Rondreis Puglia (10-14 dagen) Route voor je roadtrip Puglia + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rondreis Puglia (10-14 dagen) Route voor je roadtrip Puglia + kaartje

23 december 2023 in Puglia31 reacties

Op rondreis in Puglia? Gebruik deze uitgestippelde route voor je roadtrip door de hak van Italië

Puglia heeft heel wat te bieden: bijzondere gebouwen, prachtige stranden, azuurblauw water, een boeiende geschiedenis en zeer lekker eten. De ideale vakantiebestemming dus!

Ben je van plan Puglia met de auto te bezoeken? Onze uitgestippelde rondreis door de hak van Italië is de perfecte start voor je rondreis.

Praktische info & tickets voor je rondreis Puglia

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen naar Bari of Brindisi, richtprijs € 99 vergelijk prijzen bij TUIFly, Skyscanner of Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Brindisi naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 265), Eliza was here (va.€ 770) of Euroreizen (va. € 649)
HuurautoIn Puglia is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaart met route 10 tot 14-daagse Puglia rondreis

Dag 1: Stadswandeling in Brindisi

We starten onze rondreis door Puglia in Brindisi. Deze eeuwenoude stad werd eerst gekoloniseerd door de Oude Grieken, alvorens ze in Romeinse handen viel. Helaas werden tijdens een zware aardbeving in 1456 heel wat historische gebouwen van de kaart geveegd, en een bombardement in WO II verwoestte ook een groot deel van de stad.

Gelukkig zijn er toch nog verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, van oud-Romeinse restanten tot Byzantijnse mozaïeken en een middeleeuws kasteel. Lees meer in ons uitgebreid artikel over Brindisi.

GEORGANISEERDE WANDELING: Liever de stad ontdekken met een ervaren gids die je meer kan bijleren over de geschiedenis van Brindisi? Boek deze georganiseerde tour door Brindisi en ontdek de oude stad, de Romeinse overblijfselen en bezoek de Granafei Nervegna Palace.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Brindisi

 • We beginnen bij de haven. Een groot deel van de geschiedenis en het karakter van Brindisi draait rond de bedrijvige toeristische, commerciële en industriële haven Porto di Brindisi: de poort naar de havens aan de overkant van de Adriatische Zee en belangrijk voor zowel vervoer van mensen als handelstransport. Natuurlijk identificeert de stad zich sterk met haar haven, dus je kan Brindisi en haar ligging beter begrijpen met een havenbezoek.
 • Nog een belangrijk symbool voor de stad is de Colonne Terminali della Via Appia, een Romeinse zuil en een belangrijk cultureel icoon voor veel inwoners. De zuil staat bovenaan een lange trap en is 19 meter hoog.
 • Nog een niet te missen bezienswaardigheid is de indrukwekkende Kathedraal van Brindisi. De kathedraal dateert uit de 12de eeuw en werd gebouwd in romaanse stijl.
 • Verder heb je ook nog de San Giovanni Al Sepolcro Kerk die in de 12de eeuw werd gebouwd en een cirkelvormig plan volgt dat typisch was voor de bouwwerken van de Tempeliers in die tijd.
 • In het historisch hart van Brindisi vind je het San Pietro degli Schiavoni Archeologisch Gebied, waar je een beeld krijgt van Brindisi onder Romeins bestuur.
 • Het Zwabisch Kasteel in Brindisi werd in 1127 gebouwd op instructie van Frederik II met materiaal van oudere gebouwen, een niet te missen bezienswaardigheid in Brindisi.

Dit is nog maar een greep uit de vele bezienswaardigheden die je kan vinden in Brindisi. Graag een volledig en uitgebreider overzicht van onze top bezienswaardigheden? Lees dan ons artikel met 11 x tips & bezienswaardigheden Brindisi.

VERBLIJFTIP: Overnacht tijdens je bezoek aan Brindisi in de Masseria Baroni Nuov, een oude boerderij uit 1600 waar de familie Campana je met alle zorg en liefde ontvangt. Hier proef je direct de sfeer van Zuid-Italië. Meer info en boeken.

Dag 2: Barok en Romeinse geschiedenis in Lecce

Afgelegde afstand: 38 km

Lecce is een heerlijk stadje, dat bekend staat om haar prachtige en unieke 17de-eeuwse barokke architectuur: de barocco leccese-stijl. Deze stijl is uitbundig, expressief en sierlijk, met tal van interessante kenmerken zoals waterspuwers en andere opvallende figuren. De bouwstijl vormt een homogeen geheel dat in vele steden in Zuid-Italië ontbreekt en dus zeker niet te missen tijdens je rondreis door Puglia.

Lecce: De stad van de barocco

 • In Lecce vind je heel wat boeiende bezienswaardigheden, zoals de Porta Rudiae: de interessantste van de oude poorten van Lecce, gebouwd in 1703. Aan elke kant van de poort zie je twee zuilen, met bovenop een fries die de mythologische stichters van de stad afbeelden: Malennio, Dauno, Euippa en Idomeneo.
 • De Kathedraal van Lecce (Basilica di Santa Maria), gewijd aan Maria, werd gebouwd in 1144. De hoofdingang van de kathedraal is in een gevel die als meesterwerk van barokke architectuur wordt beschouwd.
 • Nog meer pracht en praal vind je bij het Palazzo Tamborino Cezzi. Het paleis is neoclassicistische parel, met een poort die uitgeeft op een binnentuin vol bogen en ionische zuilen. De voortuin is een groene oase in het hartje van de stad.

TIP RIKSJATOUR: Verken de stad op een bijzondere manier en maak een Riksjatour door het centrum van Lecce. Een ervaren gids begeleid je naar de mooiste bezienswaardigheden in Lecce en kom meer te weten over de belangrijkste, charmante en geheime attracties van de stad.

 • Andere bezienswaardigheden in Lecce zijn de overblijfselen van het Romeins amfitheater. Bij het amfitheater liggen nog oudere archeologische restanten, namelijk een pre-Romeinse necropolis, waar Messapische inscripties werden gevonden.
 • De Basilica di Santa Croce, een kerk is een ware parel in barokstijl, werd afgewerkt in 1695. De voorgevel van de kerk is rijkelijk versierd met 6 gladde zuilen die een hoofdgestel ondersteunen, met dieren, groteske figuren en planten. Er is ook een groot rozetraam.
 • Het Palazzo dei Celestini. Dit was gedurende drie eeuwen de zetel van het klooster der Celestijnse Vaderen.
 • Heb je nog wat tijd over? Dan kan je misschien ook nog deze leuke daguitstappen of excursies vanuit Lecce maken.

VERBLIJFTIP: Waar overnachten in Lecce? Verblijf in he Hotel Dimora Storica Torre Del Parco 1419. Hier overnacht je in een middeleeuwse burcht, in het centrum van Lecce, inclusief originele fresco's,.. zeg nu zelf unieker zal het niet worden. Meer info en boeken.

Dag 3: Het charmante kuststadje Otranto

Afgelegde afstand: 86 km

Op dag 3 van de Puglia rondreis bezoeken we Otranto, de meest oostelijk gelegen stad van Italië. Dit charmante kuststadje heeft heel wat te bieden. Dankzij haar mix van culturele en historische bezienswaardigheden, kloven en witte zandstranden. Er zijn ook mogelijkheden om een begeleide fiets- of wandeltocht te maken (kijk hier voor tours in Otranto en boek online).

De bezienswaardigheden in Otranto

 • Een van de belangrijkste trekpleisters van Otranto is de Largo Porta Alfonsina. Dit gebouw werd gebouwd als een van de versterkingen van de stad, na een aanval en plundering in 1480 en de daaropvolgende bevrijding door Alfonso D’Aragona, Hertog van Calabrië. Het vormt de ingang naar de oude stad van Otranto.
 • De kathedraal van Santa Maria Annunziata werd in 1088 ingewijd en gebouwd op de overblijfselen van een Messapisch dorp. De kathedraal heeft verschillende architecturale strekkingen, met zowel byzantijnse, vroegchristelijke en romaanse kenmerken. Zowel vanbinnen als vanbuiten loont de kathedraal de moeite. Let vooral op de grote mozaïek en de indrukwekkende crypte.
 • De Torre Civica dell’Orologio is nog steeds een van de herkenningspunten van de stad. De klokkentoren dateert van 1851.
 • Het Kasteel van Otranto, of het Castello Aragonese, is een machtig bouwwerk dat deel uitmaakt van de verdediging van de stad. Het gebouw zoals je het vandaag ziet, dateert uit de 15de eeuw. Beklim zeker de Torre Matta, een indrukwekkende toren die ook deel uitmaakte van de verdedigingsstructuur van de stad.
 • Lees nóg meer tips voor je bezoek aan Otranto in onze blogpost.
 • Rij je langs de kust stop dan zeker aan de indrukwekkende rotsformaties van Torre Sant' Andrea. Ideaal om te relaxen of een verfrissende duik te nemen (zie ligging).

VERBLIJFTIP: Onze tip is Masseria Montelauro, een gerestaureerde boerderij uit de 19de eeuw. De ideale start voor je bezoek aan de Torre Sant' Andrea en aan Otranto. Meer info en boeken.

Dag 4: Olijven en strand in Gallipoli

Afgelegde afstand: 127 km

Ook Gallipoli was eerst een nederzetting van de Oude Grieken voordat het een Romeinse kolonie werd. Tegen de 18de eeuw was Gallipoli de thuishaven van de grootste olijfoliemarkt van de middellandse zee. Je vindt er dan ook verschillende musea die deze olijfindustrie en andere oude ambachten in de verf zetten. Maar er is nog veel meer te zien! Wist je dat Gallipoli ook een strand heeft met heerlijk goudgeel zand en kristalhelder water?

TIP REISGIDS: Wil jij ook deze fantastische rondreis door Puglia maken? Je kan deze volledige route downloaden in onze Puglia reisgids.

Bezienswaardigheden Gallipoli

 • Je vindt hier ook Punta Palascia, het meest oostelijk gelegen puntje van Italië met prachtige vergezichten over de zee, de vuurtoren en het ongerepte landschap. Dat alles bij mekaar maakt het de perfecte plek voor een kustwandeling.
 • Net ten zuiden van Punta Palascia vind je Porto Badisco, een rotsachtige inham die leidt naar een dun strookje zand en enkele grote grotten.
 • Santa Cesarea Terme staat alom bekend bij buitenlandse toeristen en is uniek dankzij de architectuur in islamitische stijl. Hier vind je sierlijke kerken in Moorse traditie en kastelen, met elkaar verbonden door stille steegjes.
 • Een must-see in Gallipoli is Grotta Zinzulusa, een indrukwekkend grottencomplex met kleurrijke rotsen waar het krioelt van zeeleven en je bijzondere karstformaties vindt, meer bepaald de stalactieten, die van het plafond hangen.
 • Tot slot is er nog het Canale del Ciolo: een kleine fjord of inham die wordt overspannen door een brug met ongelooflijke uitzichten over de zee aan de ene kant en de rotsachtige hellingen van de inham aan de andere kant. Ga naar beneden via een steile trap en je komt uit bij een klein strandje. Er vertrekt vanaf hier ook een wandelpad langs een grot waar paleolithische en neolithische overblijfselen gevonden werden, naar het dorp Gagliano del Capo.
 • Of misschien wil je vanuit Gallipoli een ontspannende daguitstap maken?

VERBLIJFTIP: Waar overnachten in Gallipoli? Verblijf in het charmante Casa Galateo 20. Een prachtig ingerichte B&B met een geweldige ligging. Meer info en boeken.

Dag 5: Paleizen en een Dorische tempel in Taranto

Afgelegde afstand: 188 km

Op dag 5 van de rondreis door Puglia maak je kennis met Taranto. Deze plaats stond in de klassieke tijd bekend als de machtige Grieks-Spartaanse kolonie van Taras, maar is nu een beetje in de vergetelheid geraakt. Taranto wordt meestal voorbijgereden door toeristen, en dat is jammer, want ze is écht wel de moeite.

Bezienswaardigheden in Taranto

 • Taranto bestaat uit 2 zeer verschillende delen: een ietwat verloederde oude stad rond een oud stadscentrum, en een netter, levendig nieuw stadscentrum. Wij houden vooral van de oude stad, omdat ze pretentieloos is, en je inzicht geeft in de boeiende geschiedenis van de stad.
 • Het eerste hoogtepunt in Taranto is Spiaggia di Pescoluse, het strand bij Pescoluse. Het wordt vaak omschreven als de ‘Maldiven van Salento’ en wordt beschouwd als een van de beste stranden in de streek. De lange zanderige kust strekt zich uit over 4 km en je kan er genieten van de zon langs het kristalheldere water, ideaal om te ontspannen tijdens je Puglia rondreis.
Waar overnachten in Taranto? Onze tip is B&B La Terrazza di NonnAnna , je kan hier overnachten vlakbij het centrum van Taranto. Geniet er van het prachtig uitzicht en het heerlijke ontbijt. Meer info en boeken.

In de omgeving van Taranto

 • Op een steenworp van de Ionische kust ligt Presicce, een rustig en elegant stadje. In dit gebied zijn er tal van stromen en bronnen, die reeds mensen aantrokken sinds de 4de eeuw v.C. Elegante herenhuizen en monumenten tooien de smalle, kronkelende straten en je kan ook een intrigerend en bijzonder grottencomplex onder de Piazza del Popolo bezoeken. Ook het kasteel met een hangende tuin is een bezoekje waard.
 • Dichtbij Presicce vind je het historisch dorp, Specchia. Dit pittoreske dorp met middeleeuws centrum ligt op een heuveltop te midden van olijfboomgaarden en wordt beschouwd als een van de mooiste van Italië. Hier vind je vele historische parels, waaronder de ondergrondse oliemolens en een aantal historische gebouwen.
 • Alezio is dan weer een typisch Pugliaans stadje met een lange en luisterrijke geschiedenis. Het gemeentelijk museum van de Messapi is een van de voornaamste attracties waar archeologische vondsten worden getoond en nog een belangrijke bezienswaardigheid hier is het Heiligdom van Santa Maria della Lizza.
 • Je vindt nog meer bezienswaardigheden in Taranto in onze blogpost.

TIP DAGUITSTAPPEN: Je kan ook heel wat interessante daguitstappen en excursies maken vanuit Taranto om dit deeltje Puglia beter te leren kennen.

Dag 6: Grotwoningen in bijzonder Matera

Afgelegde afstand: 112 km

Technisch gesproken ligt Matera niet in Puglia, maar dit stadje is zo bijzonder dat we je het niet wilden ontzeggen tijdens deze rondreis.

 • Matera ligt aan de rand van een ravijn in de regio Basilicata. Het is bekend voor het Sassi-gebied met grotwoningen in de Gravine di Matera. Tot voor kort waren deze grotten een plaats van extreme armoede en achteruitgang. Tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming en zijn het hippe woonsten en bedrijven geworden.
 • Maar er valt nog veel meer te beleven! In deze blogpost ontdek je nog meer prachtige bezienswaardigheden in Matera, waaronder Belvedere di Murgia Timone, het uitkijkpunt van de stad en van het beroemde Sassi-gebied, het gigantische waterreservoir Palombaro Lungo, de noemenswaardige Cattedrale di Maria SS della Bruna en nog meer.

VERBLIJFTIP: Wij verbleven zelf in Palazzotto Residence&Winery, woorden schieten te kort om deze "luxueuze grotwoning" te beschrijven. Een verblijf dat ons nog lang zal bijblijven op een top locatie in het historische centrum van Matera. Een echte aanrader, wacht niet te lang want deze topper is snel volboekt. Meer info en boeken.

In de buurt van Matera ligt Castel del Monte, dit 8-hoekig kasteel staat op de 1 eurocent-munten van Italië en is een absolute aanrader tijdens deze rondreis door Puglia. Wil je graag dit bijzondere kasteel bezoeken? Bestel je tickets voor Castel del Monte: een begeleide rondleiding online op voorhand. Zo kan je lange wachtrijen aan de kassa vermijden en heb je snelle toegang tot een van de meest spectaculaire kastelen van Puglia.

TIP REISGIDS PUGLIA: Wil je graag nog meer zien? Download onze uitgebreide reisgids Puglia, zo kom je langs dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden.

Dag 7: Barokke paleizen en kerken in Lucera

Afgelegde afstand: 185 km

Lucera staat bekend voor haar historisch centrum en interessante geschiedenis. De stad werd door de jaren heen meer dan eens overvallen. Elke overheerser drukte zijn stempel op zowel haar cultuur als architectuur. Het historisch centrum van de stad krioelt van de boeiende plekken zoals paleizen en kerken, en is een aangename plek voor een wandeling. Er is zoveel te doen in en rond Lucera!

Bezienswaardigheden in Lucera

 • We beginnen bij de ruïnes van het Kasteel van Lucera die terug gaan tot de 13de eeuw. Slechts enkele delen van het kasteel en zijn muren staan nog overeind. Het kasteel werd gebouwd op de funderingen van een romaanse kathedraal.
 • Ook de indrukwekkende overblijfselen van een Romeins Amfitheater zijn de moeite waard. Dit amfitheater werd tijdens de laatste dagen van de Romeinse republiek gebouwd, voor gevechten tussen gladiatoren. Het amfitheater werd in 1932 opgegraven.
 • De Kathedraal van Lucera mag niet ontbreken op je lijstje. Deze kathedraal is gewijd aan de Hemelvaart van Maria. Het huidige gebouw dateert grotendeels uit de 14de eeuw, en het is een van de weinige gebouwen in Puglia waar de gotische stijl van de middeleeuwse Franse overheersers kan gezien worden in een zo goed als ongeschonden staat. Bekijk er zeker het indrukwekkende rozetraam en de bronzen deuren aan de westgevel.
 • Het lokale historische museum, Museo Civico G. Fiorelli, is een andere interessante plek om de rijke en lange geschiedenis van de stad te ontdekken. De collectie werd begonnen in 1905 als een gemeentelijk antiquariaat. Het museum overspant de belangrijkste fases uit de geschiedenis van de stad, vanaf de vroegste eeuwen.
 • Je merkt dat het historisch centrum van de stad krioelt van boeiende bezienswaardigheden zoals paleizen en kerken. In deze blogpost geven we al onze hoogtepunten van Lucera.

Dag 8: Het Gargano schiereiland

Afgelegde afstand: 200 km

Op dag 8 van de Puglia rondreis komt je op het Gargano schiereiland, beter gekend het spoor van de laars van Italië. Je vindt er heel wat historische dorpjes en citroen- en sinaasappelgaarden waar je heerlijk kan wandelen.

Het mooiste natuurgebied van Puglia

De meeste bezoekers komen echter voor het indrukwekkende pelgrimsoord van Santuario di San Michele Arcangelo bij Monte Sant’Angelo, of om te wandelen en genieten van de natuur in het Gargano Nationaal Park, waar je de oudste bomen van Italië vindt.

Het Gargano Nationaal Park is zonder twijfel een van de mooiste natuurgebieden van Puglia. Het park omvat ook het Foresta Umbra, een groot beschermd bosgebied dat enkele van de oudste bomen van het land telt, alsook de oogverblindende archipel van de Tremiti Eilanden. Onze 5 favoriete bezienswaardigheden van het Gargano schiereiland hebben we gebundeld in deze blogpost. Handig!

Bezoek één van de grootste zoutpannen van Europa

Op een halfuurtje rijden van het Gargano Nationaal Park, vind je één van de grootste zoutpannen van Europa. Deze indrukwekkende zoutvlakte is het symbool van de Margherita di Savoia, een stad in het keizerlijke Puglia die zijn naam ontleent aan de koningin van Italië.

Wat zo uniek is aan dit gebied, is dat je zomaar kan rondstappen op het zoutveld. Het is een prachtige omgeving en daarnaast kan je met wat geluk nog flamingo’s spotten in de aanpalende zoutmeren.

Dag 9: Relikwieën en pasta in Bari

Afgelegde afstand: 246 km

Bari is de hoofdstad van Puglia. Barivecchia, de oude stad, lijkt wel een doolhof waar je van oneindig veel historische plekken en architectuur kan genieten. Zo vind je relikwieën van Sint-Nikolaas (of Sinterklaas) in de Basilica San Nicola, en je kan er pasta rollen op de Via delle Orecchiette. En er zijn natuurlijk ook een aantal niet te missen bezienswaardigheden in deze grote havenstad!

Bezienswaardigheden Bari die je niet mag missen tijdens je bezoek

 • Zo heb je ten eerste het Castello Normanno-Svevo, waarvan wordt aangenomen dat het in 1132 werd gebouwd door de Normandische Koning Rogier II. Het kasteel maakte verscheidene transformaties door en werd ooit zelfs gebruikt als gevangenis en barakken.
 • De Basilica San Nicola is het bekendste kerkelijk gebouw van Bari. Het heeft een enorme religieuze betekenis voor mensen van over heel Europa en het is ook een belangrijk pelgrimsoord. Na een bezoekje aan de basiliek, ben je misschien ook geïnteresseerd in een bezoek aan het Museo Nicolaiano, met informatie over de geschiedenis van de Basiliek van Sint-Nikolaas.
 • De Kathedraal van San Sabino dateert uit de late 12de - begin 13de eeuw en werd gebouwd op de ruïnes van een Byzantijnse kathedraal.
 • In het Archeologisch Museum van de stad ontdek je een fascinerende collectie die zich nu in het vroegere Klooster van Santa Scolastica bevindt. De pittoreske gebouwen zijn op zich al een bezoek waard, vooraleer je vervolgens de collectie zelf bekijkt.
 • Samen met de delen die je in het vroegere Klooster van Santa Scholastica zag, is Fortino van Sant’Antonio nog een van de vier omwallingsmuren die deel uitmaakten van de stadsmuren van Bari tot in de 19de eeuw. Deze toren met zeezicht is het hoogste punt van de oude stad. Je kan van hieruit de contouren van de middeleeuwse muur aan de linkerkant en de 20ste-eeuwse kustlijn aan de rechterkant zien. De toren dateert uit 1071.
 • Tot slot kan je in het historisch centrum van Bari, meer bepaald in Arco Basso, vrouwen bewonderen die vanaf 8 uur ’s ochtends met de hand pasta rollen op straat (Strada delle Orecchiette).

GEORGANISEERDE WANDELING: Wil je graag de stad verkennen met een ervaren lokale gids? Boek je georganiseerde stadswandeling door Bari en dompel jezelf onder in de onvergelijkbare Zuid-Italiaanse sfeer.

Kijk hieronder voor leuke wandeltours en proeverijen in Bari

Dag 10: Trulli in de Valle d'Itria

Afgelegde afstand: 100 km

De Valle d'Itria puilt uit van de prachtige kleine dorpjes, historische stadjes en steden, en de idyllische landschappen. Vooral bijzonder hier zijn de trulli: kleine huisjes met een cilindervormige basis en een ongewoon, kegelvormig dak van kalkstenen tegels.

Trulli werden reeds eeuwenlang gebouwd, maar de oudste die hier nog staan, dateren uit de 16de eeuw. Er bestaan waarschijnlijk geen oudere voorbeelden van trulli omdat deze over het algemeen gebouwd werden als tijdelijk verblijf dat wanneer nodig, weer kon afgebroken worden. Hoewel de meeste trulli nog steeds door de lokale bevolking bewoond worden, staan er nu ook enkele te huur als vakantiewoning.

De mooiste dorpjes van de Valle d'Itria

 • We hebben de mooiste dorpjes en trulli van de Valle d'Itria samengevat in deze blogpost.
 • Daaronder behoren onder meer het pittoreske Locorotondo, beschouwd als een van de mooiste stadjes in Italië
 • Het charmante Martina Franca en tegelijk de grootste stad van de Valle D'Itria
 • Cisternino met prachtig historisch stadscentrum en heel wat idyllische, schaduwrijke straten, historische kerken en elegante piazzi. Proef er ook eens de typische "fichi maritati" (vijgen gevuld met amandelen).
 • Zo bezochten we de 1500 trulli van Alberobello (hoofdstad van de trulli), de mooiste exemplaren uit de regio UNESCO Werelderfgoed
 • De bijzondere witte stad Ostuni vol witgekalkte gebouwen die stralend schitteren in de zon
 • Proef wijnen in het pittoreske Locorotondo
 • Vergeet zeker Ceglie Messapica niet
 • Wist je dat je ook in een trulli kan overnachten? Lees hier onze aanraders voor een unieke overnachting.

Welke auto huren voor je rondreis?

 • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
 • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
 • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
 • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
 • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
 • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

FAQ - Veelgestelde vragen over Puglia

Hoe bereik je Puglia?

Puglia ligt in het zuidoosten van Italië in de hak van de laars. Er zijn verschillende manieren om naar Puglia af te reizen:

Met de auto naar Puglia:

 • Wilt je graag naar Puglia afreizen met de auto? Dan houd je best rekening met ongeveer 2 reisdagen.
 • Zowel vanuit Nederland als België, rij je richting de Gotthard tunnel (bij drukte kan je het beste de Gottardpas nemen).
 • Daarna volg je de route richting Milaan en Bologna. Vanaf Bologna blijf je de A14 volgen naar het zuiden van Italië.

Met het vliegtuig naar Puglia:

 • Uiteraard kan je er ook voor kiezen om met het vliegtuig naar Puglia te reizen
 • Puglia is goed te bereiken met het vliegtuig, en zeker met low budget airlines. Vergelijk prijzen bij TUIFly of Cheaptickets
 • Er zijn drie luchthavens in Puglia waarop gevlogen wordt: Pescara (alleen geschikt voor noord-Puglia/Gargano), Bari en Brindisi (ideaal voor midden en zuid Puglia).

Wat is de beste reistijd voor Puglia?

Puglia heeft een typisch mediterraans klimaat. De zomers zijn warm en droog en er zijn zachte winters. Daardoor kan je Puglia vrijwel het hele jaar door bezoeken. Zelfs in oktober lopen de temperaturen nog vlotjes op tot 25 graden. De zon schijnt er in alle seizoenen volop. In de winter wordt het wel wat kouder, maar zelfs dan zakt het kwik maar sporadisch onder de 16 graden.

De beste reistijd voor zonnekloppers is van april tot en met september. Door het zeeklimaat word je er in volle zomer bovendien niet zo vaak geconfronteerd met temperaturen boven de 40 graden. In tegenstelling tot vele andere zuiderse bestemmingen die verder landinwaarts liggen.

Wat zijn de mooiste masseria in Puglia?

Het hoogtepunt van je agriturismo vakantie in Puglia is natuurlijk verblijven in een masseria. Accommodatie varieert van eenvoudige appartementen tot luxe suites of zelfs een trullo (de iconische ronde stenen huisjes van Puglia). De meeste masserie bevinden op het platteland. Je hebt een auto nodig en sommige zijn moeilijk te vinden, maar het is een unieke ervaring, ervaar er de warme gastvrijheid van Puglia. Hierbij onze favoriete masserie in Puglia.

Mis niets tijdens je vakantie in Puglia met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Puglia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Puglia met meer dan 134 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Puglia.

Puglia

Gratis preview rondreis downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 24 februari 2024 - Mulder

Erg leuke route, zeker de moeite waard.

- 10 oktober 2023 - wouter kieft

supermooie en overzichtelijke documentatie

- 20 september 2023 - Hedwig

Weerom een mooie reisroute, degelijk uitgewerkt, duidelijk.

- 1 juni 2023 - Ann Goetry

Het was een prachtige roadtrip door dit super landschap, heerlijk genoten van het eten en julli tips. Een must see zijn voor mij Lecce en Martina Franca. Ciao ciao!

- 23 mei 2023 - Elly Van Laarhoven

Top site

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?