Hoe met de boot of ferry naar Sicilië vanuit Italië? Alle info + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe met de boot of ferry naar Sicilië vanuit Italië? Alle info + tickets

15 maart 2024 in Sicilië0 reacties

Praktische tips om per ferry boot naar Sicilië te reizen vanuit Italië

Sicilië is een van de vele populaire vakantie-eilanden in de Middellandse Zee in Italië. Doorgaans reizen toeristen vanuit België en Nederland met het vliegtuig naar Sicilië. Maar er zijn ook avonturiers die met de auto naar Italië vertrekken en van daaruit de ferry nemen naar Sicilië.

In dit artikel hebben we de beste routes voor je uitgezocht om met de boot naar Sicilië te reizen vanaf het Italiaanse vasteland.

Inhoud artikel

 1. Overzicht: hoe met de ferry of boot naar Sicilië?

Je kan vanuit diverse Italiaanse havens naar Sicilië varen. Zowel vanuit Genua en Livorno als Napels en Civitavecchia kan je de ferry naar Palermo nemen. Het merendeel van de afvaarten worden georganiseerd rederij Grimaldi Lines.

VertrekBestemmingDuurPrijs
1. Genua (IT)Palermo20u 30 min.Bekijk prijs ferry
2. Napoli (IT)Palermo10u 30min.Bekijk prijs ferry
3. Livorno (IT)Palermo19u 30min.Bekijk prijs ferry
4. Civitavecchia (IT)Palermo12u 45min.Bekijk prijs ferry

Route 1: Van Genua naar Sicilië

Heb je niet veel zin in een zeer lange autoreis vanuit België of Nederland, dan is de haven van Genua wellicht de beste bestemming om verder met de veerboot naar Palermo op Sicilië te reizen.

VertrekBestemmingDuurPrijs
1. Genua (IT)Palermo10uBekijk prijs ferry

ONZE TIP: Benieuwd wat er te zien is in Palermo? Lees dan ons artikel met de beste bezienswaardigheden in Palermo of download je gratis reisgids Sicilië.

Route 2: Van Napels naar Sicilië

Een van de kortere overtochten naar Sicilië is die vanuit Napels. Van hieruit vaar je in 10 à 11 uur naar Palermo. Reken natuurlijk wel op een langere autorit vooraf.

VertrekBestemmingDuurPrijs
3. Napoli (IT)Palermo10uur 30 min.Bekijk prijs ferry

Route 3: Van Livorno naar Sicilië

Iets verder dan Genua ligt Livorno. Hierbij vaar je in 19 à 20 uur naar Sicilië.

VertrekBestemmingDuurPrijs
3. Livorno (IT)Palermo19u30min.Bekijk prijs ferry

Route 4: Van Civitavecchia naar Sicilië

Civitavecchia is zowat de gulden middenweg tussen autorit en oversteek met de ferry naar Sicilië. Deze haven ligt in de buurt van Rome en vanaf hier vaar je in ongeveer 13 uur varen naar Palermo.

VertrekBestemmingDuurPrijs
4. Civitavecchia (IT)Palermo12u 45min.Bekijk prijs ferry
 1. Wat te doen op Sicilië?

Op Sicilië is heel wat meer te beleven dan alleen maar zonnebaden op een van de vele stranden. Al zal je dat hoogstwaarschijnlijk ook wel willen doen. Maar het eiland heeft ook heel wat natuurpracht, pittoreske dorpjes en levendige steden te bieden.

 1. Tips voor je bootreis naar Sicilië

 • Reserveer je tickets vooraf. Zeker in het hoogseizoen ben je er best tijdig bij om je plaatsen op de boot met de wagen en/of de camper vast te leggen. Hier geldt iemmer ook: hoe vroeger je ticket te boeken hoe goedkoper het is. Boek je overtocht hier online.
 • Bekijk sowieso de dienstregeling van de veerboten kort voor je vertrek, bijvoorbeeld de avond voordien. De uren van afvaart kunnen nog wel eens flink wijzigen.
 • Zorg ervoor dat je zeker 30 minuten voor afvaart bij de terminal bent. De ticket en ID-controle kunnen wel wat tijd in beslag nemen en ook je bagage moet worden ingecheckt.
 • Je kan kiezen voor een dagreis, maar ook een nachtelijke oversteek is mogelijk.
 • Ben je van plan om op de boot te slapen? Dan huur je best wel een slaapcabine op de boot voor maximaal comfort. Geld uitsparen door te proberen slapen in de ligstoelen op de boot is echt geen aanrader.
 1. Ontdek onze autorondreis op Sicilië (10 tot 14 dagen)

Van plan om een roadtrip met de wagen te maken op Sicilië? Wij hebben het werk al voor jou gedaan met een volledig uitgewerkte autoroute langs alle belangrijke bezienswaardigheden op Sicilië. Onderweg volg je voornamelijk de kustlijn, maar ook het Nationaal Park van de Etna-vulkaan en de regio rond Caltanissetta zijn opgenomen in onze autoroute. Bekijk hier het programma van de autorondreis Sicilië.

 1. Waar overnachten op Sicilië? (met korting)

 1. Download je gratis reisgids Sicilië en mis niets!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Sicilië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Sicilië met een kant-en-klare rondreis langs 93 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Sicilië met een gratis stadswandeling Palermo.

Sicilië

Gratis reisgids Sicilië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?