8 x mooiste bezienswaardigheden Moraira: wat zien & doen tijdens je bezoek?

Volledige reisgids kopen voor € 10

8 x mooiste bezienswaardigheden Moraira: wat zien & doen tijdens je bezoek?

8 april 2024 in Spanje0 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Moraira + verblijftips

Moraira doet bij velen niet meteen een belletje rinkelen, want de meeste reizigers kiezen tijdens hun vakantie aan de Costa Blanca voor bekendere bestemmingen zoals Benidorm, Javea en Calpe. Moraira heeft de laatste jaren echter aan populariteit gewonnen, omdat het hier heerlijk uitblazen is.

Het is de perfecte plek om tot rust te komen en het is dan ook geen wonder dat Madonna hier een buitenverblijf zou hebben. Lees verder en ontdek waarom je zeker halt moet houden in Moraira tijdens je vakantie onder de Spaanse zon.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Moraira

Duur1 - 3 dagen ()
Vliegtickets2u20 vliegen naar Alicante (ALC), vliegtickets vergelijken bij Cheaptickets
HuurautoGraag de omgeving verkennen? Dan is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij SunnyCars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
VerblijvenOvernachtingen voor je bezoek aan Moraira:

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Moraira

Moraira is een kustplaats gelegen in de regio Alicante aan de Costa Blanca in het oosten van Spanje. Het ligt ongeveer 80 kilometer ten noorden van de stad Alicante en ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Valencia. Moraira is gelegen tussen de steden Jávea en Calpe en staat bekend om zijn prachtige stranden, pittoreske baaien en charmante Spaanse dorpssfeer.

Ligging van Moraira en de mooiste bezienswaardigheden op de kaart

  1. Wandelen door het centrum van Moraira

Het leuke aan het centrum van Moraira is dat het autovrij is, waardoor je er perfect kan ronddwalen. Hierdoor kan je ongestoord shoppen in de vele leuke winkeltjes of een gezellig terrasje doen. Het oude centrum mag je ook niet missen, net zoals de Mare de Déu dels Desemparats: een kerkje uit de eind 19de eeuw dat mooie mozaïeken bevat.

  1. De mooiste stranden van Moraira

Volgens velen is Platja del Portet de Moraira het beste strand van Moraira en daar zit het zachte zand allicht iets voor tussen, aangezien de Costa Blanca vrij rotsachtig is. Bijkomende troef is dat het zich op amper een paar minuutjes rijden van de oude stad bevindt (bekijk ligging). In het kristalheldere water is het heerlijk baden en nadien kan je iets eten of drinken in een van de vele nabijgelegen barretjes of restaurants.

Let wel op dat het tijdens het hoogseizoen (juli en augustus) moeilijk is om een parkeerplekje te vinden. Ofwel kom je best voor 8u ’s ochtends ofwel pak je het toeristentreintje vanuit het centrum.

Andere leuke stranden nabij Moraira zijn Playa La Cala (een klein rotsachtig strandje met helder water), Playa L’Andrago (een geweldige snorkelplek), L’Ampolla Beach (het grootste van de stad, vlak naast het kasteel) en Patgetes beach (populair voor families omdat je hier krabben kan vangen).

  1. Castillo de Moraira

Zoals je hierboven kon lezen, ligt het pal aan L’Ampolla Beach waardoor je het moeilijk kan missen. Het werd gebouwd in de 18de eeuw om de stad te beschermen tegen invallen van Berberse piraten. Doorheen de jaren werd het vernield door Engelse overvallers waardoor men in de jaren tachtig besloot het te restaureren. Mis zeker het audiovisuele museum niet dat is gewijd aan de zee en piraten.

Escultura "Gigante de Sal"

Naast het kasteel zal je ook een bijzonder kunstwerk opvallen: Gigante de Sal, een beeldhouwwerk van Coderch en Malavia, een zeer getalenteerd kunstenaarsduo. Dit monumentale bronzen beeld, ook wel "de Zoutreus" genoemd, staat hier pas sinds 2022, en heeft daarvoor verschillende Europese hoofdsteden bezocht en zijn betekenis verspreid.

De Spaanse kunstenaars creëerden het beeld geïnspireerd op de Japanse Butoh-dansshow van Fred Herrera. Het beeld drukt het vermogen van de mens uit om grote catastrofes te overwinnen (zoals o.a. Covid-19).

  1. Torre Vigia Cap d’Or

Een activiteit die je eigenlijk niet mag overslaan is deze schitterende wandeling (SL-CV 51, Torre Vigia Cap d'Or). Je begint er best ’s ochtends vroeg aan om de hitte overdag te vermijden. In het begin is het wel even klimmen maar nadien valt het goed mee. Het uitzicht waarmee je beloond wordt is fantastisch, zeker in de lente wanneer er overal wilde bloemen langs het pad bloeien.

Langs de route vindt je ook heel wat voormalige wachttorens, zoals de Torre Vigia Cap d’Or in de gemeente Teulada. Honderden jaren geleden waren ze nog bemand om de inwoners van de stad te waarschuwen tegen aanvallen van de piraten, nu dienen ze als decor om schitterende foto’s te nemen. Bekijk hier de wandeling naar Torre Vigia Cap d'Or.

  1. Supyakken langs de kustlijn

Zij die liever niet de hele dag op een van de eerdergenoemde stranden gaan liggen, hebben ook genoeg leuke alternatieven. Ziba.Active is de plek waar je moet zijn om te stand up paddle boarden en te “supyakken” (combinatie SUP en kajak), waarmee je de prachtige kustlijn kan verkennen. Daarnaast bieden ze ook heel wat begeleide wandelingen aan. Meer informatie vind je op hun website.

  1. Puerto de Moraira, de vissrshaven

Wil je verse vis om zelf klaar te maken in je appartementje? Dan moet je naar de Lonja de Pescado gaan aan de haven (bekijk ligging). Elke ochtend om tien uur kan je hier komen snuisteren tussen de verse vangst van de vissers. Laat je deze lekkernijen liever door iemand anders bereiden? Dan zijn er ook nog meer dan genoeg restaurants in deze buurt.

  1. Op vakantie naar Moraira met kinderen

Als je met je kroost op vakantie bent, zijn er ook heel wat andere leuke activiteiten dan aan het strand liggen. Brevis Mini Golf biedt naast minigolf ook een uitgebreide kinderspeeltuin, waaronder een springkasteel, trampolines, opblaasbare glijbanen, minifietsen, scooters en trikes en nog veel meer. En terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders genieten van lekkere tapas of paella.

Snelheidsduivels kunnen zich dan weer uitleven op het parcours van AV Karting. Je kan kiezen uit vier categorieën karts, dus elk gezinslid kan meedoen. Als je liever een koud drankje drinkt en toekijkt hoe iedereen over het circuit raast, dan kan dat vanaf het terras, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het circuit.

LEESTIP: Ontdek de mooiste bezienswaardigheden aan de Costa Blanca.

  1. Leuke hotspots om te eten en drinken Moraira

  • Restaurante Casa Toni combineert elegant dineren met een geweldige service in een luxe omgeving.
  • Méson El Refugio is een restaurant in het centrum van dat gespecialiseerd is in traditionele Spaanse gerechten, waaronder zeevruchten en tapas.
  • Cava Bar Moraira is een gastronomische tapas- en wijnbar met een selectie heerlijke internationale tapas en uitstekende wijnen en cocktails, allemaal geserveerd in een modern en stijlvol restaurant in het hart van de stad.
  1. Maak een leuke daguitstap vanuit Moraira

Verblijf je voor een langere periode in Moraira? Dan is het ook zeker de moeite om de prachtige omgeving van de stad te verkennen. Moraira is een prima uitvalsbasis voor leuke uitstapjes en dagtrips naar de mooiste plekken aan de Costa Blanca. Hieronder vind je alvast enkele van de leukste plekken in de nabije omgeving.

Bezoek één van de gezellige steden in de buurt

  • Calpe, een van de populaire, toeristische badplaatsen in de Costa Blanca. Je vindt hier een prachtige boulevard die geflankeerd wordt door appartementsgebouwen en gezellige winkeltjes. Dé blikvanger van de stad? Dat is ongetwijfeld de Penyal d’Ifac, de 332 meter hoge rots die boven de stad uittorent.
  • Dénia, een mooie havenstad met een rijke geschiedenis, enkele architecturale pareltjes en verschillende musea. De gezellige stad wordt gezien als het "begin" van de Costa Blanca en is nog erg authentiek. Wandel langs de prachtige haven, bewonder de bezienswaardigheden of geniet van het zonnetje op de mooie stranden. Het middeleeuwse El Castillo de Denia is de topbezienswaardigheid van de stad.
  • Een van mijn persoonlijke favorieten is de stad Villajoyosa. De oude wijk loopt over van de gekleurde vissershuisjes en doen je denken aan ansichtkaart. Je vindt hier lange zandstranden en een prachtige promenade richting de haven.
  • Elche, ook wel gekend als Elx, is een bijzondere stad. Je vindt er historische bezienswaardigheden als het stadhuis bevindt zich op de Plaça de Baix, de 17e eeuwse Basílica de Santa María en diverse musea. Maar de trekpleister van de stad is het prachtige park dat bekend staat om haar duizenden palmbomen en botanische tuinen van Huerto del Cura.
  1. Extra tips voor je vakantie aan de Costa Blanca

  1. Waar overnachten in Moraira?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek aan de Spaanse badplaats Moraira? Hieronder vind je alvast enkele van onze favoriete adressen of bekijk het volledige aanbod hotels en pensions in Moraira online.

  • Hotel Buigues ligt op 100 meter van het strand, biedt ruime kamers met een eigen balkon en alle luxe en comfort die je kan wensen. 's Ochtends wordt er een gratis continentaal ontbijt geserveerd.
  • One Thousand Waves ligt in de wijk Benissa Coast op een steenworp van de baai van Baladrar. Deze gerestaureerde villa in Ibiza-stijl biedt tweepersoonskamers waarvan sommige beschikken over een tuin en anderen van een balkon met uitzicht op de Middellandse Zee.
  • Vakantieappartement 'Finca 9' is gelegen in Moraira biedt accommodatie voor 3 personen en beschikt over een ruime slaapkamer, gezellige woonkamer, een terras met barbecue en een gedeeld zwembad.
  • Het Caballito de Mar Boutique Hotel ligt in de prachtige heuvels vlak bij Moraira (op 4 km) en biedt ruime kamers in boutiquestijl, schaduwrijke tuinen met zwembad, waar je kan ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht op zee.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Alicante?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Alicante? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Murcia & Valencia met uitgewerkte rondreis door zowel Alicante als Valencia. Bovendien word je langs meer dan 127 beschreven bezienswaardigheden gebracht (+ GPS coördinaten)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo.

Murcia Valencia rondreis

Gratis reisgids Murcia-Valencia downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?