20 x top bezienswaardigheden in Bologna: wat zien & doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 10

20 x top bezienswaardigheden in Bologna: wat zien & doen tijdens je verblijf?

18 juli 2023 in Emilia Romagna12 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Bologna + verblijftips

Bologna is de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna in het noorden van Italië. Op een tweetal uur rijden vind je de bekende zustersteden Milaan en Venetië. Ondanks het prachtige historische centrum en de gezellige sfeer, is Bologna een van de meest ondergewaardeerde steden van Italië.

De stad is nochtans een feest voor het oog, met de vele rode tinten en aardekleuren die de eeuwenoude gebouwen sieren. Omwille van deze reden is de stad ook gekend als de 'rode stad'. Hier vind je onze tips voor een betoverende citytrip naar Bologna.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Bologna

Reisgids
Vliegtickets1u40 vliegen naar Bologna, richtprijs € 49 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Transavia (vanaf Eindhoven)
Met de autoDe afstand tot Bologna is 1200 km vanuit Utrecht / Brussel. Reken op 12 à 13 rijden. Aan te raden is om te overnachten onderweg naar Italië. Vignet nodig in Oostenrijk of Zwitserland, koop dit hier.

Liever een auto huren? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Verblijven
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (vanaf € 159) of Euroreizen (vanaf € 395)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

 1. Torre Asinelli en Torre Garisenda

De indrukwekkende terracotta daken van Bologna kunnen het beste van bovenaf worden bewonderd. Dat is mogelijk vanaf Due Torri, de bekende scheve torens in het centrum van de stad (deze is zelfs schever dan de Toren van Pisa). De 97 meter hoge Torre Asinelli met zijn 498 treden en de 48 meter hoge Torre Garisenda zijn dé iconen van Bologna.

Beide torens dateren uit de middeleeuwen en werden gebouwd ter ere van de twee voorname Bolognese families Garisenda en Asinelli. In die tijd stonden er zo’n honderdtal torens in de stad, de meeste ter eer en glorie van vooraanstaande families. Momenteel blijven er nog 21 over van de ooit meer dan 180 torens. De torens deden dienst als statussymbool, maar ook als uitkijktoren.

De Due Torri zijn befaamd omwille van hun scheve bouw. De Garisenda toren staat 3,2 meter uit het lood, de Asinelli toren doet het iets beter met 2,2 meter. Omdat de twee torens zo dicht bij elkaar staan en elk een andere kant op lijken te ‘vallen’, geeft het de indruk dat ze extra scheef zijn.

TICKETS: De Asinelli toren is de hoogte toren van Bologna, welke je tevens kan beklimmen. Vanaf de top geniet je van een prachtig uitzicht over het stadscentrum, de omliggende heuvels, de Garisenda toren en de Piazza Maggiore. Boek je tickets om de toren van Asinelli te beklimmen online, zo hoef je niet in de wachtrij aan te schuiven.

 1. Piazza Maggiore

Het mooiste plein van de stad

Bezoek hier eerst en vooral het Palazzo del Podestà, het oudste gebouw van Bologna. Dit paleis deed begint 13de eeuw dienst als stadshuis. Het was het verblijf van de podestà, de hoogste ambtenaar van de stad. Tegenwoordig vind je er onder meer de toeristische dienst. Ook de andere imposante bouwwerken zoals Palazzo dei Banchi, Palazzo d’Accursio en Palazzo dei Notai zijn een bezoek waard.

Het opmerkelijkste gebouw is evenwel de Sint-Petroniusbasiliek, de grootste kerk van de stad. Tijdens de bouw ervan in de 14de eeuw, dreigde het groter te worden dan de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad, maar daar stak de toenmalige paus Pius IV een stokje voor. De bovenkant bestaat uit roodbruine baksteen en de gevel is opgetrokken in gotische stijl. De voorkant werd nooit volledig afgewerkt.

In een zijkapel vind je de slinger van Foucault, zoals die ook in onder meer het Pantheon van Parijs te vinden is. De slinger bewijst de rotatie van de aarde. Auteur Umberto Eco, die hoogleraar was aan de universiteit van Bologna, deed hier als hoogleraar aan de universiteit van Bologna inspiratie op voor zijn meesterwerk ‘De slinger van Foucault’.

 1. Fontana del Nettuno

Op Piazza del Nettuno vind je de Fontana del Nettuno, een 16de-eeuwse fontein ter ere van Neptunus, de Griekse god van de zee. Het beeldhouwwerk van een statige Neptunus, die samen met zijn zeenimfen de Nereïden, heerst over de zeeën en oceanen, is een werk van de befaamde Vlaamse beeldhouwer Jean Bologne (of Giovanni Giambologna in het Italiaans).

Het duidelijk heidense beeld werd door de toenmalige paus niet afgekeurd omdat de godheid als symbool van de stad werd aanschouwd. Vroeger was Bologna namelijk een havenstad, wat ertoe leidde dat de stad over een erg florerend handelscentrum beschikte en zo één van de rijkste steden van Italië werd.

Naast de Fontana del Nettuno vind je toeristen en studenten die ’s avonds een drankje drinken alvorens het uitgaansleven rondom Via Zamboni te verkennen. Het is ook de ideale plaats om op een zonnig terras te genieten van een lekker glaasje wijn.

Download onze rondreis langs Bologna en kom langs alle mooie bezienswaardigheden die de stad rijk is + enkele leuke verborgen plekjes, weg van de toeristen.
 1. Pinacoteca Nazionale di Bologna

De Pinacoteca Nazionale di Bologna wordt als een van de belangrijkste musea van Italië beschouwd. Het museum bevindt zich op wandelafstand van de Due Torri en maakt deel uit van het voormalige noviciaat Sint Ignatius, die gebouwd werd om jonge mannen te verwelkomen die zich tot de jezuïetenorde bekeerden.

Je vindt er werken vanaf de dertiende tot de achttiende eeuw, hoofdzakelijk religieuze schilderwerken uit de regio Emilia. Enkele befaamde kunstenaars zijn Rafaël Santi, Guido Reni en Lorenzo Costa.

Ontdek hier ook de mooie fresco’s uit de oudheid en de middeleeuwen. Een groot deel van de kunstwerken uit de Pinacoteca werden tijdens het napoleontische regime geconfisqueerd en tentoongesteld in het Louvre.

 1. Santuario Madonna di San Luca

Het heiligdom Madonna di San Luca ligt een 300-tal meter boven de stad op een beboste heuvel, vanwaar je uitkijkt over Bologna en over de omliggende groene omgeving. Desalniettemin stond er zo’n 1000 jaar geleden reeds een kapel, toch werd de huidige kerk pas in 1723 gebouwd, naar een ontwerp van Carlo Francesco Dotti.

Wie de basiliek wil bezoeken, kan dit via een 5 kilometer lange wandeling. Het parcours start eenvoudig, maar vanaf de Meloncello arcade start je de echte klim langs de muren richting San Luca. Daarna leg je het verdere traject af via de Portico di San Luca. Dit is een zeventiende-eeuwse overdekte arcade bestaande uit zo’n 666 bogen.

Eenmaal boven geniet je van de feeërieke tuin en het indrukwekkende uitzicht. Binnen in de basiliek zie je meesterwerken van kunstenaars zoals Domenico Piastrini, Vittorio Bigari, en Guido Reni.

 1. Teatro Anatomico

Het hoofdgebouw van de universiteit van Bologna is het 16de-eeuwse Archiginnasio. Hier vind je het Teatro Anatomico, een indrukwekkend anatomisch theater uit de 17de eeuw. Bologna was in die tijd dé stad waar kennis van over de hele wereld gecentraliseerd werd. Medische lezingen werden hier gegeven in de aanwezigheid van menselijke kadavers, waarop dissecties werden uitgevoerd voor wetenschappelijke doeleinden.

 • De Teatro bestaat uit cederhouten stoelen die een marmeren tafel omringen waarop lichamen werden ontleed. Op het plafond is een gebeeldhouwde Apollo te zien, de god van de geneeskunde. Hij kijkt goedkeurend naar beneden, naar het dode lichaam en naar de wetenschappers die zich erin interesseerden.
 • De katholieke kerk hield de Teatro nauwlettend in de gaten, om er zo voor te zorgen dat er niets werd onderwezen die al te progressief was.
 • In het Archiginnasio vind je verder nog de Aula Magna di Stabat Mater, een klas uit de 18de eeuw.
 • Je vindt er ook de belangrijkste bibliotheek van de regio, de Biblioteca dell’ Archiginnasio.
 • Het hoofdgebouw zelf is van een verbazingwekkende schoonheid. Let vooral op de mooie portiek met fresco’s op de binnenplaats, meer info op de website.
 1. Via Pescherie Vecchie

Eén van Bologna’s bijnamen is ‘la grassa’, vrij vertaald ‘de vette’. De Bolognese keuken staat bekend als de meest vetrijke, maar ook meest smaakvolle keuken van Italië. De plaatselijke koks houden overduidelijk van producten zoals vlees, room en kaas. Het hoeft geen betoog dat je hier dus de lekkerste antipasti, vleeswaren en gerijpte kazen vindt.

Al sinds de middeleeuwen is de wijk Quadrilatero de plek bij uitstek om je smaakpapillen te verwennen. In de straat Via Pescherie Vecchie proef je van bijzondere streekproducten zoals parmigiano kaas, grissini broodstengels en mortadella worst. Vergaap je aan de gezellige fruittentjes, viskraampjes en de overvloed aan heerlijke vleesgerechten op de lokale en overdekte markt Mercato di Mezzo.

Ben je in Bologna, dan dien je zeker een spaghetti Bolognese te proeven, deze klassieker smaakt hier heerlijk met versegemaakte pasta.

In zowel Via Pescherie Vecchie en Vicolo Ranocchi vind je bekende restaurants zoals Salumeria Simoni waar je geniet van de échte Italiaanse keuken, uiteraard met bijhorend glaasje Lambrusco wijn of Pignoletto.

Wil jij ook Bologna proeven? Ga mee met een culinaire tour door de stad, boek je plekje online en laat je smaakpapillen prikkelen.

 1. Het Joodse getto

L’Antico Ghetto Ebraico dateert al uit de zestiende eeuw. De joodse bevolking van Bologna werd na pauselijk bevel verplicht om vanaf 1555 op deze plek te wonen. De joodse gemeenschap die zo’n 900 mensen telde, verbleef hier tot midden juli 1593. Dat was het moment waarop de bevolkingsgroep definitief uit de stad werd verdreven.

In de daaropvolgende 200 jaar mocht geen enkele jood de stad nog binnen. Pas vanaf de 19de eeuw werden joden weer toegelaten in Bologna. De voormalige synagoge van het getto werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig platgebombardeerd.

Je vindt er tegenwoordig ambachtelijke ateliers en imposante woonsten die oorspronkelijk in het bezit waren van Joodse bankiers. Hier bevindt zich ook het Joods Museum van Bologna. In de pittoreske steegjes is de sfeer van weleer nog duidelijk merkbaar. Op de kruising tussen Via del Carro en Via Zamboni zie je de oude toegangsweg naar de Joodse wijk.

 1. Palazzo Poggi

Palazzo Poggi bevindt zich, net als Palazzo dell’ Archiginnasio in de Università di Bologna en werd in het midden van de 16de eeuw gerenoveerd door Pellegrino Tibaldi. Het werd na de napoleontische hervormingen in 1803 de nieuwe zetel van de Nationale Universiteit.

Opmerkelijk zijn de plafonds met groteske figuren en fresco’s over het verhaal van Ulysses in een stijl die doet denken aan de artistieke hand van Michelangelo. In Palazzo Poggi vind je onder meer ook de museumcollectie van de universiteit en het kantoor van de rector.

In het museum zijn boeiende collecties te vinden, waaronder een uitgebreide collectie van opgezette dieren en wassen beelden. Er zijn ook modellen van diverse foetale posities te vinden, die artsen en verloskundigen vroeger kwamen bestuderen om zo te leren wat er mis kon zijn met de foetus en om zo het leven van moeder en kind te redden. Ook het charmante binnenplein van Palazzo Poggi is de moeite waard.

VERBLIJFTIP: Savhotel bevindt zich in het stadscentrum en heeft een hippe stijl. De kamers hebben een levendig design en zijn uitgerust met een flatscreen en een loungeruimte. 's Ochtends begin je de dag met een rijkelijk ontbijt en 's avonds smul je in het restaurant van heerlijke traditionele gerechten. Meer info en boeken.

 1. Piazza Guiseppe Verdi

Piazza Giuseppe Verdi is het levendige hart van de Bolognese studentenwijk en wordt doorkruist door Via Zamboni, het universitaire centrum. Je vindt hier overal kraampjes met street food, cocktails en lokale specialiteiten. In de buurt vind je de straten Via Giuseppe Petroni, Via de Castagnoli en Via del Guasto.

Op het plein staan enkele historische parels, zoals Palazzo Paleotti, de woonplaats van unionist Aurelio Saffi. In het Teatro Comunale di Bologna is het gemeentehuis gevestigd.

Piazza Guiseppe Verdi is een smeltkroes van culturen, het is daarom niet ongewoon dat er regelmatig demonstraties en protesten plaatsvinden. Tegelijkertijd is het ook een plek waar bizar veel harmonie heerst.

 1. De San Pietro kathedraal

De Sint-Petroniusbasiliek wordt vaak foutief gezien als de belangrijkste kerk van Bologna. De San Pietro kathedraal staat echter nog een trapje hoger, daar dit de plek is waar het aartsbisdom zetelt. Deze middeleeuwse kathedraal vind je aan de Via dell’Indipendenza. Oorspronkelijk was het bouwwerk in Romaans-Gotische stijl gebouwd, maar in de zestiende eeuw werd aan het interieur en exterieur een barokke touch gegeven.

De Cappella Maggiore en de 70 meter hoge klokkentoren zijn alsmede zeker een bezoek waard. Deze laatste bestaat in feite uit twee torens, gebouwd in verschillende tijdperken waarvan de eerste dateert uit de tiende eeuw en de andere uit de dertiende eeuw. De bel van de klokkentoren weegt zomaar even 3300 kilo. Van bovenaf heb je een magnifiek panorama over de stad en de weidse omgeving.

TOUR: Ontdek de mooiste plekjes van de stad tijdens een klassieke wandeling met gids door de straten van het centrum van Bologna. Kom alles te weten over de bezienswaardigheden die op je wandelroute liggen.

 1. Giardini Margherita

Giardini Margherita is ongeveer 26 hectare groot en is het populairste park van Bologna. Het werd in 1879 aangelegd om de stad een groenere uitstraling te geven en om de inwoners een stadspark te bieden, naar het voorbeeld van andere vooruitstrevende steden in Italië.

Giardini Margherita ligt net buiten het centrum van de stad, op Viale Gozzadini. De tuin is een oase van rust in de anders zo levendige stad. Het is licht geïnspireerd op de typische Engelse tuinen met brede gazons, eikenbossen en uitheemse bomen zoals ceders, cipressen, Engelse eiken en sequoia’s.

Tijdens de werken werden in de ondergrond Etruskische graven gevonden, waarvan je er nu nog een kan bezoeken. Je geniet hier van romantische wandelpaden, idyllische vijvers en uitgestrekte grasvelden. Langs het meer zie je een stuk van het Savena kanaal uit de 12de eeuw, die ooit Bologna als havenstad kenmerkte.

Download onze reisgids Emilia-Romagna en Gardameer en ontdek nog meer van deze charmante steden.
 1. Piazza Santo Stefano

Het gemoedelijke Piazza Santo Stefano is een welkome afwisseling met het drukke centrum van de stad. Hier leiden artistieke portieken naar hippe bars en naar een antiek gebouwencomplex. De gebouwen en huizen zijn via mooie binnenplaatsen met elkaar verbonden.

De Piazza werd vernoemd naar de kathedraal Basilica di Santo Stefano. Onder inwoners is de plek bekend als Sette Chiese, wat Zeven Kerken betekent. De Piazza is een historisch complex van kerken, kloosters, graftombes en religieuze kunst.

De basiliek dateert uit de Romeinse tijd en ligt op een plaats waar oorspronkelijk een tempel lag die gewijd was aan de Egyptische godin Isis. In de Chiesa dei Santi Vitale e Agricola zie je Romeins metselwerk en reliëftekeningen van leeuwen en herten, zoals die op de sarcofagen van Sint-Vitale en van Sint-Agricola. Dankzij de rustige sfeer is Piazza Santo Stefano de ideale plek om een aantal vredige uren te slijten, weg van de drukte van Bologna.

TIP: Ga zeker eens langs bij Cremeria Santo Stefano (bekijk ligging) voor je dosis heerlijk ambachtelijk ijs. Het ijs van deze ijsjeszaak wordt beschouwd als het allerbeste in Bologna (volgens het Italiaanse eet- en wijntijdschrift Gambero Rosso). Meer info.

VERBLIJFTIP: Vlak bij het Piazza Santo Stefano is de accommodatie Borgonuovo Apartments gelegen. In de buurt van het modern ingerichte appartement vind je tal van gezellige bars en restaurants. Meer info en boeken.

 1. Portico's in het straatbeeld

De mooie portico’s in Bologna zullen je ongetwijfeld verbazen. Portico’s zijn middeleeuwse zuilengalerijen die je overal in de stad kan terugvinden. Ze beschermen tegen winterse buien, maar bovenal tegen de zomerse hitte. De portico’s van Bologna zijn wel 700 jaar oud en hebben allemaal een typische rode kleur. Ze lijken op het eerste zicht misschien op elkaar, maar wanneer je goed kijkt, zal je zien dat elke portico verschillend is!

In het totaal is er zo’n 38 kilometer aan portico’s in Bologna. De zuilengalerijen overdekken en beschermen markten, concerten, protesten… en ze maken ondertussen deel uit van de DNA van Bologna.

 • De oudste portico vind je in de Strada Maggiore (zie ligging op de kaart).
 • De langste portico ter wereld vind je ook in Bologna, dat is de San Luca arcade (zie ligging op de kaart).
 • Ga zeker ook eens op zoek naar de hoogste, de mooiste, de smalste…
 1. Internationaal Muziekmuseum en -Bibliotheek

Langs de Strada Maggiore vind je het uitstekende Internationaal Muziekmuseum en -Bibliotheek. Muziekliefhebbers zullen zeker een bezoek willen brengen aan een van 's werelds belangrijkste documentatiecentra voor oude muziek. Het is gehuisvest in een voormalig augustijner klooster.

Iets verderop aan dezelfde kant van de straat staat de Toren van Oseletti. Deze toren was oorspronkelijk bijna zeventig meter hoog, vandaag blijven er daar nog slechts dertig van over. De constructie werd opgetrokken door de adellijke familie Oseletti in de 13e eeuw. Tegenwoordig is de toren in privébezit en niet toegankelijk voor bezoekers.

 1. De leukste straatjes in Bologna

Bologna barst van de gezellige straatjes met leuke winkeltjes, maar waar kan je de allerleukste nu precies vinden? Eerst en vooral in het hart van de stad.

 • Hier vind je de wijk Quadrilatero (zie ligging op de kaart) die sinds de middeleeuwen het economische centrum van Bologna vormt. In de smalle straatjes in deze wijk vind je tal van slagerijen, juweliers, ambachtslieden, bakkers, goudsmeden…
 • Daarnaast wordt ook het plein Piazza Maggiore (zie ligging op de kaart) omringt door heel wat toffe straatjes. Je vindt er onder andere een aantal heel lekkere restaurantjes. Vooral ’s avonds wordt het hier erg levendig en kan je genieten van de toffe sfeer.
 • Vlakbij Piazza Maggiore vind je Via Drapperie (zie ligging op de kaart). In dit gezellige straatje vind je opnieuw tal van leuke winkeltjes en restaurantjes. Kortom: ga zeker zelf eens op pad, want er valt heel wat te ontdekken in Bologna!
 1. Uitzichtpunt San Michele in Bosco

Na een wandeling naar het hoger gelegen San Michele In Bosco (zie ligging op de kaart) kom je terecht op een waanzinnig mooie plek: vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over heel de stad. Het mooiste zich krijg je natuurlijk bij een zonsondergang (zie ligging op de kaart).

In de zomer vind je hier veel jonge koppels die genieten van de zachte avond tijdens een picknick. Neem dus gerust zelf een drankje en hapje mee. Na de zonsondergang worden de stad en torens mooi verlicht met lampjes, ook erg mooi om te zien. De wandeling van Bologna naar San Michele in Bosco duurt ongeveer een halfuur. De wandeling is goed te doen, maar het laatste stukje is wel wat steviger bergop.

 1. Spot de street-art in Bologna

Bologna is één van de beste steden in Italië om street art te ontdekken. De laatste jaren is street art hier dan ook echt aan het opbloeien. Het begon allemaal met een tentoonstelling van Arte di Frontiera die plaatsvond in 1984 en bleef verder evolueren dankzij internationale kunstenaar BLU die muurschilderingen in de stad maakte.

Andere kunstenaars werden geïnspireerd en zo begon er ook op andere plaatsen in de stad nieuwe street-art op te duiken. Een van de populaire street artist in Bologna, is Claudiano.jpeg die aan de Accademia di Belle Arti in Bologna studeerde. Hij trekt er graag op uit in de stad om inspiratie op te doen voor zijn leuke miniaturen.

Naast de kleine figuurtjes van deze topartiest, kom je ook nog heel wat andere muurschilderingen tegen, de ene al wat spectaculairder dan de andere. Ga dus zeker op zoek naar de vele coole straat art in de stad!

 1. “Little Venice” in Bologna

Een geheim plekje in Bologna vind je in de Via Piella (bekijk ligging). Hier vind je “Little Venice”, dat is hoe de locals het noemen, waar je door een raampje kan kijken waardoor het even lijkt alsof je in Venetië bent! Je krijgt hier een zicht op de kleurrijke huisjes aan het Reno Canal. Dit is ongetwijfeld één van de gezelligste plekjes in Bologna.

 1. Het Land van motoren: ontdek Ferrari, Lamborghini & Pagani

Als je een liefhebber bent van razendsnelle dure auto’s en motors dan ben je in Bologna op de juiste plaats om hier meer over te weten te komen. Zo kan je vanuit Bologna een bezoek brengen aan het Ferrari Museum in Modena. In dit museum krijg je de meest luxueuze auto’s te zien die allemaal een uniek verhaal vertellen en op circuits over de hele wereld hebben gereden. Lees ook ons artikel Ferrari Museum in Modena & Maranello voor meer informatie.

Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan het het museum en de fabriek van Lamborghini (in Sant'Agata Bolognese) en het nieuwe Pagani-museum met fabriek (in San Cesario sul Panaro). Maak kennis met het 'Land van motoren’ en kom meer te weten over de producenten, vintage auto’s, motorfietsen en nog veel meer.

Tickets en tours voor de Ferrari musea

 1. De bijnamen van Bologna

Bologna heeft 3 bijnamen:

 • De vette: La grassa, je zal het merken als je gaat tafelen in Bologna, de keuken is rijk en vol van smaak.
 • De rode: La rossa, de daken van Bologna zijn rood gekleurd, vandaar de naam.
 • De geleerde: La dotta, Bologna staat gekend voor z'n universiteit, studenten en rijk intellectueel verleden.
 1. Tours en excursies in de buurt van Bologna

 1. Waar overnachten in Bologna?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek aan Bologna in Emilia-Romagna? Wij hebben alvast onze favoriete adresjes voor je opgelijkst, of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en B&B's in Bologna op Booking.com.

 • Het Savhotel bevindt zich in het stadscentrum en is ingekleed in een hippe stijl. De kamers hebben een levendig design en zijn uitgerust met een flatscreen en een loungeruimte. 's Ochtends begin je de dag met een rijkelijk ontbijtbuffet en 's avonds geniet je in het restaurant van heerlijke traditionele gerechten. Meer info en boeken.
 • B&B Villa Savioli is een vrijstaande villa die dateert uit het begin van de 20e eeuw en volledig is gerenoveerd in 2013. Dit charmeverblijf beschikt over karakteristieke vertrekken en zijn gesierd met stucwerk en bijzonder verzorgde meubels. Meer info en boeken.
 • Liever overnachten in een appartement? Vlak bij het Piazza Santo Stefano is de accommodatie Borgonuovo Apartments gelegen. In de buurt van het modern ingerichte appartement vind je tal van gezellige bars en restaurants. Meer info en boeken.
 1. Filmpje: breng een bezoek aan Bologna

Benieuwd naar hoe Bologna eruit ziet? In deze video nemen we je mee naar deze prachtige stad in Italië. Als je dit zelf ook eens wil ervaren, zal je natuurlijk zelf naar Bologna moeten afreizen.

 1. Mis niets: download onze reisgids Emilia-Romagna

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Emilia-Romagna? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Emilia-Romagna met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Bologna downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 8 juni 2024 - Guido Mollen

Geweldige gids. De vele foto's, de aantrekkelijke teksten bij de diverse rondwandelingen geven veel informatie waar we de komende zomervakantie zeker ons voordeel mee gaan doen!

- 19 september 2023 - Stefan Alen

Heel interessante gids

- 24 augustus 2023 - Regine De Buysscher

wauw, super. toffe tips en ideëen, ik heb er heel veel info uit gehaald, is de moeite waard. dank je wel

- 21 maart 2023 - Meeus Louis

nuttige gids , prima zo.

- 16 december 2022 - Jos Meyers

Ben al verschillende malen geweest in Emilia Romagna. Toch heb ik nog zeer veel hulp gehad van deze gids.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?