Reisgids Milaan gratis downloaden PDF [ebook]

Milaan

De reisgids Milaan bevat:

 • Een volledig uitgewerkte wandeling, kant-en-klaar, langs alle hoogtepunten van Milaan
 • Verken bekende plekken, maar ook enkele verborgen pareltjes
 • Bewonder het schilderij Het Laatste Avondmaal van Da Vinci
 • Beklim de Duomo Di Milano en sta perplex op dit uitzonderlijke dak
 • Ga shopppen in de Galleria Vittorio Emanuel II
 • Kom alles te weten over de rijke muzikale geschiedenis van Milaan in de Scala van Milaan
 • Proef de gratis aperitivo, het typische happy hour van Milaan
 • Met ook enkele tips voor een geslaagde shopping namiddag in het Quadrilatero d’Oro

FAQ: Veelgestelde vragen over de reisgids Milaan

Is de reisgids Milaan gratis te downloaden?

Ja de reisgids Milaan is gratis te downloaden via deze link. Geef je e-mail adres in en je ontvangt onze printbare reisgids in PDF formaat met alle toeristische informatie binnen de 5 minuten in je mailbox.

Welke info staat er in de reisgids Milaan?

De stadsgids Milaan bevat:

 • Kant-en-klare stadswandeling in Milaan
 • Meer dan 35 highlights onderweg
 • Praktische tips voor uniek bezoek
 • Betrouwbare info, up-to-date met tips van locals

Waar kan ik het best overnachten in Milaan?

Nog op zoek naar een hotel of B&B in Milaan om te overnachten? Dan hebben we voor jou een mooie selectie gemaakt van de leukste hotels en B&B's, waar best overnachten in Milaan?

Hoe kan ik het best de wachtrijen vermijden in Milaan?

Wil je graag een daguitstap/tour maken in Milaan of dé top bezienswaardigheden in Milaan bezoeken? Dan raden we je aan om je tickets tijdig online te bestellen via deze link. Zo kan je binnen zonder wachten en ben je zeker van je toegang.

Wat zijn de beste acitiviteiten om te doen in Milaan?

Milaan heeft naast vele bezienswaardigheden ook heel wat leuke activiteiten die je er kan beleven. Bekijk hier een overzicht van activiteiten en tours in Milaan.

Welke excursies of daguitstappen kan je doen vanuit Milaan?

Milaan biedt door zijn vrij centrale ligging heel wat mogelijkheden voor daguitstappen vanuit de stad. Je kan onder andere naar de dorpen van de Cinque Terre of naar andere steden zoals Verona en Bergamo. Een populaire uitstap is die naar het Comomeer, of naar Lago Maggiore. Nog wat verder kan je ook een dagje naar het Gardameer. Ontdek meer daguitstappen vanuit Milaan in ons artikel.

Hoe je best verplaatsen in Milaan?

In Milaan ben je het snelste met het openbaar vervoer. Maar om de stad op een andere manier te ontdekken, zijn er ook fietstours in Milaan. Hiermee ga je voor een aantal uur op tocht met een ervaren gids die je veilig en wel door de stad loodst en de fietsvriendelijke straten voor je weet uit te zoeken. Er is overigens zeer veel geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, waardoor je ook op eigen houtje aangenaam kan fietsen door de stad om zo de vele bezienswaardigheden te ontdekken.

Hoe ga je van luchthaven Milaan naar het centrum?

Milaan telt maar liefst 3 luchthavens in de wijde regio rond de stad. Milaan Malpensa (MVXP), Linate en Bergamo. De luchthaven van Milaan Malpensa is de grootste en hier zal je hoogstwaarschijnlijk ook arriveren wanneer je een vlucht boekt vanuit Nederland of België. Lees hier hoe je van Milaan Malpensa naar de stad kunt afreizen.

Filmpje: ga mee op verkenning door Milaan

In deze video vang je alvast een glimp op van wat je te wachten staat in deze Italiaanse metropool.

Wat is de beste reisperiode voor Milaan?

Milaan is een druk bezochte stad in het hoogseizoen. Daarom zijn de zomermaanden niet altijd ideaal om bijvoorbeeld de Duomo di Milano te gaan bezoeken. Wanneer je het wat rustiger wilt, kan je best in het voorjaar of in het vroege najaar gaan. Dan is het weer meestal ook al aangenaam en heb je de grootste drukte niet.

In de winter naar Milaan gaan is ook een aanrader. Rond de kerstperiode zijn wijken als Chinatown, Naviglio en Brera en ook het stadscentrum en de Galleria Vittorio Emanuele II sfeervol verlicht. Vanaf 7 december staat er altijd een imposante kerstboom van wel 25 meter hoog op het plein voor de kathedraal. Het opzetten van de kerstboom wordt ook ieder jaar uitbundig gevierd met tal van randanimatie. In de winkelgalerij sponsort Swarovski traditioneel ook een enorme kerstboom die met hun kristallen is versierd.

Waar ligt Milaan in Italië?

Milaan ligt in het noorden van Italië in de regio Lombardije, niet ver van de Zwitserse grens in de Povlakte, een gebied net voorbij de Alpen en een van de meest welvarende regio's van Italië. De stad telt bijna 1,5 miljoen inwoners.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?