Bezienswaardigheden Benidorm? Costa Blanca: wat te zien & doen?

Complete reisgids kopen voor € 10

Bezienswaardigheden Benidorm? Costa Blanca: wat te zien & doen?

9 mei 2022 in Spanje4 reacties

Benidorm wordt vaak geassocieerd met alle (negatieve) gevolgen van massatoerisme en overbebouwing. Jammer genoeg zijn sommige van die vooroordelen waar, maar de omgeving is en blijft wel prachtig! Benidorm kijkt uit over bergen en een stralend blauwe zee en biedt bovendien goeie basisfaciliteiten voor een betaalbare vakantie. Er is voor alle leeftijden wat te beleven in de stad, er zijn mooie uitzichtpunten nabijgelegen bezienswaardigheden. Daarnaast ligt het vlakbij andere leuke steden zoals Alicante en Valencia. Als je het ons vraagt, is Benidorm dus wel een bezoek waard!

Georganiseerde tours & tickets Benidorm

Wil je graag Benidorm verkennen zonder je voeten vanonder je benen te stappen? Koop een ticket € 7 online voor de Hop-On Hop-off bustour. Zo kom je langs alle bezienswaardigheden van de stad en kan je 24 u lang de Hop-on/Hop-off gebruiken.

Wil je graag een utistap doen vanuit Benidorm? Bekijk bij GetYourGuide alle beschikbare excursies en uitstappen. (Gratis annulering tot 24 uur voor aanvang van de activiteit)

Inhoud artikel

  1. Balcón del Mediterráneo

Balcón del Mediterráneo biedt prachtige panorama’s over de streek. Midden tussen de beide stranden Playa de Levante en Playa de Poniente ligt de "oude stad" met veel winkels en gezellige restaurants in leuke straatjes. Hier vindt je dus ook Balcón del Mediterráneo waar je overigens heerlijk een terrasje kan meepikken, de romantische trap naar het balkon kan nemen of gewoon kan genieten van het prachtig uitzicht op de beide stranden, de haven en het Isla de Benidorm.

  1. Mirador del Castell

Mirador del Castell is een mooi uitzichtpunt met rotsige kasteelruïnes. Dit punt bevindt zich tussen de beide stranden van Benidorm. Vaak valt hier ook iets te beleven, zoals een muzikant die voor een leuke sfeer zorgt op het mooie pleintje.

  1. Dierenpark Mundomar

Op vakantie aan de Costa Blanca met kinderen? Mundomar is een dierenpark in Benidorm voor kinderen, jongeren en volwassenen en dus ook ideaal voor een daguitstap met het hele gezin. Het park toont je verschillende zoogdieren, vogels en reptielen en er worden ook diverse shows georganiseerd.

Maak er de mooiste herinneringen en doe persoonlijke ervaringen op! Zo kan je zwemmen met zeeleeuwen, een ontmoeting met een dolfijn of een dagje meehelpen als trainer of verzorger van de dieren. Ook kan je samen met een dier op de foto.

TICKETS: Wil jij ook graag dit dierenpark bezoeken? Bestel je tickets voor het Mundomar online.

  1. Iglesia de San Jaime y Santa Ana

Je kan ook wat geschiedenis spotten in Benidorm, zoals de Iglesia de San Jaime y Santa Ana, die dateert uit de jaren 1700. Dit is één van de schaarse oudere gebouwen in Benidorm en bevindt zich in het centrum. Het voorplein heeft een mooi uitzicht op de zee. De kerk kent 2 koepels blauwe tegels die wel vaker voorkomen in deze streek.

  1. La Vila Joiosa

Hou je van chocolade? Dan moet je eens naar het nabijgelegen La Vila Joiosa gaan, letterlijk ‘de vrolijke stad’. Dit kleurrijk kuststadje staat bekend omwille van haar productie van chocolade, wat misschien wel de naam verklaart. Je kan hier 3 chocoladefabrieken bezoeken: de fabrieken van Valor, Perez en Clavileño. Je vindt hier ook strand, een pittoreske jachthaven en iconische, felgekleurde vissershuisjes.

  1. Terra Natura park

Terra Natura is een modern dierenpark waar je een nieuw concept kan ontdekken in het ontwerp van leefgebieden van de dieren, waardoor je in contact staat met dieren, zonder zichtbare barrières (althans niet zichtbaar voor het menselijk oog). Het oppervlak van 320.000 vierkante meter van dit park in Benidorm is onderverdeeld in 4 zones: Pangea, de toegangszone van het park, Amerika en Azië. In dit park kan je terecht om heel wat wilde dieren te spotten.

Wil je graag het natuurpark bezoeken? Koop je tickets online, en sla de wachtrij over (Gratis annulering tot 24 uur voor aanvang van de activiteit)

  1. Cuevas de Canelobre

De Cuevas de Canelobre, vlakbij Busot en op de hellingen van de Oro-bergketen, maken deel uit van het grootste en diepste grottencomplex van Spanje. Je kan de grotten alleen met een rondleiding bezoeken. Het blijft geopend tijdens de siësta en is dus perfect voor een middagactiviteit.

De grotten werden miljoenen jaren geleden gevormd, maar veranderen nog steeds. Dat gebeurt wel zéér traag, namelijk aan een snelheid van ongeveer 1 centimeter elke 100 jaar. Felgekleurde lichten tonen de interessante vormen van de stalactieten en stalagmieten. De hoofdbezienswaardigheid is een formatie in de vorm van een kandelaar, waarnaar de grotten ook genoemd zijn.

  1. Terra Mítica pretpark

Terra Mítica is een gethematiseerd attractiepark aan de Spaanse Costa Blanca. Het park gaat terug in de tijd naar alle culturen die zich rond de Middellandse Zee hebben gemanifesteerd: Egypte, Rome, Griekenland, Iberia en Las Islas. Je vindt hier prachtige settings met afwerking tot in de details.

Enkele hoogtepunten van het park zijn de houten achtbaan Magnus Colossus, de splash La Furia de Tritón en de interactieve darkride El Laberinto del Minotauro. Verder zijn er nog andere leuke waterattracties, rollercoasters en dark rides en zelfs enkele spannende thrillrides. Er worden ook verschillende shows gegeven en je kan ontspannen of afkoelen in Río Nilo en bubbelbads.

TICKETS: Wacht niet langer en bestel je tickets voor het Terra Mítica online op voorhand!

  1. Waterpark Aqualandia

Aqualandia is een spectaculair park vol met waterattracties. Er zijn zwembaden, glijbanen en andere faciliteiten zoals grote aquariums voor de hele familie. Waaghalzen kunnen op de wilde glijbanen zoals de Big Bang of de Kamikaze en The Black Hole of je kan op een zwemband rondpeddelen in de lagunes, door de ‘Niagara’ watervallen. Voor de kleintjes is er Adventureland met glijbanen, watergooiers, een ballenbad en nog veel meer. Je vindt er ook verschillende restaurants en cafés, picknickplaatsen en winkeltjes. Even uitblazen? Huur dan een ligbed of grote zwemband en dobber even rond!

  1. Waar overnachten in Benidorm?

Ga je op vakantie naar Benidorm en zoek je een geschikte plaats om te overnachten? Er zijn in Benidorm een aantal hotels (meestal all-in formules) waar je goeie basisfaciliteiten zal vinden en mooie kamers. Je kan ook in het nabijgelegen Valencia overnachten, waar je tal van leuke slaapplaatsen zal vinden. Boek jouw overnachting het best op voorhand, zodat je zeker bent van een goeie slaapplaats en fijne ligging!

Booking.com

Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Benidorm?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Benidorm? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! In onze reisgids Murcia ontdek je nog meer over alle bezienswaardigheden en activiteiten in Benidorm! Koop onze reisgids Murcia met uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 127 beschreven bezienswaardigheden brengt (+ GPS coördinaten)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Download alvast je gratis preview reisgids.

Valencia stadswandeling

Gratis reisgids Valencia downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 11 oktober 2023 - Laurent

Mooi en duidelijk overzicht van de bezienswaardigheden.

- 28 november 2022 - Henk Houwen

Het ziet alvast veelbelovend uit voor komend voorjaar (maart)

- 28 januari 2020 - Vermeulen willy

Zeer intersant Willy

- 13 september 2019 - vermeulen willy

Wij gaan in verlof naar Benidorm in februari en om er wat wegwijs te weten daar.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?