10 x beste campings in Slovenië: waar kamperen + tips?

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x beste campings in Slovenië: waar kamperen + tips?

8 maart 2023 in Slovenië1 reactie

Overzicht met de leukste campings in Slovenië + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie in Slovenië zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in Slovenië.

Kaartje met campings in Slovenië

Inhoud artikel

  1. River Camping Bled

Wie op zoek is naar een sfeervolle camping vlakbij het meer van Bled is bij River Camping Bled in Lesce aan het juiste adres! Deze camping heeft een uitgebreid aanbod aan activiteiten voor jong en oud en verschillende soorten kampeerplaatsen. Verder bevind je je er ook in een prachtige omgeving waar je wondermooi kan fietsen en wandelen. Je zal je er dus zeker niet snel vervelen! Dankzij de vele moderne en nieuwe faciliteiten op de camping geniet je er als kampeerder tenslotte ook van voldoende comfort. Meer info en boeken.

Wat heeft River Camping Bled te bieden?

  • Deze luxueuze camping beschikt over verschillende soorten ruime kampeerplaatsen en berghutten. Je kan er dus overnachten in een eigen tent, caravan of camper of in een huuraccommodatie.
  • Kampeerders hebben toegang tot zeer moderne en luxueuze sanitaire voorzieningen. Aan de grotere kampeerplaatsen is zelfs een privésanitair verbonden. Ideaal voor wie wat meer privacy wilt.
  • Voor een verfrissende duik kunnen gasten er terecht in het ruime verwarmde zwembad of het meer van Bled dat vlakbij gelegen is.
  • Ook kinderen zullen het hier naar hun zin hebben! Zij kunnen zich namelijk volledig uitleven op de avonturenspeelplaats.
  • Wie graag volledig tot rust wilt komen kan deelnemen aan een van de yogasessies die dagelijks door het vriendelijke campingpersoneel worden georganiseerd.
  • In de buurt van de camping kan je deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten waaronder raften, kanoën, skydiven of wandelen door het nationale park Triglav.
  • Boek je verblijf op River Camping Bled.
  1. Camping Šobec

Wil je elke ochtend ontwaken met het geluid van kabbelend water op de achtergrond? Bij Camping Šobec kampeer je op een groen terrein, tussen de dennenbomen, aan de oever van de rivier de Sava. Je verblijft er dus echt middenin de natuur! In de buurt van de camping worden verschillende avontuurlijke activiteiten georganiseerd en ook het middeleeuws stadje Radovljica is makkelijk bereikbaar. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Šobec te bieden?

  • De camping is gevestigd in een lus van de rivier de Sava middenin een dennenbos en biedt zowel staanplaatsen in de zon als in de schaduw. Wie op zoek is naar wat meer comfort kan ook verblijven in een traditionele houten bungalow in Alpine stijl.
  • Vanop de camping geniet je van een betoverend uitzicht op de Alpen en het kabbelend water van de rivier. Natuurliefhebbers zullen het hier dus zeker naar hun zin hebben!
  • Aan de camping ligt een groot helder zwemmeer met aquapark waar je even kan afkoelen na een lange dag. Na het zwemmen kan je bovendien zonnen op de ruime ligweide.
  • Kampeerders kunnen zich ook uitleven tijdens een potje beachvolleybal, tennis, tafeltennis of minigolf. Wie dat wenst kan daarnaast ook deelnemen aan begeleide rafting,-, kano- en kajaktochten.
  • Op slechts enkele kilometers van de camping zal je ook het meer van Bled, het Triglav Nationaal park en de authentieke stad Radovljica aantreffen.
  • Boek je verblijf op Camping Šobec.
  1. Camping Danica

Tijdens een verblijf op Camping Danica in Gorensjka zal je versteld staan van de natuurlijke schoonheid van Slovenië. De camping is gevestigd aan de rivier de Sava, in een indrukwekkend dal nabij het meer van Bohinnj. Dankzij de natuurlijke ligging van de camping geniet je dagelijks van een fenomenaal uitzicht op de bergen en vormt dit de ideale vertrekplaats voor een avontuurlijke uitstap met het hele gezin. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Danica te bieden?

  • De staanplaatsen op deze middelgrote camping zijn geschikt voor reizigers met een eigen tent, camper of caravan. Op de meeste staanplaatsen is voldoende schaduw aanwezig en sommige staanplaatsen liggen zelfs aan de rivier de Sava. Wie dat wenst kan er ook een tent huren.
  • De camping biedt een uitgebreid aanbod aan sportieve activiteiten aan. Zo kan je er sporten op het sportveld, tafeltennissen, badmintonnen en zwemmen in het riviertje. Wie op zoek is naar iets meer uitdaging kan er ook kanovaren in de zomer en langlaufen in de winter.
  • Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin. Tijdens het hoogseizoen worden bovendien gezellige livemuziek en kampvuuractiviteiten georganiseerd.
  • Kampeerders die hun zelfbereide gerechten een lokale smaak willen geven kunnen gebruik maken van zelf geplukte kruiden uit de kruidentuin. Wie zich liever eens laat bedienen kan daarnaast ook heerlijke maaltijden bestelling in het campingrestaurant en dagelijks vers brood bestellen op de camping.
  • De camping ligt vlakbij het meer van Bohinj, waar je terecht kan voor een verfrissende duik. Ook de waterval Savica en het waterpak in Bohinj zijn makkelijk bereikbaar en zeker een bezoekje waard.
  • Boek je verblijf op Camping Danica.
  1. Slovenia Eco Resort

Ben je op zoek naar een gezellige kleine camping middenin de natuur? Bij Slovenia Eco Resort kampeer je met een wondermooi uitzicht op de bergen in Stahovica, op 5 km afstand van Kamnik. Je kampeert er niet in eigen tenten of caravans maar in authentieke gezellige berghutjes. Ideaal dus voor een idyllische overnachting met de hele familie! Meer info en boeken.

Wat heeft Slovenia Eco Resort te bieden?

  • Op de camping kan je overnachten in een van de 25 charmante huurchalets die gevestigd zijn aan een charmant kiezelpad tussen de bomen.
  • Op de camping is ook een klein vijvertje en een weilandje met boerderijdieren waar je verschillende dieren kan spotten.
  • Dankzij het sportterrein en de nabijheid van verschillende zwembaden zullen sportliefhebbers het hier zeker naar hun zin hebben. Ook in de omgeving worden verschillende natuursporten aangeboden en je kan er bovendien prachtig wandelen en fietsen.
  • Verder beschikt dit resort ook nog over een barbecue, een speeltuin en een zonneterras.
  • Huisdieren zijn toegelaten.
  • Vlakbij de camping vind je een supermarkt en een restaurant. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan het Preskar Museum, little Castle, Natural Health Resort en andere verborgen bezienswaardigheden in de buurt.
  • Boek je verblijf in het Slovenia Eco Resort.
  1. ECO River Camp

Ben je een grote natuurliefhebber? ECO River Camp biedt groene ruime staanplaatsen aan gelegen aan een riviertje in Radovljica. De camping vormt hierdoor de ideale uitvalsbasis voor een sportieve gevarieerde vakantie met het hele gezin! Je kan van hieruit namelijk makkelijk te voet, met de fiets of met de kajak de prachtige Sloveense natuur verkennen. Verder staat ook op de camping zelf duurzaamheid voorop waardoor je de ecologische impact van jou verblijf middenin de natuur zoveel mogelijk kan beperken! Meer info en boeken.

Wat heeft ECO River Camp te bieden?

  • De camping biedt staanplaatsen aan tussen de bomen en met zicht op de rivier aan reizigers met een eigen tent of camper.
  • Caravans zijn er niet toegelaten maar wie toch op zoek is naar wat extra comfort kan er wel voor kiezen om te overnachten in een van de betoverende glampingtenten of houten hutjes.
  • Duurzaamheid wordt heel belangrijk geacht op ECO River Camp. Vandaar wordt het terrein en de douches verwarmd aan de hand van zonnepanelen.
  • Gasten kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke buitenkeuken met barbecue, waar ze heerlijke maaltijden kunnen bereiden.
  • In de buurt van de camping kan je paardrijden, kajakken, paragliden, fietsen en raften. Wie liever een culturele uitstap maakt kan ook met de auto een bezoekje brengen aan de hoofdstad Ljubljana of de stadjes Kamna Gorica en Brezje.
  • Boek je verblijf bij ECO River Camp.
  1. Camping Center Kekec

Op Camping Center Kekec ga je elke avond slapen en wordt je elke ochtend wakker met een schitterend uitzicht op het Pohorjgebergte. De camping heeft een fleurige uitstraling dankzij de vele kleurrijke bloemen die er geplant werden. Je kampeert er op een zeer rustige plek vlakbij de stad Maribor, die zeker een bezoekje waard is! Op deze camping zal je daarom het ideale evenwicht vinden tussen natuur en stad. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Center Kekec te bieden?

  • Op deze middelgrote terrassencamping kampeer je op een van de vele ruime staanplaatsen met een eigen tent, camper of caravan. Loof- en fruitbomen zorgen er voor de nodige beschutting en vanop de hoger gelegen staanplaatsen geniet je bovendien van een fenomenaal uitzicht op het gebergte.
  • Het centrum van de stad Maribor ligt op slechts enkele kilometers. Hierdoor liggen verschillende winkels en eetgelegenheden dus vlakbij. Ook kan je er genieten van heerlijke wijn, een eeuwenoude synagge, een traditionele watertoren en prachtige landschappen.
  • Kinderen kunnen spelen in de speeltuin of skelters en stepjes lenen om zich volledig uit te leven.
  • De camping verhuurt ook mountainbikes zodanig dat gasten de prachtige omgeving op een sportieve manier kunnen gaan verkennen. In de winter vind je bovendien vlakbij de camping een grote skipiste.
  • Boek je verblijf op Camping Center Kekec.
  1. Camping Adria

Camping Adria is gelegen aan de pittoreske Golf van Triëst. Dankzij het uitgebreide aanbod aan animatie en de aanwezigheid van een spacentrum zullen zowel jong als oud hier een onvergetelijke tijd beleven! Wie liever de omgeving gaat verkennen kan vanuit deze camping ook makkelijk de steden Ljubljana, Triëst en Piran gaan bezoeken of de fiets nemen om een tocht te maken doorheen de mooie natuur. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Adria te bieden?

  • De camping is gelegen op een helling en beschikt over plaatsen aan het water en tussen de bomen voor reizigers met een eigen tent, camper of caravan. Ook kan je er comfortabele stacaravans en bungalows huren.
  • Wie volledig tot rust wilt komen kan op de camping ontspannen in het publiek toegankelijke wellnesscentrum, zonnen op het openbaar strand en de ligweide of overheerlijke maaltijden en drankjes bestellen in een van de restaurants of bars op de camping.
  • Aan de camping ligt een supermarkt waar je terecht kan voor je dagelijkse inkopen.
  • In de zee en op het zwemeiland kan je heerlijk zwemmen en spelen. Wie liever in verwarmd water zwemt kan ook een verfrissende duik nemen in een van de twee zwembad.
  • Het vriendelijke campingpersoneel organiseert animatie voor kinderen en tieners. Bovendien kunnen kinderen zich ook uitleven in het speelpark vol springkussens en ballenbakken.
  • Wie graag actief bezig is kan op de camping ook fitnessen, basketballen, voetballen, tennissen of volleyballen.
  • Verder kan je er ook gezellig bowlen en minigolfen met de hele familie of fietsen huren om de buurt te verkennen.
  • Boek je verblijf op Camping Adria.
  1. Kamp Polovnik

Kamp Polovnik is gevestigd in Bovec, een leuk plaatsje in het noordwesten van Slovenië, in het Soča-dal en te midden van de Julische Alpen. Bovec wordt dan ook niet verwonderlijk the place to be genoemd voor echte natuurliefhebbers. Je kan vanuit de camping namelijk de ruige natuur van het Triglav National Park verkennen, raften, kajakken en skiën. Zowel in de winter als in de zomer zal je hier dus zeker weten wat te doen! Meer info en boeken.

Wat heeft Kamp Polovnik te bieden?

  • De rustige kleinschalige camping biedt staanplaatsen met een prachtig uitzicht op de Alpen. Je kan er zowel overnachten met een eigen tent als met een camper of caravan. Voor reizigers met tenten is ze een afzonderlijk tentenveld voorzien met eigen keuken.
  • Op de gehele camping wordt gratis wifi aangeboden.
  • De camping ligt achter een restaurant, ideaal dus voor wie niet elke dag zelf wilt koken. Naast de camping vind je ook een pittoresk kerkje, wat voor extra gezelligheid zorgt.
  • Vanuit de camping kan je makkelijk te voet naar het centrum van Bovec en de Soča-rivier. Avontuurlijke reizigers kunnen in deze rivier raften of deelnemen aan kajaktochten. Ook wandelaars en fietsers zullen in de omgeving wondermooie routes kunnen uitstippelen en kunnen er ook voor kiezen om het Triglav natuurpark te bezoeken.
  • De betoverende Italiaanse plekjes Udine en Triëst zijn van hieruit ook makkelijk te bereiken en zeker de moeite waard!
  • Boek je verblijf op Kamp Polovnik.
  1. Camping Koren

Tijdens een verblijf op Camping Koren in Kobarid zal je je niet snel vervelen! Rondom de groen gelegen camping worden namelijk verschillende avontuurlijke activiteiten aangeboden. De camping is bovendien gevestigd aan de rivier de Soča waarin je kan zwemmen en vissen en ook het charmant havenstadje Piran ligt vlakbij. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Koren te bieden?

  • De groen gelegen camping beschikt over een ruim aanbod aan staanplaatsen. Zo vind je er staanplaatsen in het bos, staanplaatsen op een open weide en autovrije plaatsen. Ook zijn er afzonderlijke plaatsen voorzien voor caravans en campers.
  • Wie op zoek is naar net iets meer comfort kan ook overnachten in een van de knusse houten eco-chalets met glazen wanden.
  • Je kan in de omgeving van de camping deelnemen aan sportieve activiteiten die geschikt zijn voor het hele gezin. Zo kan je er onder andere kajakken, canyoning, paragliden, mountainbiken en bergklimmen.
  • Ook op de camping zelf zullen sportliefhebbers zich kunnen uitleven. Zo zijn er onder andere tafeltennistafels, een klimtoren en een klimmuur, een volleybalveld en een jeu de boules terrein aanwezig.
  • De camping beschikt ook over een kleine campingwinkel waar ecologische producten worden verkocht.
  • Het pittoreske stadje Kobarid ligt op slechts enkele honderden meters en is dus makkelijk bereikbaar. Verder kan je ook met de auto een bezoekje brengen aan Piran, een traditionele Sloveense havenstad.
  • Boek je verblijf op Camping Koren.
  1. Cvet Gora Glamping, Camping and B&B

Voor wie op zoek is naar een rustige kleinschalige camping is Cvet Gora Glamping, Camping and B&B in Zgornje Jezersko een echte aanrader. De camping is gelegen op een rustgevende plek, middenin de bergen en de natuur. Je zal er dus echt volledig kunnen ontspannen. Je bevindt je er bovendien aan de grens met Oostenrijk waardoor je dus zeker ook een bezoekje kan brengen aan dit prachtige buurland. Meer info en boeken.

Wat heeft Cvet Gora Glamping, Camping and B&B te bieden?

  • De camping beschikt over 33 staanplaatsen die ideaal zijn voor mensen met een camper.
  • Op de staanplaatsen is vrij weinig beschutting aanwezig waardoor je er de hele dag door kan genieten van de zon. Wie dat wenst kan op de camping ook knusse driehoekige huisjes huren.
  • Dankzij de vele gele en oranje bloemen en de gezellige kruidentuin krijgt deze camping, die gelegen is middenin de bergen, een vrolijke uitstraling.
  • Tussenin verschillende oude bomen kan je als gast gebruikmaken van de grillplaats en de zitbanken waardoor je dus heerlijk kan barbecueën. Voor kinderen is er bovendien een buitenspeeltuin met trampoline voorzien.
  • Honden zijn toegelaten op deze camping.
  • In het campingrestaurant met terras kan je proeven ven overheerlijke dranken, likeuren en versbereide desserts.
  • In de buurt van de camping kan je prachtige natuurwandelingen en fietstochten maken doorheen de bergen en verschillende gezellige dorpjes bezoeken.
  • Boek je verblijf op de Cvet Gora Glamping, Camping and B&B.
  1. Mis niets tijdens je vakantie in Slovenië met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Slovenië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Slovenië met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Slovenië met een gratis stadswandeling Ljubljana.

Slovenië

Gratis reisgids Slovenië downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 13 december 2022 - Emmy

Super handige gids voor als je deze eerste keer naar Slovenië wenst te gaan. We gaan op rondreis en hebben direct al prachtige plekjes ontdekt hierdoor.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?