10 x mooiste bezienswaardigheden op Mallorca? Wat zeker doen + tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x mooiste bezienswaardigheden op Mallorca? Wat zeker doen + tips

23 april 2020 in Balearen3 reacties

Mallorca is dé vakantiebestemming voor wie houdt van zon, zee en zand. Er is echter veel meer te zien en doen, dan enkel prachtige stranden en plezier. Er zijn heel wat natuurlijke bezienswaardigheden en meerdere culturele en historische plekken die het waard zijn om je even weg te rukken aan het zwembad of de zee. Of je nu gewoon even de dagelijkse routine wil vergeten, plezier wil maken met vrienden of familie, een romantische bestemming zoekt of je je even wil terugtrekken in de ongerepte natuur, het kan op Mallorca allemaal.

We vertellen je hoe wachtrijen te vermijden en hoe de uitstappen te boeken vanuit je hotel of vakantiehuis.

Tickets en georganiseerde tours Mallorca

Inhoud artikel

 1. De grotten van Cuevas del Drach

De grotten van Cuevas del Drach zijn één van de topbezienswaardigheden van Mallorca. Hoewel veel eerder ontdekt, werden ze pas in 1896 geopend voor het publiek. Je vindt hier stalactieten en stalagmieten in alle vreemde soorten en maten. In de grotten bevindt zich ook één van de grootste ondergrondse meren ter wereld (177 meter lang, 40 meter breed en 30 meter diep). Je kan er met bootjes varen in de grot, in de zomer en vakantieperiodes zeer druk. Openingsuren en meer info de site

Wachtrijen vermijden? Bestel je tickets voor de grotten online (ze komen je ophalen aan je hotel)

 1. Het Arabische La Almudaina

La Almudaina is van oorsprong een Arabisch fort dat gebouwd werd na de Arabische verovering van Mallorca. Aan het begin van de 14de eeuw werd het opgeëist door de kroon en werd het zo een officiële residentie van de koninklijke familie. Om de Arabische invloed wat weg te werken werd het onder Jacobus II omgebouwd naar een gotische stijl, maar toch blijven er nog heel wat elementen van de oorspronkelijke islamitische architectuur aanwezig. Denk maar bijvoorbeeld aan de indrukwekkende Moorse bogen op de voorgevel. Binnenin het paleis is er een binnentuin met prachtige palmbomen. Ideaal om even tot rust te komen, een ideale uitstap tijdens je vakantie op Mallorca.

 1. De bergen van de Serra de Tramuntana

De Serra de Tramuntana volgt de volledige noordwestkust van Mallorca. Deze spectaculaire bergketen is een niet te missen bezienswaardigheid voor wie houdt van de natuur. Al bij al bedekt deze keten bijna een derde van het eiland. Het gebied werd in 2011 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en wordt algemeen beschouwd als van uitzonderlijke waarde voor de mensheid. Een irrigatiesysteem van Arabische oorsprong transformeerde dit zanderige landschap.
Er graag zelf naartoe tijdens je vakantie? Je kan een daguitstap naar Serra de Tramuntana online boeken.

 1. Het ronde Kasteel van Bellver

Ten westen van Palma kan je het kasteel van Bellver vinden. Onder leiding van koning Jacobus II van Mallorca werd het kasteel gebouwd in de 14de eeuw. Oorspronkelijk was het kasteel ook de officiële verblijfplaats van de koningen van Mallorca, maar later werd het gebruikt als een militaire gevangenis. Aan de binnenkant van het kasteel kan je een interessant historisch museum vinden. Het kasteel valt vooral op door het feit dat het één van de weinige ronde kastelen van Europa is.

 1. Het beschermd natuurgebied Es Trenc

De voornaamste bezienswaardigheid langs de zuidkust van Mallorca is het beschermd natuurgebied Es Trenc, waar je naast het langste niet-bebouwde strand van het eiland, ook duinen en drasland vindt. Dit drasland is niet alleen belangrijk voor de zoutproductie op het eiland, maar trekt ook tal van vogels aan naar dit gebied. Het drasland Salobrar de Campos herbergt bloeiende kolonies vogelsoorten, waaronder de kluut, steltkluut, bergeend, strandplevier, flamingo, kraanvogel, kiekendief, torenvalk en zoveel meer.

 1. Het klooster van Lluc (Santuari de Lluc)

Een van de bekendste religieuze sites op het eiland is het klooster van Lluc. Hier vind je een museum, tuin en gebouwen uit de 13de eeuw. Het klooster werd opgericht op deze locatie nadat een herder hier een standbeeld vond van de maagd Maria. Tijdens je vakantie eens op daguitstap? Dan is het klooster zeker een bezoekje waard.

 1. Het mooie natuurpark Mondrago

Het mooie natuurpark Mondrago is een stukje natuurschoon en kan je verkennen en bewonderen via tal van wandelpaden. In Mondrago vindt je ook enkele mooie baaien langs de rotskust. Het park staat gekend voor zijn fijne witte zandstranden, en het heldere turquoise water. Ondanks de afgelegenheid is het heel populair vanwege zijn schoonheid.

 1. Kathedraal van Palma de Mallorca

De kathedraal van Palma werd gebouwd in opdracht van de regering van Jacobus I van Aragon. Er werd gestart met de werken in 1229 en deze werden pas afgerond in 1601. De kathedraal is gelegen op het hoogste punt van de oude stad van Palma. Vanop dit punt heb je prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. Op de Saint-Pierre de Beauvais kathedraal na, is dit de hoogste gotische kathedraal in de wereld. De La Seu kathedraal is op alle dagen, behalve zondag, te bezoeken.

Nog meer bezienswaardigheden in Palma de Mallorca vind je in ons apart artikel.

 1. De uitzichten vanop Puig Sant Salvador

Net buiten het stadje Felanitx vind je de hoogste top van de Serra de Llevant, Puig Sant Salvador. Boven op de top van de Puig Sant Salvador kan je het gelijknamige klooster vinden. De weg naar het klooster is op zich al een attractie. Het klooster van Sant Salvador werd in de 14de eeuw gesticht en is niet alleen van historisch belang, maar biedt ook prachtige uitzichten op de zuidoostkust. De combinatie van de weg naar de top en de prachtige uitzichten boven op de berg maakt het zeer populair bij fietsers.

 1. De mooiste dorpjes van Mallorca

Op zoek naar een uniek, landelijk en authentiek vakantiegevoel op Mallorca? Charmante bergdorpjes waar de tijd is blijven stilstaan en je nog het echte Spaanse leven kan beleven. Wij gingen op zoek naar de 11 mooiste dorpen van Mallorca en hebben ze voor jou opgelijst.

 1. Waar overnachten op Mallorca?

Het aanbod aan hotels en appartementen op Mallorca is heel ruim. Over het hele eiland heen zijn er hotels en appartementen te vinden. Het grootste aanbod vind je rond Palma de Mallorca. In deze regio is er voor elk budget en elke smaak wel iets te vinden.
Eerder op zoek naar rust op Mallorca? Dan raden wij je aan om het havenstadje Soller op te zoeken.

Booking.com

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Mallorca?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Mallorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Mallorca.

Balearen

Gratis reisgids Balearen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 19 mei 2019 - Stephan Vlietinck

Mallorca

- 1 april 2019 - Amie

Zeer goede weergave van de meest interessante uitjes in een streek!

- 18 augustus 2018 - Hennie Naaktgeboren

Zoals ook de andere reisgidsen weer een vat vol tips en wetenswaardigheden. We moeten voor dit najaar nog kiezen wat het wordt, maar als het Mallorca wordt hebben we weer heel veel aan deze gids.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?