Triglav National Park.
  1. Bovec, de ideale uitvalbasis voor de Soča vallei

Bovec is een klein charmant dorpje omgeven door de hoge toppen van de Julische Alpen. Na een actieve dag in de Soča vallei kan je nog even ronddwalen door de smalle straatjes met hier en daar een souvenirwinkeltje en cafeetje. Plof neer op een van de terrasjes en geniet na met een biertje of een glaasje Sloveense wijn.

OVERNACHTINGSTIP: Wie graag een paar dagen in de Soča vallei doorbrengt, kan het best overnachten in of rond het centrum van Bovec.

  1. Soča rivier, een verborgen parel in Slovenië

De Soča rivier loopt van de Julische Alpen in het westen van Slovenië tot aan Nova Gorica waar de rivier Noord-Italië binnengaat en na 135 kilometer uitmondt in de Adriatische Zee. De smaragdgroene rivier wordt door velen benoemd als de mooiste rivier in Slovenië. Het water kleurt smaragdgroen of turquoise blauw door de vele mineralen, terwijl de rotsen die de rivier omringen opvallend wit zijn. Een schilderachtig decor!

De Soča rivier is natuurlijk dé bezienswaardigheid van Bovec en de grootste reden waarvoor men hier naartoe trekt. Je kan je dan ook uren vermaken op de Soča rivier. De Soča rivier leent zich perfect voor het uitoefenen van watersporten. We geven je alvast de leukste activiteiten mee die je kan doen op de Soča rivier.

EXCURSIE BOEKEN: Wil je graag zelf de wateren van de Soča rivier trotseren met een kajak, kano of met een raft? Bekijk dan hier het volledige aanbod op de Soča rivier.

Raften op de Soča Rivier

In Bovec zijn er een aantal bedrijven die wildwater rafting aanbieden. De rivier is op bepaalde plekken redelijk kalm waardoor ook gezinnen met (iets oudere) kinderen en mensen zonder raftervaring zich in een boot kunnen wagen. Maar er zijn ook gedeeltes van de rivier waar zelfs de meest ervaren rafters een adrenalinestoot van zullen krijgen.

Raften is één van de populairste manieren om van de rivier te genieten, zowel voor de plaatselijke bevolking als de toeristen. Bovec Rafting Team en Soca Rafting zijn twee goed aangeschreven bedrijven die verschillende mogelijkheden aanbieden. Beide zijn in Bovec te vinden.

Packraften in de Soča vallei

Ga 7-dagen wandelen en raften op de Soča in het noorden van Slovenië, bekijk hier alle info voor een packraft avontuur in Slovenië (va. € 720).

  1. Bezoek de prachtige Tolmin kloof

De pittoreske Tolmin Gorges (Tolminska korita) in het gelijknamige dorpje, zijn dé reden waarom de meeste mensen naar dit gedeelte van Slovenië komen. De kloven liggen op 45 minuten rijden van Bovec en is een ideale uitstap.

Eens je de Tolmin Gorges bereikt heb, volg je een pad door de rotsen en kan je deze natuurlijke geografische formaties van zowel onder als boven aanschouwen. Deze kloven zijn het eerste voorproefje van het Triglav National Park en ze zijn het laagste punt in dit beschermde gebied – hoewel je bezoek zeker in het rijtje van hoogtepunten zal komen. Toegangskaartjes zijn te koop bij het ticket office, net voorbij het restaurant (bekijk ligging).

ROADTRIP: Wil jij ook op roadtrip door Slovenië? Download hier onze complete route voor je roadtrip Slovenië.

  1. Vršič Pass, hoogste bergpas van Slovenië

De Vršič Pass is de hoogste bergpas van Slovenië. De bergpas stijgt tot een hoogte van 1611 meter als hij via 50 haarspeldbochten de Julische Alpen doorklieft, wat een onvergetelijke bergrit oplevert (ook voor de mensen op de achterbank).

Onderweg zijn er verschillende stops en uitzichtpunten voorzien. Tijdens je rit word je continu getrakteerd op geweldige uitzichten op de bergen van de Julische Alpen en kom je onder meer langs het meer van Jasna, de houten Russische kapel en het bergdorpje Kranjska Gora.

De steile bergweg verbindt het dorpje Kranjska Gora met Bovec. Velen zijn het er over eens dat dit een mooie manier is om afscheid te nemen van het westelijke gedeelte van het Triglav Nationaal Park.

  1. De prachtige Logar vallei

Een van de allermooiste plekken in Slovenië is de Logar-vallei ook gekend als Logarska Dolina. Deze prachtige vallei - zo'n 60 km ten noord van Ljubljana - is uitgesneden door gletsjers waar eeuwenoude boerderijen op je liggen te wachten. Hier keer je helemaal terug in de tijd. Maak er een wandeling naar de 90 meter hoge waterval Slap Rinka.

Hoog boven de vallei slingert er een 21 kilometer lange weg om de bergen heen: de Solcava panoramische weg, onderweg kan je stoppen bij een van de mooie uitkijkpunten en genieten van een traditionele lunch. Net ten zuiden van de Logar vallei kan je een bezoek brengen aan vallei Robanov Kot. Lees hier meer over de Logar vallei.

  1. Maribor

Maribor in het noordoosten van Slovenië is na Ljubljana de grootste stad van Slovenië. Het oude centrum van de stad is goed bewaard gebleven ondanks heel wat problemen zoals belegeringen van de Turken en bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Je kan in Maribor een kasteel uit de 15de eeuw bezoeken en ook het 16de-eeuwse stadhuis mag je zeker niet missen. Maribor is daarnaast ook een goede uitvalsbasis voor skiërs die zich kunnen uitleven in het nabijgelegen Mariborsko Pohorje.

ROADTRIP: Wil jij ook op roadtrip door Slovenië? Download hier onze complete route voor je roadtrip Slovenië.

  1. De wereldberoemde Lippizaner paarden

Bij de Lipica Stud Farm (bekijk ligging) kan je een wandeling of rondleiding doen op de plek waar de traditie van de wereldberoemde Lippizaner paarden teruggaat tot 1580. Je kan er ook alles te weten komen over Lipica, Lippizaner paarden en de stoeterij in het interactieve Lipikin Museum.

TICKETS: Ben je verzot op paarden, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan deze Lippizaner paarden fokkerij. Boek je tickets alvast hier online, zo ben je zeker dat je binnen kan.

  1. Grotten van Skocjan

De grotten van Skocjan, een van de mooiste grotten in Slovenië, werden opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het grottenstelsel omvat namelijk de grootste ondergrondse hal van Europa. Die werd door de rivier de Reka uitgehold. Die rivier stroomt nog steeds voor een deel door de grotten. Naast de indrukwekkende druipsteenformaties in de grotten kan je er maar liefst 15 verschillende soorten vleermuizen spotten.

EXCURSIE: Verblijf je in de Sloveense hoofdstad? Dan kan je ook een daguitstap naar de Škocjan grotten boeken vanuit Ljubljana.

  1. Natuurreservaat Zelenci

Vlakbij Kranjska Gora (op 5 minuten rijden) ligt het natuurreservaat Zelenci. Dit reservaat ligt rond het meer van Zelenci waar ook de rivier de Sava ontspringt, de langste rivier van Slovenië. Het meer is niet zo heel groot, maar door het kraakheldere en azuurblauwe water is het zeker het vernoemen waard! Je vindt in dit natuurgebied ook bijzondere fauna en flora. Veel vogels komen er om hun eieren uit te broeden.

  • Het natuurreservaat is niet bijzonder groot: op een klein uurtje ben je zeker rond.
  • Vanaf de (gratis) parkeerplaats loop je slechts een paar minuten over het wandelpad en dan ben je al bij het meertje.
  • In het begin of aan het einde van het dag zal je er het minste volk aantreffen.
  1. Met de kabelbaan naar de top van de Vogel-berg

Vanuit Ukanc kan je een rit in de 4,2 km lange kabelbaan maken naar de top van de Vogel (berg), op een hoogte van 1535 meter. Wanneer je een ritje maakt op de kabelbaan kan je bij heldere dagen genieten van een fenomenaal uitzicht over het meer en de schilderachtige bergen.

In de zomer is het de ideale plek om heerlijk te wandelen maar in de winter wordt het omgetoverd tot een waar skiparadijs. Heel wat mensen komen naar hier voor een leuke wintersportvakantie in Slovenië. Boek hier je Sneeuwschoenwandeling in Triglav Nationaal Park.

  • De kabelbaan is het hele jaar geopend en gaat om de 30 minuten naar boven, tussen 8u en 18u.
  • In 6 minuten ben je boven, je hebt er een geweldig uitzicht vanaf het panoramisch plateau, en er is tevens een restaurant.
  • Sportievelingen kunnen ook helemaal naar de top van de Vogel wandelen.
  • Meer info en openingsuren op de website.
Onze tip: In het Bohinj infocenter (bekijk ligging) kan je voor een klein prijsje (€ 2 in 2019) een infoboekje kopen. Hierin zit achteraan een kortingsbon zodat kinderen in bijzijn van hun ouders gratis op de kabelbaan naar de top van Mount Vogel kunnen (1 coupon per persoon).
  1. Proef Sloveense wijn en meer in de Soča Vallei

Als je denkt aan landen waar er wijn wordt geproduceerd denk je al snel aan Frankrijk. Maar ook in Slovenië wordt er heel wat wijn geproduceerd. Bij je bezoek aan Slovenië moet je dus zeker eens langsgaan bij de wijnproductie in de omgeving van Soča Vallei.

Ga bijvoorbeeld eens langs het charmante stadje Vipava in de Vipava vallei omringd door zo'n 2500 hectare wijngaarden! In de vinotheek van Vipava kan je maar liefst 170 verschillende lokaal geproduceerde wijnen proeven. Als je wil, kan je er ook een wijnroute volgen langs een 30-tal wijnplaatsen en wijnkelders, vraag info in de vinotheek. Een andere populaire plek om Sloveense wijn te proeven, is de Brda wijnstreek, ook wel het Toscane van Slovenië genoemd.

REISGIDS: Download dan nu onze gratis preview reisgids Slovenië en kom langs de leukste plekjes van dit verrassend mooie land.

  1. Waar verblijven in Slovenië?

Garden Village in Bled

Je kan ook kiezen voor te overnachten in het gezellige Garden Village in Bled. Hier verblijf je in een boomhut, basic tentje, luxe glamping of een appartement mét eigen bubbelbad. De keuze is volledig aan jou! Beleef een sprookjesachtige nacht naast het heldere meer van Bled, waar je heel wat kan meemaken. Een echte aanrader! Meer info en boeken.

Onderstaande blogposts zullen je heel wat inspiratie geven voor een verblijf in Slovenië

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Slovenië met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Slovenië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Slovenië met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Slovenië met een gratis stadswandeling Ljubljana.

Slovenië

Gratis reisgids Slovenië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 19 maart 2024 - Vanhimbeeck

zeer bruikbare gids

- 13 maart 2024 - Vanhimbeeck

mooie en nuttige informatie

- 15 augustus 2023 - Kurt Vandevelde

We hebben vooral delen uit de westelijke route gevolgd. Heel handig als leidraad. Het was soms moeilijk inschatten hoeveel tijd een dag effectief zou nemen, zeker als je een aantal optionele zaken erbij neemt. Maar globaal gezien is de uitleg zeer interessant gebleken. Het is niet altijd evident om de juiste route te vinden. Meestal hebben we de GPS ingesteld op het volgende punt dat we wilden bezoeken, al of niet met "vermijd snelwegen". Zo konden we iets vlotter naar de bestemming rijden. Onze mening: - na het zien van Vintgar Gorge vonden we de Savica waterval eigenlijk niet zo spectaculair - kerk van Jamnik was jammer genoeg gesloten - in Ljubljana raden we de parking onder het Congress Square aan. Central gelegen en handig om aankopen in de wagen te leggen en dan de wandeling verder te zetten - de routebeschrijving van de wandeling in Ljubljana vonden we niet altijd even duidelijk. Redelijk snel overgeschakeld op de route via smartphone - misschien handig om te vermelden dat wie de kust wil bezoeken, naar onze mening betere "stranden" zal vinden in Izola tov Koper. In Piran zijn we niet meer geweest. We hebben zeer veel info gehaald uit de gids. Het was echt een goede leidraad voor onze rondreis. Zonder gingen we veel minder van dit mooie land gezien hebben. Bedankt daarvoor

- 10 augustus 2023 - Fabienne kimpe

Misschien wat meer camperplaatsen erin vermelden maar voor de rest zeer inspirerend

- 9 juli 2023 - Marjolein Lohuis

Staan leuke en zeker bruikbare tips in. Blij met de gratis download, deze is voor ons voldoende.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?