Wat is er te zien in de buurt van Lecce, Puglia? 9 tours & uitstappen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wat is er te zien in de buurt van Lecce, Puglia? 9 tours & uitstappen

5 maart 2021 in Puglia1 reactie

Hoewel er in Lecce zelf veel te zien en beleven valt, biedt ook de ruime omgeving heel wat moois. Hou je van cultuur en geschiedenis, dan kan je misschien een bezoek brengen aan de Abdij van Santa Maria di Cerrate, of het barokke Galatina ontdekken, dé verborgen parel van de streek.
Heb je eerder zin in een dagje strand, dan kan je de Baia dei Turchi opzoeken.

Inhoud artikel

  1. Romaanse architectuur in de Abdij van Santa Maria di Cerrate

Enkele afstand van Lecce: 17 km

De Abdij van Santa Maria di Cerrate, in romaanse stijl, werd tussen de 12de en de 13de eeuw gebouwd, en is een van de belangrijkste voorbeelden van romaanse architectuur in Puglia.

  1. Barok en patisserie in Galatina

Enkele afstand van Lecce: 30 km

Galatina zou je als een van de best bewaarde geheimen van de streek kunnen beschouwen. Op slechts 20 km ten zuiden van Lecce, vind je ook in Galatina een bijna volledig intact barok stadscentrum. Galatina werd in de 12de eeuw gesticht, maar bereikte een ware apotheose in de 17de en 18de eeuw, toen er veelvuldig kerken en paleizen werden gebouwd, en de uitstraling van de stad werd vastgelegd. De grote en sierlijke voorgevels van de gebouwen zijn onveranderd gebleven sinds deze Gouden Jaren.

Vergeet bij je bezoek niet een van de lokale delicatessen te proeven: een gebakje gevuld met pudding.

  1. Trieste geschiedenis in de Grotta degli Amanti

Enkele afstand van Lecce: 25 km

De Grotta degli Amanti (Grot van de Minnaars) ligt in de pittoreske natuurlijke omgeving van Bosco del Cugnolo nabij Torre di Palme. Deze grot is verbonden met een triest verhaal uit de Eerste Wereldoorlog. Een koppel uit de buurt, Laurina en Antonio, schuilde in deze grot toen Antonio deserteerde uit het leger. Op dat moment stond op desertie de doodstraf. Hoewel ze voedsel kregen van de vissers om hen te helpen terwijl ze in de grot leefden, moesten ze vluchten. Toen men hun schuilplaats in een kerk ontdekte, besloot het koppel liever samen te sterven dan gescheiden te worden, en ze sprongen samen hun dood tegemoet.

  1. Sporen uit de prehistorie in Roca

Enkele afstand van Lecce: 26 km

In Roca, in de buurt van de moderne stad Melendugno, vind je een archeologische site waar sinds de jaren 80 enkele prachtige vondsten werden gedaan. Je vindt hier enkele van de best bewaarde voorbeelden van architectuur uit de Bronstijd (2000 v.C.) in Zuid-Italië, en ook bewijzen dat hier mensen leefden tijdens de IJzertijd en de klassieke tijden.

De nabijgelegen Grotta della Poesia werd voor religieuze doeleinden gebruikt. Duizenden offergaven aan een lokale godheid werden hier in drie talen teruggevonden: Grieks, Messapisch en Latijn.

  1. De toren van Torre Dell’Orso

Enkele afstand vanuit Lecce: 28 km

In Torre Dell'Orso vind je naast een strand, ook de toren waar de stad naar vernoemd werd. De 16de-eeuwse toren werd vroeger als uitkijkpost gebruikt om Turkse schepen in het vizier te krijgen die op weg waren naar Salento.

  1. Leuke daguitstappen en excursies vanuit Lecce

Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden voor daguitstappen en excursies in Lecce:

  1. De magische sfeer van Torre Sant’Andrea

Enkele afstand vanuit Lecce: 30 km

Een van de mooiste baaien langs de kust tussen Lecce en Otranto is Torre Sant’Andrea. Je kan hier genieten van het kleine strand, met nog steeds een reeks torens uit de 16de eeuw die over deze strook kust waken. Dit is een ongerepte locatie, met rotspunten die hoog uittorenen boven de prachtige appelblauwzeegroene zee en een magische sfeer creëren. Langs deze kust vind je ook meerdere grotten en rotsen, zoals de Grotta del Canale, de Grotta del Pepe en Scoglio Tafaluro.

  1. Zon en strand aan de Baia dei Turchi

Enkele afstand vanuit Lecce: 45 km

Zijn stranden jouw ding en wil je even zonnebaden, dan is Baia dei Turchi de ideale plek wat te ontspannen en wat vitamine D op te doen. Houd er wel rekening mee dat het druk kan worden op dit mooie strand, vooral in het hoogseizoen. Je vindt hier een strook wit zand omringd door woeste natuur met de sprankelende zee aan de ene kant en de mediterrane struiken en dennenbomen aan de andere.

  1. Waar overnachten in Lecce?

Er zijn heel wat leuke hotelletjes te vinden in Lecce.

Booking.com

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Puglia met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Puglia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Puglia met meer dan 134 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Puglia.

Puglia

Gratis reisgids Puglia downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 18 april 2022 - Veronique

Beste, ben juist terug van Puglia! Heb alle tips die in de brochure gevolgd Wat ons een schitterende vakantie heeft gemaakt Die tips zijn goud waard 😀 Zou zeggen doe zo verder!! Bij mijn volgende reis naar Italië zal ik jullie reistips opvragen! Mvg. Veroniquebuffel

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?