Autovakantie Zwitserland? Route door Zwitserland met de eigen auto + reisschema

Volledige reisgids kopen voor € 10

Autovakantie Zwitserland? Route door Zwitserland met de eigen auto + reisschema

16 januari 2021 in Zwitserland0 reacties

Wil je graag op autovakantie door Zwitserland? Gebruik onze uitgestippelde rondreis en mis niets van dit sprookjesachtige land!

Wanneer je aan Zwitserland denkt, duiken er misschien meteen beelden op van kaas met gaten, besneeuwde bergtoppen, grazende koeien, zakmessen en uurwerken. Hoewel al die dingen deel uitmaken van de Zwitserse nationaliteit, houdt het daar zeker niet bij op. Tijdens deze autovakantie van 14 dagen zal je zien dat Zwitserland nog veel meer te bieden heeft.

Onze route start en eindigt in Bazel. Je verkent daarna de hoge Alpen, glooiende heuvels, alpenweides en meren die Zwitserland te bieden heeft en natuurlijk passeer je ook nog verschillende historische steden en uniek UNESCO-werelderfgoed.

Inhoud artikel

Onze uitgestippelde autoroute brengt je langs de niet-te-missen plekjes in Zwitserland. Download onze gratis preview reisgids Zwitserland en trek eropuit!

Dag 1: Bazel

Bazel ligt aan de Rijn op het punt waar Zwitserland, Frankrijk en Duitsland elkaar ontmoeten. Bazel mag dan misschien wel niet zo pittoresk zijn als enkele andere Zwitserse steden, toch valt er heel wat te zien. In en rond het oude centrum vind je bijvoorbeeld een groot aantal musea en galerijen en natuurlijk mag je ook de Mittlere Brücke, de kathedraal en het stadhuis niet missen.

Dag 2: van Bazel naar Neuchâtel

Afstand: 157 kilometer

Vandaag start de autovakantie door Zwitserland en rijd je zuidwaarts naar Neuchâtel. Onderweg passeer je enkele prachtige dorpjes en stadjes en je wordt omgeven door prachtige natuur. Hoogtepunten zijn de abdij in Metzerlen, het charmante stadje Delémont en vooral Saint-Ursanne, een heel erg pittoresk middeleeuws dorpje.

Dag 3: Neuchâtel

Neuchâtel, genesteld tegen de uitlopers van het Juragebergte, ligt langs de oevers van het gelijknamige meer. De historische gebouwen in deze charmante stad getuigen van een rijke geschiedenis en je kan er verschillende galerijen en musea bezoeken. Neuchâtel is ook een populaire universiteitsstad.

Dag 4: van Neuchâtel naar Bern

Afstand: 318 kilometer

Vandaag trek je voor het eerst tijdens deze autovakantie door de adembenemend mooie Zwitserse Alpen. Je passeert onderweg prachtige stadjes zoals Murten, dat ongeschonden de tand des tijds heeft doorstaan, en je rijdt ook langs Fribourg, een van de grootste middeleeuwse steden in de regio.

Je gaat ook kaas proeven in Gruyères en je kan genieten van het uitzicht op de indrukwekkende Alpentoppen in Interlaken of vanop Gletsjer 3000 in Gstaad.

Dag 5: hoofdstad Bern

Bern is een prachtige historische stad genesteld in een boog van de rivier de Aare. Het oude centrum van de stad, omgeven door de indrukwekkende Alpen, barst van de charme en middeleeuwse romantiek. Dankzij de ontspannen sfeer die er hangt en de talloze culturele activiteiten die er telkens plaatsvinden, zal je zonder twijfel wat langer dan gepland willen blijven.

Dag 6: van Bern naar Zürich

Afstand: 316 kilometer

Vandaag gaat de autovakantie verder van Bern naar Zürich, met onderweg weer heel wat interessante stops. Bezoek bijvoorbeeld Entlebuch in het hart van het gelijknamige natuurreservaat. Je kan er prachtige wandelingen maken. Andere hoogtepunten zijn de historische steden Burgdorf en Willisau en het kasteel van Hallwyl.

Dag 7: Zürich

Zürich is het economische hart van Zwitserland. De stad draagt ook heel wat geschiedenis met zich mee en dat valt meteen op wanneer je door de eeuwenoude straten en langs de historische gebouwen wandelt. Zürich is verder vooral een rijke stad waar de levenskwaliteit erg hoog ligt. Er valt heel wat te zien en te beleven!

Dag 8: van Zürich naar Appenzell

Afstand: 173 kilometer

Op dag 8 trek je verder op ontdekkingstocht naar het noordoosten van het land om te eindigen in het mooie Appenzell. Onderweg stop je onder andere bij het kasteel Kyburg, de indrukwekkende waterval Rheinfall en de niet-te-missen middeleeuwse pareltjes Winterthur, Schaffhausen en Stein am Rhein.

Dag 9: van Appenzell tot Sankt Moritz

Afstand: 229 kilometer

Vandaag trek je opnieuw de prachtige Alpen in voor een rit door een van de meest adembenemende landschappen van Europa. Onderweg passeer je onder andere Davos en het Koninklijk Paleis van Davuz. Je brengt ook een kort bezoek aan de kleinste buur van Zwitserland, Liechtenstein, en eindigt de dag in het bergresort Sankt Moritz.

Dag 10: van Sankt Moritz naar Locarno

Afstand: 285 kilometer

Vandaag wacht je het zonnige zuiden, op weg naar Lugano en verder. We eindigen de dag in Locarno. Onderweg passeer je door de adembenemende kliffen van de Viamala-kloof die slechts een paar meter breed, maar wel meer dan 300 meter hoog is. Andere hoogtepunten zijn de stadjes San Bernardino, Bellinzona, Lugano en het idyllische Mendrisio.

Dag 11: van Locarno naar Zermatt

Afstand: 233 kilometer

Nog meer oogverblindend mooie alpenlandschappen, cultuur en geschiedenis wachten op jou op dag 11 van je Zwitserse roadtrip. Langs de kronkelende weg van Locarno naar Zermatt liggen heel wat niet-te-missen plekjes. Je rijdt onder andere langs de Saint-Gotthard-pas en voorbij de Schöllenen-kloof, het natuurgebied Junkfrau Aletsch en het Stockalper-kasteel in Brig.

Dag 12: van Zermatt naar Genève

Afstand: 294 kilometer

Onderweg van Zermatt naar Lausanne kan je je hartje ophalen aan cultuur en geschiedenis om je dag af te sluiten in het mooie en culturele Genève. Het beeldschone dorpje Grimentz is een absoluut hoogtepunt bij een bezoek aan de Val d’Anniviers en je moet ook zeker stoppen in het magische Sion. Ook de stadjes Montreux en Vevey aan de rand van het meer van Genève zijn een bezoekje waard.

Dag 13: Genève

Er is veel te zien en doen in Genève en de omgeving. Het historische centrum van Genève is een prachtig doolhof van eeuwenoude straten en idyllische pleinen vol middeleeuwse gebouwen met prachtige voorgevels. Er zijn tal van bezienswaardigheden, maar een van de leukste dingen om er te doen is gewoon rondwandelen en de cultuur en sfeer opsnuiven.

Dag 14: van Genève naar Bazel

Afstand: 309 kilometer

Vandaag is helaas de laatste dag van je autovakantie aangebroken. Je keert terug naar Bazel, het startpunt van de reis, en passeert onderweg nog enkele interessante stops zoals Nyon, Vallorbe en het natuurlijke amfitheater Creux du Van.

Waar overnachten in Zwitserland

Booking.com

Mis niets tijdens je verblijf in Zwitserland met onze reisgids

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Zwitserland? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zwitserland met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Zwitserland.

Zwitserland

Gratis reisgids Zwitserland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?