Stadswandeling Lucca: Het historische centrum verkennen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Lucca: Het historische centrum verkennen

  • Startpunt: Porta San Pietro
  • Eindpunt: Porta San Pietro
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,7 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Lucca

Het historische stadscentrum van Lucca is volledig ommuurd. Die muur is veel meer dan een verzameling netjes gemetselde rode bakstenen. Op de stadsomwalling kan er worden gewandeld, gefietst, koffie gedronken maar heeft men vooral een prachtig zicht op alle delen van de stad van Puccini. De componist is er geboren. Kom je hier op zondag, dan zal je merken dat Lucca leeft op die dag. Er is een markt op Piazza Napoleone en de winkels zijn geopend in de Fillungo en zijstraten, vanaf 15 uur. De lokale bevolking en de toeristen vormen zo een levendige onophoudelijke stroom.


Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Lucca: veel moois binnen de stevige muren

Dat Lucca grotendeels autovrij is, mag een zegen betekenen. Zo kan je nog meer genieten van de sympathieke sfeer. Wat is er nog te zien behalve de muur? De basiliek San Frediano valt op met het prachtige gouden mozaïek. Binnen zijn het de kapellen die de aandacht trekken, rond die van de H.Zita lees je een apart verhaal. Er is het Piazza Anfiteatro waar je je in het midden eens moet opstellen.

Dan moeten we het uiteraard nog hebben over de gezellige chique huizen, de Palazzi in het Italiaans. Of over de stemmige pleintjes met de terrasjes en restaurantjes. En al vaker een torengebouw gezien waar eiken op het dak groeien? Dat en nog veel meer kan je dus zien, ontdekken en proeven in Lucca.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Toscane

Ontdek Toscane via volledig uitgewerkte autoroute en 9 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 7 juli 2023 - smekens

persoonlijk vind ik dat de wandelingen niet meer zijn wat ze vroeger waren , Siena , Lucca , steeds werden we in verlaten straten gebracht waar weinig of niets te zien is

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?