Stadswandeling door Palermo: Ontdek de mooie, oude stad + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling door Palermo: Ontdek de mooie, oude stad + kaartje

  • Startpunt: Porta Nuova
  • Eindpunt: Catacombe dei Cappuccini
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,6 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Palermo is je eerste kennismaking met het eiland en tevens de start van je Siciliaans avontuur. De grootste stad van Sicilië kan je de eerste keer misschien wat overvallen met haar brutale drukte maar de wondermooie bezienswaardigheden doen je die drukte meteen vergeten. In deze uitgestippelde wandeling kom je alvast langs enkele highlights van de stad!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rondreizen Sicilië van 8 tot 15 dagen fly & drive

Rondreizen Sicilië van 8 tot 15 dagen fly & drive

Met onze rondreizen verblijf je in charmehotels met ontbijtbuffet. Inclusief huurwagen met all-in verzekering, vlucht h/t vanuit Brussel naar Palermo of Catania, complete pdf-gids.

Sicilië 'De complete ervaring' rondreis 15-daagse fly & drive

Sicilië 'De complete ervaring' rondreis 15-daagse fly & drive

Bij deze rondreis verken je het complete Sicilië in 15 dagen. Je logeert in 5 hotels 4* en 2 agriturismo telkens met ontbijt. Eveneens inbegrepen: huurwagen en de vlucht h/t Brussel - Palermo. 

Palmero route: Ontdek de meest impressionante bezienswaardigheden!

Palermo, een stad van schitterende contrasten

Eens je onder de bijzondere Porta Nuova doorgelopen bent, kan je stadswandeling beginnen. Neem even de tijd om de architectuur te bewonderen. Zo heeft het Piazza del Parlamento in alle richtingen een prachtig uitzicht. Je vindt er ook het Palazzo dei Normanni, één van de meest impressionante bezienswaardigheden van de stad. Wat verder kom je aan de kathedraal van Palermo die versierd is met elementen van verschillende architecturale stijlen: Normandisch, Moors, Gotisch, Barok en neoklassiek.

In het hart van de stad kom je bij je pareltjes als het Piazza Pretoria met de Fontana Pretoria. Dit plein staat ook wel bekend als 'Square of Shame'. Echt wel de moeite waard om hier even stil te staan en de beelden te bewonderen. Maar er staat niet alleen cultuur op de agenda, ook natuur komt aan bod: zo breng je een bezoekje aan de Orto Botanico di Palermo, een rustgevende plek in de stad waar je gezellig kan picknicken.

Enkele andere trekpleisters van de stad zijn toch wel het Teatro Massimo Vittorio Emanuele en de Catacombe dei Cappuccini, een behoorlijk macabere toeristische trekpleister, maar het biedt wel een fascinerend inzicht in het verleden van de stad. De catacomben bevatten zo’n 8.000 lichamen en 1.252 mummies. De laatste persoon die er begraven werd was de bijna tweejarige Rosalia Lombardo. Best akelig om te zien.

Nog meer bezienswaardigheden in Palermo ontdekken? Lees ook onze blog met de 19 mooiste bezienswaardigheden in Palermo.

TIP: Wil je graag mee met een begeleide wandeling door Palermo? Boek je wandeling met gids hier online.
Sicilië

Gratis reisgids Sicilië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Sicilië

Ontdek Sicilië via uitgewerkte 10-daagse rondreis en 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 6 augustus 2023 - Koen Verscheure

Goeie praktische gids om mee op stap te gaan.

- 21 maart 2023 - Rita Cooman

Super duidelijke en aangename gids om onze vakantie in Palermo en Cefalu door te brengen. Alvast bedankt voor deze gratis service. Groetjes, Rita Cooman

- 15 maart 2023 - Piessens Eric

We hebben deze wandelroute gedaan op 2 dagen en ze was perfect, we hebben al het moois van Palermo gezien, heel erg bedankt

- 22 augustus 2022 - Maja

Zeker een aanrader. Je wordt nog enthousiaster . Goede tips.

- 22 april 2021 - Robert Vanleenhove

Bijzonder nuttige reisgids met veel praktische tips

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?