De 20 x mooiste steden en dorpen van Mallorca: van toeristische badplaatsen tot authentieke Mallorcaanse dorpjes

Volledige reisgids kopen voor € 10

De 20 x mooiste steden en dorpen van Mallorca: van toeristische badplaatsen tot authentieke Mallorcaanse dorpjes

15 april 2024 in Balearen4 reacties

Overzicht met dé mooiste steden & dorpjes op Mallorca + kaartje

Heel wat mensen komen tijdens hun bezoek aan Mallorca alleen maar in aanraking met Palma de Mallorca en de resorts van Mallorca. Toch heeft het eiland meer dan dit alleen te bieden. Zo telt het eiland heel wat mooie dorpjes met elk hun eigen unieke identiteit. Wij hebben alvast voor jou deze dorpjes verkend en er een overzicht van gemaakt.

Praktische info & tickets voor je vakantie op Mallorca

Reisgids
Vliegtickets2u30 vliegen naar Palma de Mallorca, richtprijs € 69 vergelijk prijzen bij TUI, Transavia of Cheaptickets
VerblijvenOvernachtingen op Mallorca:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Euroreizen (va. € 799) of bij Eliza Was Here (va. € 650)
HuurautoOp Mallorca is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten
  • Rondleiding Palma de Mallorca incl. bezoek aan de indrukwekkende kathedraal, €25 (boek je stadstour)
  • Bezoek de grotten van Drach en Porto Cristo, €52 (boek je excursie)
  • Ontdek de landschappelijke schoonheid van het Tramuntana-gebergte vanuit Palma, €95 (boek je uitstap)
  • Verken het mooiste van Mallorca tijdens een eilandtour, €89 (boek je eilandtour)

Inhoud artikel

Kaartje met mooiste steden en dorpjes van Mallorca

  1. Santanyí en het idyllische Cala Figuera

Het karaktervolle Santanyi ligt even landinwaarts en is een absolute aanrader wanneer je in de regio bent. Je zal meteen zien dat de kleuren in Santanyi net iets feller zijn dan in de andere stenen dorpjes op het eiland. Dat is te danken aan de lokale stenen die voor de huizen en monumenten gebruikt werden, de zogenaamde steen van Santanyi. Dat is een oranjekleurige zandsteen die hier in de kliffen gewonnen wordt.

Al sinds de Moorse periode wordt de Santanyi-steen gebruikt om gebouwen op te trekken

Het was de letterlijke hoeksteen van de lokale economie. Onder andere het Palacio de la Almudaina, de kathedraal van Palma de Mallorca en het kasteel van Bellver zijn gebouwd met stenen uit de kliffen van Santanyi. De steen was zelfs tot in Catalonië, Frankrijk en Italië felbegeerd.

Natuurlijk is ook de kathedraal van Santanyi zelf, bekend om zijn barokke orgel, uit de mooie, warme zandsteen opgetrokken. Het plein recht voor de kerk vormt het sociale hart van het stadje. Wandel door de straten, geniet van al die mooie gebouwen en snuif de vakantiesfeer op in de vele restaurants en kunstgalerijen. Onderweg zal je stuiten op de Porta Murada, een stadspoort die toebehoorde tot de 16e-eeuwse stadsmuren. Niet veraf ligt het mooie natuurpark Mondrago. Dit stukje natuurschoon kan je verkennen en bewonderen via tal van wandelpaden. Je vindt er ook enkele mooie baaien langs de rotskust.

  1. Cultuur en geschiedenis in Artà

Artà is het stadje op Mallorca dat oud en nieuw het best heeft weten te combineren. Cultuur en geschiedenis zijn hier alomtegenwoordig, maar toch voelt het stadje ook bijzonder levendig aan. In het stadscentrum zal je verschillende grote herenhuizen opmerken. Sommige daarvan werden opgetrokken door Mallorcanen die fortuin maakten in Zuid-Amerika.

De bibliotheek van Artá is ondergebracht in één van die huizen, Na Batlessa genaamd. Je zal zien dat er ook veel bars en restaurants zijn die de hele dag en sommige tot in de vroege uurtjes open zijn. Op zoek naar een leuk souvenir? Dan raden we je een met palmbladeren gevlecht mandje aan, typisch voor de regio.

Wat nog meer zien & doen in Artà?

  • Bovenop een heuvel vlak naast de stad pronkt de Almudaina, een paleis dat al bestond in de Moorse tijd, voor de komst van de Catalaanse koningen dus. Het fort heeft een robuuste verdedigingsmuur en herbergt binnenin een kerk.
  • Je hebt er ook een uitmuntend uitzicht over de omgeving, maar daar moet je wel iets voor over hebben. Je bereikt de Almudaina namelijk via een trap van maar liefst 180 treden. Geloof ons, het is de moeite zeker waard.
  • Cultuurliefhebbers moeten naar het regionale museum van Artá. Daar worden etnologische en archeologische vondsten tentoongesteld.
  • Geschiedenisfanaten tippen we dan weer de site Ses Païsses, een van de best bewaarde prehistorische sites van het eiland. Je duikt hier terug in de wereld van de Talaiot-cultuur.
Wil je graag meer ontdekken van de Balearen? Download dan nu onze gratis preview reisgids Balearen.
  1. Stenen huizen en onklopbaar uitzicht in Deià

Deià is geen geheim voor internationale toeristen. Het is ongetwijfeld ‘ontdekt’, maar daar is ook een goede reden voor. Het is een prachtig stadje, genesteld bovenop een heuveltop, vol stenen huizen en met onklopbare uitzichten op zee.

Wat meteen opvalt aan Deià: de steile straatjes en de grote hoogteverschillen

Deià is opgedeeld in twee delen: Es Puig, het hooggelegen gedeelte rondom de centrale kerk en de laaggelegen wijk, waar Deià is ontstaan. De kerk van Sant Joan Baptista dateert uit de 16e eeuw en werd herbouwd in de 18e eeuw. De klokkentoren had ooit een militaire functie, vandaag oogt het vrediger dan ooit.

In de schaduw van de kerk ligt een kleine begraafplaats waar enkele lokale beroemdheden hun laatste rustplaats hebben gevonden. Van hieruit heb je een onklopbaar uitzicht op Deià en de zee. Het zal je niet verbazen dat veel kunstenaars hier inspiratie gevonden hebben. De Engelse schrijver en dichter Robert Graves bijvoorbeeld, bekend van zijn boek I, Claudius, woonde in Deià voor het grootste deel van zijn leven en ligt ook begraven naast de kerk. Geïnteresseerden kunnen zijn woning bezoeken, omgetoverd tot een museum.

  1. Het plattelandsdorpje Valldemossa

Het mooie plattelandsdorpje Valldemossa, dat zich nestelt in het Tramuntana-gebergte in het westen van Mallorca, is een van de mooiste dorpen van het eiland. Met een bevolking van rond de 2000 mensen, vind je er rustige en pittoreske straatjes tussen historische huizen. De natuurpracht van het omliggende landschap maakt dat dit ook een populaire plek is voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Weetje: Op veel van deze huizen prijkt een portret van Santa Catalina Thomas, de eerste heilige die van Mallorca afkomstig zou zijn.
  1. Het charmante Fornalutx

Fornalutx is nog zo'n heerlijk bergdorpje in het Tramuntana-gebergte. Oorspronkelijk was het een middeleeuws, Arabisch dorpje dat na de aankomst van de Catalanen op Mallorca gekerstend werd, die Moorse oorsprong zie je nog steeds weerspiegeld in het straatbeeld. De stenen huizen vormen een bijzonder pittoresk geheel en het is dan ook niet vreemd dat Fornalutx zich officieel een van de mooiste dorpen van Spanje mag noemen.

Het stadje ligt op 900 meter hoogte, op de hellingen van de hoogste berg van Mallorca, de Puig Major. Fornalutx is niet groot, maar er zijn wel flink wat hoogteverschillen. Een wandelingetje door het dorp betekent altijd omhoog of omlaag wandelen, het is hier zelden vlak. En dat is ook wat dit dorpje net zo mooi maakt. Het architecturaal patrimonium is zo goed als volledig intact, waardoor Fornalutx aanvoelt als een teletijdmachine. Het gemeentehuis is een van de blikvangers. Het is gevestigd in een prachtig gebouw uitgerust met een verdedigingstoren. Op het centrale plein pronkt de kerk van Nativitat de Nostra Senyora, gebouwd in de 17e eeuw.

Kijk ook zeker omhoog wanneer je door de straten van Fornalutx wandelt. Veel dakranden zijn hier namelijk versierd met kleurrijke stukken stof, versierd met geometrische patronen of voorstellingen van planten, dieren of mensen. Ze worden met de hand gemaakt en zijn meestal rood, maar bestaan in alle kleuren en motieven. In het Museo Can Xoroi leer je alles over hoe de stoffen gemaakt en geschilderd worden.

  1. Het oude beschermde dorpje Pollença

Pollença is een oud dorp, beschermd door de bergen, vol steile straatjes waar stenen huizen al eeuwenlang geheimen lijken te bewaren. Het centrale plein, Plaça Major, vormt het kloppende hart van Pollença. Je vindt er gezellige bars en restaurantjes waar het heerlijk vertoeven is.

Maar Pollença is meer dan een vakantiedorpje

Het is ook een van de belangrijkste bakens van kunst op het eiland. Onder andere de Catalaanse schilder Hermen Anglada Camarasa maakte van Pollença zijn thuis om er de landschappen en het zachte licht te vereeuwigen op doek. De vele kunstateliers en galerijen houden die kunsttraditie in ere.

Tot de mooiste plekjes van het dorp behoort ongetwijfeld de Pont Romà, of Romeinse Brug, een stevige constructie die nog steeds de rivier Sant Jordi overbrugt. Een andere topper is het klooster van Sant Domingo. Het barokke complex huist het Museu de Pollença, waar je kunstwerken kan bewonderen van enkele grootmeesters die in Pollença verbleven.

Kom je aan het begin van de maand augustus, dan loont het om je reisprogramma om te gooien zodat je op 2 augustus in Pollença bent. Dan wordt hier namelijk een beroemde veldslag nagespeeld, bekend als de batalla de Moros i cristians.
  1. De houten tram van Sóller

Gesitueerd in een charmante baai met zowel indrukwekkende bergen als een adembenemend zeezicht, heeft Port de Sóller het volgens sommigen allemaal. Gelukkig is dit dorp kunnen ontsnappen aan overbebouwing en werd het zo een meer gesofisticeerde vakantiebestemming. Neem de charmante houten vintage-tram naar Sóller, en van daaruit kan je de trein nemen die het eiland doorkruist.

Wil je nog meer ontdekken van Mallorca? Lees dan ons uitgebreid artikel over de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca of download onze gratis preview reisgids Balearen.

  1. De wijngaarden van Binissalem

Het historische centrum van Binissalem, eenmaal je de buitenwijken gepasseerd bent, is een waar juweeltje op Mallorca. Het werd zelfs als geheel uitgeroepen tot monument. De reden? De prachtige traditionele architectuur. Wandel zeker door de straat Passeig des Born (bekijk ligging) waar imposante huizen staan zoals Can Perico Ferrer en Can Rafel Niu.

De omgeving van Binissalem is een belangrijke wijnregio

Dat merk je niet alleen aan de wijngaarden rondom, maar ook in de straten van de stad. Je zal verschillende wijnhuizen aantreffen waar niet alleen traditionele wijnen, maar ook likeuren gebrouwen worden. Tot de grootste namen behoren Antonio Nadal en Albaflor. Wijnen uit dit gebied krijgen het keurmerk DO Binissalem. Kom je in september? Dan beleef je in Binissalem de grote wijnfeesten, ter ere van de oogstperiode.

  1. Het landelijke Petra op Mallorca

Petra is een klein, landelijk stadje in het midden van Mallorca. Het staat best bekend als de geboorteplaats van Fray Junipero Serra, een missionaris die erg belangrijk was in de kolonisatie van Californië. Petra is ook bekend voor haar zandsteen, waarmee vele dorpen van het eiland gebouwd werden. Je kan hier het huis van Serra’s ouders bezoeken, nu een museum gewijd aan het leven en werk van de missionaris.

Lees nog meer over de mooiste bezienswaardigheden van Mallorca en ontdek alvast de verborgen pareltjes.
  1. Bezoek de markt in Sineu

Het stadje Sineu is doordrenkt van geschiedenis en absoluut een bezoekje waard. De koningen Jacobus II en Sancho lieten hier in de middeleeuwen hun buitenverblijven optrekken. Dat van Jacobus II was het convento Concepcionista, opgetrokken bovenop een Moors paleis. Daar kwamen later nog andere imposante woningen bij, zoals Son Torelló en Can Dameto, die vandaag de straten sieren.

Tussen al die stadspaleizen pronken ook heel wat kerken en kloosters

De bekendste is de belangrijkste kerk, gewijd aan Santa Maria, oorspronkelijk uit de 16e eeuw. Tot de dag van vandaag torent het boven alle andere gebouwen uit. Vlak voor de kerk pronkt een standbeeld van een gevleugelde leeuw die de patroonheilige van Sineu moet voorstellen. Het voormalige klooster dels Mínims even verderop, gesticht in de 17e eeuw, huist vandaag het gemeentehuis.

Wie rondwandelt door de smalle straten van Sineu, tussen al die karaktervolle, stenen bouwwerken, zal vandaag heel wat leuke restaurantjes tegenkomen. Probeer hier in een traditioneel restaurant (de zogenaamde cellers) zeker de frit mallorqui, een hartig eenpansgerecht van aardappelen, varkensvlees (doorgaans de lever) en paprika’s. Op woensdag is het hier extra druk, want dan wordt de wekelijkse markt gehouden, waar ook veel toeristen op afkomen.

  1. Manacor, het centrum van de lokale ambacht

Manacor is de tweede grootste stad van Mallorca. Je kan hier heel wat handwerk vinden zoals meubilair, aardewerk, parelmoeren kettingen, ringen, armbanden… Manacor is een uitstekende plek om meer te weten te komen over de lokale ambachten van het eiland.

Je kan hier ook de mooie gotische kerk Nostra Senyora dels Dolors bezoeken. Dit massieve gebouw domineert de skyline van de stad. Ze werd gebouwd op dezelfde plek waar vroeger een moskee stond en combineert gotische en neogotische stijlen. De bouw startte in de 14de eeuw, maar de kerk werd pas afgewerkt in haar huidige vorm in de 19de eeuw.

  1. Windmolens en abrikozen in Porreres

Porreres was, net als de andere stadjes in het Mallorcaanse binnenland, helemaal geënt op landbouw. In Porreres zie je dat goed, want er staan nog meer dan dertig windmolens overeind. Ook de typische possessions vind je hier in overvloed. De grote landhuizen sieren de straten van het dorpscentrum. Centraal staat de kerk van Mare de Déu de la Consolació, uit de 18e eeuw. Wandel ook langs het gemeentehuis, de pastorij en de kerk van Sant Felip Neri.

Als je dacht dat alles in Porreres om het verleden draait, dan heb je het mis. In het Museo y Fondo Artístico de Porreres wordt moderne en hedendaagse kunst tentoongesteld. Je vindt hier werken van grote namen als Dalí en Macedowski, maar ook van Ballester, Bennàssar, Bird en Bardolet. Een aangename verrassing voor kunstliefhebbers, zo te midden van een klein dorpje.

Ook zoetekauwen moeten Porreres aanstippen. Het dorpje is bekend om zijn abrikozen. Ze worden verwerkt op allerhande manieren en er wordt in de oogstperiode zelfs een abrikozenfestival georganiseerd. Vroeger werd de abrikoos hier in de zon gedroogd zodat de lokale inwoners het hele jaar door abrikozen konden proeven.

LEESTIP: Download hier je gratis preview reisgids Mallorca.

  1. Het historische stadje Calvià

Het historische stadje Calvià ligt op amper tien minuten rijden van Palma de Mallorca. Het is een groot dorp in de uitlopers van de Serra de Tramuntana omringd door bossen met in de achtergrond de kale piek van de mythische Galatzó. In Calvià heerst rust en stilte, wat in schril contrast staat met de drukke badsteden vol toeristen die aan de kustlijn liggen.

De weg naar het dorp loopt door berghellingen die nog steeds gesierd worden door de typische pijnbomen die hier overal uit de grond schieten. In Calvià wonen vandaag ook heel wat buitenlanders, maar de authentieke Spaanse sfeer is er nog steeds duidelijk aanwezig.

Op het hoogste punt van het stadje pronkt de kerk van Sant Joan Baptista, die je vanuit elke straat boven de andere gebouwen ziet uitsteken. Van bij de kerk heb je een fantastisch uitzicht op de straatjes van Calvià en de omliggende bergen. In de oudste straten staan nog steeds enkele imposante stadspaleizen overeind, waarvan Can Ros het bekendste is. Je zal in de stad ook verschillende waterputten zien, waarvan de aljub Vell in de calle Major en de aljibe Nou en aljibe de Dalt het meeste volk trekken.

  1. Biniaraix verscholen in de uitlopers van de Tramuntana

Het kleine dorpje Biniaraix ligt verscholen in de uitlopers van de Tramuntana. Het is een mooi dorpje met een nog mooiere ligging. Dagjestoeristen op zoek naar terrasjes vind je hier niet, maar je komt waarschijnlijk wel enkele groepjes wandelaars tegen. Biniaraix is namelijk vooral bekend als het startpunt van heel wat wandelroutes. Naast het dorpje ligt de Barranc de Biniaraix, een kloof uitgesleten door het water waar oude landbouwgronden liggen.

  1. Traditionele Mallorcaanse dorp Sant Llorenç des Cardassar

Het traditionele Mallorcaanse dorp Sant Llorenç des Cardassar was ooit een landbouwdorpje waar ook heel wat timmermannen woonden. De vrouwen van het dorpje stonden bekend als excellente borduursters. Van dat landelijke verleden getuigen vandaag nog steeds enkele windmolens in het straatbeeld.

Het dorpje is opgetrokken rondom de kerk van Sant Llorenç. Die dateert oorspronkelijk uit de 14e eeuw, maar er werd sindsdien flink gesleuteld aan het bouwwerk. De oudste kunstwerken uit de kerk worden bewaard in het Museo Parroquial. Op het pleintje voor de kerk vind je gezellige bars en restaurantjes waar het heerlijk vertoeven is. De perfecte plek om met een glaasje wijn in de hand het dagelijkse dorpsleven op Mallorca te gadeslaan. Op donderdag is het er extra druk, want dan wordt de wekelijkse markt gehouden.

  1. Bunyola aan de rand van het Sa Comuna-bos

Bunyola is nog zo’n prachtig, landelijk dorpje in het hart van Mallorca. Het ligt aan de rand van het Sa Comuna-bos, een van de grootste op het eiland. Daar werd lange tijd kool en kalk gewonnen, weerspiegeld in de carboneras en de kalkovens die je in het landschap ziet opduiken. Het dorp zelf leent zich uitstekend tot een mooi wandelingetje. Je kan er heerlijk ronddwalen langs de kerk, tussen de stenen huizen en verdwalen in de schilderachtige straatjes.

In de buurt staan twee possessions, de traditionele landhuizen uit de buurt, Alfàbia en Raixa. Beide zijn open voor het publiek en we raden je aan om er minstens eentje van de twee te bezoeken.

  • De finca Alfàbia (meer info) staat hier al sinds de Moorse overheersing, vele eeuwen geleden. Het indrukwekkende huis, zorgvuldig afgewerkt en uitstekend onderhouden, weerspiegelt de rijkdom van de voormalige bewoners. Rondom vind je een fantastische tuin waar het heerlijk vertoeven is.
  • De finca Raixa (meer info) werd al bezocht door veel beroemdheden en groeide uit tot een populaire bestemming onder kunstenaars. Binnenin kan je er een tentoonstelling over de Serra de Tramuntana bezoeken.
Je kan hier ook aan boord stappen van de Tren de Soller, een authentieke houten trein die van Palma naar Sóller rijdt. Je doorkruist het prachtige Tramuntanagebergte en rijdt door de charmante dorpsstraten zoals Bunyola. Meer info over de Tren de Soller.
  1. Vissersdorpje Portocolom met gekleurde huisjes

Portocolom is gezegend met misschien wel de mooiste ligging van alle plekken op Mallorca. Het ligt sierlijk gedrapeerd rondom een prachtige baai die als een veilig toevluchtsoord voor boten dient. Het is grotendeels gespaard gebleven van een grote toeristische ommezwaai, al vind je er wel enkele luxeuze hotels. Het mooiste stukje van Portocolom is ongetwijfeld de kade van Es Riuetò, waarlangs de oudste huisjes van het dorp staan, geschilderd in vrolijke kleuren en voorzien van houten luikjes.

  1. Moscari

Aan de voet van het Tramuntana-gebergte ligt nog een fantastisch dorpje waar nog niet al te veel toeristen komen: Moscari. Wanneer je door de slaperige straatjes wandelt, is het niet moeilijk om je in te beelden hoe de mensen hier tweehonderd jaar geleden woonden. Boven de stenen huizen steken de groene toppen van de bergen uit en in de omgeving zie je de olijf- en amandelboomgaarden zich kilometersver uitstrekken.

  1. Het middeleeuwse Montuiri

Montuiri is een uitstekend voorbeeld van hoe de dorpjes in Mallorca er in de middeleeuwen uitzien. Het stratenplan uit de 14e eeuw is hier namelijk helemaal bewaard gebleven. Dat betekent: hellende, stenen straatjes, een mooie kerk, romantische pleintjes die elk hun eigen functie vervullen en historische stenen huizen.

  • Begin je rondwandeling op het centrale plein Plaça Major. Daar vind je het gemeentehuis, vroeger een universiteitsgebouw, en op maandagmorgen het decor van de wekelijkse markt.
  • Even verderop vind je twee andere pleintjes: Plaça del Molinar, waar graan verkocht werd, en het Plaça Vella, waar de slagers te vinden waren.
  • In het hele dorpje zie je de toren van de kerk van Sant Bartomeu boven de oranje stenen gevels uitsteken.
  • Verder zal je ook de vele windmolens in het straatbeeld opmerken en hier en daar kan je Moorse invloeden in de bouwstijl opmerken.
  • Nog opvallend is Pou del Rei, de oudste waterbron van de stad. Je ziet er de drinkbakken voor dieren die eeuwenlang in gebruik waren.
  1. Waar overnachten op Mallorca?

Het aanbod aan hotels en appartementen op Mallorca is heel ruim. Over het hele eiland heen zijn er hotels en appartementen te vinden. Waar je best overnacht op Mallorca hangt af van jouw type vakantie. Ben je van plan grote toeristische plekken te bezoeken? Of eerder de mooiste stranden en baaien opzoeken? Of misschien trek je liever de natuur in om prachtige wandelingen te maken. Hier houd je ook best rekening mee. Hieronder enkele tips:

  • Het grootste aanbod vind je natuurlijk rond de hoofdstad Palma de Mallorca. In deze regio is best druk maar vind je voor elk budget en elke smaak wel iets. Bekijk hier het aanbod hotels in Palma de Mallorca.
  • Ben je eerder op zoek naar rust? Dan raden we aan om te overnachten bij de havenstad Soller.
  • Voor de feestbeesten onder ons zoek je best in de buurt van Magaluf of El Arenal.
  • Serra de Tramuntana beslaat een groot deel van de noordwestelijke kust van Mallorca. Steden als Sóller, Deià en Valldemossa liggen in dit gebied en zijn een ideale uitvalbasis om de natuur te verkennen. Hier kan je overnachten in charmante hotels, finca's (landhuizen) of vakantiehuizen. Boek hier je finca op Mallorca.
  • Of misschien ben je op zoek naar een unieke verblijfplaats? Bekijk dan zeker onze blogpost met bijzondere overnachtingen op Mallorca.
  1. Mis niets op Mallorca met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Mallorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Mallorca met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Mallorca.

Mallorca

Gratis reisgids Mallorca downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 11 augustus 2021 - Eric

Handige e-books. Gebruik gemaakt van vele tips. Nog toevoegingen: Deia, mooie omgeving; weg er naar toe prachtig als je komt vanuit Palma. Ook dan stoppen in Valldemossa! Fornalutx, prachtige omgeving. Mooi om te wandelen. Tegenvaller, terwijl het werd aangeduid als een van de mooiste plaatsjes van Spanje: Arta.

- 27 april 2021 - [email protected]

prachtige gids, goed samengesteld! Hiermee kunnen we aan de slag om onze reis te gaan plannen. Gewoon top!

- 29 september 2019 - Annelies

Mooi! Duidelijk!

- 3 oktober 2018 - Jacob van der Burg

Een goede gids om thuis al je reis voor te bereiden, zodat we ter plekke 100% konden genieten.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?