25 x mooiste bezienswaardigheden op Mallorca? Wat zeker zien en doen tijdens je verblijf + tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

25 x mooiste bezienswaardigheden op Mallorca? Wat zeker zien en doen tijdens je verblijf + tips

10 mei 2024 in Balearen16 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Mallorca + verblijftips

Mallorca of 'Majorca' is dé vakantiebestemming voor wie houdt van zon, zee en zand. Er is echter veel meer te zien en doen, dan enkel prachtige stranden en plezier. Er zijn heel wat natuurlijke bezienswaardigheden en meerdere culturele en historische plekken die het waard zijn om je even weg te rukken aan het zwembad of de zee.

Of je nu gewoon even de dagelijkse routine wil vergeten, plezier wil maken met vrienden of familie, een romantische bestemming zoekt of je je even wil terugtrekken in de ongerepte natuur, het kan op Mallorca allemaal. Ontdek hier de mooiste plekjes, hoe je wachtrijen kan vermijden en hoe je uitstappen te boeken vanuit je hotel of vakantiehuis op Mallorca.

Praktische info & tickets voor je vakantie op Mallorca

Reisgids
Vliegtickets2u30 vliegen naar Palma de Mallorca, richtprijs € 69 vergelijk prijzen bij TUI, Transavia of Cheaptickets
VerblijvenOvernachtingen op Mallorca:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Euroreizen (va. € 799) of bij Eliza Was Here (va. € 650) of bij TUI
HuurautoOp Mallorca is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten
 • Rondleiding Palma de Mallorca incl. bezoek aan de indrukwekkende kathedraal, €25 (boek je stadstour)
 • Bezoek de grotten van Drach en Porto Cristo, €52 (boek je excursie)
 • Ontdek de landschappelijke schoonheid van het Tramuntana-gebergte vanuit Palma, €95 (boek je uitstap)
 • Verken het mooiste van Mallorca tijdens een eilandtour, €89 (boek je eilandtour)

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca

 1. Hoofdstad Palma de Mallorca

De hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, ligt langs een baai en wordt gedomineerd door de gotische kathedraal, omringd door prachtige huizen, statige stadspaleizen en kerken die uitkijken op schattige pleintjes. De zee-kant van de stad heeft een levendige promenade waarlangs de drukbezochte stadsstranden liggen. Maar het was niet altijd zo vredig in Palma de Mallorca.

Eeuwenlang probeerden verschillende heersers de stad in te palmen. Vandaag zwaaien toeristen hier de plak, maar de charme van het verleden is zeker niet verloren gegaan. Er valt ontzettend veel te zien en te belevent Palma de Mallorca echter meer dan dat je zou denken. Gebruik onze stadswandeling door Palma de Mallorca, en zie dé highlights van de stad.

VERBLIJFTIP: Nog op zoek naar een aangenaam verblijf in de hoofdstad? Dan kunnen we een overnachting aanraden in het Ca n'Alexandre. Meer info en boeken.

Hieronder alvast enkele topbezienswaardigheden op je wandeling

 • Plaza Major, het hoofdplein en ook het grootste plein van de stad. Hier kan je gerust plaatsnemen op een van de gezellige terrasjes en de straatartiesten bewonderen. Je vindt er ook een aantal kunstgalerijen en soms kraampjes die artisanale en voedingswaren aanbieden.
 • Bezoek zeker de indrukwekkende kathedraal La Seu in Palma de Mallorca, bewonder de weelderige decoraties en ontdek de bijdrage van architect Antoni Gaudí. Bestel hier je voorrangsticket voor de kathedraal van Mallorca.
 • Je wandelt ook langs de kleurrijke voorgevel van Can Forteza Rey, typisch voor de Art Nouveau-beweging die de architectuurstijl van de vroege 20e eeuw karakteriseert.
 • Gerhardt Braun Gallery en de Casal Solleric voor hedendaagse kunst- en fototentoonstellingen.
 • Een van de oudste kerken van Palma, de Sant Francesc kerk. Gotische en barokke elementen wisselen elkaar af in het interieur, met een klassiek gewelfd gotisch dak en een sierlijk barok altaar.
 • De Jardí del Bisbe, koele en rustige tuinen, bieden dan weer de perfecte plek voor een korte rustpauze tijdens je ontdekkingstocht van Palma.
 • Ontdek nog meer van de stad tijdens een excursie met gids in Palma de Mallorca.
 1. De Kathedraal van Palma de Mallorca

De kathedraal van Palma, ook bekend als 'La Seu' in het Catalaans, domineert de skyline van de stad voor iedereen die voor de kust van Mallorca vaart. De kathedraal werd opgetrokken vlak nadat de Catalanen Mallorca veroverden in 1229.

De legende vertelt dat koning Jacobus I van Aragón op zijn oversteek naar Mallorca getroffen werd door een angstaanjagende storm. Hij beloofde dat hij een kerk zou optrekken en wijden aan Maria als hij levend en wel zou aankomen in Mallorca. En zo geschiedde. Hij veroverde Mallorca en liet als dank meteen de kathedraal bouwen.

De kerk verving een oudere kerk die oorspronkelijk als moskee gebouwd was

 • Het oudste gedeelte van de kathedraal is de kapel van de Drievuldigheid, waar koningen Jacobus II en Jacobus III begraven liggen.
 • Ook de gotische poort die uitkijkt op de zee, ontworpen door Pere Morei en de gerenommeerde beeldhouwer Guillem Sagrera, dateert uit de beginperiode van de kathedraal. De bouwwerken werden voltooid aan het einde van de 16e eeuw.
 • Een aardbeving richtte schade aan in 1851, waarna delen van de kerk herbouwd moesten worden.
 • De 48 meter hoge klokkentoren is 14e-eeuws. Binnenin hangen negen klokken, waarvan de grootste een diameter van twee meter heeft en maar liefst 4517 kilogram weegt.
 • Binnenin zie je het grootste roosvenster in zijn stijl van Europa, het zogenaamde Gotische Oog, met een diameter van maar liefst 13,8 meter. Het zal je dan ook niet verrassen dat de binnenkant van de kathedraal in prachtige kleuren verlicht wordt.

Tussen 1904 en 1915 mocht Antoni Gaudí, bekend van zijn modernistische bouwwerken in Barcelona, ook de kathedraal van Palma de Mallorca onder handen nemen. Dat ging gepaard met de nodige kritiek, want enkele oorspronkelijke elementen moesten wijken voor Gaudí's sierlijke kroonluchters, relingen en baldakijnen.

 • De kathedraal is open voor bezoek op alle dagen van de week, behalve zondag.
 • Betaal extra om de dakterrassen van de kathedraal te bezoeken en de klokkentoren te beklimmen voor het panoramische uitzicht over de hele stad.
 • Meer informatie vind je op de website.

Bestel je tickets voor de kathedraal

 1. Het ronde Kasteel van Bellver

Op slechts 3 km van het centrum van Palma ligt het kasteel Bellver. Het prijkt bovenop een heuvelrug op 114 meter boven de kustlijn en herbergt een interessant deeltje van de geschiedenis van Mallorca. Dit gotische paleis werd opgetrokken tussen 1300 en 1311 in opdracht van, alweer, Jacobus II. Het moest tegelijkertijd als paleis en fort dienen.

Van ver ziet het kasteel eruit als een van velen in Europa. Je ziet vier torens boven het omringende bos uitsteken, met elkaar verbonden door hoge, imposante verdedigingsmuren. Maar wat dit fort onderscheidt van alle andere is het cirkelvormige grondplan. Bovendien verstopt het plein in het midden een waterkelder die zo goed als de hele ondergrondse verdieping inneemt.

Als deze muren maar verhalen konden vertellen

Aan het einde van de 14e eeuw stationeerde koning Johan I van Aragón hier zijn hof op de vlucht voor de pest die lelijk huishield op het vasteland. En tijdens het conflict tussen Mallorca en Valencia tussen 1520 en 1522 kwamen de rijkelui en handelslieden van Palmo de Mallorca schuilen binnenin de muren van het kasteel.

Verder deed het kasteel nog dienst als gevangenis. Schrijver Gaspar Melchor de Jovellanos en astronoom Francesc Aragó behoren tot de bekendste gevangenen. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog werden hier meer dan 800 mensen vastgehouden en de toenmalige burgemeester van Palma de Mallorca werd op deze plek geëxecuteerd. Meer info op de website.

 1. De grotten van Cuevas del Drach

De grotten van Cuevas del Drach zijn één van de topbezienswaardigheden van Mallorca. Hoewel veel eerder ontdekt, werden ze pas in 1896 geopend voor het publiek. Je vindt hier stalactieten en stalagmieten in alle vreemde soorten en maten. In de grotten bevindt zich ook één van de grootste ondergrondse meren ter wereld (177 meter lang, 40 meter breed en 30 meter diep). Je kan er met bootjes varen in de grot, in de zomer en vakantieperiodes zeer druk. Openingsuren en meer info de website.

TICKETS: Wachtrijen vermijden? Bestel je tickets voor de grotten online (ze komen je ophalen aan je hotel)

 1. De grotten van Cuevas dels Hams

Of je kan ook een bezoekje brengen aan de Cuevas dels Hams. Cuevas dels Hams is een grot van maar liefst 10 miljoen jaar oud en een van de topbezienswaardigheden op Mallorca. De grotten zijn wereldwijd gekend omwille van hun bizarre vishaak-vormige formaties. Maar wat deze grotten extra bijzonder maakt, is de botanische tuin die je hier kan bezichtigen.

Je wandelt er door een 850 meter lang grottenstelsel met 15 verschillende gedeeltes waar je meer te weten komt over de grotten maar ook over de geschiedenis van Mallorca. Verder vind je er ook verrassend veel fauna en flora. Nadien kan je ook nog een ondergrondse muziekvoorstelling bijwonen.

TICKETS: Wil je graag deze grotten bezoeken? Maak het jezelf dan gemakkelijk en bestel je tickets voor de Cuevas dels Hams op voorhand online.

 1. Het Arabische La Almudaina

La Almudaina is van oorsprong een Arabisch fort dat gebouwd werd na de Arabische verovering van Mallorca. Aan het begin van de 14de eeuw werd het opgeëist door de kroon en werd het zo een officiële residentie van de koninklijke familie.

Om de Arabische invloed wat weg te werken werd het onder Jacobus II omgebouwd naar een gotische stijl, maar toch blijven er nog heel wat elementen van de oorspronkelijke islamitische architectuur aanwezig. Denk maar bijvoorbeeld aan de indrukwekkende Moorse bogen op de voorgevel. Binnenin het paleis is er een binnentuin met prachtige palmbomen. Ideaal om even tot rust te komen, een ideale uitstap tijdens je vakantie op Mallorca.

TICKETS: Bestel je tickets voor het Koninklijk Paleis van La Almudaina op voorhand online.

 1. De bergen van de Serra de Tramuntana

De Serra de Tramuntana volgt de volledige noordwestkust van Mallorca. Deze spectaculaire bergketen is een niet te missen bezienswaardigheid voor wie houdt van de natuur. Al bij al bedekt deze keten bijna een derde van het eiland. Het gebied werd in 2011 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en wordt algemeen beschouwd als van uitzonderlijke waarde voor de mensheid. Een irrigatiesysteem van Arabische oorsprong transformeerde dit zanderige landschap.

DAGUITSTAP: Wil je graag zelf naar de Serra de Tramuntana tijdens je vakantie? Je kan een daguitstap naar Serra de Tramuntana online boeken.

 1. Het beschermd natuurgebied Es Trenc

Parc Natural Es Trenc-Salobrar is een beschermd natuurgebied met een pak geschiedenis. Hier wordt al zout gewonnen sinds de Feniciërs. Daarna kwamen ook de Romeinen, Byzantijnen en Moren hier naartoe om zout te produceren.

Het natuurgebied ziet er bijzonder uit. Enerzijds zijn er de zoutpannen, anderzijds is er de fantastische kustlijn met prachtige stranden, versierd met bossen en rotspartijen. Binnen het beschermde gebied liggen ook enkele mooie eilanden, zoals Illot Gros en Illot de Sa LLova. Al dat natuurgeweld lokt heel wat vogels. Soms kan je hier zelfs flamingo’s spotten.

HUURAUTO: Wil je graag zoveel mogelijk zien op het eiland? Dan voorzie je je best van een huurauto. Huur je auto bij Sunnycars of EasyTerra.nl (meestal de goedkoopste).

 1. Het klooster van Lluc (Santuari de Lluc)

Het klooster van Lluc is het belangrijkste van het eiland

Hier wordt al sinds de 13e eeuw Mare de Déu de Lluc vereerd, de patroonheilige van Mallorca. Natuurlijk hangt ook aan deze plek een legende vast. Het verhaal gaat dat een jongetje in de buurt, Lluc, hier rond het jaar 1250 een licht zag flitsen in de bergen. Hij ging op ontdekking uit en vond op de plek waar hij licht had gezien een Mariabeeld. De kleine Lluc bracht het beeld naar de lokale priester, maar de volgende dag lag het opnieuw op de plek waar hij het eerst gevonden had.

De priester interpreteerde dat als een teken van Maria en liet een kerkje optrekken op die plek waar het beeld veilig in ondergebracht kon worden. Al snel werd het beeld uitgeroepen tot de patroonheilige van Mallorca en ontstond er een klooster op diezelfde plek. Het beeld dat Lluc gevonden heeft, vormt nog steeds het centrale punt van het klooster. Het kloostercomplex is behoorlijk groot. Het telt verschillende binnenplaatsen en onderkomens voor pelgrims. Er is ook een museum en zelfs een botanische tuin.

OVERNACHTINGSTIP: Vandaag de dag kan je ook overnachten op deze prachtige plek. De kamers van het Santuari de Lluc hebben betegelde vloeren, donkere houten meubels en de meesten bieden fantastisch uitzicht op de bergen of het heiligdom. Meer info en prijzen

 1. Het mooie natuurpark Mondrago

Het mooie natuurpark Mondrago is een stukje natuurschoon en kan je verkennen en bewonderen via tal van wandelpaden. In Mondrago vindt je ook enkele mooie baaien langs de rotskust. Het park staat gekend voor zijn fijne witte zandstranden als Cala S’Amarador (bekijk ligging) en het heldere turquoise water. Ondanks de afgelegenheid is het heel populair vanwege zijn schoonheid. Bekijk zeker onze uitgestippelde wandeling langs de stranden in Mondrago.

 1. Spannende autorit naar Sa Calobra

Sa Calobra, op anderhalf uur rijden van Palma de Mallorca, heeft een prachtige baai met indrukwekkende rotspartijen en helder blauw water. De baai van Torrent de Pareis (bekijk de ligging) is een bijzonder mooie plek die we zeker aanraden wanneer je op vakantie bent in Mallorca.

Neem een verfrissende duik in het water, geniet van een goed boek en het zonnetje op het strand of maak een prachtige wandeling in de omgeving. Verder zijn er ook verschillende restaurantjes te vinden waar je niet alleen geniet van het heerlijke eten maar ook van een prachtig uitzicht. Bovendien is de weg hiernaartoe ook zeker de moeite. De route naar de baai kent namelijk enkele schitterende uitzichten, steile hellingen en kronkelende weggetjes.

 1. De uitzichten vanop Puig Sant Salvador

Net buiten het stadje Felanitx vind je de hoogste top van de Serra de Llevant, Puig Sant Salvador. Boven op de top van de Puig Sant Salvador kan je het gelijknamige klooster vinden. De weg naar het klooster is op zich al een attractie. Het klooster van Sant Salvador is niet alleen van historisch belang, maar biedt ook prachtige uitzichten op de zuidoostkust. De combinatie van de weg naar de top en de prachtige uitzichten boven op de berg maakt het zeer populair bij fietsers. Bekijk hier onze wandelroute Puig Sant Salvador.

LEESTIP: Wil je graag nog meer van Mallorca ontdekken? Download dan nu onze gratis preview reisgids Balearen.

 1. Het meest noordelijke punt van Mallorca: Cap Formentor

Cap de Formentor vormt het meest noordelijke punt van het eiland en een absolute must-see op Mallorca. Op weinig andere plekken zijn de kliffen zo indrukwekkend. Het is een populaire plek om de zonsondergang te zien – alleen zal je er dus niet zijn. Je bereikt de adembenemende kaap langs een bochtige weg van zes kilometer lang.

Onderweg kom je langs tal van uitkijkpunten waar je fantastische foto’s kan nemen. Het beste uitkijkpunt is Mirador del Mal Pas. Je ziet er het eilandje Colomer in de schaduw van de scherpe kliffen boven het water piepen. Uiteindelijk kom je aan bij de vuurtoren, gebouwd in 1863. De toren steekt 210 meter boven de zee uit. We moeten je niet vertellen dat de uitzichten adembenemend zijn. Met een beetje geluk kan je de Eleonora’s valken spotten.

BOOTTOCHT: Wil je graag een uitstap maken naar Cap Formentor? Boek je boottocht naar de vuurtoren het strand van Formentor hier.

 1. Het kasteel van Capdepera

Het kasteel van Capdepera is een van de meest indrukwekkende bouwwerken op Mallorca. Het pronkt bovenop een berg en torent boven de omliggende velden uit. Het uitzicht is adembenemend. Je ziet er zowel het binnenland als de kustlijn, zo ver als het oog reikt. Het fort werd opgetrokken in 1300 in opdracht van koning Jacobus II. Het moest Mallorca tegen vijandige aanvallen beschermen en de piratenaanvallen de kop indrukken. De verdedigingsmuur wordt versterkt met vier torens en binnenin pronkt de centrale toren van En Miquel Nunis, een gebouw dat er al stond in de Moorse tijd. Ooit stonden hier heel wat huizen binnenin de muren, maar vandaag is de stad tot ver over de stadsmuren uitgepuild.

Aan het kasteel hangen verschillende legendes vast

De bekendste vertelt dat de inwoners van Capdepera tijdens een van de piratenaanvallen wanhopig werden en begonnen te bidden. Maria hoorde de gebeden en bedekte het kasteel met een dikke laag mist, zo dik dat de aanvallers geen steek voor ogen meer konden zien. De Moorse piraten werden verslagen en het mirakel van Mare de Déu de l’Esperança wordt nog jaarlijks herdacht in de vorm van een processie.

Capdepera staat vandaag ook bekend om de kunst van het weven van palmboombladeren. Je leert er alles over in het Museu de la Llata, gevestigd in het kasteel. Nog een leuk weetje: elk jaar in mei wordt hier een middeleeuws festival gehouden. De hele stad wordt dan versierd met de wapenschilden van de families en in het kasteel worden middeleeuwse ambachten nieuw leven in geblazen. Meer info op de website.

 1. Op vakantie naar Mallorca met kinderen

Waterpret in Hidropark Alcúdia

Zin in een leuke uitstap naar een waterpretpark? Dan raden we een uitstap naar Hidropark Alcúdia aan! Glijd om ter snelst van de wilde glijbanen, trek baantjes in een van de vele zwembaden en geniet van het zonnetje op de ligstoelen. Nadien kan je even uitrusten met een lekker drankje aan de bar. Een leuke uitstap voor jong én oud.

TICKETS: Kan je haast niet wachten om de glijbanen van dit pretpark uit te testen? Bestel dan snel je tickets voor het Hidropark Alcúdia online. Zo kan je lange wachtrijen aan de kassa vermijden.

Het aquarium van Mallorca

Graag eens een rustig namiddagje rondslenteren tussen de zeedieren? Dat kan! Het Palma Aquarium is het grootste aquarium op Mallorca en is een van de populairste attracties op het eiland. Duiken in een haaientank? Schildpadden voeren? Met de 55 aquaria, 8.000 dieren van 700 verschillende soorten en 5 miljoen liter aan zeewater kijk je hier je ogen uit.

Het aquarium is onderverdeeld in verschillende zeeën en verder vind je er ook nog een jungle, een kwallentank en een Mediterrane tuin. Het Palma aquarium is naar eigen zeggen het diepste haaienbassin van Europa. Boek je tickets hier voor Palma Aquarium.

 1. Een romantische ballonvaart boven Mallorca

Wil je graag Mallorca van bovenaf bewonderen? Maak dan eens een ballonvaart boven het prachtige eiland. Maak een paar onvergetelijke foto's zodat je later kan terugblikken op deze bijzondere ervaring. Kies voor een vroege ballonvaart en geniet van de zonsopgang met een heerlijk ontbijtje. Niets romantischer dan dat, toch? Oh ja, je bemanning is voormalig Spaans kampioen, dus je bent hoe dan ook in veilige handen! Boek je ballonvaart op Mallorca.

 1. Boottochten en rondvaarten op Mallorca

Ontdek de natuurlijke en culturele hoogtepunten van het prachtige Mallorca vanop het water. Met een gezellige boottocht of rondvaart kan je genieten van al het moois dat dit eiland te bieden heeft. Een cocktail in de hand, je zonnebril op en lekker languit liggen op de boot in een omgeving om 'U' tegen te zeggen. Wat moet je meer hebben? Boek alvast je tickets op voorhand zo ben je zeker van je plaatsje.

Of maak een boottocht vanuit Palma de Mallorca naar Barcelona, Valencia of het eiland Ibiza. Maar ook vanuit de haven van Alcudia vertrekken er enkele veerboten naar Barcelona en Ciutadella de Menorca. Ideaal voor als je er even tussenuit wil en je andere steden en plekken wil combineren met je vakantie op Mallorca.

 1. Dolfijnen spotten op Mallorca

Altijd al eens dolfijnen willen spotten? Ook dat kan hier op Mallorca! Er zijn verschillende organisaties die excursies met de boot organiseren zodat jij dolfijnen kan spotten in hun natuurlijke habitat. Bewonder de pittoreske, uitgestrekte kustlijn van het Spaanse eiland Mallorca en bekijk de verschillende soorten dolfijnen die rond je zwemmen en spelen. Ongetwijfeld een onvergetelijke uitstap.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en boek je excursie dolfijnen spotten op Mallorca online op voorhand.

 1. Bewonder de kustlijn en Malgrat-eilanden

Een andere leuke bootexcursie die je kan maken is een tocht naar de zuidwestkust van Mallorca en de Malgrats-eilanden. Tijdens je catamaran-boottocht spot je vissen door onderwaterramen, kan je zonnebaden aan dek of even een duik nemen in het water. Je vaart ook langs de Malgratseilanden waar je diverse lokale vogels of andere diertjes kan spotten. Boek je catamaran tocht naar de Malgrat-eilanden.

 1. Parc Natural de s'Albufera de Mallorca

De wetlands van Parc Natural de s'Albufera vormen een heel ander gezicht van Mallorca. Dit is een kleine moerasland waar verschillende rivieren samenkomen. Het is van onschatbare waarde voor de lokale fauna en flora en een ware oasis voor veel vogels tijdens de droge, hete zomers.

Het natuurgebied is een van de beste plekken om vogels te spotten in de Balearen. Hier kan je meer dan 300 soorten zien, niet alleen lokale vogels, maar ook migratievogels die hier tijdens de lente en herfst neerstrijken. Er werden ook meer dan 350 plantensoorten geteld, waarvan er enkele endemisch voor de regio zijn. Vergeet dus zeker je verrekijker niet mee te nemen!

 1. Ontspan op de mooiste stranden van Mallorca

Mallorca is de ideale bestemming om lekker uit te rusten op het strand. In de meest toeristische kustplaatsen vind je lange uitgerekte stranden waar je kunt liggen op strandbedjes met rieten parasols met een heerlijke cocktail in de hand. Prachtige witte zandstranden tref je dan weer aan in de meer idyllische kustplaatsjes van Mallorca. Zoek je de wat minder toeristische gebieden op, dan kun je daar genieten van mooie kiezelstranden. Bij deze stranden is de zee bovendien vaak schitterend.

Enkele van de mooiste stranden op Mallorca

 • Het rotsachtige schiereiland Cap de Cala Figuera, op slechts zes kilometer van feestcentrum Magaluf.
 • Cala d'Or is een van de meest levendige badplaatsen op het eiland tijdens de zomer. Je vindt er hotels, bars en restaurants (boek hier je verblijf bij Cala d'Or) en het is populair onder gezinnen met kinderen.
 • Cala Llombards bevindt zich vlak naast een klein dorpje met de naam Es Llombards. Hier zie je enkel natuur, op enkele romantische vissershuisjes en bootateliers na. Het witte strand, omgeven door hoge kliffen met pijnbomen, nodigt uit tot een frisse duik in het water.
 • Ontdek nog meer mooie stranden op Mallorca.
 1. Wandel door de mooiste dorpjes van Mallorca

Op zoek naar een uniek, landelijk en authentiek vakantiegevoel op Mallorca? Charmante bergdorpjes waar de tijd is blijven stilstaan en je nog het echte Spaanse leven kan beleven. Wij gingen op zoek naar de mooiste dorpen van Mallorca en hebben ze voor jou opgelijst.

Volgende dorpjes kunnen we zeker aanraden:

 • Het charmante Santanyí waar je nog enkele sporen van de middeleeuwen kan terugvinden. Trek wat tijd uit om de mooie huizen in honingkleurige zandsteen te bewonderen, en neem een kijkje in de Sant Andreu-kerk, waar je een orgel van een Dominicaans klooster in Palma kan zien.
 • Artà is een aantrekkelijk plattelandsstadje dat gezien wordt als één van de mooiste dorpjes van Spanje.
 • Het bergdorpje Valldemossa in het Tramuntana-gebergte. Hier wandel je door de pittoreske straatjes, tussen de historische huizen. De natuurpracht van het omliggende landschap maken dit dorpje ook een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.
 1. Verken Mallorca te paard

Laat die huurauto achterwegen en trek te paard door de bergen van Mallorca. Of je nu een beginneling of een ervaren paardrijder bent, dit is een activiteit die geschikt is voor iedereen. De tocht duurt ongeveer twee uur en begint bij de kinderboerderij in Ranxo Ses Roques. (zie ligging hier)

Vervolgens maak je een tocht door de bomen langs de berghelling en onderweg geniet je nog van een panoramisch uitzicht op de baai van Alcudia. Deze tocht wordt uitgevoerd op een etisch verantwoorde manier, met de nodige zorg voor de dieren.

 1. Het bruisende nachtleven op Mallorca

Mallorca staat ook wel bekend om haar bruisende nachtleven. Het feesten blijft natuurlijk wel beperkt tot enkele plaatsen, en daarbuiten heb je er weinig last van. Twijfel dus niet om één van de uitgaansgelegenheden of strandpaviljoens in het plaatsje El Arenal, in het zuiden van Mallorca te bezoeken. Tot in de vroege uurtjes kan je er genieten van gezelligheid.

 1. Waar overnachten op Mallorca?

Het aanbod aan hotels en appartementen op Mallorca is heel ruim. Over het hele eiland heen zijn er hotels en appartementen te vinden. Waar je best overnacht op Mallorca hangt af van jouw type vakantie. Ben je van plan grote toeristische plekken te bezoeken? Of eerder de mooiste stranden en baaien opzoeken? Of misschien trek je liever de natuur in om prachtige wandelingen te maken. Hier houd je ook best rekening mee. Hieronder enkele tips:

 • Het grootste aanbod vind je natuurlijk rond de hoofdstad Palma de Mallorca. In deze regio is best druk maar vind je voor elk budget en elke smaak wel iets. Bekijk hier het aanbod hotels in Palma de Mallorca.
 • Ben je eerder op zoek naar rust? Dan raden we aan om te overnachten bij de havenstad Soller.
 • Voor de feestbeesten onder ons zoek je best in de buurt van Magaluf of El Arenal.
 • Serra de Tramuntana beslaat een groot deel van de noordwestelijke kust van Mallorca. Steden als Sóller, Deià en Valldemossa liggen in dit gebied en zijn een ideale uitvalbasis om de natuur te verkennen. Hier kan je overnachten in charmante hotels, finca's (landhuizen) of vakantiehuizen. Boek hier je finca op Mallorca.
 • Of misschien ben je op zoek naar een unieke verblijfplaats? Bekijk dan zeker onze blogpost met bijzondere overnachtingen op Mallorca.

Boek je vakantie naar de Balearen

Aanbieders vliegvakanties

Goedkoop je vliegtickets boeken

 1. Welke auto huren voor je rondreis?

 • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
 • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
 • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
 • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
 • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
 • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
 1. Mis niets op Mallorca met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Mallorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Mallorca met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Mallorca.

Mallorca

Gratis reisgids Mallorca downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 10 juni 2024 - r j wanders

Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van de reisgigs over Mallorca die we van Uw organisatie aangekocht hadden.

- 23 mei 2024 - Astrid

Topreisgids!

- 22 mei 2024 - Jose vandeputte

Mooie en interessante gids

- 22 mei 2024 - Marleen

Prachtige gids en met veel ideeen . Echt interessant. Leuk om te lezen . Ook praktisch . Paar dingen bezocht na info

- 22 mei 2024 - Bijloos Marina

Heel mooie tips en bezienswaardigheden die je zonder deze gids niet zou gaan zien !!! We hopen te kunnen genieten van dit prachtige eiland.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?