10 x mooiste bezienswaardigheden Torrevieja? Wat zien & doen tijdens je verblijf + tips en tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste bezienswaardigheden Torrevieja? Wat zien & doen tijdens je verblijf + tips en tickets

23 mei 2023 in Spanje12 reacties

Overzicht van de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Torrevieja + verblijftips

Als kuststad staat Torrevieja vooral bekend om zon, zee en strand met resorts en strandpromenades als decor. Toch valt hier ook heel wat te beleven voor niet-zonnekloppers! Het oorspronkelijke zoutmijn- en vissersdorp is vandaag de dag namelijk geëvolueerd tot een echte toeristische hotspot.

Tot 1802 was Torrevieja niet meer dan een wachttoren met enkele arbeidershuisjes, wat ook de naam van de plaats verklaart, maar tegenwoordig kan je er verschillende musea ontdekken, pretparken bezoeken en in mooie parkjes verdwalen. Ontdek hier de topbezienswaardigheden in Torrevieja.

Inhoud artikel

 1. Cala Ferris

Het is de moeite waard om één of meer van de rotsachtige baaien van Torrevieja te bezoeken, enkel en alleen al voor de prachtige uitzichten die je er kan meepikken. Één van de meest bekende is Cala Ferrís, gelegen ten zuiden van het centrum en omringd door vele palmbomen.

 1. Las Salinas de Torrevieja

Las Salinas of de zoutmeren van Torrevieja zijn een betoverende must-see. Wanneer je de meren bezoekt, krijg je een surreële ervaring, omdat het water er roze is. Door het enorme zoutgehalte in het water blijf je hier ook drijven, wat heel bijzonder is om mee te maken. De modder van het meer schijnt een geneeskrachtige werking te hebben, maar laat je hier toch vooral betoveren door de fantastische kleuren: het roze dat overgaat in blauw, het contrast met het zand… Een échte droomplek.

 1. Markt van Torrevieja

Met meer dan 1200 kraampjes, is de markt van Torrevieja de grootste in heel Spanje. Elke vrijdag van 9 uur tot 14 uur kan je op de Mercado Semanal Torrevieja terecht voor deze alomgeprezen straatmarkt. Je kan er terecht voor verse groente, fruit en andere lekkernijen of je kan er gewoon rustig komen rondslenteren en genieten natuurlijk. De locatie van de markt vind je hier op de kaart, aan de Calle Zv 42, in Torrevieja, dit is naast het Aquapolis waterpark.

 1. Zoutmuseum

In 1803 verhuisde de zoutproductie van La Mata naar hier en werden er huizen bijgebouwd. In 1829 vernietigde een aardbeving het dorp, maar de zoutbasins werden al snel heropgebouwd en heropend. Vandaag vormt zout hier nog steeds een grote industrie. Eén van de interessantste musea in de stad is dan ook het Museum van Zee en Zout. Hier kom je meer te weten over het belang van de zoutproductie voor en de geschiedenis van Torrevieja en je vindt er een interessante tentoonstelling met voorwerpen gemaakt van zout en diverse miniaturen en modellen van boten. Meer info vind je hier

 1. Waterpretparken

Hou je van een beetje actie? Dan zijn er verschillende waterpretparken zoals Aquopolis Torrevieja, Molina del Aguapark en Aquapark Torrevieja te bezoeken. Ook ideaal wanneer je reist met kinderen en een graag een middagje aan hen wil besteden.

 1. Jardín de las Naciones

De Jardín de las Naciones, met onder meer een schaalmodel van Europa en een speeltuin, is ook een bezoekje waard. Het is een heerlijk rustig park, ondanks dat je in de buurt bent van een drukke weg. Het is één van de grootste groene gebieden in de stad Torrevieja op bijna 40.000 vierkante meter. Er is veel water aanwezig met kleine bruggetjes waar je over en rond kan lopen. De verscheidenheid aan vogels, waaronder eenden en pauwen, dragen bij aan de rust van het park. Het is een leuke plaats om overdag te bezoeken, je kunt een picknick meenemen en er veel tijd doorbrengen, een mooie wandeling maken enzovoort!

 1. Parque Natural la Mata

Het Parque Natural la Mata beschermt de meren van Mata-Torrevieja. Dit is een belangrijk watergebied met daarbij een speciaal beschermde zone voor vogels. Het maakt deel uit van het netwerk van Ramsar (een internationale conventie voor watergebieden). Het park beslaat een oppervlakte van 37.000 hectare. De 2 meren of lagunes in het park worden verdeeld door een natuurlijke rotsformatie die bekend staat als El Chaparral.

Er loopt een kanaal tussen beide meren en nog een ander kanaal verbindt de meren met de zee, zodat ze gebruikt kunnen worden bij de zoutwinning. De lagune van La Mata werkt als warmwaterbad, terwijl de eigenlijke zoutoogst in de Torrevieja-lagune wordt gedaan. Hierdoor kan je het grootste deel van het park niet bezoeken, maar er zijn wel 2 wandelpaden en een fietsroute die je toch de kans geven om planten, vogels en andere dieren te spotten.

 1. La Mata strand

Dit is het langste strand van Torrevieja. Door het fijne gouden zand en zeer aangename locatie, namelijk omgeven door het La Mata natuurpark, is dit een zeer hoogwaardig strand. Het strekt zich van Cabo Cervera tot aan het einde van La Mata en het heeft een lange, recent vernieuwde promenade die langs het strand loopt, waar je veel gezellige chiringuitos (eetplekjes) en restaurants kan vinden voor een fijne lunchpauze.

 1. Torre del Moro

Een echte aanrader om te bezoeken is de Torre del Moro. Het is een historisch erfstuk uit de 14de eeuw, destijds gebruikt om de Mediterraanse kust te verdedigen tegen piratenaanvallen. Je vindt de toren in Cabo Cervera, een van de hoogste punten van Torrevieja.

 1. Albatros III Patrouilleboot

Één van de andere musea van de stad die je zeker moet bezoeken, is het interessante drijvende museum, de Albatros III Patrouilleboot oftewel het onderzeeërmuseum. Dit is het eerste drijvende museum van Spanje, namelijk een onderzeeër van de Spaanse Armada. Vandaag de dag is de onderzeeër opengesteld voor het publiek en biedt het bezoekers de kans aan boord te klimmen en een idee te krijgen hoe de bemanning aan boord leefde en overleefde.

 1. Waar overnachten in Torrevieja?

Ga je op vakantie naar Torrevieja en zoek je een geschikte plaats om te overnachten? Er zijn in Torrevieja voldooende plaatsen waar je na een lange dag vol musea, parkjes en wandelingen helemaal kan ontspannen en uitrusten. Boek jouw overnachting het best op voorhand, zodat je zeker bent van een goeie slaapplaats en fijne ligging!

Booking.com

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Torrevieja?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Torrevieja? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Murcia & Valencia met uitgewerkte rondreis door Valencia met aandacht voor de kleinere stadjes zoals Torrevieja. Bovendien word je langs meer dan 127 beschreven bezienswaardigheden gebracht (+ GPS coördinaten)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Download je gratis preview reisgids.

Murcia Valencia rondreis

Gratis reisgids Murcia Valencia downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 27 maart 2024 - Duyck daniel

We zijn heel dankbaar voor tips op 20 april gaan wy ze uittesten heel erg bedankt

- 11 november 2023 - Dieter schoofs

Was erg handig. Thx

- 19 februari 2023 - Annick

Goede tips voor verblijf en bezienswaardigheden. Een complete reisgids👍

- 30 augustus 2021 - Monique Kaanders

Escaperoom (engelstalig) in het centrum van Torrevieja, een echte aanrader!

- 25 juli 2021 - Degrande Marina

Ga in september naar Spanje richting Murcia en ga deze reisgids zeker gebruiken, waarvoor dank

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?