Beste hotels onderweg naar Slovenië: 10 hotels langs de snelweg naar Slovenië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Beste hotels onderweg naar Slovenië: 10 hotels langs de snelweg naar Slovenië

17 maart 2024 in Slovenië0 reacties

Overzicht met de beste hotels onderweg naar Slovenië

Reis je met de wagen naar Slovenië en wil je deze afstand niet in één keer afleggen? Dan kan het best handig zijn om op voorhand een verblijfplaats voor onderweg te boeken. Het is een ideale tussenstop en het zorgt ervoor dat jij ontspannen en zonder stress op je eindbestemming aankomt.

Hieronder vind je een handig overzicht met de beste hotels op je route naar Slovenië.

Inhoud artikel

  1. Met de auto naar Slovenië: wat is de beste route?

Wanneer je naar Slovenië rijdt, moet je sowieso door Duitsland en Oostenrijk. Je kan er dan ook zelf voor kiezen om enkele extra tussenstops in Duitsland en Oostenrijk in je route te plannen. Zo ben je meerdere dagen onderweg én geniet je van nog meer mooie plekjes.

Naar Ljubljana

De meest gebruikte route naar Slovenië is via Keulen, Frankfurt en München in Duitsland, Salzburg en Villach in Oostenrijk en vervolgens via Bled naar Ljubljana.

Naar het noordoosten van Slovenië

Wanneer je bestemming meer in het noordoosten van Slovenië ligt, kan je bij Nürnberg in Duitsland bij Passau de grens met Oostenrijk oversteken en zo via Graz naar Slovenië rijden.

OPGELET: In Slovenië heb je een vignet nodig, bestel je Slovenië vignet snel en eenvoudig hier online.

Kaartje met autoroutes naar Slovenië

  1. Waar overnachten in Duitsland onderweg naar Slovenië?

Het grootste deel van je route naar Slovenië, leg je af in Duitsland. Het is dan ook interessant om te overnachten nabij München, Salzburg en Nürnberg. Dan ben je de drukste verkeersknelpunten voorbij en kan je de dag nadien zonder zorgen vertrekken. Hieronder vind je alvast enkele hotels in Duitsland niet ver verwijderd van de snelweg.

Hotel zum Maximilian (nabij München)

Bij München kan je verblijven in het Hotel zum Maximilian. Het driesterrenhotel ligt vlak naast de A8. Omdat je al zo’n 7 tot 8 uren gereden hebt, moet je de volgende dag nog slechts 5 uren rijden. Huisdieren zijn toegelaten, parkeren kan bij het hotel en er is gratis wifi aanwezig. 's Ochtends kan je nog snel een ontbijtje meepikken vooraleer je terug de baan op gaat. Meer info en boeken.

B&B Hotel Erlangen (Erlangen nabij Nürnberg)

B&B Hotel Erlangen is een gezinsvriendelijke hotel in Erlangen vlakbij de A3. Dit hotel beschikt over moderne comfortkamers die voorzien zijn gratis draadloos internet. Dit hotel is ideaal voor een tussenstop wanneer je op doorreis bent en ligt op 20 minuten rijden van het centrum van Neurenberg. Tegen betaling kan je in de ochtend nog genieten van een ontbijtbuffet. Verder kan je ook gratis parkeren bij het B&B Hotel Nürnberg-Erlangen. Meer info en boeken.

Gutshofhotel Winkler Bräu (Velburg, tussen Nürnberg en Regensburg)

Gutshofhotel Winkler Bräu is een hotel gevestigd in een oude brouwerij. Bierbrouwen is hier een 570 jaar oude traditie. Het hotel is gelegen tussen Nürnberg en Regensburg en is de ideale aanrader als je op zoek bent naar een tussenstop en wat ontspanning. Je verblijft in gezellige kamers met internet en je kan er genieten van verfijnde Beierse gerechten. Meer info en boeken.

Star Inn Hotel Regensburg Zentrum (Regensburg)

Bij Regensburg kan je overnachten in het Star Inn Hotel Regensburg Zentrum. Je kan je auto parkeren in de parkeergarage van het hotel. Je verblijft in comfortkamers voorzien van alle nodige comfort zoals gratis wifi. Er zijn ook familiekamers beschikbaar en huisdieren mogen mee in het hotel. In de ochtend wordt er een gevarieerd buffet geserveerd in de ontbijtzaal. Meer info en boeken.

Hotel Salzburger Hof (Bergen, op 30 minuten rijden van Salzburg)

Hotel Salzburger Hof ligt in Bergen op 5 minuten rijden van de A8. Je verblijft in ruime kamers die zijn ingericht in een landelijke stijl en voorzien zijn van een balkon of terras en van gratis WiFi. Verder biedt het hotel ook gratis parkeergelegenheid en een prachtig uitzicht op het platteland van Chiemgau. Voor het ontbijtbuffet kan je terecht in de rustieke ontbijtzaal van het Salzburger Hof. Meer info en boeken.

  1. Waar overnachten in Oostenrijk onderweg naar Slovenië?

Wil je liever al een groot stuk achter de rug hebben? Dan overnacht je best in Oostenrijk nabij Wels, Graz, Flachau of Villach. Hieronder vind je alvast enkele hotels in Oostenrijk niet ver verwijderd van de snelweg.

Hotel Kremsmünsterhof (Wels)

In Oostenrijk kan je in het historische plekje Wels verblijven in het Hotel Kremsmünstererhof. Het hotel ligt vlak naast het historische stadsplein in het centrum en er is parkeergelegenheid en gratis wifi voorzien. Ook hier zijn huisdieren toegelaten. Meer info en boeken.

Center Rooms Villach (Villach, dichtbij de grens met Slovenië)

Center Rooms Villach biedt moderne accommodatie in het centrum van Villach. Je verblijft in een van de comfortkamers of familiekamers die beschikken over een flatscreen-tv en gratis wifi. Verder is er ook gratis parkeergelegenheid. Meer info en boeken.

Landhotel Hinteraigengut (Flachau)

Landhotel Hinteraigengut is gelegen in Flachau, vlabij de afrit van de A10. Het Landhotel biedt moderne accommodatie met balkon, flatscreen-tv met satellietzenders en een zithoek. Verder biedt het aparthotel ook een buitenbad, een Turks bad, gratis wifi en gratis privéparkeergelegenheid. Na je lange rit kan je bij het aparthotel nog even ontspannen en tafeltennissen of gaan wandelen in de omgeving. Meer info en boeken.

Hotel Greenrooms (Puntigam, Graz)

Greenrooms is een modern hotel in het zuidelijke deel van Graz, nabij de snelwegen A2 en A9. Je verblijft in een van de moderne comfortkamers voorzien van een eigen badkamer, een flatscreen-tv en gratis privéparkeergelegenheid. Iedere dag is er een groot ontbijtbuffet beschikbaar van 06:00 tot 10:00 uur en in het weekend van 07:00 tot 11:00 uur. Meer info en boeken.

  1. Bijzondere tussenstops onderweg naar Slovenië

Je kan natuurlijk ook altijd een meerdaagse tussenstop inlassen en een bezoekje brengen aan mooie steden of plekken in de omgeving. Er zijn tal van mooie plekjes die een omweg of een tussenstop meer dan waard zijn. Zo kan je op je route naar Slovenië halt houden bij volgende bestemmingen:

München

München is een prachtige stad in Duitsland en zeker ook een leuke stad om even halt te houden onderweg naar Slovenië. De stad staat vooral bekend om het Oktoberfest, maar je kan er het hele jaar door het historische centrum verkennen. Wandel rond op de Marienplatz, bezoek het Rathaus of ga binnen in de Frauenkirche. Download onze gratis stadswandeling door München en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

Salzburg

In Oostenrijk kan je even pauzeren in de prachtige stad Salzburg. Het oude centrum staat vol bijzondere gebouwen en je kan er uren rondstruinen. In Salzburg en de bergen rond de stad werd de musical Sound of Music opgenomen in de jaren zestig. Je kan er nog steeds de plaatsen bezoeken waar Sound of Music opgenomen werd.

Wenen

Vanaf Passau kan je ook een kleine omweg maken via Wenen. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en heeft een indrukwekkend oud centrum. Het centrum loopt over van de historische gebouwen en statige paleizen. Je kan er ook een Mozart-concert bijwonen, binnengaan in de Stephansdom, de Spaanse Rijschool bezoeken of de echte Sacher-Torte proeven bij het Sacher Hotel. Na je bezoek aan Wenen kan je makkelijk verder rijden richting Maribor.

  1. Tips: Hoe voorbereiden op een rondreis door Slovenië?

  • Vooraleer je op rondreis vertrekt, laat je best nog even een check-up doen van je auto.
  • Nog op zoek naar dé beste route naar Slovenië? Lees onze uitgebreide blogpost met de beste route naar Slovenië + handige tips.
  • Je hebt een vignet nodig voor Oostenrijk of Slovenië. Deze kan je vooraf online aankopen . Nederlanders kunnen hun vignetten ook vooraf bestellen bij de ANWB, maar dan betaal je nog extra administratie- en verzendingskosten. Lees meer over tolwegen en tolvignetten in Slovenië.
  • Bewaar na de aankoop van je vignet het kasticket, want wanneer je tegengehouden wordt door politie kunnen zij ernaar vragen.
  • Gebruik zeker onze kant-en-klare rondreis door Slovenië en ontdek de mooiste plekjes van het land.
  • Autorijden in Slovenië is over het algemeen goed te doen. De wegen rondom de grote steden zoals Ljubljana en in het Zuidoosten zijn vlak en redelijk goed onderhouden. Rondom de Soča Vallei en de Julische Alpen, is wat extra aandacht vereist. Rijden rondom de bergachtige gebieden kan af en toe best spannend zijn omdat de wegen vaak te smal zijn voor twee auto’s. We raden je aan om je bochten rustig te nemen en je aan de gepaste snelheid te houden.
  • Op rondreis met kinderen? Download ons spelletjesboek voor onderweg met meer dan 40 leuke spelletjes, puzzels en raadsels voor onderweg en in de auto.
  1. Inspiratieblogs en tips voor je rondreis Slovenië

Haal inspiratie en tips uit onderstaande blogpost voor je vakantie in Slovenië

TIP: Download ook zeker onze reisgids Slovenië. Deze reisgids bevat namelijk tal van informatie en tips over de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Slovenië.

  1. Waar verblijven in Slovenië?

Garden Village in Bled

Je kan ook kiezen voor te overnachten in het gezellige Garden Village in Bled. Hier verblijf je in een boomhut, basic tentje, luxe glamping of een appartement mét eigen bubbelbad. De keuze is volledig aan jou! Beleef een sprookjesachtige nacht naast het heldere meer van Bled, waar je heel wat kan meemaken. Een echte aanrader! Meer info en boeken.

Onderstaande blogposts zullen je heel wat inspiratie geven voor een verblijf in Slovenië

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Slovenië met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Slovenië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Slovenië met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Slovenië met een gratis stadswandeling Ljubljana.

Slovenië

Gratis reisgids Slovenië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?