Stadswandeling Milaan: Van de Dom tot modehuizen

Stadswandeling Milaan: Van de Dom tot modehuizen

  • Startpunt: Piazza del Duomo, Milaan
  • Eindpunt: Piazza dei Mercanti, Milaan
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,5 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Milaan

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandel langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Milaan met deze gratis wandelroute

Milaan is zowat het economische hart van Italië. Milaan is ook de modestad bij uitstek voor gans de wereld. Milaan heeft een Dom die je ogen zal verblinden. Met deze wandeling door Milaan kan je al deze aspecten zien.

De wandelroute start aan de Dom van Milaan en brengt je vervolgens via talrijke paleizen en winkelstraten langs de bekendste modehuizen. Tussendoor kan je genieten van historische gebouwen en pleinen. We wandelen in Milaan ook langs een paar mooie musea.

Eentje echter ligt te ver uit de route: 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci in de Santa Maria delle Grazie. We geven je wel een aantal tips mee hoe je er kan komen. We doen dit ook voor het mooie monumentale kerkhof van Milaan. Lees ook onze blogpost met alle bezienswaardigheden in Milaan.

Wil je graag het Het Laatste Avondmaal van Da Vinci gaan bewonderen? Koop dan zeker je tickets online, deze kosten € 18 inclusief audiogids, de kans is zo goed als onbestaande dat je ter plaatse nog tickets kan kopen.

Er bestaat ook een stadspas + Laatste avond, klik hier voor alle info. Wist je dat je ook begeleide wandelingen kan doen + toegang tot het Laatste avondmaal, zo zie je nog meer van Milaan.

Wil je graag de Dom van Milaan bezoeken? Koop dan zeker je tickets online, je kan kiezen om enkel het dakterras te bezoeken € 12 of een ticket met rondleiding in de kathedraal te boeken € 27. Bekijk hier het aanbod.
Zo ben je zeker dat je naar boven kan + moet je niet in de wachtrij aanschuiven. Bestel veilig via GetYourGuide of bij Ticketbar.

Nog meer zien in Milaan? Koop je Milaan Pass online voor € 89 en geniet van korting bij tal van musea + gratis openbaar vervoer + rondleidingen en kortingen bij veel restaurants en tal van kortingsbons.

Milaan

Gratis stadswandeling Milaan downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Milaan: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

108 ervaringen

- 15 juni 2024 - Karen Shore

Mooie wandeling langs veel bezienswaardigheden. Ik heb deze gekozen in plaats van de hop on hop off bus en vond het zeer interessant.

- 8 februari 2024 - Hmm43

De wandeling in Milaan ga ik pas over enkele maanden maken! Maar de wandelingen van Reisroutes zijn zo leuk om te doen, zo gemakkelijk te volgen dat ik deze alvast gedownload heb. Mijn ervaring met deze wandelingen zijn heel goed!

- 24 januari 2024 - Rita Delcor

prima gids met uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden en praktische wandelroutes om die te bezoeken , ook de tips zijn uitstekend.

- 11 december 2023 - Johan Blaaupot

Dit was de eerste keer dat ik in Milaan ben geweest. Door de wandeling heb ik de stad op haar mooist kunnen zien. Het bracht mij op plekken die ik van te voren nog niet had gevonden. Super!!

- 16 augustus 2023 - Sammy De Groote

Beste Ik heb heel handig gebruikt gemaakt van alle tips, lijstjes, beschrijvingen, ... en heb zo nog verder gezocht uit eigen beweging: jullie gaven me prima inspiratie en hielpen me op weg om heel veel in 1 week Milaan te zien. Doe zo verder ... Erkentelijke dank! Sammy

Gratis stadswandeling Milaan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?