Eiffeltoren Parijs bezoeken? Info en tickets (+ geheim verdiep!)

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Eiffeltoren Parijs bezoeken? Info en tickets (+ geheim verdiep!)

30 januari 2023 in Parijs4 reacties

Hoe je tickets voor de Eiffeltoren in Parijs boeken? Alle info voor je bezoek aan La Tour Eiffel

De Eiffeltoren van Parijs is één van de grootste bezienswaardigheden ter wereld en het wordt gezien als één van de nieuwe wonderen van de wereld. Het is dan ook hét symbool van de Franse hoofdstad. De Eiffeltoren bezoeken is een must-do tijdens je citytrip Parijs.

Lees mijn tips over een bezoek aan de Eiffeltoren, wachtrijen vermijden en tickets online boeken voor je bezoek.

Tickets om de Eiffeltoren te beklimmen

Wil je graag de Eiffeltoren in Parijs bezoeken? Boek dan zeker je tickets online, zo ben je zeker dat je naar boven kan + moet je niet in de wachtrij aanschuiven (soms 2 à 3 uur wachttijd). Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Inhoud artikel

 1. Eiffeltoren bezoeken + waar is dat geheim verdiep?!

De Eiffeltoren is 324 meter hoog, inclusief de 120 antennes die op de top staan. De toren bestaat uit 7300 ton metalen frames en heeft maar liefst 1665 traptreden. Elke 7 jaar wordt de toren met 60 ton verf opnieuw beschilderd, en er wordt gebruik gemaakt van maar liefst 20.000 lichten om de toren op te laten lichten in de nacht.

1.1. Picknicken met een uitzicht ...

De Eiffeltoren is gelegen aan de Champs de Mars, een park met rechthoekige stukken gras omringd met recht geknipte heggen, ideaal voor picknicken op het gras en te genieten van het geweldig uitzicht op de toren.

1.2. Esplanade plein

De Esplanade is het plein waar de Eiffeltoren zich op bevindt. Vanaf hier kan je dan ook precies onder de toren gaan staan en naar boven het metalen bouwwerk in kijken. In elke voet van de toren zitten trappen en liften waarmee de toren bezocht kan worden. Op speciale dagen en met begeleide tours kan je op het plein ook de machines bekijken die de liften doen bewegen. Verder vind je op het plein bij de Noordelijke voet een buste van Gustave Eiffel uit 1929 gemaakt door Antoine Bourdelle.

Onze tip: Koop een prioriteitsticket, is iets duurder maar zo moet je geen 2 uur in de rij staan ... zo bespaar je alvast veel tijd uit en kan je meer van Parijs zien.

1.3. De 1ste verdieping

De eerste verdieping bevindt zich op 57 meter hoogte en bevat winkeltjes en tentoonstellingen, maar er is ook een glazen vloer waardoor je kan ervaren wat een hoogte van 18 verdiepingen nou precies is. De geschiedenis van de toren wordt duidelijk maakt door illustraties, foto’s, films en leuke interactieve activiteiten voor de kinderen. Heb je al honger ondertussen? Je vindt hier het 58 Tour Eiffel Restaurant.

1.4. De 2de verdieping

De tweede verdieping bevindt zich op 116 meter en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Parijs waarbij je ook de bezienswaardigheden zoals de Arc de Triomphe en de Sacre Coeur kan zien. Rondom de balustrade vindt je verschillende infoborden met het verhaal over de bouw van de toren en wat je kan zien vanaf dat punt. Op deze verdieping gaan ook de liften naar de top van de toren, en hier vind je 3 souvenirwinkels en verschillende eetkraampjes. Daarnaast vind je hier het sterrenrestaurant Jules Verne restaurant.

1.5. De 3de verdieping + geheime verdieping

Op de bovenste verdieping zit je op 276 meter. Hier vind je ook een geheime verdieping waar niet veel mensen vanaf weten. Dit was een appartement van Eiffel, waarin hij zichzelf opsloot om in rust na te kunnen denken en om af en toe bezoekers te ontvangen. De ruimte is nog steeds gevuld met meubels en wassen beelden van Eiffel, zijn dochter, en Thomas Edison.

Als je het bovenste gedeelte van de Eiffeltoren bezoekt kan je vanaf hier met behulp van panoramische kaarten over Parijs kijken. Maak het extra romantisch en exclusief en geniet er van een glaasje bubbels in de champagne bar.

Klik hier om je tickets voor de Eiffeltoren te reserveren

 1. Openingsuren Eiffeltoren

Wanneer kan je de Eiffeltoren bezoeken? De toren is het ganse jaar door te beklimmen:

 • Van 21 juni tot 2 september is de toren dagelijks geopend vanaf 09:00 tot 00u45 met laatste toegang om 23u00 voor de top en middernacht voor de rest van de toren.
 • Van 3 september tot 20 juni kan je de toren tussen 9u30 en 23u45 bezoeken, waarbij de laatste toegang voor de top om 22u30 is en voor de rest van de toren om 23u00. De trappen sluiten in deze periode al om 18u.

  Let op: het bovenste deel van de toren kan bij slecht weer afgesloten worden. Check daarom voor het aanschaffen van tickets het weerbericht.
 1. Tickets om de Eiffeltoren te bezoeken

Tickets zijn zowel ter plekke als online te verkrijgen.
Tickets kunnen vanaf 3 maanden voor data gekocht worden op de website van GetYourGuide.

Prijs tickets Eiffeltoren 2022

Volwassenen

 • Trap tot 2de verdieping: € 10,20
 • Trap tot de 2de verdieping + lift naar de top: € 19,40
 • Lift tot 2de verdieping: € 16,30
 • Lift tot de top: € 25,50

Kinderen onder de 4 jaar

 • Kunnen gratis naar de top

Kinderen van 4 t/m 11 jaar

 • Trap tot 2de verdieping: € 2,50
 • Trap tot de 2de verdieping + lift naar de top: € 4,90
 • Lift tot 2de verdieping: € 4,10
 • Lift tot de top: € 6,40

Kinderen van 12 t/m 24 jaar

 • Trap tot 2de verdieping: € 5,10
 • Trap tot de 2de verdieping + lift naar de top: € 9,70
 • Lift tot 2de verdieping: € 8,10
 • Lift tot de top: € 12,70

Wanneer je ter plaatse je tickets koopt kan je kiezen uit de tickets met enkel trap, enkel lift of combinatie van trap + lift vanaf het 2de verdiep.
Tickets kosten €10,20 en hiermee kan je tot de tweede verdieping. Wil je toch helemaal naar boven, dan dien je een liftticket te kopen. Een combinatieticket voor de trap tot de tweede verdieping en een lift naar boven kost €19,40.

Onze tip: Koop een prioriteitsticket, is iets duurder, maar zo moet je geen 2 uur in de rij te staan ... zo bespaar je alvast veel tijd uit en kan je meer van Parijs zien.
 1. Hoe de wachtrijen vermijden?

4.1. Prioriteitstoegang

Rijen om de Eiffeltoren te bezoeken kunnen behoorlijk lang worden, zeker in de zomermaanden en op feestdagen. Geen zin om uren in de rij aan te schuiven tijdens je bezoek aan Parijs? Boek je tickets met prioriteitstoegang online voordat je de Eiffeltoren beklimt, om zo de wachtrijen van 1 à 2 uur te vermijden. Tickets gaan drie maanden voor data in de verkoop en zijn vaak snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

4.2. Tickets zijn snel uitverkocht

Tickets voor de top zijn sneller uitverkocht dan tickets tot de tweede verdieping.
Indien tickets tot de top zijn uitverkocht: best een ticket tot de tweede verdieping online kopen en eenmaal op de 2de verdieping bij de kassa een ticket voor de lift naar boven kopen. Zo kan je in ieder geval de wachtrijen aan de voet van de toren vermijden.
Een andere optie is om een diner op de toren te boeken bij het 58 Tour Eiffel restaurant of Le Jules Verne. Het eten is prijzig maar er zijn aparte wachtrijen voor de restaurants, vanwaar je alsnog prachtig uitzicht hebt over de stad.

4.3. Kom vroeg of zeer laat als je geen tickets online boekt

Wanneer je niet vooraf boekt kan je het beste rond openingstijd of tegen het einde van de dag de Eiffeltoren bezoeken, of op dagen dat het wat minder goed weer is. Ook kan je beter buiten het hoogseizoen de toren bezoeken.

Wanneer je naar de top van de toren gaat dien je op de 2de verdieping over te stappen op de volgende lift. Er zijn meerdere liften die naar de top gaan, dus loop eerst een rondje om te kijken welke wachtrij het kortst is voor je in de rij gaat staan.

Op het moment dat je weer naar beneden gaat is het aan te raden om met de trap te gaan vanaf de tweede verdieping in plaats van de lift te nemen. Het is ongeveer 10 minuten naar beneden en de trap gaat dus een stuk sneller dan de wachtrij voor de liften.

Verlies geen kostbare tijd tijdens je citytrip Parijs door 2 uur aan te schuiven in de wachtrij ...
Koop je ticket voor de Eiffeltoren online en je kan direct naar boven. (bekijk mijn foto van de wachtrijen hieronder, deze wil je echt niet trotseren)
 1. Wegbeschrijving naar de Eiffeltoren

5.1. Te voet

Vanaf de Arc de Triomphe is het een half uur lopen naar de Eiffeltoren, maar vanaf de Notre Dame is het ongeveer een uur lopen.

5.2. Met het openbaar vervoer

De Eiffeltoren is te bereiken met metrolijnen 9 en 6, waarbij je uit dient te stappen bij Trocadéro of Bir-Hakeim. Ook de C lijn van de RER stopt bij de Eiffeltoren. Stap hier uit op halte Champ de Mars – Tour Eiffel. Als laatste stoppen de buslijnen 82 en 42 ook vlakbij de toren.

5.3. Met de auto

Bij de Eiffeltoren zijn drie parkeerplaatsen gelegen.
1. Vanaf Parking Pullman Tour Eiffel is het vijf minuten lopen naar de toren
2. Vanaf 443 Avenue Joseph Bouvard is het iets langer dan vijf minuten
3. Vanaf 2 Place Joffre is het ruim 10 minuten lopen naar de toren

5.4. Kaartje met ligging van de Eiffeltoren in Parijs

Adres: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007 Paris, Frankrijk

 1. Praktische info voor je bezoek

 • Als één van de grote toeristische trekpleisters van Parijs zijn er veel zakkenrollers aan het werk bij de Eiffeltoren. Wees dus voorzichtig en let goed op je spullen.
 • Heb je hoogtevrees? Dan is het aan te raden om maar tot de tweede verdieping te gaan en het bovenste gedeelte van de toren niet te bezoeken.
 • Wil je geen tijd verliezen in de wachtrijen, dan is het aan te raden om priority tickets online boeken. Zijn iets duurder maar je hoeft niet te wachten.
 1. Leuke weetjes over de Eiffeltoren

 • Wereldwijd bestaan er tientallen replica’s van de Eiffeltoren, de grootste staat in Las Vegas en is 165 meter hoog
 • Sinds de bouw van het Viaduct van Millau (343 meter) is de Eiffeltoren niet langer het hoogste monument van Frankrijk (324 meter).
 • Wil je te voet tot de top? Dan moet je 1665 treden overwinnen.
 • Het mooiste zicht over Parijs heb je niet vanaf de top maar vanaf het 2de verdiep. Je hebt er een uitkijkplatform zonder hek en de stad lijkt minder klein en minder plat vanaf het 2de verdiep.
 • De Eiffeltoren is in 3 tinten geschilderd, het donkerste onderaan en het lichtste bovenaan. Hierdoor heeft de toren een egale kleur als je er vanaf een afstand naar kijkt.
 • Sinds 1889 werd de Eiffeltoren al door 300 miljoen mensen bezocht.
 • Elk jaar bezoeken ongeveer 7 miljoen mensen de toren en is daarmee het drukst bezocht monument ter wereld waarvoor je een toegangskaartje moet kopen.
 • Tijdens de wintermaanden krimpt de Eiffeltoren ongeveer 10 centimeter.
 • In de jaren 1930 werd de Eiffeltoren gebruikt als reclamebord voor het automerk Citroën.
 • De eerste naam van de Eiffeltoren was de "Een toren van 300 meter hoog", maar dit werd snel aangepast.
 • De Eiffeltoren heeft niet altijd een bruine kleur gehad. Ooit was hij in het geel geschilderd, en in de jaren 1950 tot 1960 was hij bruinrood van kleur.
 • Op de Eiffeltoren zijn er 72 namen gegraveerd van notabelen, ingenieurs en wetenschappers voor hun bijdrage aan de bouw.
 1. De Eiffeltoren bezoeken met kinderen?

Kan je de Eiffeltoren beklimmen met kinderen? Er wordt aangeraden dit pas te doen als ze 6 jaar zijn, het zijn namelijk veel trappen die je moet doen. Je kan ook de lift nemen, maar dat is minder avontuurlijk. Gelukkig zijn er tussen de verdiepingen door ook leuke dingen te doen voor kinderen waardoor ze zich minder snel vervelen.

8.1. De glazen vloer op de 1ste verdieping

Het kan een beetje 'spooky' aanvoelen, op een glazen vloer staan waar je zo doorheen kan kijken. Voor kinderen is dit ook heel leuk en spannend. Toch niet zo leuk? Dan kan je gewoon op deze verdieping nog een beetje verder ontdekken hoe de geschiedenis van de Eiffeltoren in elkaar zit, een hapje eten en leuke interactieve activiteiten met de kinderen doen.

8.2. De 2de verdieping: nog meer geschiedenis en een sterrenrestaurant

Hier kunnen de kids nog meer geschiedenis ontdekken én kan je ze helpen de Sacré Coeur , de Notre-Dame, het Louvre en de Arc de Triomphe te spotten. Daarvoor is deze verdieping ideaal: je kan hier nog goed zien welke bezienswaardigheden er zijn. Hier vind je ook nog het Jules Verne-restaurant, kan je snacks kopen voor de kinderen of een leuk souvenirtje uitkiezen.

8.3. De 3de verdieping: ontdek de werkkamer van Eiffel

Durf je nog hoger gaan? Klim dan nog een extra 150-tal meter tot de top van de Eiffeltoren.

 1. Geschiedenis van de Eiffeltoren

In 1889 zou Parijs een Wereldtentoonstelling houden ter ere van 100-jarig jubileum van de Franse Revolutie en de bestorming van de Bastille. Gustave Eiffel besloot een ontwerp te maken voor een groot bouwwerk wat als ingang van de tentoonstelling zou fungeren: de Eiffeltoren.

De bouw hiervoor begon in 1887. Veel mensen protesteerden tegen de bouw van de toren omdat het het beeld van de skyline van Parijs zou vervuilen. Desondanks ging de bouw door en werd het in 1889 tijdens de 1889 Wereldtentoonstelling geopend. Op dit moment was het het grootste bouwwerk ter wereld.

9.1. Handige verdedigingstoren tijdens WO 1

De toren bleek een groot succes bij de bezoekers van de tentoonstelling en aan het einde van de tentoonstelling waren er bijna 2 miljoen bezoekers bij de toren geweest. Ook na de tentoonstelling besloot men dat de toren erg handig was.

In 1909 zou de toren weer afgebroken worden, maar de overheid besloot dat de toren goed gebruikt kon worden voor communicatie, waardoor er radioantennes en telegraaftransmitters bovenop de Eiffeltoren werden gezet. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zorgden deze antennes voor storingen in de Duitse radio’s, wat de aanval op Parijs behoorlijk tegenwerkte.

 1. Filmpje van de Eiffeltoren

Dit filmpje van de Eiffeltoren in Parijs geeft je een goed beeld van wat je mag verwachten bij je bezoek.

 1. FAQ - Veelgestelde vragen Eiffeltoren

In welk arrondissement van Parijs ligt de Eiffeltoren?

 • De Eiffeltoren ligt in het 7de arrondissement.
 • Adres: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007 Paris, Frankrijk
 • Zie ligging op de kaart

Hoe de wachtrijen overslaan aan de kassa?

Wanneer je niet vooraf boekt kan je het beste rond openingstijd of tegen het einde van de dag de Eiffeltoren bezoeken, of op dagen dat het wat minder goed weer is. Ook kan je beter buiten het hoogseizoen de toren bezoeken.

Verlies geen kostbare tijd tijdens je citytrip Parijs door 2 uur aan te schuiven in de wachtrij. Koop je ticket voor de Eiffeltoren online en je kan direct naar boven.

Wanneer werd de Eiffeltoren ingehuldigd?

De Eiffeltoren werd in 1889 ingehuldigd op de wereldtentoonstelling van Parijs ter ere van 100-jarig jubileum van de Franse Revolutie. Gustave Eiffel besloot een ontwerp te maken voor een groot bouwwerk wat als ingang van de tentoonstelling zou fungeren: de Eiffeltoren.

Hoeveel treden moet je nemen naar het 3de platform?

Wil je te voet via de trappen naar het 3de platform van de Eiffeltoren dan zal je 1665 moeten overwinnen. Maar dat is wel zeker de moeite waard, je hebt er een uitzicht tot wel 50 km ver.

 1. Waar overnachten in Parijs?

Op zoek naar een leuke hotel op de juiste plek in Parijs? We hebben een volledig artikel geschreven met de leukste hotels per wijk in Parijs. Zo weet je in welke wijk wat te zien is en waar te overnachten.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

 1. Gratis stadswandeling Parijs downloaden

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Parijs. Ideaal om Parijs volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Parijs kan je 1 stadswandeling vinden. Nog meer goesting in Parijs? Koop onze volledige reisgids Parijs en ontdek alles over deze prachtige stad.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 15 maart 2024 - chantal wouters

Zeer fijne reisgids met leuke foto's, absoluut bruikbaar voor onze reis naar Parijs met onze laatste jaars studenten!!!

- 30 augustus 2023 - Bernadetta

Het was geweldig , onze chauffeur heeft goed voor ons gezorgd , veel verteld , hij liet Parijs in de avond zien . 👌👏🏼🔥 Bedankt ! Minpunt - er zou heel handig zijn als iedereen krijgt een plattegrond van de bestemming

- 29 augustus 2022 - Petra

De gids op voorhand gelezen, geeft veel nuttige info over de ’must sees’. Ook de stadswandeling gedaan!

- 6 maart 2020 - Christa

Een mooi hulpstuk om door Parijs te banjeren.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?