25 x mooiste bezienswaardigheden aan de Costa Blanca: wat zeker zien en doen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

25 x mooiste bezienswaardigheden aan de Costa Blanca: wat zeker zien en doen?

17 april 2024 in Costa Blanca1 reactie

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden aan de Costa Blanca + verblijftips

De Costa Blanca is de prachtige kust van de provincie Alicante, gelegen in het oosten van Spanje. Deze Spaanse Costa staat vooral bekend omwille van haar grote badplaatsen Alicante, Benidorm en Altea. Maar daarnaast vind je hier ook tal van andere pittoreske steden en dorpjes, charmante baaien en prachtige natuurgebieden.

Lees hier alvast meer over de leukste plekken en topbezienswaardigheden aan de Costa Blanca.

Inhoud artikel

  1. Vakantie aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is een populaire vakantiebestemming aan de oostkust van Spanje vanwege de aangename temperaturen. Je geniet hier het hele jaar door van ene gemiddelde temperatuur van 18°C. Costa Blanca kent een 244 kilometer lange kustlijn en loopt van Xàbia tot aan Pilar de la Horadada.

Wanneer je aan de Costa Blanca denkt, denk je waarschijnlijk aan bekende steden als Benidorm, Calpe en Alicante, maar de streek heeft meer te bieden dan dat. Je vindt er ook authentieke badplaatsen zoals Javea en Moraira, charmante Spaanse dorpjes die geen last hebben van massatoerisme, adembenemende natuur en verborgen baaien die de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Costa Blanca wordt letterlijk vertaald als ‘De Witte Kust’ maar het verwijst eigenlijk naar de bloesem van de amandelbomen die hier veel voorkomen.

Mooiste bezienswaardigheden aan de Costa Blanca op de kaart

  1. Alicante

Alicante is de hoofdstad van de Costa Blanca en ook de grootste badplaats van de regio. De stad wordt jammer genoeg vaak gezien als ‘nog zo’n resort aan de Costa Blanca’, maar dat is onverdiend. Alicante getuigt van meer karakter dan de overbebouwde plaatsen elders in de regio. Alicante is namelijk door en door Spaans en geeft je een onmiskenbaar mediterraan gevoel.

Je geniet het hele jaar door van een aangename temperatuur. Het is een fijne plek om te winkelen, de smalle straatjes te verkennen of over de strandpromenade te wandelen. Kortom: er zijn tal val leuke plekjes en bezienswaardigheden die je kan verkennen.

Wat zeker zien en doen in Alicante?

  • Bezoek het MACA Contemporary Art Museum of Alicante, een prachtig museum waar moderne kunstwerken tentoongesteld worden. Bewonder werken van onder andere Pablo Picasso, Salvador Dalí en Joan Miró.
  • Even ontsnappen aan de drukte? Bezoek dan eens Soho, een aangename plek om even uit te rusten in de schaduw van de vele bomen en planten.
  • Bewonder het oudste kerkgebouw in Alicante: de Basílica de Santa María.
  • Wandel door het Santa Cruz district, een wirwar van steegjes met trappen, witte huizen en mooie, gezellige hoekjes.
  • Met onze stadswandeling Alicante mis je niets van de topbezienswaardigheden!
  1. Castillo de Santa Bárbara

Het Santa Bárbara kasteel is een van de topbezienswaardigheden van Alicante. Dit prachtige Moors kasteel ligt op de top van een heuvel en kijkt uit over de omgeving. Je geniet hier van een prachtig panorama waar geen enkele andere plek in de stad mee kan concurreren. Het kasteel werd doorheen de geschiedenis zo vaak aangevallen, verwoest en gerestaureerd dat je er tegenwoordig een kakafonie van verschillende stijlen terugvindt.

Bezoek het kasteel om te genieten van de uitzichten, het kasteel zelf, de geschiedenis, en misschien kan je kiezen voor een rondleiding zodat je wat weetjes over de plek mee naar huis kan nemen. Om het Castillo de Santa Bárbara te bezoeken, moet je heel wat klimmen en dalen, maar het is natuurlijk zo dat je de mooiste uitzichten krijgt.

  1. Benidorm

Benidorm wordt vaak geassocieerd met alle (negatieve) gevolgen van massatoerisme en overbebouwing. Jammer genoeg zijn sommige van die vooroordelen waar, maar de omgeving is en blijft wel prachtig en de moeite waard om te ontdekken!

Benidorm kijkt uit over bergen en een stralend blauwe zee en biedt bovendien goeie basisfaciliteiten voor een betaalbare vakantie. Er is voor alle leeftijden wat te beleven in de stad, er zijn mooie uitzichtpunten nabijgelegen bezienswaardigheden.

Wat zeker zien en doen in Benidorm?

  • Voor een prachtig panorama over de omgeving moet je bij de Balcón del Mediterráneo zijn! Wandel via de romantische trap naar het balkon en geniet van het prachtig uitzicht op de stranden, de haven en het Isla de Benidorm.
  • Een ander uitzichtpunt dat de moeite is, is het Mirador del Castell, met rotsige kasteelruïnes.
  • Verdiep je in de geschiedenis van Benidorm in de Iglesia de San Jaime y Santa Ana.

VERBLIJFTIP: Overnacht in het appartement Don Miguel Deluxe. Het appartement heeft een strakke inrichting en beschikt tevens over 2 slaapkamers met badkamer, een perfect uitgeruste keuken en een prachtig balkon met zeezicht. Meer info en boeken.

  1. Dénia

Dénia is een mooie, mediterrane havenstad met een rijke geschiedenis die je kan ontdekken dankzij enkele architecturale pareltjes en verschillende musea. De gezellige stad wordt gezien als het "begin" van de Costa Blanca en is nog erg authentiek. Wandel langs de prachtige haven, bewonder de historische bezienswaardigheden of geniet van het zonnetje op de mooie stranden.

Het middeleeuwse El Castillo de Denia (kasteel van Denia) is echter de topbezienswaardigheid van de stad. Je vindt het kasteel hoog op de heuveltop vanwaar je prachtig uitzicht hebt op de jachthaven. Verder vind je hier bovendien ook het Archeologisch Museum met tal van Romeinse artefacten die hier in de buurt gevonden werden.

  1. Jávea

Jávea, ook wel gekend als Xàbia, is een rustige stad dat grotendeels wist te ontsnappen aan de overbebouwing van sommige andere delen van de Costa Blanca. Jávea is een aangename plek met enkele karakteristieke wijken. Wanneer je door het historische centrum wandelt, maak je als het ware een reis doorheen de geschiedenis van de stad. Bezoek zeker eens de kerk van San Bartolomé, het Etnologisch Museum of het Stadhuis.

  1. Moraira

Moraira is een kleine maar idyllische badplaats centraal gelegen aan de Costa Blanca. Er heerst een ontspannen sfeer in het pittoreske vissersdorpje en heeft een authentieke uitstraling. Het is nog vrij onbekend bij de toeristen waardoor het hier erg rustig is. Je vindt hier dan ook geen wijken met resorts en grote appartementsblokken maar wel leuke vakantiehuizen waar je kan verblijven.

Verder kan je naast het centrum ook het Castillo de Moraira bezoeken en de mooie haven. Of je kan het ook gewoon rustig aandoen en plaatsnemen op het gezellige strand ‘Playa El Portet’ en lekker genieten van het zonnetje.

REISGIDS: Ontdek nog meer van de omgeving met onze reisgids Murcia & Valencia.

  1. Kleurrijke huisjes van Villajoyosa

Een van mijn persoonlijke favorieten aan de Costa Blanca is: Villajoyosa. Villajoyosa, ofwel Vila Joiosa, is gelegen op 40 minuten rijden van Benidorm en is de historische hoofdstad van het Marina Baja district. Dit kleurrijke vissersdorpje is erg bijzonder en zeker de moeite waard om te bezoeken.

De oude wijk loopt over van de gekleurde vissershuisjes en doen je denken aan ansichtkaart. Je vindt hier lange zandstranden en een prachtige promenade richting de haven. Daarnaast staat Villajoyosa ook bekend om haar chocolade. Breng zeker eens een bezoekje aan de chocoladefabriek Valor en proef van de lokale specialiteit. Villajoyosa is een van de verborgen pareltjes aan de Spaanse Costa Blanca.

  1. Guadelest

In het binnenland van de Costa Blanca vind je het middeleeuwse dorpje Guadalest. Gaudalest is een pittoresk, verscholen bergdorpje gelegen bovenop een steile rots. Deze bijzondere ligging zorgt er natuurlijk voor dat je enkele fotogenieke plaatjes kan maken met je fototoestel. Je geniet er van adembenemend uitzichten op de vallei van Gaudalest en het imposante stuwmeer.

Het dorpje is enkel en alleen toegankelijk via een uitgehakte ingang in de rotsen. Hierdoor was het dorpje vroeger makkelijker te verdedigen tegen vijanden. Verder kan je hier het kasteel van Guadelest en diverse musea bezoeken. Na het verkennen van het dorpje, kan je nog even nagenieten in een van de lokale cafeetjes.

  1. Elche (palmenstad)

Elche, ook wel gekend als Elx, is bijzondere stad aan de Costa Blanca. Je vindt er historische bezienswaardigheden als het stadhuis bevindt zich op de Plaça de Baix, de 17e eeuwse Basílica de Santa María en diverse musea. Maar de trekpleister van de stad is het prachtige park dat bekend staat om haar duizenden palmbomen en botanische tuinen van Huerto del Cura.

Tegenwoordig staat het Palmeral van Elx ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het grootste deel van het park is vrij toegankelijk maar het deel dat is ingericht als botanische tuin, is te bezoeken tegen een prijs. Na je bezoek aan de botanische tuinen kan je dan nog even rondkuieren door het oude stadscentrum, het grote winkelcentrum bezoeken of langs de gezellige boulevard wandelen waar je tal van cafeetjes en restaurants vindt.

WANDELING: Wil je graag zoveel mogelijk zien van het park en de stad? Wij hebben een mooie wandeling door het palmbomenpark en centrum van Elche uitgestippeld.

  1. Torrevieja

Torrevieja is een kuststad die vooral bekend staat om zon, zee en strand met resorts en strandpromenades als decor. Toch valt hier ook heel wat te beleven voor niet-zonnekloppers! Het oorspronkelijke zoutmijn- en vissersdorp is vandaag de dag namelijk geëvolueerd tot een echte toeristische hotspot.

Tot 1802 was Torrevieja niet meer dan een wachttoren met enkele arbeidershuisjes, wat ook de naam van de plaats verklaart, maar tegenwoordig kan je er verschillende musea ontdekken waar je meer te weten komt over de badplaats, avontuurlijke pretparken bezoeken en in mooie parkjes zoals Jardín de las Naciones verdwalen.

  1. Las Salinas de Torrevieja

Las Salinas of de zoutmeren van Torrevieja zijn een betoverende must-see. Wanneer je de meren bezoekt, krijg je een surreële ervaring, omdat het water er roze is. Door het enorme zoutgehalte in het water blijf je hier ook drijven, wat heel bijzonder is om mee te maken. De modder van het meer schijnt een geneeskrachtige werking te hebben, maar laat je hier toch vooral betoveren door de fantastische kleuren: het roze dat overgaat in blauw, het contrast met het zand… Een échte droomplek.

  1. Altea

Altea is een van de vele mooie steden aan de kust van de Costa Blanca. De oude binnenstad is een wirwar van gezellige smalle straatjes met witgewassen huisjes, hier en daar een sfeervol winkeltje waar je leuke souvenirs kan kopen, pittoreske pleintjes en de prachtige Virgin del Consuelokerk vanwaar je een fraai uitzicht hebt over de stad.

VERBLIJFTIP: Op zoek naar een hotel dichtbij het strand? Masion Condesa Adults Only is een gezellige B&B dat beschikt over een verfrissend buitenzwembad en een gezellig terras met panoramisch uitzicht op de zee. Geniet dagelijks van een heerlijk uitgebreid ontbijt en breng nadien een dagje door op de prachtige stranden die hier in de buurt gelegen zijn. Meer info en boeken.

  1. Cuevas de Canelobre

De Cuevas de Canelobre, vlakbij Busot en op de hellingen van de Oro-bergketen, maken deel uit van het grootste en diepste grottencomplex van Spanje. Je kan de grotten alleen met een rondleiding bezoeken. Het blijft geopend tijdens de siësta en is dus perfect voor een middagactiviteit.

De grotten werden miljoenen jaren geleden gevormd, maar veranderen nog steeds. Dat gebeurt wel zéér traag, namelijk aan een snelheid van ongeveer 1 centimeter elke 100 jaar. Felgekleurde lichten tonen de interessante vormen van de stalactieten en stalagmieten. De hoofdbezienswaardigheid is een formatie in de vorm van een kandelaar, waarnaar de grotten ook genoemd zijn.

  1. Wandel langs de Paseo Ecologico

Zin in een stevige wandeling? Trek je beste wandelschoenen aan en bewandel El Paseo Ecológico de Benissa. Deze wandelroute brengt je langs de prachtige kustlijn van Benissa. Je komt langs verschillende baaien en kliffen in de buurt van Benissa en je geniet onderweg telkens van prachtige uitzichten. Langs de route staan er ook enkele informatieborden waarop aangegeven wordt welke fauna en flora hier te zien is.

De wandeling begint bij Cala Pinets en eindigt in de toeristische badplaats Calpe. Desondanks het feit dat je af en toe moet klimmen en afdalen, is het pad erg goed te doen voor zowel jong als oud.

  • Start je wandeling bij Cala Pinets. Hier kan je ook je auto achterlaten op de voorziene parking. Bekijk de ligging.
  • Het wandelpad is het hele jaar toegankelijk.
  • Er zijn hier en daar schaduwplekken waar je even kan afkoelen maar we raden je aan om je toch goed in te smeren met zonnecrème.
  • Neem voldoende water mee!
  1. Calpe

Calpe is een van de populaire, toeristische badplaatsen in de Costa Blanca (Alicante). Je vindt hier een prachtige boulevard die geflankeerd wordt door appartementsgebouwen en gezellige winkeltjes. Dé blikvanger van de stad? Dat is ongetwijfeld de Penyal d’Ifac, de 332 meter hoge rots die boven de stad uittorent. Deze grote rots is dan ook het symbool van de stad.

Desondanks de hoogbouw en de vele toeristen, heeft Calpe zijn charme weten te behouden. De stad heeft een prachtig oud centrum met gezellig pleintjes en historische bezienswaardigheden. Op een warme zomerdag kan je ook altijd een handdoek neerleggen op het prachtige zandstrand en een verfrissende duik nemen in de zee.

Wil je graag bijzonder overnachten in Calpe? La Muralla Roja betekent letterlijk “De Rode Muur” en is een postmodern appartementcomplex in Manzanera op wandelafstand van Calpe (10 minuutjes). Dit gebouw werd ontworpen door de Spaanse architect Ricardo Bofill in 1973. Het ontwerp van het gebouw verwijst naar de architectuur van de Noord-Afrikaanse kasba’s.

De kleurrijke appartementen worden met elkaar verbonden door trappen en bruggen. Het doet je wat denken aan het decor van de populaire Netflix serie "Squid Game". Het is één van zijn meest iconische werken. We raden je dan ook aan zeker eens een kijkje te gaan nemen naar dit bijzondere gebouw.

VERBLIJFTIP: Wil jij ook graag in deze bijzondere accommodatie overnachten? Dat kan! Er zijn zowel suites als appartementen beschikbaar en op de dakterrassen kan je genieten van een verfrissende duik in het zwembad. Meer info en boeken.

  1. Penyal d’Ifac

Wanneer je in Calpe bent, zal je de Penyal d’Ifac meteen opmerken. De Penyal d’Iface is een 332 meter hoge rots die werd gebouwd rond de hoogste kaap van de Costa Blanca. De iconische rots steekt boven de Middellandse Zee uit en is het herkenningspunt van de badplaats.

Hou je wel van een stevige wandeling? Dan kunnen we aanraden om deze rots te beklimmen tijdens je bezoek aan Calpe. Deze wandeling neemt ongeveer 1,5 uur in beslag (afhankelijk van je tempo natuurlijk). Wanneer je op de kaap wandelt, zal je merken dat hier een ander klimaat hangt waardoor je er bijzondere fauna en flora spotten.

  1. Castell de Xàtiva

Het Castell de Xàtiva bevindt zich op een strategische plek op de heuvel van de Sierra del Castell. Dit fort heeft door de jaren heen veel conflicten gekend en werd constant uitgebreid en versterkt. Het kasteel bestaat eigenlijk uit twee delen: het Castell Menor, gebouwd op Iberische en Romeinse overblijfselen en het Castell Major.

  1. De vlooienmarkt van Xaló

Ben jij een fan van vlooienmarkten of loop je al eens graag rond te snuisteren? Dan kan je iedere zaterdag de vlooienmarkt in Xaló (Jalón) bezoeken. De markt ligt op een halfuurtje rijden van Moraira en is dé leukste markt van de Costa Blanca.

Je vindt er verschillende kraampjes met kleren, hoeden, namaaktassen, leuke souvenirs, authentieke spulletjes enzoverder waar je uren kan rondsnuffelen. De vlooienmarkt begint rond 8 uur 's morgens en wordt rond 14 uur afgebroken, dus je vertrekt best op tijd.

Ontdek nog meer leuke daguitstappen aan de Costa Blanca

  1. Bezoek de Algar watervallen

Je kan je bezoek aan Guadelest of Altea combineren met een bezoekje aan de mooie watervallen van Algar (Las Fuentes del Algar). De watervallen liggen verstopt tussen de schilderachtige bergen en groeien stilletjes aan uit tot een van de populaire trekpleisters aan de Costa Brava.

Het water van de Algar rivier stroomt met grote snelheid langs de rotsen naar beneden. Je kan er ook een verfrissende duik nemen in de natuurlijke zwembaden tussen de rotsen. Houd er rekening mee dat het heldere water een temperatuur bedraagt van slechts 17 graden (dit het hele jaar door).

  • Toegangsprijs voor de Algar watervallen: 4€.
  • Kinderen tussen de 4 en 10 jaar betalen: 2€.
  • Kinderen tot 3 jaar mogen gratis binnen.
  • Parkeren kan bij de watervallen. Bekijk de ligging.
  • Verder zijn er ook toiletten en een cafetaria voorzien.
  • Meer info op de website.
  1. Het eiland Tabarca

Tabarca is een eilandje voor de kust van Alicante en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Oorspronkelijk was het een toevluchtsoord voor piraten, totdat koning Karel III van Spanje besliste dat het eiland in gebruikt zou worden om het land net tegen de piraten in de 18e eeuw te beschermen.

De dag van vandaag kan je in Tabarca rondwandelen tussen de oude straatjes, genieten van verse visgerechten, en natuurlijk een snelle duik in de zee nemen. Ook de uitzichten die je hier hebt zijn onweerstaanbaar. De veerboten keren om de 6 uur terug, voldoende tijd dus om een namiddagje te genieten van een dit prachtige eiland.

TICKETS: Boek je excursie vanuit Alicante naar het eiland Tabarca op voorhand. Zo ben je zeker van deze leuke uitstap naar het voormalige pirateneiland.

  1. Ontspannen aan de stranden en de baaien van de Costa Blanca

De Costa Blanca is de ideale vakantiebestemming voor zon, zee en strand. Deze regio heeft een prachtige kustlijn met indrukwekkende rotsen en kliffen, adembenemende stranden en afgezonderde baaien waar je heerlijk kan vertoeven. Hieronder hebben wij alvast onze favoriete stranden en baaien voor je opgelijst.

  • Playa de Cala Ambolo in Javea is een van de mooiste stranden van de Costa Blanca. Het strand is zo'n 300 meter lang en bestaat uit grof zand en rotsen. Neem een duik in het verfrissende, kristalheldere water in de baai. Bekijk de ligging.
  • Wat verder vind je Playa La Granadella. Strijk je handdoek neer op het prachtige zandstrand met zicht op het heldere zeewater omgeven door grillige rotsen. Bekijk de ligging.
  • Playa del Portet in Moraira is makkelijk te bereiken vanuit de stad. Dit strand is nog nie zo gekend bij de toeristen waardoor het hier nog erg rustig is. Bekijk de ligging.
  • Cala Pinets bij Benissa is een ander pittoreske baai waar je heerlijk kan vertoeven. Na een stevige wandeling kan je in het helderblauwe water verfrissing zoeken. Bekijk de ligging.
  1. Dierenpark Mundomar

Op vakantie aan de Costa Blanca met kinderen? Mundomar is een dierenpark in Benidorm voor kinderen, jongeren en volwassenen en dus ook ideaal voor een daguitstap met het hele gezin. Het park toont je verschillende zoogdieren, vogels en reptielen en er worden ook diverse shows georganiseerd.

Maak er de mooiste herinneringen en doe persoonlijke ervaringen op! Zo kan je zwemmen met zeeleeuwen, een ontmoeting met een dolfijn of een dagje meehelpen als trainer of verzorger van de dieren. Ook kan je samen met een dier op de foto. Het dierenpark kan je bezoeken van 10u tot 18u, in de zomermaanden is het een uurtje langer geopend. Meer info op de website.

  1. Terra Mítica pretpark

Of misschien liever een dagje avontuur? Dan plan je beter een daguitstap naar het Terra Mítica, een gethematiseerd attractiepark aan de Spaanse Costa Blanca. Het park gaat terug in de tijd naar alle culturen die zich rond de Middellandse Zee hebben gemanifesteerd: Egypte, Rome, Griekenland, Iberia en Las Islas. Je vindt hier prachtige settings met afwerking tot in de details.

Enkele hoogtepunten van het park zijn de houten achtbaan Magnus Colossus, de splash La Furia de Tritón en de interactieve darkride El Laberinto del Minotauro. Verder zijn er nog andere leuke waterattracties, rollercoasters en dark rides en zelfs enkele spannende thrillrides. Er worden ook verschillende shows gegeven en je kan ontspannen of afkoelen in Río Nilo en bubbelbads.

  1. Maak een boottocht langs de Costa Blanca

Wil je graag de prachtige kustlijn van de Costa Blanca op een andere manier leren kennen? Dan raden we aan om een boottocht te maken langs de kust van de Costa Blanca. Een ervaring die je nooit meer zal vergeten. Verken de verschillende baaien, kom langs de leukste badplaatsen en grillige rotsen en spring tussendoor eens in het helderblauwe water ter afkoeling.

Ontdek de leukste boottochten aan de Costa Blanca

  1. Waar overnachten aan de Costa Blanca?

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek aan de Costa Blanca? Wij hebben alvast onze favoriete voor je uitgekozen. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen aan de Costa Blanca.

  • Benidorm: Verblijf in het Hotel Benikaktus dat beschikt over een verwarmd buitenzwembad, bar en buffetrestaurant die een geweldig uitzicht geven op het strand en de stad. De lichtrijke kamers met stijlvol en modern interieur zijn voorzien van een terras, tv en eigen badkamer en uitzicht op zee. Meer info en boeken.
  • Torrevieja: Verblijf je liever in een appartement? Dan valt een verblijf bij Lenas Apartments Radio Murcia echt aan te raden! Boek je appartement met vintage interieur dat voorzien is van een gezellige zithoek, moderne keuken en 2 badkamers. Het duplexappartement heeft een uitmuntende locatie vlakbij het strand en de jachthaven en vormt zo de ideale vertrekplaats voor een verkennende wandeling. Meer info en boeken.
  • Altea: Op zoek naar een hotel dichtbij het strand? Masion Condesa Adults Only is een gezellige B&B dat beschikt over een verfrissend buitenzwembad en een gezellig terras met panoramisch uitzicht op de zee. Geniet van een heerlijk uitgebreid ontbijt en breng nadien een dagje door op de prachtige stranden. Meer info en boeken.
  1. Reizen naar de Costa Blanca

Ben je van plan om met je eigen wagen naar de Costa Blanca te reizen? Houd er dan rekening mee dat je, afhankelijk van je begin- en eindpunt, zo’n 18 uur onderweg bent. De beste manier om naar de Costa Blanca te reizen, is langs de Route du Soleil via Lyon of via Parijs. Bekijk hier de beste route naar Spanje.

Omdat je best een aantal uren onderweg bent, is het aan te raden om een tussenstop te houden. Zo kan je de dag nadien vol energie opnieuw de baan op. Ontdek dan ook de beste etappehotels onderweg naar Spanje. Houd verder ook rekening met tolwegen en de verkeersdrukte in de vakantieperiodes. Je plant je autovakantie naar Spanje best een beetje op voorhand zodat je zonder zorgen op vakantie kan vertrekken.

Nog enkele handige blogpost voor je vakantie

  1. Extra tips voor je vakantie aan de Costa Blanca

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Murcia en Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Murcia en Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Murcia & Valencia met uitgewerkte rondreis die je bovendien langs meer dan 127 beschreven bezienswaardigheden brengt (+ GPS coördinaten)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Eerst uittesten? Download alvast je gratis preview reisgids.

Murcia Valencia rondreis

Gratis reisgids Murcia-Valencia downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 12 maart 2023 - Corry

heel duidelijk: hoe en waar je alle interessante bezienswaardigheden kunt ontdekken met heel nuttige achtergrondinformatie!! Wij hebben de reisgids samen met vrienden bekeken en zij hebben deze besteld. Samen genoten!! Zeker de moeite waard!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?