13 x mooiste fjorden in Noorwegen? Praktische info voor je bezoek aan de Noorse fjorden

Volledige reisgids kopen voor € 10

13 x mooiste fjorden in Noorwegen? Praktische info voor je bezoek aan de Noorse fjorden

18 januari 2024 in Noorwegen1 reactie

Overzicht met de mooiste Noorse fjorden: alle info over je bezoek + tips

De Noorse fjorden zijn zonder twijfel een van 's werelds mooiste bestemmingen. De dag van vandaag zijn er meer dan 1000 fjorden in Noorwegen, die zich uitstrekken langs de hele kustlijn van het land. Ook de omgeving rond de fjorden is indrukwekkend om te zien, met watervallen die langs de imposante berghellingen naar beneden storten en talloze gletsjers en gletsjermeren. Je kan ze verkennen aan de hand van een mooie boottocht of een wandeling door de adembenemende natuur.

Geen andere plek op aarde die de schoonheid van de Noorse fjorden kan evenaren. In deze blogpost lees je alvast meer over de mooiste Noorse fjorden en wat de omgeving nog meer te bieden heeft.

Praktische info & tickets voor je rondreis Noorwegen

Duur10 - 21 dagen ()
Vliegtickets2u vliegen naar Oslo, 4u30 Trondheim, richtprijs € 120/280 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
FerryMet de boot vanuit België of Nederland naar Noorwegen? Tickets voor de ferry online boeken
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Voigt Travel (va. € 650), rondreis ANWB familie of camper (va. € 545) of Groepsreis Sawadee 9 dagen (va. € 2599)
TreinrondreisWil je graag Noorwegen per trein ontdekken? Boek je 11-daagse treinreis door Zuid-Noorwegen (va. € 1552)
HuurautoIn Noorwegen is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony of vergelijk bij WorldWidecampers
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Ligging van de Noorse fjorden op de kaart

Er zijn meer dan 1000 fjorden in Noorwegen te bezichtigen. Sommige van deze fjorden zijn zeer bekend en populair bij toeristen, terwijl andere minder bekend en minder bezocht zijn.

Wil je graag zoveel mogelijk fjorden bezoeken tijdens je rondreis door Noorwegen? De stad Bergen is een ideaal beginpunt voor je kennismaking met de fjorden. Hieronder vind je alvast de ligging van de Noorse fjorden op de kaart.

  1. Vakantie aan de Noorse fjorden

Wat zijn fjorden en hoe ontstaan ze?

Een fjord is een lange inham die eeuwen geleden door een gletsjer werd gemaakt. Wanneer het ijs van de gletsjers zich verplaatste, zorgde dat voor zo veel druk op de rotswanden dat de gletsjer de berg uitholde. Die inham loopt vervolgens vol zeewater en dan spreken we van een fjord. De meeste fjorden vind je daarom langs de heuvelachtige kusten. Diepe wateren en steile hellingen zijn typerend voor het fjordenlandschap.

Een bestemming uit de duizend

Aan de kust van Noorwegen vind je duizenden van die inhammen, omringd door prachtige natuur. In de fjorden zelf bruist het ook van het leven. Een aantal van ‘s werelds grootste koraalriffen zijn in de Noorse fjorden te vinden. Er leven duizenden verschillende soorten dieren, van koraal, plankton en anemonen tot dolfijnen, walvissen en haaien.

Rondom de fjorden vind je achtergebleven gletsjers, meren, watervallen en bergen. Er is meer dan genoeg om te zien en te doen in de regio van de Noorse fjorden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze regelmatig op lijstjes verschijnen die de beste reisbestemmingen opsommen.

RONDREIS: Verken de mooiste Noorse fjorden tijdens onze rondreis door Noorwegen.

  1. Lysefjord

De Lysefjord, niet ver van de havenstad Stavanger, grenst aan het nationaal park Frafjordheiane. Het is één van de mooiste fjorden van Noorwegen. Het nationaal park staat vooral bekend om de populaire wandelingen naar Preikestolen en Kjeragbolten.

Preikestolen is een vlak plateau op een grote klif die honderden meters boven de Lysefjord ligt. Je hebt er een onklopbaar uitzicht op de fjord en de omringende bergen. Kjeragbolten is een rots die op 1000 meter hoogte vasthangt tussen twee kliffen, een uniek uitzicht! De wandelingen naar beide plekken duren lang, maar zijn haalbaar voor iedereen met een paar goede wandelschoenen en een goede conditie.

Wij hebben alle informatie over de wandelingen naar Preikestolen en Kjeragbolten voor je op een rijtje gezet.

Enkele leuke activiteiten in de buurt van de Lysefjord

  • In de buurt van de Lysefjord kan je eindeloze wandeltochten door fenomenale landschappen maken.
  • Volg de langste houten trap ter wereld in het plaatsje Flørli (bekijk ligging). Wandel over 4444 krakende traptreden en bezoek het historische dorpje.
  • Aanrader: Boek hier je schilderachtige fjordcruise naar Preikestolen. Vanuit Stavanger vaar je langs de Lysefjord naar de beroemde Preikestolen. Onderweg bewonder je de Hengjanefossen-waterval en de Vagabond's Cave.

OVERNACHTEN: Voor een bezoek aan het fjord is de karakteristieke havenstad Stavanger een uitstekende uitvalsbasis. Verblijf bij Seaview Apartment Grasholmringen. Vanaf je appartement heb je prachtig uitzicht op zee en de omliggende bergen. Meer info en boeken.

  1. Geirangerfjord

De Geirangerfjord, mag absoluut niet ontbreken op deze lijst van de mooiste Noorse fjorden. Deze fjord prijkt namelijk niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst sinds 2005. Het diepblauwe water en de steile bergwanden van de 15 kilometer lange Geirangerfjord trekken jaarlijks heel wat toeristen. De Geirangerfjord is ook een vaste stopplek van de cruises door de Noorse fjorden.

Het authentieke dorpje Geiranger is de toegangspoort tot de Geirangerfjord en ook het centrum van deze mooie streek. Je kan er zelf meegaan op een korte cruise door de Geirangerfjord om zo de indrukwekkende watervallen van dichtbij te zien. De bekendste watervallen zijn de Seven Sisters (Zeven Zussen) en de Bridal Veils (Bruidsluiers), een echt kunstwerk van Moeder Natuur!

Ga kamperen tussen de Noorse fjorden

  • Wie de streek dus op een actievere manier wil verkennen, kan één van de wandelpaden uitproberen.
  • Voor een panoramisch uitzicht over de Geirangerfjord, kan je de Dalsnibbaberg beklimmen of naar het plaatsje Ørnesvingen (bekijk ligging).
  • Geniet van een uniek uitzicht op de Seven Sisters-waterval tijdens een kajaktocht. Onderweg stop je even om het prachtige landschap in je op te nemen en onvergetelijke foto's te maken. Boek je kajaktocht door de Geirangerfjord hier.
  • Behalve het zien van de fjord zelf, zijn er een aantal verlaten boerderijen die tegen de fjord aanliggen. Sommige bergboerderijen zijn zorgvuldig gerestaureerd en kunnen bezocht worden, zoals Blomberg, Skageflå en Knivsflå.

Ontdek hieronder nog meer excursies rondom de Geirangerfjord

  1. Hardangerfjord

De Hardangerfjord vind je in het westen van Noorwegen, en strekt zich uit over 179 kilometer van de Atlantische Oceaan tot de charmante stad Odda in het oosten. Het is de op twee na langste fjord van Noorwegen, na de Sognefjord en de Oslofjord. De Hardangerfjord staat bekend om zijn dramatische en gevarieerde landschap, met steile bergen die uit de fjord oprijzen, watervallen en pittoreske dorpjes langs de kustlijn.

Wat deze fjord nog zo bijzonder maakt zijn de vele fruitboomgaarden (vooral appelboomgaarden). Ruim 40 procent van alle fruitteelt in Noorwegen komt hier vandaan. Boek je excursie naar de Hardangerfjord.

Wat valt er allemaal te beleven in de buurt van de Hardangerfjord?

  • Vandaag de dag is het een populaire bestemming voor toeristen en biedt activiteiten zoals wandelen, vissen, varen en skiën in de winter.
  • Enkele van de meest populaire attracties langs de fjord zijn de Trolltunga-rotsformatie die je kan beklimmen.
  • De Vøringsfossen-waterval, zonder twijfel één van de beroemdste watervallen van Noorwegen.
  • Wanneer je in deze regio bent, is het ook absoluut de moeite om kasteel Baroniet Rosendal en de mooie tuinen die erbij horen te bezoeken.
  • En last but not least het Nationaal Park Hardangervidda.

BIJZONDER OVERNACHTEN: Wil je graag in de buurt van de Hardangerfjord overnachten? Boek dan een nachtje in de Hardanger Panorama Lodge in Ulvik. Deze indrukwekkende logde hangt 11 meter boven de grond waardoor je een spectaculair uitzicht hebt op de Hardangerfjord. Meer info en boeken.

  1. Sognefjord

De indrukwekkende Sognefjord is de grootste en diepste fjord van Noorwegen en strekt zich uit over 204 kilometer vanaf de kust ten noorden van Bergen tot ver landinwaarts. Het ligt in het westelijke deel van Noorwegen en wordt omgeven door steile bergen, watervallen en pittoreske dorpjes.

De fjord vertakt zich ook in een aantal kleinere fjorden, waaronder: Sognesjøen, Arnafjord, Esefjord, Nærøyfjord en Lustrafjord. Daarnaast herbergt het ook verschillende charmante steden en dorpen, waaronder Sogndal, Balestrand, Fjærland en Aurland, die een glimp bieden van het rijke culturele erfgoed van Noorwegen.

Mis niets tijdens je vakantie met onze reisgids Noorwegen.

Ontdek de prachtige omgeving van de grootste Noorse fjord

  • De fjord staat bekend om zijn dramatische landschap, met het Jotunheimen nationaal park en de Jostedalsbreen-gletsjer in de buurt. Hier kan je onder andere raften, mountainbiken en wandelen over ijs met een gids.
  • Eén van de populaire attracties langs de fjord is de mooiste treinrit over de Flåm-spoorlijn (de steilste spoorlijn ter wereld langs de mooiste uitzichtpunten).
  • Aan de Sognefjord vind je ook de bijzondere staafkerken van Urnes (UNESCO Werelderfgoed) en Borgund.
  • Wil je graag een mooie wandeling maken in deze omgeving? Ga dan naar de Utladalen vallei en de Vettisfossen waterval.
  1. Nordfjord

De Nordfjord is een van de meest schilderachtige en ongerepte fjorden in Noorwegen, die zich uitstrekt over ongeveer 106 kilometer van de stad Måløy tot het Jostedalsbreen nationaal park in het oosten. De Nordfjord heeft een uniek en erg gevarieerd landschap en wordt omgeven door hoge bergen, diepe valleien, gletsjers en watervallen. Wandelliefhebbers hebben meer dan genoeg keuze met de 230 gemarkeerde wandelpaden in de omgeving.

  • Enkele van de meest populaire attracties langs de fjord zijn de Briksdal-gletsjer, het dorp Olden, de Loen Skylift en het Hornindalsvatnet-meer, het diepste meer van Europa.
  • De Nordfjord is ook gekend om de fjordenpaarden en de tochten die ermee georganiseerd worden.
  • Je kan de fjord ook makkelijk combineren met het Geirangerfjord en het Sognefjord.

ROADTRIP NOORSE FJORDEN: Gebruik onze uitgestippelde roadtrip langs de Noorse fjorden met de auto of camper.

  1. Aurlandsfjord

De Aurlandsfjord is een 29 kilometer lange zijtak van de eerder genoemde Sognefjord en strekt zich uit van de stad Aurlandsvangen tot het dorpje Flåm. Wat de Aurlandsfjord speciaal maakt, is de adembenemende natuurlijke schoonheid.

De fjord is omgeven door steile bergen die recht uit het water oprijzen en staat bekend om zijn kristalheldere, smaragdgroene water. Langs de fjord zie je watervallen langs de berghelling naar beneden stromen en charmante, pittoreske dorpjes langs de kust zoals Lærdal en Vik.

OVERNACHTEN: Hotel Aurlandsfjord wordt beheerd door een familie en ligt op wandelafstand van de oevers van de Aurlandsfjord. Vanaf het hotel wandel je zo naar de veerhaven aan de Nærøyfjord en de bushalte Aurlandsvangen. Vanop je balkon geniet je van een mooi uitzicht op de fjord. Meer info en boeken.

Wat valt er allemaal te zien en te beleven rondom de Aurlandsfjord?

  • Aurland staat niet meteen op de toeristische kaart, maar is absoluut een bezoekje waard. Het is de ideale plek om het traditionele leven in Noorwegen te observeren.
  • Het is een ideale uitvalbasis om een cruise naar Gudvangen te maken, want op die manier vaar je door de door UNESCO beschermde Nærøyfjord.
  • Je kan er verder ook een wandeling maken naar het uitkijkpunt Stegastein (bekijk ligging),
  • Of breng een bezoekje aan de Aurland shoe factory en een lokale glasblazer.
  • Er zijn ook verschillende wandelroutes in de omgeving. Een van de mooiste wandelingen die je kan maken is in de Aurlandsdalen-vallei, die bekend staat als de Grand Canyon van Noorwegen.
  1. Nærøyfjord

De Nærøyfjord wordt beschouwd als een van de smalste en meest dramatische fjorden. Deze smalle, 17 kilometer fjord is onderdeel van de grotere Sognefjord en is vanwege zijn buitengewone natuurlijke schoonheid aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. De smalle breedte van de fjord creëert een dramatisch landschap, met watervallen die langs de kliffen naar beneden stromen en steile valleien die naar de bergtoppen leiden.

Het gebied rond de Nærøyfjord biedt tal van wandelpaden waarmee je het natuurlijke landschap van de fjord en de omliggende bergen kan verkennen. Populaire routes zijn onder meer het Nærøyfjord Panorama, de Aurlandsdalen-vallei en het uitkijkpunt Stegastein (bekijk ligging). Je kan ook een bezoekje brengen aan de Vikingvallei in Gudvangen, of de staafkerk van Undredal.

  1. Oslofjord

De Oslofjord is een van de drukst bezochte fjorden van Noorwegen. De Noorse hoofdstad Oslo ligt - zoals de naam doet vermoeden - helemaal aan de kop van de fjord. De Oslofjord is ongeveer 100 kilometer lang en loopt van de vuurtorens Torbjørnskjær en Færder naar Langesund in het zuiden en Oslo in het noorden. Rondom de fjord ligt een prachtig natuurgebied en is omgeven door heuvels en bossen en verschillende eilanden in het water.

BOOTTOCHT: Boek je tickets online om de Oslofjord met een boot te verkennen. Het is verreweg de beste manier om de natuur bij de Oslofjord te ontdekken.

  1. Trollfjord

Bezoek je Svolvær? Dan is het aan te raden om een tocht naar de beroemde Trollfjord te maken. De Trollfjord is een 2 kilometer lange fjord die het eiland doorsnijdt en uitmondt in de Raftsundet, een nauwe zeestraat. De fjord heeft een smalle ingang en wordt geflankeerd door indrukwekkende, steile bergen. De naam is natuurlijk afgeleid van de trol - een wezen dat een belangrijke rol speelt in de Noorse mythologie.

Als je geen boottocht wil maken, is de enige andere manier om de Trollfjord te bereiken een slopende wandeling van 10 kilometer over zeer ruig terrein.

De Slag om de Trollfjord werd hier uitgevochten in 1890, toen de eerste industriële, door stoom aangedreven vissersschepen en teams van traditionele vissers vochten om de toegang tot de fjord. De film Downsizing uit 2017 werd op deze locatie gefilmd. Deze spectaculaire arctische fjord is dus een absolute must-see. Meer nog, het is een van de belangrijkste natuurlijke attracties van de Lofoten-eilanden.

Geniet tijdens je bezoek aan de Trollfjord van de ongerepte natuur. De kustlijn en de vele rivieren vol zalm maken deze regio ook een waar paradijs voor vissers. Daarnaast is het, gezien de ligging dichtbij de poolcirkel, een ideale plek om het noorderlicht te spotten op mooie zomeravonden.

EXCURSIE: Vanuit Svolvær kan je bootexcursies met zeearendsafari regelen naar deze schilderachtige plek. Boek je tour vanuit Svolvær naar Trollfjord op voorhand.

  1. Lyngenfjord

Lyngenfjord is 82 kilometer lang en ligt dicht bij de stad Tromsø. Het Lyngenfjord-gebied staat bekend om zijn spectaculaire landschap, met steile bergen, gletsjers en kristalhelder water. Er zijn twee fjorden die aftakken van de Lyngenfjord: Storfjorden in het zuiden en Kåfjorden in het oosten, en beide zijn mooie, kleinere fjorden om te verkennen als je eenmaal in de regio bent.

De fjord biedt een prachtig decor voor een breed scala aan buitenactiviteiten. Van mooie tochten met de kajak en mooie wandeltochten tot aan zee-safari’s, ijsklimmen en bungeejumpen. Breng ook zeker een bezoekje aan het fort en de Aurora Spirit Distilleerderij in Årøybukt en proef van de heerlijke whisky die hier geproduceerd wordt.

Verken Lyngenfjord tijdens een prachtige zonsondergang tijdens de middernachtcruise vanuit Tromsø.

OVERNACHTEN: Boek je verblijf in één van de Aurora Fjord Cabins. Deze lodges zijn sfeervol en bieden een geweldig uitzicht over de fjorden. Meer info en boeken.

  1. Romsdalsfjord

De Romsdalsfjord is een fjord in de provincie Møre og Romsdal in het westen van Noorwegen. Het is ongeveer 88 kilometer lang en strekt zich uit van de stad Åndalsnes aan de oostkant tot de eilanden Tustna en Smøla aan de westkant, en is omgeven door steile bergen en diepe valleien. Het ruige en prachtige landschap maakt het een populaire bestemming voor te wandelen, vissen en kajakken. Er zijn verschillende vissersdorpjes langs de fjord waar je meer te weten kan komen over de lokale visserij en kunnen proberen hun eigen vis te vangen.

Na je bezoek aan de Romsdalsfjord kan je een treinrit maken met de beroemde Rauma-lijn, een schilderachtige spoorlijn. Tijdens de treinrit van 1 uur en 40 minuten reis je van Dombås in de Gudbrandsdalen-vallei naar het prachtige fjord in Åndalsnes. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten op de beroemde Kyllingbrug en de spectaculaire Trollveggen-rotswand. Hoewel de Rauma-spoorlijn één van de kortere lijnen in Noorwegen is, is het echt een geweldige tocht.

Voor een prachtig panoramisch uitzicht over de fjord, kan je naar het uitkijkpunt Rampestreken boven de stad Åndalsnes wandelen (bekijk ligging).
  1. Hjørundfjord

De Hjørundfjord is een van de minder bezochte fjorden maar ook zeker de moeite waard om te bezichtigen. De 35 kilometer lange fjord ligt ten zuiden van Ålesund en wordt omringd door de adembenemende beboste Sunnmøre Alpen, waarvan sommige toppen zo'n 1500 meter boven het water reiken.

De rustige omgeving maakt het een ideale plek voor mooie wandelingen in de omliggende bergen. De wandeling vanuit het mooie dorpje Øye naar de berg Slogen is een uitdaging, maar wordt beloond met een prachtig uitzicht over de fjord.

OVERNACHTEN: Het gebied herbergt ook verschillende historische gebouwen, waaronder het Hotel Union Øye, dat dateert uit de 19e eeuw en bekend staat om zijn kenmerkende architectuur. Meer info en boeken.

  1. Volg de Scenic Norway Fjord Route

De Scenic Norway Fjord Route is een populaire autoroute die door enkele van de mooiste fjordlandschappen van Noorwegen gaat. De route omvat verschillende bekende fjorden, waaronder de Geirangerfjord, de Nærøyfjord en de Hardangerfjord, evenals verschillende kleinere, minder bezochte fjorden.

  • De route begint in Bergen, een charmante stad aan de westkust van Noorwegen, die bekend staat om zijn kleurrijke houten huizen en de historische kade.
  • De route gaat vervolgens verder via de snelwegen E16 en E39 in noordelijke richting.
  • Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten op bergen, gletsjers en watervallen, en kom je langs charmante kleine steden en dorpen.
  • De route eindigt langs de Atlantic Ocean Road, een schilderachtig stukje weg dat je over verschillende kleine eilanden en over verschillende bruggen voert.

Deze route langs de Noorse fjorden is een fantastische manier om de natuurlijke schoonheid en het culturele erfgoed van de Noorse fjordlandschappen te ervaren. De route kan in een paar dagen worden afgelegd of over een langere periode, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en welke bezienswaardigheden je wilt zien.

  1. Wanneer kan je de Noorse fjorden het beste bezoeken?

Noorse fjorden kunnen het hele jaar bezocht worden: de beste periode hangt af van wat je juist wilt doen

  • Zomer (juni tot augustus): De meest populaire tijd om de fjorden te bezoeken, aangezien het weer over het algemeen mild is, de dagen lang zijn en het landschap weelderig en groen is. De zomer is ideaal om te wandelen, varen en de prachtige natuur te verkennen. Het is echter ook de drukste tijd en de prijzen voor accommodaties en activiteiten kunnen hoog zijn. Boek je accommodatie in Noorwegen dus op voorhand.
  • Herfst (september tot november): Dit is een rustigere tijd om de fjorden te bezoeken. Ideaal om te wandelen en misschien zelfs het noorderlicht te zien. Het weer kan echter onvoorspelbaar zijn en sommige attracties en accommodaties kunnen gesloten zijn.
  • Winter (december tot februari): Dit is de beste tijd om het noorderlicht te spotten, aangezien de nachten lang en donker zijn. Het is ook de ideale periode om te skiën en andere wintersporten te ondernemen.
  • Lente (maart tot mei): Ideale periode als je de drukte wilt vermijden en de fjorden in een rustigere omgeving wilt zien. Het weer is over het algemeen mild en de lentebloemen en watervallen zijn prachtig.
  1. Hoe kan je de Noorse fjorden best bezichtigen?

De fjorden, de omliggende bergen en gletsjers trekken het hele jaar door heel wat bezoekers. Het kiezen van een geschikte route kan echter lastig zijn vanwege de lange afstanden die overbrugd moeten worden. Zeker als je je bedenkt dat Noorwegen meer dan 100 fjorden heeft. Je kan er voor kiezen om slechts een paar fjorden op te nemen in je rondreis door Noorwegen.

Er zijn verschillende manieren om de Noorse fjorden te bezoeken, afhankelijk van jouw budget, tijd en reisvoorkeuren. Er is geen betere manier om de fjorden te waarderen dan wanneer je er doorheen wandelt. Hieronder nog enkele opties om de Noorse fjorden te bezichtigen.

Roadtrip lang de Noorse fjorden

Je kan dit gebied makkelijk verkennen met de auto of met de camper. Het huren van een auto is een geweldige optie voor diegenen die de fjorden in hun eigen tempo willen verkennen. Je kan de schilderachtige routes rijden die naar de fjorden leiden en onderweg stoppen bij verschillende uitkijkpunten. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden, net als alle faciliteiten onderweg. Geen auto? Huur je auto voor je vakantie in Noorwegen.

Bekijk onze rondreis door Noorwegen en ontdek alvast de helderblauwe Oslofjord, de indrukwekkende Geirangerfjord en de spectaculaire Sognefjord.

Cruise met de Hurtigruten

Een leuk alternatief voor de auto is een cruise door de fjorden met de Hurtigruten. Hurtigruten is een Noorse cruise-, veerboot- en vrachtmaatschappij die vaart langs de Noorse kust van Bergen in het zuiden tot Kirkenes in het noorden en maakt onderweg talloze tussenstops in havens en steden. Tijdens je cruisetocht geniet je van het uitzicht op het adembenemende landschap van de Noorse kust. Meer info op de website.

Je kan ook meteen een rondreis boeken met Hurtigruten cruise bij ANWB. Deze rondreis brengt je langs de Noorse fjorden, de Lofoten en de Noordkaap.

Neem het openbaar vervoer

Noorwegen heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem dat u naar veel van de populaire fjordbestemmingen kan brengen. Zo kan je bijvoorbeeld een trein nemen van Oslo naar Bergen en vervolgens een bus of veerboot nemen om de nabijgelegen fjorden te verkennen.

Boek je een georganiseerde excursie naar de Noorse fjorden

Maak het jezelf gemakkelijk en boek een georganiseerde excursie naar een van de Noorse fjorden. Zo hoef je zelf geen zorgen te maken over vervoer en activiteiten. Je kan een daguitstap boeken vanuit verschillende steden zoals Oslo, Bergen, Stavanger en Tromsø, zowel in groepsverband als privé. Bekijk hieronder alvast enkele leuke excursies die je kan maken.

  1. Tips voor je bezoek aan de Noorse fjorden

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je rondreis in Noorwegen?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Noorwegen? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Noorwegen met meer dan 78 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Noorwegen.

Noorwegen

Gratis reisgids Noorwegen downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 22 mei 2023 - Verbraeken

Zeer goede en duidelijke uitleg.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?