Stadswandeling door Palermo: Ontdek de mooie, oude stad + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling door Palermo: Ontdek de mooie, oude stad + kaartje

6 341 x gedownload1 ervaringen
  • Startpunt: Porta Nuova
  • Eindpunt: Catacombe dei Cappuccini
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,6 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Palermo is je eerste kennismaking met het eiland en tevens de start van je Siciliaans avontuur. De grootste stad van Sicilië kan je de eerste keer misschien wat overvallen met haar brutale drukte maar de wondermooie bezienswaardigheden doen je die drukte meteen vergeten. In deze uitgestippelde wandeling kom je alvast langs enkele highlights van de stad!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Palmero route: Ontdek de meest impressionante bezienswaardigheden!

Palermo, een stad van schitterende contrasten

Eens je onder de bijzondere Porta Nuova doorgelopen bent, kan je stadswandeling beginnen. Neem even de tijd om de architectuur te bewonderen. Zo heeft het Piazza del Parlamento in alle richtingen een prachtig uitzicht. Je vindt er ook het Palazzo dei Normanni, één van de meest impressionante bezienswaardigheden van de stad. Wat verder kom je aan de kathedraal van Palermo die versierd is met elementen van verschillende architecturale stijlen: Normandisch, Moors, Gotisch, Barok en neoklassiek.

In het hart van de stad kom je bij je pareltjes als het Piazza Pretoria met de Fontana Pretoria. Dit plein staat ook wel bekend als 'Square of Shame'. Echt wel de moeite waard om hier even stil te staan en de beelden te bewonderen. Maar er staat niet alleen cultuur op de agenda, ook natuur komt aan bod: zo breng je een bezoekje aan de Orto Botanico di Palermo, een rustgevende plek in de stad waar je gezellig kan picknicken.

Enkele andere trekpleisters van de stad zijn toch wel het Teatro Massimo Vittorio Emanuele en de Catacombe dei Cappuccini, een behoorlijk macabere toeristische trekpleister, maar het biedt wel een fascinerend inzicht in het verleden van de stad. De catacomben bevatten zo’n 8.000 lichamen en 1.252 mummies. De laatste persoon die er begraven werd was de bijna tweejarige Rosalia Lombardo. Best akelig om te zien.

Nog meer bezienswaardigheden in Palermo ontdekken? Lees ook onze blog met de 19 mooiste bezienswaardigheden in Palermo.

TIP: Wil je graag mee met een begeleide wandeling door Palermo? Boek je wandeling met gids hier online.
Sicilië

Gratis reisgids Sicilië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Sicilië

Ontdek Sicilië via uitgewerkte 10-daagse rondreis en 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 22 april 2021 - Robert Vanleenhove

Bijzonder nuttige reisgids met veel praktische tips

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?