Premium

Wandeling Manhattan: Grand Central, Chrysler Building en de Empire State Building

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Manhattan: Grand Central, Chrysler Building en de Empire State Building

 • Startpunt: High Line
 • Eindpunt: Jane Hotel
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 11,8 km
 • Duur: 8 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling langs Grand Central, Macy's, Chrysler Building en de Empire State Building

Start de wandeling op the High Line. Daarna wandel je door het hart van Manhattan richting Midtown. Je gaat oa. langs het Grand Central Station, Macy’s, de Chrysler Building en de Empire State Building voordat je terugkeert om je dag af te sluiten en te genieten van je avond (nacht) in Greenwich Village en West Village.

Onze tip: Het maakt niet uit of je nu effectief wil verblijven in het historische The Jane Hotel, het is sowieso de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze historische, chique lobby en een drankje te nemen in de bar op het dak, met een prachtig uitzicht over de Hudson rivier (daar moet je wel voor reserveren). Het is onze geliefde plek aan de rand van het hippe Meatpacking District. Het lijkt wel een locatie uit een Wes Anderson-film. Meer info en prijzen The Jane Hotel.

Enkele highlights en bezienswaardigheden op deze Manhattan wandeling

 • The High Line is de 2,33 km lange tuin/wandelpad boven de straten van Manhattan. Het was ooit een spoorlijn voor industriële goederen, maar sinds 2009 is de verlaten spoorlijn een prachtige groene oase.
 • Chelsea Market is een uitgelezen plek voor een snel ontbijt of een kopje koffie. In deze voormalige Oreo koekjesfabriek zijn verschillende delicatessenzaken en bakkerijen te vinden.
 • Madison Square Garden is een indoor arena voor evenementen bovenop Pennsylvania Station (ook bekend als Penn Station).
 • Macy's werd in 1858 opgericht door Rowland Hussey Macy. Dit warenhuis heeft doorheen de jaren een belangrijke rol gespeeld in de commerciële scene van New York en zit daarom in het hart van vele New Yorkers.
 • Grand Central Station is een van de tien meest bezochte toeristische attracties ter wereld. Het werd geopend in 1913. De hoofdhal van het station is een beroemde ontmoetingsplaats die je ongetwijfeld al gezien hebt in films en televisieseries.
 • Chrysler Building werd gebouwd door Walter Chrysler, de CEO van het gelijknamige bedrijf. Van 1930 tot het midden van de jaren 1950 was dit het hoofdkwartier van Chrysler.
 • The Empire State Building is met zijn 102 verdiepingen een van de bekendste gebouwen ter wereld, en een bezoek aan het observatiedek is bijna een ritueel voor wie naar New York komt. Boek je tickets online
 • Flatiron Building in de vorm van een afgeronde driehoek werd in 1902 voltooid en was in die tijd een van de hoogste gebouwen van de stad. Het is een van de meest herkenbare wolkenkrabbers van de stad door de speciale vorm.
 • Greenwich Village, of gewoon 'The Village', was een belangrijke plaats in de vorming van de Amerikaanse Bohemian culture en andere (tegen)bewegingen. Ga mee met een lokale gids door The Village.

Onderweg kan je genieten van een cocktail in 230 5th Avenue rooftopbar en fans van de tv-serie Friends kunnen bij 90 Bedford Street het appartement uit de serie zien.

Op zoek naar een bijzondere plek om te eten in Manhattan? Wat dacht je van een horror restaurant dan moet je in de Jekyll and Hyde Club zijn. De medewerkers/acteurs zullen hun best doen om je tijdens je maaltijd de stuipen op het lijf te jagen.

Wat heb ik nodig voor een citytrip naar New York?

Op citytrip naar New York City, dan heb je maar 2 zaken nodig, een paar goede stapschoenen en een city pass. Koop je Sightseeing pass online vanaf € 57 of een New York Explorer Pass, hiermee bespaar je tot 55% op toegangsgelden voor je bezienswaardigheden naar keuze.

New York City

Gratis preview reisgids New York downloaden

Nog meer in de volledige reisgids New York

Ontdek New York City via 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 21 december 2021 - thijs

Mooie duidelijke overzichtelijke gids

Gratis preview reisgids New York downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?