10-daagse autorondreis Puglia: Onze uitgestippelde route

Volledige reisgids kopen voor € 10

10-daagse autorondreis Puglia: Onze uitgestippelde route

18 december 2019 in Puglia5 reacties

Fly & drive autovakantie in Puglia? Gebruik onze volledig uitgestippelde rondreis van 10 dagen door de hak van Italië!

Puglia heeft heel wat te bieden: bijzondere gebouwen, prachtige stranden, azuurblauw water, een boeiende geschiedenis en zeer lekker eten. De ideale vakantiebestemming dus! Ben je van plan Puglia met de auto te bezoeken? Onze uitgestippelde route door de hak van Italië is de perfecte start voor je fly en drive roadtrip.

Inhoud artikel

Kaart met route 10 tot 14-daagse Puglia autorondreis

Je kan deze volledige route downloaden in onze Puglia reisgids.

Dag 1: Stadswandeling in Brindisi

We starten onze rondreis door Puglia in Brindisi.
Deze eeuwenoude stad werd eerst gekoloniseerd door de Oude Grieken, alvorens ze in Romeinse handen viel. Helaas werden tijdens een zware aardbeving in 1456 heel wat historische gebouwen van de kaart geveegd, en een bombardement in WO II verwoestte ook een groot deel van de stad.

Gelukkig zijn er toch nog verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, van oud-Romeinse restanten tot Byzantijnse mozaïeken en een middeleeuws kasteel. Lees hier meer over onze favoriete bezienswaardigheden in Brindisi.

Dag 2: Barok en Romeinse geschiedenis in Lecce

Afgelegde afstand: 135 km

Lecce is een heerlijk stadje, dat bekend staat om haar prachtige en unieke 17de-eeuwse barokke architectuur: de barocco leccese-stijl. Deze stijl is uitbundig, expressief en sierlijk, met tal van interessante kenmerken zoals waterspuwers en andere opvallende figuren.

Naast barokke paleizen en kerken, vind je ook heel wat Romeinse restanten in Lecce, waaronder een knap bewaard Romeins amfitheater en theater.
In deze blogpost ontdek je de bezienswaardigheden in Lecce die je niet mag missen. Heb je wat meer tijd? Dan kan je misschien ook nog deze leuke daguitstappen of excursies vanuit Lecce maken.

Dag 3: Het charmante kuststadje Otranto

Afgelegde afstand: 86 km

Otranto is de meest oostelijk gelegen stad van Italië. Dit charmante kuststadje heeft heel wat te bieden. Dankzij haar mix van culturele en historische bezienswaardigheden, kloven en witte zandstranden, vind je in Otranto voor ieder wat wils.
Er zijn ook mogelijkheden om een begeleide fiets- of wandeltocht te maken!

Lees onze tips voor je bezoek aan Otranto in deze blogpost.

Dag 4: Olijven en strand in Gallipoli

Afgelegde afstand: 127 km

Ook Gallipoli was eerst een nederzetting van de Oude Grieken voordat het een Romeinse kolonie werd. Tegen de 18de eeuw was Gallipoli de thuishaven van de grootste olijfoliemarkt van de middellandse zee. Je vindt er dan ook verschillende musea die deze olijfindustrie en andere oude ambachten in de verf zetten.

Maar er is nog veel meer te zien! Wist je dat Gallipoli ook een strand heeft met heerlijk goudgeel zand en kristalhelder water? Ontdek hier onze favoriete bezienswaardigheden in Gallipoli. Of misschien wil je vanuit de stad een ontspannende daguitstap maken? De mogelijkheden zijn divers!

Dag 5: Paleizen en een Dorische tempel in Taranto

Afgelegde afstand: 188 km

Taranto stond in de klassieke wereld bekend als de machtige Grieks-Spartaanse kolonie van Taras, maar is nu een beetje in de vergetelheid geraakt. Deze plaats wordt meestal overgeslagen door toeristen, en dat is jammer, want ze is écht wel de moeite.

Taranto bestaat uit twee zeer verschillende delen: een ietwat verloederde oude stad rond een oud stadscentrum, en een netter, levendig nieuw stadscentrum. Wij houden vooral van de oude stad, omdat ze pretentieloos is, en je inzicht geeft in de boeiende geschiedenis van de stad. Je vindt een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in Taranto in onze blogpost.

Vanuit Taranto kan je heel wat interessante daguitstappen en excursies maken om dit deeltje Puglia beter te leren kennen.

Dag 6: Grotwoningen in bijzonder Matera

Afgelegde afstand: 112 km

Technisch gesproken ligt Matera niet in Puglia, maar dit stadje is zo bijzonder dat we je het niet wilden ontzeggen.

Matera ligt aan de rand van een ravijn in de regio Basilicata. Het is bekend voor het Sassi-gebied met grotwoningen in de Gravine di Matera. Tot voor kort waren deze grotten een plaats van extreme armoede en achteruitgang. Tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming. In deze blogpost lees je onze aanraders voor Matera.

In de buurt van Matera ligt Castel del Monte, dit 8-hoekig kasteel staat op de 1 eurocent-munten van Italië en is een absolute aanrader. Meer tips in voor interessante daguitstappen vanuit Matera lees je hier.

Dag 7: Barokke paleizen en kerken in Lucera

Afgelegde afstand: 185 km

Lucera staat bekend voor haar historisch centrum en interessante geschiedenis. De stad werd door de jaren heen meer dan eens overvallen. Elke overheerser drukte zijn stempel op zowel haar cultuur als architectuur.

Het historisch centrum van de stad krioelt van boeiende bezienswaardigheden zoals paleizen en kerken. In deze blogpost geven we je onze hoogtepunten van Lucera.

Dag 8: Het Gargano schiereiland

Afgelegde afstand: 200 km

Het Gargano schiereiland staat ook wel bekend als de spoor van de laars van Italië. Je vindt er heel wat historische dorpjes en citroen- en sinaasappelgaarden.
De meeste bezoekers komen echter voor het indrukwekkende pelgrimsoord van Santuario di San Michele Arcangelo bij Monte Sant’Angelo, of om te wandelen en genieten van de natuur in het Gargano Nationaal Park, waar je de oudste bomen van Italië vindt.

Onze 5 favoriete bezienswaardigheden van het Gargano schiereiland hebben we gebundeld in deze blogpost. Handig!

Dag 9: Relikwieën en pasta in Bari

Afgelegde afstand: 246 km

Bari is de hoofdstad van Puglia. Barivecchia, de oude stad, lijkt wel een doolhof waar je van oneindig veel historische plekken en architectuur kan genieten. Zo vind je relikwieën van Sint-Nikolaas (of Sinterklaas) in de Basilica San Nicola, en je kan er pasta rollen op de Via delle Orecchiette.

Dag 10: Trulli in de Valle d'Itria

Afgelegde afstand: 100 km

De Valle d'Itria puilt uit van de prachtige kleine dorpjes, historische stadjes en steden, en de idyllische landschappen. Vooral bijzonder hier zijn de trulli: kleine huisjes met een cilindervormige basis en een ongewoon, kegelvormig dak van kalkstenen tegels.

We hebben de mooiste dorpjes en trulli van de Valle d'Itria samengevat in deze blogpost.

Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en Rentalcars (zeer groot aanbod).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Mis niets tijdens je vakantie in Puglia met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Puglia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Puglia met meer dan 134 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Puglia.

Puglia

Gratis preview rondreis downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 23 november 2019 - Dirk Maesen

Voor de eerste maal gedownload en gelezen...heel diepgaand met oog voor detail opgesteld...smaakt naar meer...Geert mag verder schrijven😉😉

- 16 november 2019 - Hlena Janssens

Algemeen een goede gids. Over sommige plaatsen mocht er wel wat uitgebreider info zijn + plannetje van de stad is altijd welkom!

- 24 mei 2019 - Houthuys Christine

Het is een mooie gids , heel duidelijk . We gaan hem zeker gebruiken .

- 9 mei 2019 - Ria Versluys

Wij gaan pas in september naar Italië, maar hetgeen we ontvangen hebben is prima werk !

- 17 juni 2018 - Romain Verheyden

Tof - niet te uitgebreid - nuttige informatie

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?