Premium

Stadswandeling Siena: Het historische centrum verkennen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Siena: Het historische centrum verkennen

  • Startpunt: Parking Santa Caterina, Via di Frontebranda
  • Eindpunt: Parking Santa Caterina, Via di Frontebranda
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,4 km
  • Duur: 1 dag
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Siena

Het is niet moeilijk om in Siena geconfronteerd te worden met een meesterwerk of het nu uit de schilderkunst, beeldhouwkunst of andere kunstdomeinen komt. Vele van die bekende werken zal je zien hangen of staan in de Pinacoteca Nazionale, maar eigenlijk kan je in gelijk welk museum ook binnenstappen en je zal wel topstukken vinden van de grootste kunstenaars die Italië heeft voortgebracht.

En tussendoor nemen we je mee naar prachtige fonteinen, een klein maar beminnelijk bedevaartsoord. Maar het uitzichtspunt Sant’Agostino, dat was ook voor ons bij de verkenning een onverwacht pareltje van rust waar je even weg van de toeristenstroom kan genieten van een groen plekje en tegelijk een uitzichtspunt aangeboden krijgt met een totaal andere kijk op Siena.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Siena: hemels genieten van veel schoonheid

Deze wandeling laat je ten volle genieten van Siena, dé Italiaanse stad waar je de ganse dag kan rondwandelen in straten rijk beladen met gotische paleizen. Omdat de stad gebouwd is waar drie heuvels samenkomen, wordt het geenszins een vlakke wandeling maar je wordt beloond met prachtige bezienswaardigheden.

Wat San Marco betekent voor Venetië, het Piazza dell’Anfiteatro voor Lucca, is het Piazza del Campo hét levendige plein van Siena. Zag je nog nooit de Duomo van Siena, dan gaat het eerste beeld dat je krijgt nooit meer weg uit je geheugen. Dit is écht wel het hoogtepunt van gedetailleerde bouwkunst. Nog veel andere schoonheid kan je gaan bewonderen binnen de Dom en andere kerkgebouwen.

Toscane

Gratis preview rondreis Toscane downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Toscane

Ontdek Toscane via volledig uitgewerkte autoroute en 9 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 31 juli 2023 - Dries Myny

Zeer volledige reisgids met compacte en zinvolle historisch-culturele info.

- 17 juli 2022 - Sandra

Stadswandeling Siena: hemels genieten van veel schoonheid. Vandaag deze stadswandeling gemaakt. Goed te doen langs mooie bezienswaardigheden in Siena. Zeker een aanrader!

- 8 april 2022 - Anny Joossens

Gemakkelijk te volgen. Fijne gids .

- 7 maart 2022 - Paul Van Goolen

zeer interessante gids met nuttige tips en aandacht voor minder bekende plaatsen. Uitstekend!

Gratis preview rondreis Toscane downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?