De 10 mooiste hotels om te verblijven in Catania: Onze selectie 2024

Volledige reisgids kopen voor € 10

De 10 mooiste hotels om te verblijven in Catania: Onze selectie 2024

14 maart 2024 in Sicilië0 reacties

Tijdens je bezoek aan Sicilië overnachten in een prachtige accommodatie? Wij hebben speciaal voor jou de meest unieke accommodaties van Catania en omstreken in een overzicht gezet.

Unieke hotels en appartementen. Ooit als eens op een vakantieboerderij willen overnachten of in een levend museum? Het kan...

Inhoud artikel

  1. Monaci delle Terre Nere

Monaci delle Terre Nere, vakantieboerderij gelegen aan de flanken van de Etna in Zafferana Etnea. Van hieruit heb je prachtige uitzichten op zowel de Etna als over de Middellandse Zee.
Alle kamers zijn heel ruim en elegant ingericht
. Elke ochtend wordt er een heerlijk organisch ontbijt geserveerd. Op het domein zijn er meer dan 100 soorten fruit en groenten te vinden. Deze worden gebruikt in het restaurant dat zowel open is voor lunch als voor dinner. Meer info en prijzen

  1. Asmundo di Gisira

Ooit gedroomd om in een museum te slapen? Dan is Asmundo di Gisira misschien wel je beste kans. Dit hotel dat gelegen is in het centrum van Catania heeft een unieke kunstcollectie en spreidt deze dan ook met trots tentoon over het volledige hotel. Ook de kamers zijn één voor één op een eigenzinnige manier ingericht. Als je in een écht unieke locatie wilt slapen is dit jouw kans. Meer info en prijzen

  1. Romano Palace

Romano Palace Luxury Hotel is gelegen aan de rand van Catania en vlak aan het strand. Het is maar twee minuten stappen om van het hotel op het strand terecht te komen. Alle kamers in het Romano Palace zijn ingericht met heldere Mediterraanse kleuren en traditionele meubels.

Ontspannen kan je doen op het strand of in het zwembad van het hotel. In het Coriandolo restaurant worden er typische Italiaanse en Siciliaanse gerechten geserveerd. Ontbijten kan je op het dakterras van het hotel met prachtige uitzichten over de Etna en de Middellandse Zee. Meer info en prijzen

  1. Umberto House

Het Umberto House heeft de ideale locatie als je van plan bent om Catania te verkennen. De centrale ligging zorgt er voor dat alle bezienswaardigheden in Catania op wandelafstand liggen.
In geval van honger moet je ook niet ver gaan want eten kan je altijd doen in het restaurant van het hotel. Meer info en prijzen

  1. Le Suites del Duca di Sarro (Appartement)

Le Suites del Duca di Sarro zijn gelegen in het centrum van Catania aan de Piazza Duomo. Deze appartementen zijn heel ruim en voorzien van alle voorzieningen die je nodig kan hebben. Verder zijn de appartementen ook uitgerust met een sauna zodat je helemaal tot rust kan komen nadat je Catania verkent hebt. Meer info en prijzen

  1. B&B Palazzo Cerami

Verblijf in deze gezellige B&B Palazzo Cerami in boetiekstijl. Hier overnacht je in een van de luxueuze kamers met een balkon in het historische centrum van Catania. De accommodatie ligt op wandelafstand van de kathedraal van Catania. 's Ochtends begin je de dag met een heerlijk zoet ontbijtbuffet dat bestaat uit onder meer croissants, vers geperst sinaasappelsap en lekkere gebakjes. Meer info en boeken.

  1. Ferrini Home - Etnea Collection

Verblijf je liever in een appartement? Zo kan je gaan en staan wanneer jij dat wilt. De appartementen van Ferrini Home - Etnea Collection bieden je een onvergetelijk verblijf. De kamers zijn ruim en voorzien van alle comfort en moderne faciliteiten en een patio met uitzicht over de stad. Meer info en boeken.

  1. B&B Terrazza Sangiuliano

Terrazza Sangiuliano heeft een exclusieve en unieke ligging in het historische centrum van Catania. De B&B is gevestigd in een historisch gebouw en biedt 3 tweepersoonskamers, 2 suites. Bij mooi weer kan je genieten van het zonnetje op het prachtige terras met uitzicht op het stadscentrum, de zee en de vulkaan Etna. Iedere ochtend word er een ontbijtbuffet geserveerd en je ka eventueel een auto huren bij de accommodatie om de omgeving te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Habitat

Hotel Habitat is een modern en gastvrij boetiekhotel in het historische centrum van Catania, op een steenworp afstand van het Bellini-theater. Voorheen was het een laat-negentiende-eeuwse fabriek waar vis werd verwerkt en gekweekt. Ooit deed het gebouw dienst als Bed & Breakfast, tegenwoordig is het een hotel waar je zeker bent van een onvergetelijk verblijf.

Marmer, fluweel, hars en industriële elementen, evenals de keuze voor eigentijdse meubels, zorgen voor een verfijnde stijl. De kamers werden stijlvol ingericht en zijn voorzien van alle luxe en comfort. In de ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtje. Het decor van de ontbijtzaal vertegenwoordigt een markt, vol kleuren en muzikaliteit. Hier liggen verse vruchten zo voor het grijpen! Meer info en boeken.

  1. Grand Hotel Baia Verde

Grand Hotel Baia Verde ligt op vulkanische rotsen met uitzicht op een natuurlijke baai, aan de weg tussen Acicastello en Catania. Dit 4-sterrenhotel beschikt over een buitenzwembad waar je op warme zomerdagen een frisse duik kan nemen, een fitnessruimte waar je al je energie kwijt kan en een moderne spa waar je even kan terugtrekken in de hot tub of het Turks bad.

Het Baia Verde hotel wordt omgeven door een tuin met palm- en pijnbomen en heeft een zonneterras dat is aangelegd in de rotsen vanwaar een trap naar de zee leidt. De kamers zijn ingericht met elegante Italiaanse meubels en kijken uit op de Ionische Zee. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis reisgids Sicilië en mis niets!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Sicilië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Sicilië met een kant-en-klare rondreis langs 93 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Sicilië met een gratis stadswandeling Palermo.

Sicilië

Gratis reisgids Sicilië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?