Onze 10 mooiste agriturismo Sicilië: Ga uniek overnachten

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onze 10 mooiste agriturismo Sicilië: Ga uniek overnachten

14 maart 2024 in Sicilië1 reactie

Hoogtepunt van onze agriturismo vakantie in Sicilië was een verblijf in een masserie. Wat is een masserie? Een masserie is een versterkte boerderij waar ruimte is voor gasten. Deze boerderijen produceren vaak zelf hun olijfolie, wijn, groenten of kaas, en bezoekers worden vergast op een heerlijke zelfgemaakte maaltijd bereid met producten van eigen kweek. Accommodatie varieert van eenvoudige appartementen tot luxe suites. De meeste masseria bevinden op het platteland. Je hebt een auto nodig en sommige zijn moeilijk te vinden, maar het is een unieke ervaring, ervaar er de warme gastvrijheid van Sicilië. Dit moet je zeker eens doen! Bekijk het overzicht van alle verblijven op Sicilië!

Inhoud artikel

  1. Agriturismo Papyrus (Syracuse)

Het Agriturismo Papyrus ligt op 7 km van Syracuse. In het privémuseum van de accommodatie vindt u traditionele boerenuitrustingen, keukengerei en ambachten. Er is ook een versierde paardenkar en Siciliaanse Pupi-poppen.

Ortigia bevindt zich op 9 km van de accommodatie. Het Archeologisch Park Neapolis ligt op 10 minuten rijden en de luchthaven Catania Fontanarossa bevindt zich op 63 km van het Agriturismo Papyrus. Meer info en boeken.

  1. Azienda Vecchia Masseria (Caltagirone)

Azienda Vecchia Masseria ligt middenin een 2000 hectare groot bos en is dichtbij Caltagirone. Het bevat in totaal 16 kamers en 4 appartementen waarvan alle kamers een flatscreen-tv, wifi en uitzicht op de bergen hebben. Buiten kan je heerlijk ontspannen in het zwembad en in de jacuzzi. Het vriendelijke personeel zorgt voor Siciliaanse gerechten en zelfgemaakte producten in het restaurant. In de buurt kan je wandelen, fietsen, varen, paardrijden, quad rijden enzovoort. Genoeg activiteiten om je mee bezig te houden dus. Meer info en boeken.

  1. Landhuis Garden Cactus (Agrigento)

Een ander pittoresk landhuis waar je kan overnachten op Sicilië, is het Botanical Park Garden Cactus. Dit vakantiehuis is omgeven door een prachtige botanische tuin met cactussen en het biedt kamers in een landelijke stijl. Na het verkennen van de magnifieke omgeving kan je een duik nemen in het buitenzwembad. Iedere ochtend geniet je van een zoet Italiaans ontbijt met heerlijke streekproducten. Dit landhuis ligt op 10 minuten rijden van Agrigento. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo La Casa di Bacco (Agrigento)

Agriturismo La Casa di Bacco ligt in Agrigento, op 31 km van Heraclea Minoa en op 11 km van het Teatro Luigi Pirandello. De vakantieboerderij beschikt over een terras en in de omgeving kunt u uitstekend fietsen. De Vallei van de Tempels ligt op 14 km van Agriturismo La Casa di Bacco. Kom zeker langs! Meer info en boeken.

  1. Terre Di Vendicari (Noto)

Landhuis Terre Di Vendicari is een luxe, verbouwde boerderij in het natuurreservaat Vendicari in de Val di Noto, gelegen op wandelafstand van het gezellige strand. Deze sfeervolle accommodatie beschikt over kamers in etnische stijl en heeft een zwembad met zonneterras en panoramisch uitzicht waar je heerlijk kan uitrusten.

De kamers waar je in verblijft, zijn vernoemd naar een lokaal fruit en is uitgerust met een hemelbed uit India, een televisie en airconditioning. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een zoet en hartig ontbijtbuffet dat bestaat uit lekker gebak, vleeswaren en zelfgebakken brood. De accommodatie bevindt zich op amper 15 minuten rijden van Noto, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Meer info en boeken.

  1. Wine Relais Feudi Del Pisciotto (Niscemi)

Wine Relais Feudi Del Pisciotto is een vakantieboerderij uit de 18e eeuw en biedt een terras met uitzicht op de omliggende wijngaarden. Het ligt op 5 km van Niscemi en heeft een tuin, een restaurant en een eigen wijnproductie.

Wine Relais Feudi Del Pisciotto ligt bij de ingang van het natuurreservaat Niscemi. De Siciliaanse kust ligt op 20 km afstand en Caltagirone ligt op 35 km afstand. Piazza Armerina ligt op 40 km van deze accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Casalicchio (Cammarata)

Agriturismo Casalicchio ligt op 40 km van Agrigento, in het hartje van Sicilië. De vakantieboerderij is gelegen in een rustieke, landelijke omgeving in het binnenland van Sicilië. Het gebouw is onlangs gerenoveerd en beschikt over een kleine wellnessruimte met jacuzzi en sauna. Buiten kan je je verfrissen in het zwembad of genieten van de zon op het terras van je slaapkamer. Daarnaast serveert het restaurant biologische producten en lokale gerechten. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Masseria La Chiusa (Palermo)

In de 15de eeuw werd het landgoed Masseria La Chiusa opgericht op 25 km van Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Het domein bestaat uit enkele woningen, een kapel, wijngaarden, tuinen en waterbronnen. De boerderij produceert zelf fruit en olijfolie die je daar dan ook kan kopen. Ideaal voor een leuk souvenir. Er is natuurlijk ook een zwembad aanwezig om af te koelen van de zuiderse zon. Meer info en boeken.

  1. Rocca dei Saraceni (Regalbuto)

Rocca dei Saraceni ligt in Regalbuto en beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad. Bij Rocca dei Saraceni kunt u eveneens fietsen huren. Nicolosi ligt op 45 km van de accommodatie. De dichtstbijzijnde luchthaven is Catania Fontanarossa, op 53 km van de accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Raffo (Naro)

Agriturismo Raffo beschikt over een buitenbad en is gelegen in Naro, op 23 km van Agrigento. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fietstochten. Er zijn gratis leenfietsen beschikbaar bij deze vakantieboerderij. Caltanissetta ligt op 30 km afstand van Agriturismo Raffo, en de afstand naar Gela bedraagt 45 km. De dichtstbijzijnde luchthaven is de luchthaven Comiso, op 76 km afstand. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis reisgids Sicilië en mis niets!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Sicilië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Sicilië met een kant-en-klare rondreis langs 93 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Sicilië met een gratis stadswandeling Palermo.

Sicilië

Gratis reisgids Sicilië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 27 september 2023 - Mathi Plasmans

Goed gebruik van gemaakt , zeker in de voorbereiding thuis maar ook onderweg . Mooie beschrijvingen en nuttige tips.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?