20 x mooiste bezienswaardigheden in Salzburg bezoeken? Tips & info + tours

Volledige reisgids kopen voor € 10

20 x mooiste bezienswaardigheden in Salzburg bezoeken? Tips & info + tours

9 augustus 2022 in Oostenrijk2 reacties

Salzburg is met voorsprong de meest bijzondere stad van Oostenrijk, iets wat ze in Wenen niet graag zullen horen. Wolfgang Amadeus Mozart is al meer dan twee eeuwen dood maar nog steeds is hij dé ambassadeur van Salzburg. Op het eerste zicht lijkt alles dan ook rond Mozart te draaien in Salzburg, maar de stad heeft zo veel meer te bieden.

Benieuwd naar wat je mag verwachten van je bezoek aan Salzburg? Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden in Salzburg.

Tours en tickets boeken voor je bezoek aan Salzburg

Wil je graag het meeste halen uit je bezoek aan Salzburg, dan is het aan te raden om een Salzburg Card te kopen. Hiermee heb je gratis toegang tot het openbaar vervoer, inclusief de kabelbanen naar de mooie uitzichtpunten. Gratis toegang voor de belangrijkste musea en attracties en extra korting op concerten, theater en tours. Koop deze kaart hier online voor € 27.

Wil je graag ook mee met een gegidste tour (bv naar Berchtesgaden) kijk dan zeker eens hier naar alle tours. Deze worden door erkende lokale gidsen uitgevoerd, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en daguitstappen vanuit Salzburg en haal het beste uit je verblijf

Inhoud artikel

 1. Verken de historische Altstadt van Salzburg

In de Altstadt of het historische stadscentrum van Salzburg waan je je terug in de tijd. Je wandelt er langs enkele prachtig onderhouden panden, romantische kerktorentjes en sfeervolle winkeltjes. En terwijl je door de Altstadt loopt zal het je zeker al opgevallen zijn, er zijn Paas- en Kerstwinkels het ganse jaar door. Ga er zeker even binnen, ideaal om een leuk kitscherig souvenir te kopen.

Residenzplatz

Even uitrusten? Zoek een terrasje uit op de Residenzplatz in het hart van de Altstadt. Dit is het bekendste plein van Salzburg, de Residenzplatz. Dit prachtige plein wordt omringd door statige gebouwen die dateren uit het einde van de veertiende eeuw. De geschiedenis komt als het ware terug tot leven als je over dit plein wandelt.

VERBLIJFTIP: Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Overnacht in het H+ Hotel Salzburg, pal tegenover het centraal treinstation van Salzburg. Het is de ideale uitvalbasis om Salzburg en de omgeving te verkennen. Meer info en boeken.

 1. Salzburger Glockenspiel en Dom van Salzburg

Het Salzburger Glockenspiel werd gegoten in Antwerpen op het einde van de 17de eeuw. In 1702 kreeg het klokkenspel een vaste plek in Salzburg. Sindsdien luiden de 35 klokken dagelijks. Het Residenzplatz wordt gedomineerd door de barokke Dom die werd gebouwd in het begin van de 16de eeuw. Binnenin de Dom valt vooral de overvloed aan marmer op. Bij een bezoek moet je zeker de tijd nemen om de vele schilderijen en beelden te bewonderen.

De dom werd gebouwd in 774 maar viel meermaals ten prooi aan brand

In W.O. II werd de koepel dan weer gebombardeerd. De kerk werd op die manier drie keer ingewijd na (her)opbouw. Naast 774 gebeurde dat ook in 1628 en een laatste keer in 1959. Die drie inwijdingsjaren staan ook op de poorten van de kathedraal geschreven. Mozart werd in deze kathedraal gedoopt. Hij was er ook hof organist en schreef dan ook heel wat verschillende werken specifiek voor het orgel dat hier aanwezig is.

 1. Festung Hohensalzburg

Hoog boven de stad Salzburg ligt de Festung Hohensalzburg. De volledig ommuurde stenen burcht op de top van de Festungsberg is met z'n 250 meter lang en 150 meter breedte een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. De oorsprong van de Festung Hohensalzburg is terug te leiden tot 1077. De toenmalige aartsbisschop van Salzburg was op zoek naar een veilige plaats om zich te beschermen tegen de bedreigingen van de hogere adel uit het zuiden van het huidige Duitsland.

Doorheen de jaren groeide deze schuilplaats uit tot de permanente verblijfsplaats voor aartsbisschoppen van Salzburg, en dit tot het einde van de 15de eeuw. Vandaag de dag kan je in het kasteel de Gouden Hal en de Gouden Kamer aanschouwen, evenals een sobere kapel en de slaapkamer van de prins-bisschop. Daarnaast vind je in de Kruittoren een oud orgel met ruim 200 pijpen. Nadien kan je genieten van een prachtig uitzicht op de pittoreske stad Salzburg.

Je kan zowel te voet als met de kabelbaan naar burcht. Als je een Salzburg Card hebt, kan je gratis de burcht bezoeken en kan je ook gratis met de kabelbaan naar boven.

TOEGANGTICKETS: Wil jij ook graag Festung Hohensalzburg bezoeken? Bestel je tickets voor Festung Hohensalzburg online.

 1. Salzburg Museum Neue Residenz

In Salzburg Museum Neue Residenz kom je alles te weten over de geschiedenis van Salzburg met vooral de nadruk op het artistieke aspect. Zo kom je er onder meer te weten dat niet alleen Mozart een hoogvlieger was, maar ook Paracelsus er een was.

STADSWANDELING: Wil je graag zoveel mogelijk zien van deze stad? Download dan zeker onze stadswandeling door het centrum van Salzburg en kom langs dé mooiste plekjes.

 1. Bezoek een van de vele kerken in Salzburg

Kajetanerkirche

Op de plaats waar tegenwoordig de Kajetanerkirche staat, werd er reeds in de 12de eeuw al een kerk gebouwd. Daarna werd er het Raplbad gebouwd, een badhuis waar Paracelsus zijn controversiële geneeskunde beoefende.

In de 17de eeuw gebruikte men deze locatie om een seminarie te bouwen waarna er later ook de huidige kerk werd gebouwd. De huidige kerk is gewijd aan de heiligen Cajetanus en Maximilianus. Voor het interieur van de kerk werd er beroep gedaan op de creativiteit van verschillende Oostenrijkse en Italiaanse barokkunstenaars.

Sankt Erhardkirche

De Sankt Erhardkirche werd gebouwd op het einde van de 17de eeuw. Daarvoor was er op dezelfde plaats een hospitaal dat gereserveerd was voor mensen die verbonden waren met de Dom. De Sankt Erhardkirche is gebouwd in barokstijl en de nadruk in het interieur ligt vooral op het leven van de patroonheilige.

Stifftkirche Nonnberg

De Stifftkirche Nonnberg is de abdijkerk die hoort bij het Nonnberg klooster. Het klooster werd gesticht in 714 en dat zorgt er voor dat dit het oudste vrouwenklooster is in Duitstalige landen. De kerk werd gebouwd in laatgotische stijl en dateert van het einde van de 15de eeuw. Onder het koor zijn er restanten te vinden van een oudere kerk met onder andere Romaanse muurschilderingen uit de 12de eeuw.

Franziskanerkirche

De Franziskanerkirche werd ingewijd in 1223 en was toen nog romaans. Door de jaren heen werden er heel wat verbouwingen en restauraties gedaan aan de kerk, maar toch is het gelukt om voor een deel het oorspronkelijke karakter te behouden. Opvallend bij de kerk zijn de stervormige nerven in het koor.

Stifftkirche Sankt Peter

De Stifftkirche Sankt Peter is van oorsprong een romaanse basiliek. Op het einde van de 17de eeuw werd ze stevig gemoderniseerd en voorzien van een nieuwe koepel. Binnenin de kerk heb je een uitstekend overzicht van romaanse en barokke kunst. De muurschilderingen op het gewelf beelden het leven van de patroonheilige uit en zijn zeker je aandacht waard.

 1. Sankt Peter Friedhof

Het Sankt Peter Friedhof werd eeuwen geleden aangelegd aan de voet van de Mönchberg. Dit aparte kerkhof is vooral de laatste rustplaats van vooraanstaande stadsbewoner. De oudst bewaard gebleven grafsteen stamt uit 1288 en het kerkhof staat bekend als een van de mooiste kerkhoven ter wereld.

Het hoogtepunt van de Sint-Pietersbegraafplaats zijn de catacomben, die uit de Mönchsberg zelf zijn uitgehouwen. De mystieke grotten dienden zowel als kluizenaars als begraafplaatsen. Deze vroegchristelijke catacomben kunnen het hele jaar door bezocht worden. De ingang bevindt zich bij de graven van Wolfgang Amadeus' zus Nannerl en Michael Haydn. Loop de 48 treden naar de "Gertraudenkapelle", daterend uit 1178. Nog wat verder kom je bij de "Maximuskapelle". Toegang tot de catacomben is € 2, met de Salzburg Card is de toegang gratis.

 1. Schloss Mirabell & Mirabellgarten

Schloss Mirabell is een niet te missen bezienswaardigheid in Salzburg

Het paleis werd gebouwd in 1606 door aartsbisschop Wolf Dietrich. Vandaag is het een populaire locatie voor trouwfeesten. Verder kan je er ook terecht voor klassieke concerten in de Marmeren zaal.

Maar het meest iconische voor het grote publiek is de kasteeltuin: Mirabellgarten. Die zit in ons collectief geheugen gegrift dankzij The Sound Of Music. In deze tuin werd de legendarische scène van "Do-re-mi" opgenomen.

Je herkent ongetwijfeld de trappen, de rozentuin en de fonteinen uit de film. Misschien moeten we de verdere introductie maar gewoon aan Julia Andrews en de kinderen overlaten?

Wist je dat je alle locaties van The Sound of Music in en rond Salzburg kan bezoeken? Boek hier je Sound of Music tour vanaf 50 EUR.
 1. Haus für Mozart

Het Haus für Mozart of Kleines Festspielhaus is dé place to be als je live muziek van de maestro wilt horen. Ondanks de naam komen er ook nog andere componisten aan de beurt. Als je een concert of een opera wilt bijwonen kunnen de ticketprijzen nogal uiteenlopen, maar je kan er wel zeker van zijn dat je hoogstaande kwaliteit krijgt voor je geld. Meer info op de website.

RONDREIS: Wil je graag nog meer pareltjes als Salzburg ontdekken? Met onze roadtrip door Oostenrijk ontdek je de mooiste steden en kom je langs vele uitgestrekte landschappen, bijzondere bouwwerken tussen de bergen en prachtige bezienswaardigheden.

 1. Festspielhaus

Oorspronkelijk waren dit paardenstallen, vervolgens een kazerne en in het begin van de 20ste eeuw besloot men om er een theater van te maken. Tegenwoordig kan je er twee theaterzalen vinden waarbij de grootste zaal plaats biedt aan meer dan tweeduizend mensen. Zij kunnen er genieten van uitvoeringen van de muziek van Mozart en heel wat andere componisten.

Ook het jaarlijkse Salzburger Festspiele gaat door in het Festspielhaus.

Het Salzburger Festspiele vindt iedere zomer plaats vanaf half juli tot eind augustus. Het is één van de voornaamste festivals voor klassieke muziek in de wereld. Heel wat mensen trekken dan hun traditionele kledij met dirndl en lederhosen aan om door de stad te trekken en de vele evenementen te bezoeken.

 1. Pferdeschwemme

Pferdeschwemme is een elegant woord voor paardendrinkfontein. De aartsbisschop liet in 1696 een drinkfontein bouwen voor zijn paarden. De fresco's die je er ziet hebben dan ook allemaal betrekking op paarden. De fontein werd hier gebouwd omdat vroeger de paardenstallen nabijgelegen waren in wat nu het Festspielhaus is.

 1. Geboortehuis van Mozart

Het geboortehuis van Mozart is onmogelijk om te missen als je er langs wandelt. Het is gelegen in de Getreidegasse, de bekendste winkelstraat van in het oude centrum Salzburg met typische winkeltjes waar je lederhosen, een dirndl of Mozartkugels kan vinden.

Er zullen altijd wel mensen zijn die staan te staren naar het huis en meer bepaald naar de derde verdieping. Daar zou Mozart namelijk geboren zijn in 1756. Het zou ook in dit huis zijn dat hij enkele van zijn eerste werken zou gecomponeerd hebben. Binnenin het huis kan je enkele van de instrumenten zien waarop hij zou gespeeld hebben. Daarnaast vind je er ook nog memorabilia zoals partituren, portretten, brieven, enz... .

TOEGANGTICKETS: Wil je graag het Mozarts Geburtshaus bezoeken? Met de voordelige Salzburg Card heb je toegang tot het geboortehuis.

Onze tip: zin om de muziek van Mozart te ervaren in een unieke setting in de barokke hal van Salzburg? Reserveer hier je Mozartconcert incl. diner vanaf 60 EUR.
 1. Café Tomaselli

Toe aan een kleine pauze? Bezoek dan even het gezellige Café Tomaselli aan de Alter Markt 9. Dit is niet zomaar een cafeetje. Het is namelijk wereldberoemd en de oudste horecazaak van Salzburg. Al bijna twee eeuwen lang bezoeken zowel inwoners als toeristen dit Kaffehaus om te proeven van al het lekkers. Meer info over Café Tomaselli.

 1. DomQuartier

DomQuartier is in korte tijd uitgegroeid tot het belangrijkste kunstmuseum van de stad. Je vindt er een indrukwekkende collectie van meer dan 2.000 kunstwerken over een oppervlakte van 15.000 m². Het gebouw was meer dan 200 jaar niet toegankelijk voor het publiek, tot het museum in 2014 opende. Het ligt vlakbij de Dom zelf en er is ook een fraaie doorgang aangelegd naar de kathedraal toe.

TOEGANGTICKETS: Wil je ook graag het kunstmuseum van de stad bezoeken? Bestel je tickets voor een bezoekje aan het DomQuartier Salzburg nu online op voorhand en vermijd lange wachtrijen aan de kassa!

 1. Proef de beroemde Mozart Kügel

Overal in de stad zie je wel verwijzingen naar de wereldberoemde componist Mozart, maar wist je dat er ook een lekkernij naar hem vernoemd werd? De zogenaamde Mozart Kügel kan je in elk souvenirwinkeltje, elke delicatessenzaak en in elke patisserie terugvinden. Je moet er dan ook eentje geproefd hebben wanneer je in Salzburg bent.

De Mozart Kügel is een bonbonnetje bestaat uit een kern van marsepein met pistachesmaak, met daaromheen een nougat van hazelnoot en amandelen, omhuld met chocolade. Vergis je niet, want het is een flink caloriebommetje!

Deze chocolade bonbon werd bedacht door chocolatier Fürst. We raden je dan ook zeker aan om hem bij deze lekkernij te proeven in de originele bakkerij. Meer info.
 1. Doe een Sound of Music Tour

Wanneer je iemand vraagt om een filmklassieker die zich afspeelt in Oostenrijk op te noemen, is de kans groot dat je het legendarische The Sound of Music met de familie Von Trapp als antwoord zal krijgen. De opnames van The Sound of Music gebeurden vooral in Salzburg en omgeving. Voor de film zijn destijds locaties uitgezocht die Maria Augusta Kutschera en de familie Von Trapp ook echt hebben bezocht tijdens hun leven en die erg belangrijk waren in hun leven.

Je kan vanuit Salzburg dan ook een Sound Of Music Tour volgen die je langs alle beroemde plaatsen uit de film brengt. Denk maar aan de alpenweide uit de openingsscène, klooster Nonnenberg en de kasteeltuin waar "Do-re-mi" werd gezongen: Mirabellgarten.

TICKETS GEORGANISEERDE TOUR: Wil je graag alle locaties van de Sound of Music bezoeken in en rond Salzburg? Boek je georganiseerde Sound of Music tour.

 1. De mooiste uitkijkpunten van Salzburg (+ kaartje)

Salzburg is een prachtige stad en heeft heel wat mooie panorama's op de stad vanwaar je heel wat fraaie foto's kan maken. Enkele van onze favoriete uitzichtpunten bij elkaar:

1. Festung Hohensalzburg

De burcht is een blikvanger in de skyline van Salzburg. Het mag dan ook niet verbazen dat je vanaf de kasteeltoren een heel fraai uitzicht hebt over de stad en de wijde omgeving. (zie ligging op de kaart)

2. Mönchsberg

De Mönchsberg is een fraai stukje bos waarbij je even het gevoel hebt dat je in de vrije natuur bent beland. Je passeert langs de stadswallen en vanaf het museum bovenaan de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad en de rivier. Geen zin om te wandelen? Dan kan je ook de Mönschberg kabellift naar boven nemen. (zie ligging op de kaart)

3. Stift Nonnberg

Ook langs de Hohenweg moet je een reeks trappen overwinnen. De blikvanger bij dit uitzichtpunt is het Stift Nonnberg. Wat intussen zowat het oudste nonnenklooster ter wereld is. (zie ligging op de kaart)

4. Kapuzinerberg

Om hier te geraken moet je een trap van 250 treden beklimmen. Als je wil kan je zelfs nog hoger op de berg gaan. Maar bovenaan de trappen is het al meer dan de moeite waard om de klim even te doen. Dit uitzichtpunt is zeer goed om de oude stad, de burcht en de Salzach te bewonderen. (zie ligging op de kaart)

5. Makartsteg

De Makartsteg is een voetgangersbrug over de rivier. Samen met de Müllner Steg brengt deze brug je het mooiste uitzicht over de river en de oude stad. De Makartsteg is ook de romantische brug door de vele liefdesslotjes die eraan hangen. (zie ligging op de kaart)

Kaartje met de mooiste uitkijkpunten in Salzburg

 1. Breng een bezoekje aan de Redbull Hangar 7

Ben je een echte Formule 1-fan? Breng dan zeker een bezoekje aan de Redbull Hangar 7, een unieke bezienswaardigheid in Salzburg. Deze gigantische hangar is gevestigd bij de luchthaven van Salzburg en is hét domein van Redbull. Je kan hier namelijk verschillende vlieg- en voertuigen bewonderen die eerder gebruikt zijn in de (air)races die gesponsord zijn door Red bull. Zo kan je hier de iconische formule 1 racewagen van Sebastian Vettel bewonderen. Meer info op de website

 1. Bespaar geld met de Salzburg Card

Ben je van plan om aardig wat musea en andere bezienswaardigheden te bezoeken? Dan kan je net als in vele andere steden een stadspas kopen. Hier doe je ongetwijfeld je voordeel met de Salzburg Card:

 • Gratis onbeperkt openbaar vervoer, inclusief de kabelbanen, de boot en de shuttlebus van en naar de luchthaven
 • Gratis toegang voor de belangrijkste musea en attracties
 • Extra kortingen voor concerten, theater en tours

BESPAAR: Er zijn verschillende opties om een Salzburg Card te kopen. Afhankelijk van hoe lang je verblijf is, kan je een kaart voor 1 dag of voor 2 of 3 dagen kopen. Koop hier je Salzburg Card online vanaf 27 EUR.

 1. Uitstappen in het Salzburgerland

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan zijn er heel wat leuke uitstappen net buiten Salzburg of ietsje verderop in het Salzburgerland. Hier zijn enkele leuke bezienswaardigheden in de omgeving:

1. Untersberg

De Untersberg steekt boven de stad uit. De berg is meer dan 1900 meter hoog. Je kan naar de top wandelen via verschillende routes of je kan de kabelbaan nemen. De kabellift staat bekend als een van de spectaculairste van de Alpen.

2. Hohenwerfen

Zo'n 40 kilometer buiten Salzburg vind je Kasteel Hohenwerfen. Het is een middeleeuws kasteel in de vallei van de Salzach. Het ligt op een rots nabij het dorpje Werfen.

3. Zoutmijnen in Hallein

In het dorpje Hallein kan je Salzwelten bezoeken. Dat zijn een reeks oude zoutmijnen die al sinds de tijd van de Kelten werden gebruikt om zout te ontginnen. Vandaag is het een museum. Een bezoek aan de mijnen duurt ongeveer 1,5 uur. Je verkent de mijn deels te voet, deels met een elektrisch treintje en je sluit af met een boottocht op het ondergrondse meer.

4. Berchtesgaden

Berchtesgaden ligt in Duitsland en is vooral bekend voor z'n prachtige natuur, kloven en de Königssee. Verder kan je er ook naar het Adelaarsnest (of Kehlsteinhaus): samen met het nabijgelegen Berghof was dit een voormalig strategisch buitenverblijf van Adolf Hitler bij de Obersalzberg. Los van alle wrede oorlogsplannen die hier zijn beraamd, is het wel een indrukwekkend staaltje architectuur. Lees hier alles over ons bezoek aan het Adelaarsnest.

TIP DAGUITSTAP: Wil je graag vanuit Salzburg een daguitstap maken naar Berchtesgaden, je kan online een tour boeken vanuit Salzburg.

 1. Filmpje: breng een bezoek aan Salzburg

Benieuwd naar hoe Salzburg eruit ziet? In deze video nemen we je mee naar deze prachtige stad in het westen van Oostenrijk. Als je dit zelf ook eens wil ervaren, zal je natuurlijk zelf naar Salzburg moeten afreizen.

 1. Hoe Salzburg bereiken vanuit België en Nederland?

Met de auto

Met de auto kan je vanuit de Lage Landen de snelweg nemen tot in München en vanaf daar de A8 over de Oostenrijkse grens richting Salzburg. Let op: je hebt een wegenvignet nodig om de snelwegen in Oostenrijk te gebruiken. Lees meer over wegenvignetten in Salzburg.

Zonder vignet kan je wel nog de A8 verlaten voor je aan de grens bent en langs de B1 verder rijden naar Salzburg. Dan doe je er slechts een kwartiertje langer over. Lees hier wat de beste route naar Oostenrijk is.

Met het vliegtuig

Neem je het vliegtuig? Dan land je in Salzburg Airport W.A. Mozart. Er zijn rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Keulen en Düsseldorf. Vanaf de luchthaven lopen er buslijnen naar het stadscentrum of kan je een taxi nemen. Reserveer je privétransfer op de luchthaven Salzburg.

Met de trein

Je kan ook met de trein afreizen. Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Tilburg en Eindhoven zijn er nachttreinen. Vanuit België zijn er geen rechtstreekse treinen. Je zal dan dus een aantal keer moeten overstappen tijdens je treinreis.

 1. Waar overnachten in Salzburg?

Voor je vakantie in Salzburg, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Salzburg online bekijken.

Hotel & Petit Spa Auersperg

Het kleine en elegante Hotel & Petit Spa Auersperg wordt al 3 generaties door een familie beheerd en ligt op wandelafstand van het historische centrum van Salzburg (15 min). Het boetiekhotel biedt naast ruime uniek ingerichte kamers, een charmant terras in de tuin en een spa met een dakterras waar je even kan ontspannen. Meer info en boeken.

Hotel Wolf Dietrich

Hotel Wolf Dietrich is een klein, exclusief hotel met een geheel eigen flair. Het hotel bestaat uit twee gebouwen, Altstadthotel en Residenz, die tegenover elkaar liggen in een rustige zijstraat van het voetgangersgebied van de stad. Het hotel ligt op slechts een paar minuten wandelen naar het Mirabell-paleis en het huis van Mozart.

Wil je even ontspannen na een dagje verkennen van Salzburg? Trek dan even terug in de spa dat is ingericht met warme kleuren en een eenvoudig design heeft, perfect om te ontspannen. Deze compacte recreatieruimte is voorzien van een zwembad, een Finse sauna, een infraroodcabine en een aantrekkelijke 'stiltekamer’ met banken waarop je kunt ontspannen na de sauna. Je kan hier eventueel ook genieten van een massage. Meer info en boeken.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 5 juli 2021 - Cees v Wanrooy

Goed overzichtelijke tips en goede uitleg over Salzburg

- 13 september 2020 - Van Osta Ludovicus

Praktische gids met de belangrijkste bezienswaardigheden in Salzburg. Gemakkelijk en overzichtelijk, duidelijk en erg praktisch. Alle bezienswaardigheden gemakkelijk gevonden ter plaatse! Een aanrader: je hebt hem altijd mobiel op zak in PDF als je wil.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?