Tabernas woestijn in Almeria bezoeken 2024? Alle info, tips en tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Tabernas woestijn in Almeria bezoeken 2024? Alle info, tips en tickets

29 juni 2022 in Andalusië0 reacties

Een bijzondere uitstap in het warme Andalusië!

Wist je dat je we in Europa onze eigen woestijn hebben? En niet zomaar de eerste de beste. Een grillig, droog en rotsachtig landschap waar meerdere Hollywoord westerns zijn opgenomen! In het mooie, warme Andalusië kan je de Tabernas woestijn bezoeken waar je omringd wordt door filmsets in Hollywood stijl, cowboys met paarden en adembenemende landschappen.

Wil jij ook graag eens dit woestijngebied bezoeken? Dat kan! In deze uitgebreide blogpost kom je alvast meer te weten over een bezoekje aan de Tabernas woestijn. Daarnaast krijg je nog enkele tips over deze regio en de leukste excursies.

Tours en tickets voor de Tabernas woestijn

Ben je van plan de Tabernas woestijn te bezoeken? Goed idee! Er zijn verschillende tickets die je kan aankopen, afhankelijk van wat je graag zou willen zien en doen. Er worden ook verschillende tours en excursies georganiseerd die je een onvergetelijke uitstap garanderen. Bekijk hier het volledige aanbod tours en excursies naar de Tabernas woestijn.

Hieronder alvast een overzichtje met enkele leuke tours en excursies

Inhoud artikel

  1. Wat is de Tabernas woestijn?

Desierto de Tabernas is gelegen in het zuidoostelijke deel van Almería en ligt op zo’n 30 kilometer van de hoofdstad Almeria. De Tabernas woestijn is een beschermd natuurgebied van 280 km² waar het de minste regen valt van heel Spanje en zelfs Europa. Bijna het hele jaar door schijnt hier de zon! In de zomer kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot rond de 50 graden Celsius. Vergeet dus zeker geen flesje water mee te nemen als je de woestijn wil bezoeken.

Ligging Tabernas woestijn op de kaart

Wat de Tabernaswoestijn zo speciaal maakt? Tijdens een bezoek aan de Tabernas woestijn, waan je je in een totaal andere wereld. Het ruige landschap is er indrukwekkend, de temperaturen kunnen er hoog oplopen maar vooral: er zijn verschillende Hollywood filmsets waar ze echte western films hebben opgenomen.

Het Hollywood van Europa

Deze woestijn zag namen passeren zoals Steven Spielberg, Clint Eastwood, Sean Connery, Harrison Ford en Arnold Schwarzenegger. Deze bijzondere plaats wordt dan ook niet voor niets 'Het Hollywood van Europa' genoemd. Hier werd onder meer ‘The Good, The Bad, and The Ugly’ gefilmd. De set van deze vele films doet nu dienst als een soort themapark die open is voor bezoek met opvoeringen en rondleidingen.

Ben jij een echte cowboyliefhebber? Dan is een bezoekje aan de Tabernas woestijn ongetwijfeld echt iets voor jou! Het lijkt hier wel alsof je in Hollywood loopt. Een bijzondere ervaring en een leuke dag uit voor jong en oud.

  1. Waan je in het oude westen in de themaparken van Tabernas

Zoals hierboven reeds verteld, werden er in de Tabernas woestijn vanwege het bijzondere landschap, heel wat western opgenomen. Vooral in de jaren 1960 en 1970. Om deze films op te nemen, zijn er maar liefst 17 filmsets gebouwd waarin enkele typische western dorpjes zijn nagebouwd.

Nadat de opnames voor de films beëindigd waren, zijn de dorpjes gebleven. De dag van vandaag bieden ze een unieke Wild West ervaring. Wandel bij je bezoek even een authentieke saloon binnen of woon een spannend duel tussen de sheriff en de bandieten bij!

Hieronder vind je alvast wat meer informatie over enkele Hollywood filmsets en de themaparken in de Tabernas woestijn.

Oasys Mini Hollywood

Laat ons meteen beginnen met het grootste park in de Tabernas woestijn: Oasys Mini Hollywood! Dit themapark werd gebouwd voor de filmset ‘For a few dollars more’ van Sergio Léon en staat daarnaast ook wel bekend als Yucca City, het stadje uit de film.

Het is hier zo groot dat je haast niet weet waar je moet beginnen. Er is hier zoveel te zien en te beleven. Oasys Mini Hollywood herbergt namelijk een westers dorp, een beschermd dierentuinreservaat, een zwembad, tal van eetgelegenheden, verschillende boeiende musea en een prachtige cactustuin! Vergeet ook zeker niet de toffe Wildwest Shows bij te wonen. De spectaculaire simulaties van vuurgevechtscènes uit het Wilde Westen zijn levensecht.

Wil je graag een show bijwonen in een van de parken? Check voor je bezoek dan even op voorhand op welk tijdstip jouw show plaatsvindt. Over het algemeen gelden bepaalde shows tijden voor het hele seizoen, maar het kan voorkomen dat deze door omstandigheden als eens kunnen veranderen.

Fort Bravo of Texas Hollywood

Ook Fort Bravo is geweldig om te bezoeken. Een filmdorpje in de buurt van een diepe ravijn, waar het voelt alsof je in een andere wereld en tijd terecht bent gekomen. Fort Bravo is één van de oudste dorpjes die hier gebouwd zijn zodat de Tabernas woestijn zo goed mogelijk op het Oude Wilde Westen gelijkt en staat ook wel bekend als het 'Wild West Texas Hollywood'. Hier kan je niet alleen ronddwalen in het oude Western dorpje, je kan er ook even terugtrekken in de fotostudio en een leuke foto maken als een échte cowboy.

Tabernas Western Leone

Deze filmset is iets kleinschaliger dan de bovenstaande dorpjes en werd oorspronkelijk gebouwd om “Once Upon a Time in the West” te filmen. En ook hier kan je dagelijks Wildwest shows bijwonen. Deze worden georganiseerd zowel op het hoofdplein als in de salonbar van het ‘dorpje’.

  1. Wat zeker doen in de Tabernaswoestijn?

Wandelen door het ruige landschap

Wil je graag nog meer ontdekken van de Tabernas woestijn? En heb je zin om even wat sportief bezig te zijn? Dan kan je er ook altijd voor kiezen om een wandeltocht te maken doorheen het woestijngebied. In een beperkt deel van deze unieke omgeving kan je namelijk bijzondere wandeltochten maken. Het wordt afgeraden om zomaar door het ruige landschap in te wandelen aangezien je nogal snel kan verdwalen.

Naast de parkeerplaats van Oasys Mini Hollywood vind je een infobord waarop een wandelroute staat aangegeven. Het wandelpad gaat meteen steil naar beneden via een trap. Vervolgens moet je de aanduidingen blijven volgen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. In de zomer kunnen de temperaturen erg oplopen, zorg er dus wel voor dat je voldoende water, zonnebrand en een pet of hoedje meeneemt. Je kan deze route dan ook het beste in de ochtenduren wandelen.

TIP: Om de zonsopgang te zien, moet je bij Castillo de Tabernas zijn. Het kasteel ligt op een hoogte van 200 meter en is makkelijk bereikbaar te voet. In de 11de eeuw was het kasteel gebouwd, in de tijd van de Moren. Eenmaal dat je de top van de berg hebt bereikt, zie je een prachtig uitzicht over het landschap.

Mountainbiken in Tabernas woestijn

Liever iets actiever? En heb je je mountainbike bij je? Dan kan je ook altijd de Via Verde Lucainena de las Torres fietsen. Deze trail gaat over een oud treinspoor dat ze vroeger gebruikte voor de mijnwinning. In totaal is de route 10 km lang en brengt ze je langs oude mijnwerkers en adembenemende natuur.

Maak een 4x4-tocht door de Tabernas woestijn

Een kamelentocht of een paardrijden door het woestijngebied is dé max, maar ook een 4x4-tocht is ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring! Samen met een ervaren gids rijd je langs plekken waar verschillende bekende films zijn opgenomen. Ondertussen krijg je nog wat filmfragmenten te zien die op deze plaatsen werden opgenomen.

EXCURSIE: Wil jij ook graag met een 4x4 door de Tabernas woestijn? Boek je tickets voor een 4x4 avontuur door de Tabernas woestijn op voorhand online en ontdek het unieke landschap.

Verken de Tabernas woestijn op de rug van een kameel

Wanneer je aan de woestijn denkt, denk je ongetwijfeld ook aan kamelen. En ja hoor, ook in de Tabernas woestijn is het mogelijk om een kamelentocht te maken. Het is een unieke manier om de woestijn te verkennen en bovendien ook nog eens een onvergetelijke ervaring.

Wil je graag zo’n kamelentocht doen? Dan rijd je best naar de kamelenboerderij, welke gelegen is in de woestijn. Hier krijg je een korte rondleiding over de boerderij en kan je een halfuurtje op de rug van een kameel rijden. Nadien mag je ook nog eens de kameel voeren en borstelen! Hoe leuk klinkt dit allemaal niet!?

Te paard door de Tabernas woestijn

Niet alleen een kamelentocht is de moeite waard, maar ook een tocht te paard is een echte aanrader! Ga lekker paardrijden door het woestijnlandschap met een professionele gids en kom meer te weten van de filmsets en de omgeving. Een unieke ervaring!

TICKETS: Kan je haast niet wachten om je bezoek aan de Tabernas woestijn te plannen? Koop je kaartjes voor een paardrijdtocht door de Tabernas woestijn online. Je kan tot 24 uur van tevoren nog gratis annuleren.

  1. FAQ - Veelgestelde vragen over de Tabernas woestijn

Waar ligt de Tabernas woestijn?

De Tabernas woestijn ligt in het oostelijke gedeelte van de regio Andalusië. De woestijn hoort bij de provincie Almeria op een half uurtje rijden van de stad Almeria. Enkele mooie plaatsen in de buurt van de woestijn zijn onder andere Roquetes de Mar, de Sierra Nevada en het Nationaal park Cabo de Gata.

Wat is de beste periode om de Tabernas woestijn te bezoeken?

De beste periode om de Tabernas woestijn te bezoeken is in het voorjaar. Over het algemeen zijn de temperaturen in die periode iets milder en schijnt de zon minder hard als in de zomer. De temperaturen in dit gebied kunnen meestal variëren tussen de -5ºC en 48ºC waardoor het ondernemen van toeristische activiteiten haast onmogelijk is.

  1. Waar overnachten in de buurt van de Tabernas woestijn?

Hoe leuk zou het zijn om in een woestijn te overnachten? In de Tabernas woestijn kan je op verschillende plekken overnachten. Verblijf je toch liever in de omgeving van de Tabernas woestijn? Ook dat kan, er zijn heel wat accommodaties in de buurt te vinden waar je kan verblijven. Ga je liever kamperen? Dan zijn er tal van leuke campings waar je met je camper, caravan of tent terecht kan. Bekijk het volledige aanbod hotels in Tabernas.

Camping Fort Bravo

Verblijf je graag op een camping? Dan raden we je Camping Fort Bravo aan! Deze accommodatie ligt op 19 km van de Tabernas-woestijn en biedt moderne kamers, een seizoensgebonden zwembad, een bar en een heerlijk continentaal ontbijt. Je kan in de omgeving van de camping ook uitstekend wandelen. Meer info en boeken.

Landhuis Alojamientos Rurales los Albardinales

Alojamientos Rurales Los Abardinales ligt net buiten Tabernas, op een halfuurtje rijden van Almería. Dit milieuvriendelijke hotel biedt accommodaties voorzien van bioklimatologische architectuur en zonnepanelen, een buitenzwembad met ligstoelen, een waterval en een veranda met uitzicht op de tuin en bergen.

Na een dagje verkennen van de omgeving en de Tabernas woestijn kan je genieten van traditioneel Andalusiche gerechten in het restaurant dat ook dienst doet als een olijfoliemuseum. Je kan eventueel deelnemen aan een begeleide rondleiding en een proeverij! Meer info en boeken.

Cortijo Oro Verde B&B

Een andere aanrader is een verblijf in Cortijo Oro Verde B&B op 29 km van Almería. Het pension biedt naast moderne, ruime kamers, uitzicht op het buitenzwembad dat het hele jaar door geopend is. Iedere ruimte in de B&B beschikt over gratis wifi en je kan altijd gebruikmaken van de gemeenschappelijk lounge. Wil je graag de omgeving ontdekken? Je kan er heerlijk wandelen en fietsen! Meer info en boeken.

  1. Filmpje: maak kennis met de Tabernas woestijn

Benieuwd naar de cowboys in de Tabernas woestijn in Almeria? Zie wat je zoal mag verwachten in het filmpje hieronder, om alles zelf te beleven zal je natuurlijk zelf naarAndalusië moeten afreizen.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Andalusië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Andalusië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Andalusië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Andalusië.

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?