10 leuke daguitstappen omgeving Milaan: excursies, tours + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 leuke daguitstappen omgeving Milaan: excursies, tours + tickets

16 juni 2023 in Milaan0 reacties

Daguitstappen en excursies in de omgeving van Milaan: Tours + tickets

Milaan is een hippe Italiaanse stad waar je makkelijk een aantal dagen kan vertoeven. Toch kan het ook erg leuk zijn de stad achter je te laten en een de omgeving te verkennen. Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van de leukste daguitstappen die je kan doen vanuit Milaan. Op een boogscheut van de stad vind je namelijk prachtige meren, adembenemende natuur, mooie kloosters en pittoreske steden.

Lees verder en ontdek alvast de leukste en mooiste daguitstappen vanuit Milaan!

Tours en georganiseerde daguitstappen vanuit Milaan

Wil je graag een daguitstap vanuit Milaan maken met een georganiseerde tour of gids? Ontdek hier alle daguitstappen in en rond Milaan en haal het beste uit je vakantie.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hieronder enkele leuke en mooie dagexcursies vanuit Milaan

Inhoud artikel

  1. Daguitstap naar de Cinque Terre

Wil je graag de kleurrijke dorpjes aan de Italiaanse kust zien, dan is een bezoek aan de Cinque Terre een must. De 5 gekleurde dorpjes liggen zo'n 225 km van milaan (reken op een rit van 3 uur met de auto of bus). Op zich is het geen aanrader om de Cinque Terre af te rijden met de wagen (lees hier waarom). Ter plaatse verken je er de mooie Ligurische kust met de trein en boot.

Onze tip: Wil je de gekleurde dorpjes zien? Ga mee met een daguitstap vanuit Milaan voor € 125. Een daguitstap is op zich ideaal om deze dorpjes te bezoeken én je hoeft jezelf niet druk te maken over het verkeer of een parkeerplaats.

  1. Maak een excursie naar Verona

Verona, iedereen kent het stadje van z'n bekende inwoners en hun balkonscène, ... jawel Romeo en Juliette. Wil je graag vanuit Milaan naar Verona en het dorpje bezoeken dat Shakespeare zo intrigeerde dat hij het in z'n epos liet afspelen? Ontdek dit prachtig Italiaanse dorpje en beleef er zelf de romantische geschiedenis, ontdek hier nog meer bezienswaardigheden in Verona.

Ga mee met een daguitstap vanuit Milaan, voor € 89 bezoek je Verona en het nabij gelegen Gardameer.

  1. Met een tour naar het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië, ongeveer halverwege Milaan en Venetië en wordt omgeven door een prachtig berglandschap. Het is een zeer populaire vakantiebestemming, omdat het heel wat leuke wateractiviteiten biedt zoals boottochten, zeilen, kitesurfen en windsurfen.

Je kan wat tijd doorbrengen op het water of je kan een bezoekje brengen aan de prachtige dorpen aan het meer. De parel van het Gardameer is het romantische stadje Sirmione. Hier kan je een fort, een Romeinse villa en de Catullo-grotten bezoeken. In de havenstad Desenzano del Garda kan je ook nog een middeleeuws kasteel bewonderen.

Wil je graag een daguitstap maken naar het Gardameer? Dat kan! Bekijk het volledige aanbod tours en excursies naar en rond het Gardameer.
  1. Mooiste daguitstappen vanuit Milaan

Daguitstap naar het Comomeer

Het Comomeer ligt ten noorden van Milaan vlakbij de grens met Zwitserland aan de voet van de Alpen. Rond het helderblauwe meer liggen idyllische dorpjes verstopt tussen grote bergkloven. Je kan er historische gebouwen bezoeken, mooie wandelingen maken en heerlijke ijsjes eten. Vanaf het Comomeer kan je zelfs de besneeuwde bergtoppen rondom St Moritz zien liggen. Je kan vanuit Milaan op 45 minuten met de trein naar het Comomeer.

Onze tip: Wil je graag mee met een daguitstap of georganiseerde tour vanuit Milaan naar het Comomeer? Bekijk de verschillende tours en mogelijkheden hier.

  1. Excursie naar Lago Maggiore

Als alternatief voor of als toevoeging op het Comomeer kan je ook een bezoek brengen aan het Lago Maggiore, dat op de grens met het naastgelegen Piëmont en deels in Zwitserland is gelegen. Dit is na het Gardameer het grootste meer van het land en heeft ook weer prachtige natuurgebieden, pittoreske dorpjes en mooie bouwwerken te bieden.

Huur een bootje om de Borromeïsche Eilanden te bezoeken, maak een mooie wandeling door de Val Grande en geniet vooral van het prachtige Noord-Italië! Bekijk hier alle daguitstappen in Lago Maggiore.

Wandelen en fietsen rondom het Lago Maggiore

De omgeving van het Lago Maggiore is prachtig en wordt versierd met imponerende bergen, groene dalen, en prachtige natuurgebieden vol bossen, rivieren, watervallen en grotten. Rondom het meer ligt een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden en er zijn dan ook zowel verschillende gemakkelijke als meer uitdagende routes te wandelen en fietsen.

TIP: Wil jij ook graag deze daguitstap maken? Verken Lago Maggiore en de Borromeïsche Eilanden op je eigen tempo met een 1-daagse hop on, hop off-boottocht vanuit Stresa! Je kan de boot zo vaak nemen als je zelf wil. Bewonder de omgeving van het meer en bezoek de mooie bezienswaardigheden op de eilanden.

  1. Daguitstap naar Bergamo

Bergamo ligt op een steenworp afstand van Milaan (ongeveer 45 minuten met de trein) en is echt de moeite waard om te bezoeken. De oude stad Bergamo is een van de mooiste steden van Noord-Italië. De stad ligt bovenop een heuvel en is een waar doolhof van charmante smalle steegjes, prachtige gebouwen en uitkijkpunten van waar je kan genieten van een prachtige uitzicht over de omgeving.

De Città Alta, het oude middeleeuwse centrum van Bergamo, is erg sfeervol en heeft tal van leuke restaurantjes, winkeltjes en gezellige terrasjes waar je kan genieten van de omgeving. Volg zeker even de kabelbaan van de bodem naar de top en bekijk de belangrijke monumenten van de stad, zoals de indrukwekkende kathedraal St. Maria Maggiore en de Colleoni-kapel.

  1. Excursie naar Venetië

In Venetië is meer dan genoeg te zien en te doen. In de stad van de kanalen zou je zeker een rondvaart met een gondel moeten maken over het water, of op de veerpond stappen naar de eilanden Murano en Burano.

In het centrum van Venetië zelf kan je over het beroemde San Marco plein lopen, de Basilica di San Marco bezoeken, de Campanile beklimmen voor uitzicht over de stad, het Dogepaleis aanschouwen en naar de beroemde Brug der Zuchten wandelen. Bezoek ook zeker één van de musea, zoals de Gallerie dell’Accademia of het Peggy Guggenheim museum. Met onze uitgestippelde wandeling Venetië ontdek je de mooiste plekjes.

TIP: Wie al de bovenstaande highlights in Venetië al eens heeft gezien moet zeker ook onze blog met verborgen pareltjes in Venetië, weg van de toeristen lezen.

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een Venice City Pass €57, zo bespaar je gigantisch veel uit en kan je ook gebruik maken van het openbaar vervoer & watertaxi's + toegang tot het Dogepaleis + 16 kerkjes + de belangrijkste musea. De Venice City Pass is er voor 24u, 48u of 72u (kan je kiezen na het invullen van je datum). Klik hier en boek je Venice City Pass online.

Gun jezelf de vrijheid en sla de wachtrijen over. Via GetYourGuide kan je online tickets boeken en zo wachtrijen overslaan bij de bekende bezienswaardigheden. Zo zie je meer tijdens je bezoek aan Venetië.
  1. Daguitstap naar Genua

Genua is de hoofdstad van Ligurië en deze stad kan je dan ook zeker niet missen tijdens een rondreis door de regio. De stad is de grootste havenstad van Italië en na Marseille na zelfs ook de grootste haven aan de Middellandse Zee. De idyllische stadskern loopt over van de charmante steegjes, ook wel "carruggi" genoemd. De smalle pittoreske straatjes, ofwel de "creuze" brengen je naar enkele mooie pleintjes in de stad zoals de Piazza San Donato en Piazza delle Erbe waar je enkele oude kerken kan bezoeken zoals San Matteo en San Donato.

TIP: Ontsnap aan de drukte van de hippe stad Milaan tijdens een uitstap langs de Ligurische kust. Verken de historische stad Genua met deze dagtocht om de grootste zeehaven van Italië te ontdekken

  1. Daguitstap naar Turijn

Turijn ligt in het noorden van Italië, op twee uurtjes rijden van Milaan. Deze stad zal je ook positief weten te verrassen! Turijn zit namelijk vol flair, met hier en daar enkele mooie paleizen, musea van wereldklasse, aangename parken, barokke architectuur en sfeervolle restaurantjes. Daarnaast is het elegante Turijn, de stad van Juventus, Fiat en de gianduja-chodolade. Benieuwd naar wat deze stad te bieden heeft? Ontdek alvast de mooiste bezienswaardigheden in Turijn.

TIP: Turijn ontdekken met een ervaren gids? Ontdek hier alle tickets en tours in Turijn en boek ze makkelijk online! Zo kan je lange wachtrijen overslaan.

  1. Dagtocht met de Bernina naar Sankt Moritz

Het zal je misschien verbazen maar je kan ook even een daguitstap maken naar St. Moritz in Zwitserland. De extravagante Alpenmetropool St. Moritz is een van de bekendste vakantieoorden ter wereld. St. Moritz, ook wel "Feestzaal van de Alpen" genoemd, biedt niet alleen skipistes en luxueuze hotels, maar heeft ook enkele een geneeskrachtige bronnen, turquoise bergmeren en luxe spa's in de aanbieding. Maar naast luxe en jetsets kan je ook enkele bezienswaardigheden bewonderen zoals de scheven toren, de St. Maurice kerk uit de 16e eeuw en het Segantini Museum.

TIP: Neem de Bernina naar St.Moritz vanuit Milaan, een van de mooiste treinroutes in Zwitserland en de steilste treinrit ter wereld.

  1. Download ook je gratis stadswandeling Milaan

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Milaan en ga op pad! Ideaal om Milaan volledig te verkennen op eigen tempo. Download onze gratis reisgids Milaan, dé ideale start voor je bezoek aan Milaan.

Ligurië & Piëmonte

Gratis reisgids Ligurië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?