Bezienswaardigheden Kranjska Gora bezoeken? Wat te zien & doen + verblijftips

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bezienswaardigheden Kranjska Gora bezoeken? Wat te zien & doen + verblijftips

19 maart 2024 in Slovenië0 reacties

De mooiste bezienswaardigheden in Kranjska Gora en omgeving + waar overnachten?

Kranjska Gora is een gezellig, pittoresk bergdorpje in het noordwesten van Slovenië en wordt omringd door de prachtige Julische Alpen. Daarnaast is het ook de toegangspoort tot het Triglav Nationaal Park.

Dankzij de gunstige ligging op de grens met Italië en Oostenrijk, is het de ideale tussenstop voor wanneer je op doorreis bent. Ontdek in dit blogartikel alles over het bergdoprje Kranjska Gora.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Slovenië

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets1u45 vliegen naar Ljubljana, richtprijs € 74 vergelijk prijzen bij Transavia of Cheaptickets
Met de autoDe afstand tot Bled is 1150 km vanuit Utrecht / Brussel. Reken op 12 à 15 uur rijden. Aan te raden is om te overnachten onderweg naar Slovenië.
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 265), DeJongIntra (va.€ 167) of ga avontuurlijk Packraften in Slovenië (va. € 720)
HuurautoIn Slovenië is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Bewonder de spectaculaire Peričnikwaterval

Op 30 minuten rijden van het bergdorpje Kranjska Gora vind je de Peričnikwatervallen in de de Vrata-vallei. Bekijk de ligging. De waterval bevindt zich vlakbij het dorpje Mojstrana en je kan ze al van ver zien. De indrukwekkende waterval is 52 meter hoog en behoort tot de hoogste watervallen van Slovenië.

  • Er is parking voorzien in de omgeving van de waterval.
  • Je kan de waterval gratis bezoeken.
  • Vergeet je beste wandelschoenen niet aan te trekken. Het is een korte hike van 20 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de afdaling rond het pad achter de waterval behoorlijk glad kan zijn. Zorg dat je genoeg grip hebt.
  1. Het meer van Jasna

Iedereen kent het Meer van Bohinj en het Meer van Bled maar ook dit meer is een bezoek waard. Het kunstmatige Meer van Jasna ligt vlakbij het dorp. Je bereik het al na 5 minuten rijden (of halfuurtje wandelen). Het pittoreske meer staat vooral bekend om zijn heldere groene bergwater met de schilderachtige Sloveense bergen van de Julische Alpen op de achtergrond. Het is een prachtige omgeving om te wandelen of een namiddag te genieten van de rust en stilte.

Op een warme zomerdag kan je er je voeten in koelen na een mooie wandeling. Het kan hier in de zomermaanden erg druk worden. Wil je die drukte vermijden? Dan kan je best ’s morgens vroeg naar het meer komen. Geniet er van de rust en een mooie zonsopgang meepikken!

  1. Vršič Pass, de hoogste bergpas van Slovenië

De Vršič Pass is de hoogste bergpas van Slovenië en stijgt tot een hoogte van 1611 meter als hij via 50 haarspeldbochten de Julische Alpen doorklieft, wat een onvergetelijke bergrit oplevert. De bergpas loopt van Kranjska Gora naar Trenta. De meesten rijden naar de top van de Vrsic-pas om een foto te maken van de prachtige omgeving maar het loont ook zeker en vast de moeite om je auto achter te laten en een stukje te wandelen. Er zijn diverse wandelroutes uitgestippeld die de moeite waard zijn.

LEESTIP: Wil je graag nog meer zien van de omgeving? Download onze uitgebreide reisgids Slovenië met dé mooiste bezienswaardigheden van het land.

  1. Bezoek de Russian Chapel op de Vršič Pass

Op de Vršič Pass kan je ook een bezoekje brengen aan de Russian Chapel, een Russisch-Orthodoxe kapel. De kapel is onder dwang door Russische krijgsgevangen gebouwd tijdens de Eerste Wereldoorlog en dient nu zowel als oorlogsmonument als monument voor de symbolische verbinding tussen Rusland en Slovenië.

  1. Natuurreservaat Zelenci

Vlakbij Kranjska Gora (op 5 minuten rijden) ligt het natuurreservaat Zelenci. Dit reservaat ligt rond het meer van Zelenci waar ook de rivier de Sava ontspringt, de langste rivier van Slovenië. Het meer is niet zo heel groot, maar door het kraakheldere en azuurblauwe water is het zeker het vernoemen waard! Je vindt in dit natuurgebied ook bijzondere fauna en flora. Veel vogels komen er om hun eieren uit te broeden.

  • Het natuurreservaat is niet bijzonder groot: op een klein uurtje ben je zeker rond.
  • Vanaf de (gratis) parkeerplaats loop je slechts een paar minuten over het wandelpad en dan ben je al bij het meertje.
  • In het begin of aan het einde van het dag zal je er het minste volk aantreffen.
  1. Kranjska Gora: een populair wintersportgebied

Of je dit bergdorpje nu bezoekt in de zomer of de winter, er valt altijd wel iets te beleven. Kranjska Gora dat is namelijk de skihoofdstad van Slovenië. In de winter wordt het prachtige landschap omgetoverd tot een waar skiparadijs. Je vindt er maar liefst 22 kilometer aan skipistes. Wintersportliefhebbers komen van overal om de pistes van het Kransjka Gora af te skiën.

Planica Nordic Centre

Planica Nordic Centre is gelegen op 10 minuutjes rijden van het dorpje (bekijk ligging) en is gekend als de bakermat van het schansspringen. Hier vind je maar liefst vier soorten springheuvels die geschikt zijn voor zowel beginnelingen als ervaren skispringers. Tijdens je vakantie kan je hier langlaufen, vliegen in de windtunnel, curling proberen, frisbee spelen in het Disk Golf Park enzoverder. Je kan er ook een bezoekje brengen aan het Planica museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Planica. Meer info op de website.

  1. Maak een ritje op de leukste rodelbaan van Slovenië

In de winterperiode is Kranjska Gora de ideale bestemming voor een wintersportvakantie in Slovenië. Maar ook in de zomermaanden kan je je hier prima vermaken. Eén van de leukste activiteiten die je in het bergdorpje kan doen, is een ritje maken op de rodelbaan. Zie ligging hier

Ze noemen het hier ook wel "summer sledging". Eerst maak je een ritje op de stoeltjeslift naar boven. Onderweg geniet je al van een spectaculair uitzicht. Nadien kan je met een sleetje in de rapte van de ijzeren roddelbaan af te dalen. Gaat het net iets te snel? Geen probleem, je kan je snelheid makkelijk zelf bepalen zodat je ook even de schoonheid van de omgeving in je kan opnemen. Het is een absolute aanrader voor wanneer je met kinderen op stap bent.

Boek hier je daguitstap naar of vanuit Kranjska Gora

  1. Triglav Nationaal Park

Triglav, ook wel gekend als het symbool van Slovenië. Het park is een van de mooiste ongerepte landschappen van Europa. En met een hoogte van 2864 is de Triglav de hoogste berg van het land. Ze zeggen dat een echte Sloveen de berg minstens één keer in zijn leven moet hebben beklommen.

Het Triglav Nationaal Park is een trekpleister voor iedereen. Je wandelt hier door de groene naaldbossen, kristalheldere meren, stille valleien en imposante bergen. Maar ook actievelingen kunnen hun hart hier ophalen door te kajakken, raften, fietsen of skiën.

LEESTIP: Wil je graag alles te weten komen over een bezoekje aan het Triglav Nationaal Park? Lees onze uitgebreide blogpost met alle informatie over je bezoek aan het Triglav Nationaal Park.

  1. Relaxen op het Meer van Bled en Bohinj

Verblijf je enkele dagen in Kranjska Gora? Dan raden we zeker een daguitstap aan naar het Meer van Bled en het Meer van Bohinj. Deze twee schilderachtige plekken liggen op een uur rijden van het dorpje. Wil je graag zoveel mogelijk zien en doen? Dan blijf je hier best overnachten. Zo kan je ten volle genieten van de schoonheid van beide meren en de prachtige omgeving.

VERBLIJFTIP: Wij raden alvast een verblijf aan in het gezellige Garden Village in Bled. Hier verblijf je in een boomhut, basic tentje, luxe glamping of een appartement mét eigen bubbelbad. De keuze is volledig aan jou! Beleef een sprookjesachtige nacht naast het heldere meer van Bled, waar je heel wat kan meemaken. Een echte aanrader! Meer info en boeken.

  1. Tromeja drielandenpunt

Wil je graag de benen strekken en wandelen in de buurt van Kranjska Gora? Dan heb je gelukkig want rondom het dorpje zijn er verschillende wandelroutes uitgestippeld. Wil je graag een bijzondere hike doen? Dan moet je naar het dorpje Rateče rijden (op 8 minuten).

  • Vanaf het dorpje Rateče kan je een hike van 7 kilometer naar het drielandenpunt maken. Het wordt ook wel de Tromeja hike genoemd.
  • Deze route brengt je naar de Debela Peč bergtop op een hoogte van 1510 meter.
  • Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over Slovenië, Italië én Oostenrijk.
  1. Wat is de ligging van Kranjska Gora?

Kranjska Gora is gelegen in het noordwesten van Slovenië, op twintig minuten rijden van de Oostenrijkse grens. Wil je graag Kranjska Gora en omgeving ontdekken? Gebruik dan zeker onze rondreis door Slovenië als leidraad.

  1. Waar overnachten in Kranjska Gora?

Voor je bezoek aan Kranjska Gora, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen in Kranjska Gora online bekijken.

  • Boutique Skipass Hotel wordt beheerd door een familie en wordt omgeven door weelderige natuur. Mocht je het dorpje in de winterperiode bezoeken dan kan je hier altijd skilessen volgen, skimateriaal huren en gebruikmaken van de skiopslag. De kamers hebben een moderne inrichting en een prachtig uitzicht op de Julische Alpen en vlakbij het hotel vind je een à-la-carterestaurant dat regionale specialiteiten op de kaart heeft staan. Meer info en boeken.
  • Jasna Chalet Resort biedt moderne accommodatie met uitzicht op het meer, een gezellig restaurant met bar, een gemeenschappelijke lounge, een aangename tuin en een terras. Het appartement beschikt over gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid. Meer info en boeken.
  • Triangel Boutique Hotel is een boetiekhotel met elegant ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort. Daarnaast beschikt het ook over een sfeervol restaurant, gratis privéparkeergelegenheid, een fitnesscentrum en een spa- en wellnesscentrum waar je kan ontspannen na een vermoeiend dagje. Meer info en boeken.
  1. Mis niets tijdens je vakantie in Slovenië met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Slovenië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Slovenië met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Slovenië met een gratis stadswandeling Ljubljana.

Slovenië

Gratis reisgids Slovenië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?