Beste hotels onderweg naar Spanje: 10 hotels langs de snelweg naar Spanje

Koop de volledige reisgids voor € 10

Beste hotels onderweg naar Spanje: 10 hotels langs de snelweg naar Spanje

23 februari 2024 in Spanje0 reacties

Overzicht met de beste hotels onderweg naar Spanje

Reis je met de wagen naar Spanje en wil je deze afstand niet in één keer afleggen? Dan kan het best handig zijn om op voorhand een verblijfplaats voor onderweg te boeken. Het is een ideale tussenstop en het zorgt ervoor dat jij ontspannen en zonder stress op je eindbestemming aankomt.

Hieronder vind je een handig overzicht met de beste hotels op je route naar Spanje.

Inhoud artikel

  1. Wat is je eindbestemming?

Afhankelijk van je eindbestemming, leg je heel wat kilometers af. Zo leg je vanuit Brussel zo'n 2000 kilometer af tot Madrid (midden Spanje). Dat is best veel om in één keer te doen. Het is dan ook aangeraden om je reis op te splitsen en onderweg even een tussenstop te maken. En vooraleer je op zoek gaat naar een overnachtingshotel voor je tussenstop, raden we aan om te kijken naar de route die je zal afleggen.

In dit blogartikel hebben wij alvast enkele aangename verblijfplaatsen opgelijst die op je route gelegen zijn, nabij de snelweg. Afhankelijk van de route die jij neemt, kan je dus een tussenstop bij onderstaande hotels overwegen.

  • Wanneer je langs Route du Soleil rijdt, kan je bijvoorbeeld stoppen in Valence, Montélimar of Orange.
  • Rijd je eerder via Parijs en Bourges? Dan raden aan om te overnachten bij Béziers, Agde of eventueel Montpellier. Je moet dan ongeveer 1000 kilometer rijden, maar je staat de volgende dag dan wel snel in Spanje.
  • Wie via Toulouse rijdt, overnacht daar ook het beste. In Toulouse heb je namelijk een ruim aanbod aan leuke hotels en je hebt al een vrij lange rit achter de rug.

TIP: Op reis naar Spanje? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Spanje.

  1. Wat zijn de beste hotels langs Route du Soleil?

  • Hôtel Saint Jean (Chalon-sur-Saône): In het centrum van Chalon-sur-Saône ligt het mooie Hôtel Saint Jean, op de route tussen Dijon en Lyon. Dit kleinschalige hotel is makkelijk te bereiken via de A6 en biedt verzorgde kamers, een degelijk ontbijt en je kan er gratis parkeren. Meer info en boeken.
  • Een ander aan te raden hotel op je route tussen Dijon en Lyon is Best Western hotel in Tournos. Het hotel beschikt over moderne kamers, een fitnessruimte, een restaurant en een gezellige tuin. Tegen een kleine toeslag kan je even ontspannen in de Spa na die lange autorit. Meer info en boeken.
  • B&B Hôtel Montélimar Sud (Montélimar) is het perfecte etappehotel als je op zoek bent naar een lowbudgetverblijf op vijf minuutjes rijden van de autosnelweg. Het hotel is gelegen op de route tussen Lyon en Montpellier en je verblijft er in een moderne kamer, je kan gratis parkeren en er is een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  1. Tussenstops langs Route du Soleil

Parijs (320 km)

Parijs is, wegens de verkeersdrukte, niet meteen de stad waar je aan denkt om een tussenstop te plannen. Maar toch is het het overwegen waard. Er valt natuurlijk heel wat te zien en te beleven in de Franse hoofdstad. Bezoek bijvoorbeeld de Eiffeltoren, de Sacré-Coeur of de Arc de Triomphe. Mis niets tijdens je verblijf met onze stadswandelingen door Parijs.

Leuke extra of alternatief: Op 20 km van Parijs ligt Versailles, één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Frankrijk en met recht en rede opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Lees meer over een bezoek aan het kasteel en de tuinen van Versailles.

Dijon (520 km)

Dijon, de historische hoofdstad van de Bourgondische regio, langs de A31. Dijon staat bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is het Paleis van de Hertogen van Bourgondië (Palais des Ducs de Bourgogne), een meesterwerk in gotische en renaissancestijl.

Vergeet natuurlijk ook niet om een potje mosterd te proeven, want Dijon is wereldberoemd om zijn mosterdproductie. Bezoek de "Moutarderie Fallot" om meer te leren over het productieproces en verschillende mosterdsoorten te proeven. Ontdek de mooiste plekjes tijdens onze stadswandeling door Dijon.

  1. Wat zijn de beste hotels via Parijs en Bourges?

  1. Tussenstops op je route via Parijs en Bourges

Clermond-Ferrand (730 km)

Rijd je via Parijs en Bourges? Dan is Clermont-Ferrand in het noorden van de Auvergne een leuke tussenstop. Het is één van de oudste steden van Frankrijk. De Oudgriekse geograaf Strabo had het zelfs al over Clermont-Ferrand. Hij noemde de stad 2000 jaar geleden een metropool. Je kan in Clermont-Ferrand dan ook heel wat bouwwerken bezoeken die uit een ver verleden stammen.

Het hoogtepunt in de stad is de gotische kathedraal Notre-Dame de l’Assomption, UNESCO werelderfgoed en één van de mooiste kathedralen van midden-Frankrijk. Ook de stadsmuren en het vulkaanmuseum zijn een bezoekje waard.

  1. Wat zijn de beste hotels via Parijs en Toulouse?

  • ibis Styles Toulouse Nord Sesquieres ligt in het noorden van Toulouse, vlakbij de A62 en op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum. Het ibis Styles Toulouse Nord Sesquieres biedt moderne kamers, gratis privéparkeergelegenheid en je kan de dag goed beginnen met een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  • Liever overnachten in het centrum van Toulouse voor een kleine uitstap? Verblijf dan in het Boutique Hotel SOCLO. Dit hotel beschikt over ruime (familie)kamers in boetiekstijl, een buitenzwembad, een bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin. Meer info en boeken.
  • Of verblijf op 300 km van Toulouse in Hotel The Originals City, Hôtel Limoges Sud Feytiat (Limoges) ligt aan de rand van Limoges, in de buurt van de snelweg A20/E09, en beschikt over ruime en comfortabele kamers en gratis WiFi. Meer info en boeken.
  1. Tussenstops op je route via Parijs en Bourges

Limoges (690 km)

In het binnenland, tussen Orléans en Toulouse, ligt de stad Limoges. Deze Franse stad aan de rivier de Vienne is met tal van bezienswaardigheden als Cathédrale Saint-Etienne, centrale markthal waar je lokale specialiteiten kan proeven en het charmante Cour du Temple omzoomd door elegante herenhuizen zeker een tussenstop waard.

Wist je trouwens dat Limoges de porseleinhoofdstad van Frankrijk is? Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Manufacture Bernardaud, een van de meest toonaangevende porseleinmakers in Frankrijk. Meer info op de website.

Perpginan (1170 km)

De stad Perpignan behoort tot het departement Pyrénées-Orientales en is van oorsprong een Catalaanse stad. De stad wordt gezien als een van de warmste en zonnigste steden van Frankrijk, onder meer door de zuidelijke ligging vlak bij de grens met Spanje en aan de Mediterrane kust.

Naast heerlijk genieten van het klimaat en de stranden in de buurt kan je in Perpignan ook veel mooie bezienswaardigheden in het middeleeuwse centrum vinden: het Castillet waar je nu het Casa Pairal museum kan vinden, of ga langs bij de indrukwekkende Basilique-Cathédrale de Saint-Jean-Baptiste de Perpignan uit de 14de-eeuw.

  1. Wat zijn de beste hotels via Parijs en Bordeaux?

  • Best Western Blanche de Castille Dourdan (Dourdan, net voorbij Parijs) is een absolute aanrader als je in de buurt van Parijs wilt overnachten. Het hotel ligt op 30 minuten rijden van de Franse hoofdstad in het centrum van de middeleeuwse stad Dourdan, op 5 kilometer van de snelweg A10. Meer info en boeken.
  • Aparthotel Adagio Access Rodesse (Bordeaux) is gelegen op 10 minuten wandelen naar het centrum van Bordeaux en is makkelijk te bereiken via de A63. Er is parking voorzien en je kan er een ontbijtje nemen. Daarnaast heeft dit hotel ook een zwembad, een leuke extra! Meer info en boeken.
  • Hotel Loreak (Bayonne) ligt op 2 km van het centrum van Bayonne en is makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg A63. Het hotel biedt modern ingerichte kamers, een gezellig terras en het restaurant verzorgt een buffet met streekgerechten en serveert gerechten van een vast menu. Meer info en boeken.
  1. Tussenstops op je route via Parijs en Bordeaux

Bordeaux (890 km)

In het westen kan je stoppen in Bordeaux, één van Frankrijks mooiste steden. De stad bezit een hele reeks hoogtepunten. Afhankelijk van je interesse (architectuur, kerken, kunst – en andere musea, shopping, terrasjes, de vermaarde Bordeauxwijnen, …) zal elk zeker zijn gading vinden in de stad die sinds 2000 komaf maakte met haar grauwheid en de weinig aantrekkelijke delen grondig aan een opfrisbeurt onderwierp.

Het erfgoed van Bordeaux staat mooi op de gekende Werelderfgoedlijst. Met behulp van deze stadswandeling door Bordeaux kan je daar zelf een oordeel over vellen of dat terecht is. Voor wie honger krijgt tijdens de wandeling is er een veelzijdig aanbod aan culinaire geneugten en snelle hapjes. Een reden te meer om te gaan genieten van Bordeaux.

  1. Optioneel: Andorra bezoeken op je route

Tijdens onze reis naar Spanje, besloten wij een kleine omweg te maken naar Andorra. Andorra is een klein land gelegen midden in de Pyreneeën op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Ondanks het kleine oppervlak van het land heeft het ontzettend veel te bieden: zo staat Andorra onder andere bekend om de vele wintersportgebieden en de prachtige natuur. Maar ook het centrum van Andorra met tal van bezienswaardigheden is zeker de moeite waard om te verkennen.

Jammer genoeg wordt Andorra vaak overgeslagen tijdens rondreizen, vakanties en stedentrips. Mocht je tijd over hebben, raden we je dan ook aan hier even te stoppen. Vanuit Andorra kan je perfect doorrijden naar Barcelona.

VERBLIJFTIP: Wil je graag Andorra als tussenstop? Dan kan je verblijven in Hotel & Aparthotel Cosmos, gelegen in het centrum van Escaldes, naast de rivier. Meer info en boeken.

  1. Tips: Hoe voorbereiden op een rondreis door Spanje?

  1. Inspiratieblogs en tips voor je rondreis Spanje

Haal inspiratie en tips uit onderstaande blogpost voor je vakantie in Spanje

  1. Download onze gratis reisgidsen Spanje

Wil jij ook graag Spanje zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen, zo ben je zeker dat je niets mist.

AndalusiëBarcelonaBalearenCanarische EilandenCataloniëCastilla y LeónMadrid & ToledoMurcia en ValenciaNoord-Spanje
Reisgids AndalusiëReisgids BarcelonaReisgids BalearenReisgids Canarische EilandenReisgids CataloniëReisgids Castilla y LeónReisgids Madrid & ToledoReisgids Mucria en ValenciaReisgids Noord-Spanje

Op reis naar Spanje? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Spanje.

Noord-Spanje

Gratis reisgids Noord-Spanje downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?